Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Az előhívót papír nélküli sok világítással teszteld, papírral a megvilágítási idő belövése kell, ha már kész a jó előhívó.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2018
Talán attól is függ hogy milyen levilágítót használ az ember
A csőtoll már úri huncutság! Acéltoll, Redisz, Grafosz, Holló-tus (volt) az igazi!
Arcszolit használtam 4*16w fénycső .
Úgy fest az előhívóm még használható. Sajnos az elmúlt 3 évben nem volt időm ilyesmivel foglalkozni, így kicsit kiestem a rutinból és egyenetlen lett a lakkréteg. Most lemostam körömlakk lemosóval és újabb réteget fújtam rá. Miután a papírt befújtam lakkal 10 perc levilágítási idő elégnek tűnik. Az én világítóm PC be való UV neonból van beépítve egy régi lapscannerbe.
Idézet: Injekciós tűből készült, tű levágva pár mm-re. Valami fogantyú ráragasztva. Kevéske lakk fért egyszerre bele a tű műanyag részébe. „A csőtoll már úri huncutság”
Olyanokkal kezdtük mi is. Tű, vagy tönkrement rotring vagy hasonló ceruza feje, vékonyka lemez ráragasztva vagy forrasztva, arra vékony ecset fa nyele, bele meg a zománcfesték.
Jól el lehetett szórakozni egy egyszerűbb nyákkal is gondolom. Mi anno a suliban az első nyákot filctollal rajzoltuk fel, de utána már a többit a fotózásos technikával folytattuk.
hát egyenlőre nem vagyok elragadtatva az eredményekkel Úgy látszik hogy ahogy szárad a lakk visszamattul a papír és jelenleg 20 perc világítás után sem tudom előhívni Esetleg tudtok még valami egyéb trükköt amit gyorsan ki tudok itthon próbálni? Valószínűleg nem túl erős a neonom se
Kezdetben volt még :
Festékkel teliben lefújt nyák, kapargatós módszer. Létezett még Letraset, Alphaset alkatrész lábak És Cherpech vonalak és padok különböző méretben tekercsben Ezeket ragasztottuk átlátszó dossziéra. Utána fotóztuk (Positip20)
Filmre nem tudsz nyomtatni? Kevesebb világítás kell.
"Festékkel teliben lefújt nyák, kapargatós módszer."
Ezen már én is agyalok egy ideje csak CNC gravírozógéppel megvalósítva. Nem csak karcolnám, hanem a szerszám forogna is. Rugó nyomná neki a nyáknak a szerszámot, hogy ne kelljen felületkövetés. A szerszám az keményfém gravírozó tű lenne. Még nincs ötletem a szerszám készülék kialakításra. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2018
Van itthon írásvetítő fóliám, de sajnos tintasugarashoz való nekem pedig már lézernyomtató van Erősen gondolkodom, hogy most először kipróbáljam a vasalást, de műnyomó papírt kellene beszereznem.
Moderátor által szerkesztve
Más papírokon is jó lehet a vasalás itt sokan írják, én azzal nem foglalkozom.
Lehet túl elvetemült vagyok, de kísérletezős kedvembe vagyok és elkezdetem sima A4 es lappal próbálgatni a vasalást. Elsőre sikerült produkálni olyat ami már felér egy rossz minőségű fotózással. Most újra próbálom. Akad esetleg is olyan elvetemült aki próbálkozott már hasonlóval?
Nagyon sokan próbálkoztak vele ha vissza olvasol
Azt hiszem valamivel át szokták itatni a papírt.
Át szokták itatni a fotózáshoz. De most vasalni próbálok.
Nem csak fotózáshoz, hülyeséget nem akarok írni de ha megtalálom akkor linkelem.
Ha vasalni akarszsz, megpróbálkozhatsz az acetonos hidegtranszferrel is. Sima papírral egy használható pozíciónyomat könnyen elérhető. Réz maratásához egyszerűbb, és valószínűleg jobb a műnyomó (ideértve a reklámanyagokat) papírral.
Ezt picit ki tudnád fejteni bővebben? Mi az a hidegtranszfer?
Topikja is van. Szerintem, bár vannak korlátai, a leggyorsabb megoldás, amit ismerek.
Ha olyan helyen laksz ahova kosárszám dobálják be az akciós meg reklámújságokat, azok között szokott néha lenni olyan ami fényes. Elvágod A4-esre ha kiadja és kipróbálod. Arra kell csak vigyázni nehogy begyűrje mert akkor tönkreteheti a nyomatót.
Az sem baj ha előtte már nyomtattak rá más reklámanyagot?
Nem, mert azt a festéket nem oldja az aceton, csak a lézernyomtató tonerét.
Fotópapírra nyomtass lézeres nyomtatóval.
Sikerült egy ilyen eredményt elérni normál papírral. A nagy kérdés most az hogy mivel lehetne a maradék papírt eltávolítani? Apró darabok vannak még rajta.
Ez nagyon elképesztően precíz. Sima fotópapírt vegyek papírboltban?
A normál papír maratáskor nem sok vizet zavar.
Drága.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |