Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ja a színe nem ilyen hanem élénk csillogó zöld, csak a telefon kamerája nem tudja visszaadni.
Köszi inkább maradok az UV neonnál mert az már kész van az üveg is ki van fúrva van rajta zsanér meg a másik felén egy leszorító csavar úgy hogy ott szerintem teljesen le fogja szorítani a nyákot, a másik pedig az hogy ez az egész be van építve egy régi hűtő dobozába ott pedig csak a neon fénye érheti persze ha be van csukva az ajtaja. Ha valakit érdekel és kész lesz teljesen majd rakok fel képeket.
Csak 1 kérdés:Körübelül meddig tart kifúrni 400lyukat?
Egy darabig biztos eltart nekem most egy 8 méteres csövet kellene kb 1000-1500 lyukkal ellátnom úgy, hogy örülj hogy csak 400 lyukad van de gondolom az nyák.
Az bizony,de mivel csak ledekről van szó szerintem maradok majd az univerzális nyáknál.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ezt az kémiai ónozó folyadékot próbálta már valaki elkészíteni? Az adalékok: sósav-20ml/l Tiokarbamid 90gr/l ónklorid- 15gr/l Nekem van belőle egy kevés, és bevált! Sajna lassan elfogy , és kellene helyette újat készíteni. Remélem jó keverési arányokat adtam meg, mert csak ezek voltak a flakon oldalán, de ez is házi készítésű volt. Ezt egy barátomtól kaptam.
Azzal egyszerűbb lesz
És ez a lyukas cső mi lesz ? Öntözőrendszer ?
Igen az, egy üvegházba, csak kellene szereznem még egy elektromágneses csapot mint a mosógépekbe is van és akkor lesz egy mezei időzítő hozzá hogy pl:. fél óránként kapcsoljon be 2 percre de ez majd akkor derül ki ha működik. :yes:
Es a Hagen-Poiseuille torvenyt figyelembe vetted?
8m eseten mar igencsak van nyomaseses, foleg, ha kozben spriccel is ki a viz mindenfelol. Ha kicsi a lyuk - bevizkovesedik. Ha nagy a lyuk a vege nem fog rendesen spriccelni. En azert elosztanam mondjuk 4, T-alaku reszre es parhuzamosan vinnem oda a csoveket, a T szaran taplalnam, akkor igazabol csak 1m-es darabbal kell foglalkoznod es ugy konnyebb kikiserletezni a furatok helyet es meretet. Hatranya, hogy sokkal tobb odavezeto gumicso kell.
Szerintem frankó lett az eredmény! Nagyon gyári :yes:
Nem ne vettem figyelembe de kösz kb 1,5mm lyukakra 3 gondoltam egy sorba és ha esetleg a cső mindkét végét táplálnám? de ez a téma nem épp ide való :yes: :no:
Sziasztok
Épp foto-nyák maratásról jövök Felteszek pár képet róla. De elkövettem egy nagyon nagy hibát, de tanultam belőle, leírom más ne kövesse el de kérdésem is lenne... Foto tech.-val készítem, ki ebbe a verőfényes gyönyörű napsütésbe, kint voltam kb. 5 percet a napon, aztán előhívás. Bele a lötyibe, csakhát mint utólag kiderült túl hamar kivettem, de nem tudtam róla. Itt lenne egy kérdés is, honnan tudom megállapítani hogy mikor is van az egész panel előhívva? Aztán bele a maróba, és már ott is feltűnt hogy egy részen nem látszótik a réz. Na mondom lehet kosz, vagy egy kis anyaghiba vagy nem is tudom, aztán majd lesz ami lesz. Hát lett is. Azon a részen nem jött le róla a fényérzékeny réteg, nem lett teljesen előhívva. Majd vissza egy kis előhívásra, nade mondom leegyszerűsítem a dolgot, egy csöppet simán rá. Igen, vannak ilyen h_lyék. :bummafejbe: :lama: Na itt toltam el de nagyon - a letolást megérdemlem de inkább ne mert tanultam belőle - mert így majdnem az egész panelról lejött a fényérzékeny réteg, mivel lila - mikor "rámegy" az előhívó - észre lehet venni. Na mondom, akkor nem mész már maratóba, mert ami eddig gyönyörű lett az is oda lenne. És így egy kütyü nyákja nem lett meg, a többi viszont szép lett, még az első SMD is. Egy PICKit2, USB hangkártya, egy AVR-es óra, egy MSP égető és egy USB-1Wire adapter lett jó. Köszi, és bocs hogy hoszabb lett...
Ami nem sikerült az egy WiFi jelerősség mérő.
Az hogy pár helyen összeérnek vonalak, az a nyomtatóm hibája, egy kicsit maszatol, de szikével el lehet választani. Én személy szerint elégedett vagyok azért, soha nem gondoltam hogy én is tudok ilyen szépet, mert nekem ez szép.
Idézet: „kint voltam kb. 5 percet a napon” Kevés! Ilyen szép időben bent kéne ennyit lenni, nem kint
Jah... Amúgy kell több a nyáknak ilyen időben vagy elég ennyi?
Elég.
Sziasztok!
Ma vettem egy Lervia típusú laminátort, melyet kipróbáltam, és semmit nem égetett átt a papírról a nyákra, mely 1,3mm-es volt! Arról nem is beszélve, hogy kattogott szegény, mert max 1mm az amit tud . Majdnem infarktust kaptam, mert nem volt olcsó, 4400Ft a Lidl-be most! Ezért gondoltam megnézem a belsejét, hogyan is működik. Nem mondom baromi egyszerű, van benne egy sima 220V-os motor, és egy fűtőbetét hőkapcsolóval, mely a képen látszik is. A két végét lebontottam, és láttam, hogy egy erős rugó tartja az egyik hengert, a másik henger pedig fix. A rugókat vagy (rögzitőket) kivettem, kicsit meghajlítottam középen és megnéztem mennyi lett a rés a két henger között, kb 1mm már tökéletes. Mivel laminálni nem akarok vele, nem is azért vettem hanem nyákot vasalni, ezért így jó a távolság. Következett a következő probléma a hőfok, mert 130-165 fok között volt, ami vasalásnak kevés, ezért kikötöttem a hőfokszabályzót és engedten 200 fokra felmenni a hőmérsékletet, majd áttengedtem rajta a panelt kb 6-szor, és megnéztem milyen lett a nyák. A képen látszik, hogy milyen lett! Most egy jó hömérséklet szabályzót kell hozzá építenem, és még egy ventit is kell bele tennem , mert ha kikapcsolom, nagyon sokáig tartja a meleget, és ez a gumihengernek nem tesz jót. A nyák kb 40mp alatt lett kész, a laminálásos cuccal, ami jónak mondható, az eredményt figyelembe véve! Remélem hosszú életü lesz a fűtőbetét, és a gumihenger! Ha valakinek van ez irányba tapasztalata megírhatná! Egyszerü, és olcsó hőfokszabályzó rajz érdekelne.
Ha sima akrillakkal vonom be a nyák-ot akkor ugyanúgy tudom utána forrasztani?
Akrilánnal forrasztás után szokták lefújni ,
Az enyém is 160 fokot tud csak, de én csak a forrasztásgátló fóliát viszem fel vele, arra teljesen jó.
Az ilyen laminálókkal már szépen egyenletesen lehet dolgozni.
Az 5 perc volt a kevés, ha jó a maszkod akkor akár 15-20 perc is lehet, mert a maszk alá nem tud világítani. Mintha csak a sarkán lett volna gond, nem lehet, hogy nem volt merőleges a fény a panelra?
Hogy csak a sarkán? (A nap sugarai érték más szögből azon a részen, vagy a lemez állt más szögben?)
Talán inkább nem volt jól rászorítva azon a sarkon és ott megszórhatta a fényt a fólia. Így jutott ugyan mindenhová UV, de annyi sehová, hogy előhívásnál lejöjjön az összes lakk. Nekem ez a tippem.
Értem,köszönöm.
Kollegák !
Van valakinek ötlete, hogy paszta maszkot hogyan lehetne otthni körülmények között (értsd, pl. lézervágó nélkül) készítein? Egyáltalán lehetséges ?
Esetleg azzal a fóliával amiről már itt írtunk.
Annak van egy vastagsága azért, ha az egészet bekened és egy totál egyenes lehúzóval lehúzod a fölösleget, akkor az talán jó lehet. Az eleve forrasztásgátló maszk.
Hmm,
A conradnal most lattam, ketoldalas fenyerzekeny sargarez lemezt.... 0.3mm vastag.... Ezzel feliratot is lehet szitazni
Valamit keversz. A szita lukas. A rézlemez nem jellemzően. Hogy akarsz Te azzal szitázni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |