Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   901 / 1387
(#) emmzolee válasza pjg hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

(#) nagym6 válasza kiborg hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Én csökkentem a lamináló -gyári, nem tudom mennyi- hőmérsékletét, és a hengerek közti szotítóerőt, jóval kevésbé nyomja bele a papírba, alig kell ledörzsölni. Műnyomópapír. Mert nem csak a lézernyomtatótól szivárog bele, hanem a lamináló is mélyebbre nyomja-olvasztja. Nálam minél kisebb hőfok, amitől még átragad, annál kevesebb papírt kell ledörzsölni.
(#) Moderátor hozzászólása Márc 24, 2013

Kitakarítottam. Legközelebb nem hagyom szó nélkül a kakaskodást, és nem fog érdekelni, ki milyen segítőkész, mennyire segítenek a hozzászólásai, megrázom a "fagyasztásfát"!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
(#) ElemElek hozzászólása Márc 24, 2013 /

Hol lehet venni offline boltban (úgy értem nem webshopban) mini fúrógépet venni?
Sehol sem találtam.
(#) BarnaPili válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Praktiker pl.
(#) ElemElek válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Pont most nézem a praktikert és nem találok, obiban most voltam ott volt, csak fúrószár nem volt hozzá
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
(#) zolika60 válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Ilyesmi kell?
(#) ElemElek válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Igen.
(#) Temela válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Hát löketszám vagy fordulatszám azért e témában nem mindegy...
(#) mekkmesterke válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

És miért nem játszik a webshop? Még postával is olcsóbban kijön mint mondjuk a Praktiker és ott kimondottan panelfúrót tudsz venni meg természetesen rendelhetsz mellé még fúrószárat is.
(#) ElemElek válasza mekkmesterke hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Hát akkor felőlem lehet webshop is!
(#) emmzolee válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

És még házhoz is jön.
Én sokszor rendelek házhoz alkatrészeket, mert a boltba bemenni (városba) kocsival több lenne, mint ha kifizetném a csomagküldést. Nem is beszélve az időmről.
Megvárom míg össze jön egy kisebb lista és mehet a rendelés.
(#) dudassandor1 válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

(#) kameleon2 válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Itt is nézd meg, ugyanaz van náluk, mint az OBI-kban - csak olcsóbb. Egy hátránya van : Minimum 10.000 Ft a nettó rendelési határ: GLOBIZ - Debreceniek előnyben.. Nekem fél nap alatt szállítottak eddig, nagyon gyorsak.
(#) kérdező hozzászólása Márc 25, 2013 /

Sziasztok!
A lézernyomtató mennyire tud nyomtatni alufóliára? Úgy gondoltam, hogy egy A4-es lapra cellux-al ráragasztanék egy alufóliát. Erre nyomtatnám a rajzolat tükörképét, majd levenném a papírról, és rávasalnám a panelra. Ebben az lenne a jó, hogy a vas-klorid egy pillanat alatt lemarná az alumíniumot, utána következne a réz. Nem kellene lehúzni, így tökéletes maradna a rajzolat.
A kérdés csak az, hogy mit szól a nyomtató az alufóliához? Azt tudom, hogy nyomtató elektrosztatikusan viszi fel a festéket a hengerre, de amikor a papírra kerül át akkor egyszerűe rányomja, (ráolvasztja) vagy ott is használ nagyfeszt? A gyűrődés talán nem lenne gond, ha papírral együtt megy be, csak rá ne ragadjon a hengerre.
Nagy baj lenne ha beragadna, mert igen furcsán néznének az iskolában rám, és egy alufóliát benyelt nyomtatóra. (Otthon nincs nyomtató.)
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
(#) agressiv válasza kérdező hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Szerintem ripitósra szakadna.
(#) erbe válasza kérdező hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

A lézernyomtató biztosan nem tudna alumíniumra nyomtatni, mivel az a lényeg, hogy a sztatikus töltés helyben marad a papíron, az alu meg vezető.
Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a vasklorid lemarná az alut. Az érdekesen viselkedik savakban. A nátron és kálilúg viszont garantáltan leszedi.
(#) ElemElek hozzászólása Márc 25, 2013 /

