Fórum témák
» Több friss téma |
akkor csak szereljem össze és jó lesz? mi volt akkor a lehetséges hiba?
Idézet: „"mi volt...a...hiba?"” Sajnos a "jósnőm" a szabadságát tölti..
Hibája: nem indul meg a mosógépből a víz ürítése, szájjal megszívva a kimenő vízcsövet elindul az ürítés...
Hello!
Ezt olvastam...de én "szívogatás" helyett inkább a vízszintszabályozóját meg a "légcsapdáját" vizsgálgatnám közelebbről...
hát Uram én ehhez nem tudok hozzászólni érdemben...
Az itt látható rajzon a "18"-as számú cső alsó vége csatlakozik a "légcsapda" nevű részegységre, az is akár el lehet dugulva.
De így távolról nehéz ügy pontosan "megsaccolni" a hibát... Persze a lúgszivattyúval is lehet gond, vagy annak a 230V-os megtáplálásával... Ezenkívül, ha jól sejtem elektromechanikus a programkapcsolója, abban is lehet érintkezési hiba, de akár az azon lévő kapcsoló üzemű tápegység is "döglődhet"...(úgy hirtelenjében több ötletem nincsen) A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
na az lehet, a nagy műanyag öntvény tele volt fekete szmötyivel....
rátettem 220-ra a fotón lévő szivattút, ami a vizet nyomja ki. sokszor nem indul el és forgása sem stabil, lassú és zörögve erőtlenül forog. tisztítható a forgórész vagy csere? (5 e Ft az új ára, olasz Askoll gyártmány)
Akkor azt tényleg ki kellene cserélni...de sokkal olcsóbban is beszerezhető.
Szia! Bocs hogy én írom de igen.Többet bír.
Szia Dino71!
Gondoltam,hogy terhelhetőbb.Köszönöm a válaszodat! Üdv:Tityi
Sziasztok!
A BTA... triak ugye a főmotort (dob forgató) vezérli? Kérdésem az lenne, hogy általánosságban ez a triak mitől megy tönkre? Most a családban a wirpúl w... akármi géppel küzdök és a triakot hazavágja. Mosnak vele néhányat és kész. Van számos vezérlő panelem bontott és szinte mindben ez a triak rossz ( szerettem volna hirtelen bontani belőlük). A motor helyes vagy hibátlan működését mi módon lehet próbálni, tesztelni? Bocsánat, ha véletlen már szó esett volna róla, néha beleolvasgatok a topicba. Előre is köszönöm a hozzá szólásokat. Üdv: Laci
Üdv mindenkinek!
A képen látható Fagor elektronikát keresek!!! Sajna csak ilyen képen van róla. Köszi aki tud segíteni!!!
Szia! Az ok,hogy keresel de nem lehet rajta segíteni?? Mi a gond vele?
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Eurotech EW 5514 mosógép vezérlőpanel elszállt. Ennek pótlásában, vagy szakembert, aki a panelt megtudja javítani. Itt meg lehet találni:
http://www.apart4u.co.uk/parts/546021601/electronic-module-servis-m3012w A segítséget előre megköszönöm.
Mi a baja a gépnek?
Egyszerűen nem megy. Nem megy az kapcsoló órája sem. Én nem szerelő vagyok hanem a gazdája. Tuti biztos vagyok benne hogy a zavarszűrő kondi is elszált benne. Szerelő nézte 18 napig nála volt, de nem tudta megjavítani.
Candy C2 145. Mos, leengedi a vizet majd kiáll hibára, utána semmit nem hajlandó csinálni. Ki be kapcsolva is hibát jelez, max szivattyúz. Ha várok vele kb fél órát, ismét minden programon indítható. Kondikat cseréltem, motor , fűtés, ptc jó. Viper 12 okozhatja, vagy agyilag zokni?
Ebben nem is megy mindig a programkapcsoló csak fűtést kapcsolja emlékeim szerint.Ajtózárat azért nézd.
Hi!
Majdnem biztos, hogy a processzora szált el. Ha tudsz mérni ellenállást, mérd meg az elkókat beforrasztva. Az 5 voltos része zárlatban van, van egy 5v-s stabiltok esetleg még az. De igen ritkán, sajnos....
Köszi hogy foglalkozol bánatommal! A processzor bemeneti áramellátás tökéletes, de a kimeneti parancsoknál.....? Külön rövid zárral próbaként megy az időóra, műxik a vízszelep, a zavarszűrő átenged, ajtózár tökéletes, tehát külön-külön minden rendben van. Bekapcsolásnál panel relé műxik-ajtó reteszel-lámpa világít, de az időóra nem kap parancsot.
Szerintem, a proci körül kell matatni. 5 voltja megvan ? A stabiltokra csatlakozó kondit cseréld ki.
Üdvözlök mindenkit. Egy bosch maxx, vagy bosch avantixx tipusú mosógéphez keresek bontott ajtózárat. Előre is köszönöm..Így néz ki...
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Üdvözlök mindenkit. A másik problémám egy indesit elöltöltős mosógéppel van. Az on/off gomb nem működik.A gép mos centrizik szépen de a végén nem birom kikapcsolni az on/off gombal. Ha valaki tud segítsen...Előre is köszönöm...
Szia!
Kicseréltem mérés nélkül a két táp kondit,a gyanúsnak vélt csatlakozásokat megtisztítottam. Azóta a gép sokadszorra is hibátlanul működik. A probléma pontos okát nem tudom. Talán bekoptak már a kefék,gyenge volt a kondik kapacitása,kontakthibák? A lényeg,hogy jó lett... Köszönöm a segítséged! Üdv: Tityi
Szia Botesz!
Kicseréltem mérés nélkül a két táp kondit,a gyanúsnak vélt csatlakozásokat megtisztítottam. Azóta a gép sokadszorra is hibátlanul működik. A probléma pontos okát nem tudom. Talán bekoptak már a kefék,gyenge volt a kondik kapacitása,kontakthibák? A lényeg,hogy jó lett... Köszönöm neked is a segítséget! Üdv: Tityi |
Bejelentkezés
Hirdetés |