Ehez a fúróhoz hol árulnak nem_tudom_mit amivel lehet 0,8 mm-nél kisebb fúrószárat használni?
(#) agressiv válasza erbe hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Marja az alut elég rendesen, főleg, ha alaposan fel van tuningolva sósavval. Nálam egyszer kilötykölődött a marató egy kis hűtőbordára és tlejesen elmarta a bordát, semmi sem maratd belőle.
(#) BarnaPili válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Ha vékonyabbat akarsz ebbe belefogni,mondjuk 0,6 mm-est,akkor tekerj a fúró szárára vékony tekercselőhuzalt.Azzal meghízik a szára.De szerintem a 0,8-ast is kézzel törni fogod mint a mókus a mogyorót.
(#) kaqkk válasza kérdező hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Jobban jársz ,ha kipróbálod egykét féle öntapadós tapéta hordozópapírját , nálam az averigrafics vált be tökéletesen vasalható és kihűlés után lehúzható.
(#) kaqkk válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Talán ez kell neked.
(#) mekkmesterke válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Nekem már több mint 1 éve van meg 0,8-as fúróhegyem és még mindig nem törtem el pedig rendesen használom. Inkább az vele a problémám hogy már mintha nem lenne éle. A 0,6-osom is egyben van még, de mondjuk azt elég ritkán használom mert nincs rá sok helyen szükségem. Nem kell semmi más a törésmentes fúráshoz mint 1 biztos kéz
(#) BarnaPili válasza mekkmesterke hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

OK.Hiszek neked.
(#) richard49 hozzászólása Márc 25, 2013 /

Üdv!

Szerintetek érdemes a FOTO-s EPOXID NYÁKra majdnem dupla annyit ráfizetni mint a szintén FOTO-s CELLUlózosra?

(Fizikailag nem terhelném nagyon,szinte semennyire sem.)
(#) richard49 válasza richard49 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Illetve Transparent 21 + normál papír vagy fólia?

Kösz a segítséget!
(#) sastas01 válasza ElemElek hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Szia!

Látom nagy vita alakult ki a fúrógépekről Nekem EZ a példány van meg, Debrecenben vettem a Hobbielektronika boltban, kemény 8 ezer pénzért még 2 éve. Eddig egyszer vissza kellet vinni, ugyanis az egyik patron amit adtak hozzá hibás volt. Ekkor kicserélték az egész masinát tokkal vonóval. Azóta is szépen pörög. Adnak hozzá patronkészletet, amivel 3.175-0.5 mm-es fúrószárakat kényelmesen befoghatsz vele(nekem ez volt a legkisebb).
Fúrószárból mindig HSS-t vagy HSS C-t veszek, mert 80 Ft darabja a 0.8 asnak és nem sajnálom ha törik, meg kb. 50-100 lyuk után elkopik és nem nagyon lehet megélezni de a 80 Ft os szárat nem sajnálom eldobni.
Arra figyelj, hogy nehogy rádsózzák az 1000 Ft körüli keményfém szerszámokat, mert azt tuti törni fogod kézzel.
(#) nagym6 hozzászólása Márc 25, 2013 /

Léteznek normál tokmánnyal szerelt minifúrók is, itt nem kell patront cserélni, hanem kb. 0.5mm-3.5mm-ig mind befogható. Normálisabban is rögzíti a fúrót, a patron a laza méreténél kisebb fúrókat bizonytalanul rögzíti. Tehát amelyik még meghúzás nélkül majdnem szorul benne, csak azt rögzíti rendesen.
(#) kérdező válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Akkor marad az öntapadós papír hátulja. Elvileg ez a legjobb. A hordozópapír egyszerűen menjen a nyomtatóba, vagy tegyek alá közönséges papírt? Vasaláskor a hordozópapír, és a vasaló közé célszerű tenni egy sima papírt, hogy egyenletesebben nyomja a vasaló. Van itthon egy pont erre a célra félretett ruszki vasaló.
(#) kaqkk válasza kérdező hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Nem kell semmi "varázslat" Egyszerűen mehet a nyomiba-és utána egyszerűen a vasaló alá
Következő: »»   901 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem