Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én csökkentem a lamináló -gyári, nem tudom mennyi- hőmérsékletét, és a hengerek közti szotítóerőt, jóval kevésbé nyomja bele a papírba, alig kell ledörzsölni. Műnyomópapír. Mert nem csak a lézernyomtatótól szivárog bele, hanem a lamináló is mélyebbre nyomja-olvasztja. Nálam minél kisebb hőfok, amitől még átragad, annál kevesebb papírt kell ledörzsölni.
Kitakarítottam. Legközelebb nem hagyom szó nélkül a kakaskodást, és nem fog érdekelni, ki milyen segítőkész, mennyire segítenek a hozzászólásai, megrázom a "fagyasztásfát"!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Hol lehet venni offline boltban (úgy értem nem webshopban) mini fúrógépet venni?
Sehol sem találtam.
Pont most nézem a praktikert és nem találok, obiban most voltam ott volt, csak fúrószár nem volt hozzá
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Hát löketszám vagy fordulatszám azért e témában nem mindegy...
És miért nem játszik a webshop? Még postával is olcsóbban kijön mint mondjuk a Praktiker és ott kimondottan panelfúrót tudsz venni meg természetesen rendelhetsz mellé még fúrószárat is.
Hát akkor felőlem lehet webshop is!
És még házhoz is jön.
Én sokszor rendelek házhoz alkatrészeket, mert a boltba bemenni (városba) kocsival több lenne, mint ha kifizetném a csomagküldést. Nem is beszélve az időmről. Megvárom míg össze jön egy kisebb lista és mehet a rendelés.
Itt is nézd meg, ugyanaz van náluk, mint az OBI-kban - csak olcsóbb. Egy hátránya van : Minimum 10.000 Ft a nettó rendelési határ: GLOBIZ - Debreceniek előnyben.. Nekem fél nap alatt szállítottak eddig, nagyon gyorsak.
Sziasztok!
A lézernyomtató mennyire tud nyomtatni alufóliára? Úgy gondoltam, hogy egy A4-es lapra cellux-al ráragasztanék egy alufóliát. Erre nyomtatnám a rajzolat tükörképét, majd levenném a papírról, és rávasalnám a panelra. Ebben az lenne a jó, hogy a vas-klorid egy pillanat alatt lemarná az alumíniumot, utána következne a réz. Nem kellene lehúzni, így tökéletes maradna a rajzolat. A kérdés csak az, hogy mit szól a nyomtató az alufóliához? Azt tudom, hogy nyomtató elektrosztatikusan viszi fel a festéket a hengerre, de amikor a papírra kerül át akkor egyszerűe rányomja, (ráolvasztja) vagy ott is használ nagyfeszt? A gyűrődés talán nem lenne gond, ha papírral együtt megy be, csak rá ne ragadjon a hengerre. Nagy baj lenne ha beragadna, mert igen furcsán néznének az iskolában rám, és egy alufóliát benyelt nyomtatóra. (Otthon nincs nyomtató.) A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
A lézernyomtató biztosan nem tudna alumíniumra nyomtatni, mivel az a lényeg, hogy a sztatikus töltés helyben marad a papíron, az alu meg vezető.
Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a vasklorid lemarná az alut. Az érdekesen viselkedik savakban. A nátron és kálilúg viszont garantáltan leszedi.
Ehez a fúróhoz hol árulnak nem_tudom_mit amivel lehet 0,8 mm-nél kisebb fúrószárat használni?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Marja az alut elég rendesen, főleg, ha alaposan fel van tuningolva sósavval. Nálam egyszer kilötykölődött a marató egy kis hűtőbordára és tlejesen elmarta a bordát, semmi sem maratd belőle.
Ha vékonyabbat akarsz ebbe belefogni,mondjuk 0,6 mm-est,akkor tekerj a fúró szárára vékony tekercselőhuzalt.Azzal meghízik a szára.De szerintem a 0,8-ast is kézzel törni fogod mint a mókus a mogyorót.
Jobban jársz ,ha kipróbálod egykét féle öntapadós tapéta hordozópapírját , nálam az averigrafics vált be tökéletesen vasalható és kihűlés után lehúzható.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Nekem már több mint 1 éve van meg 0,8-as fúróhegyem és még mindig nem törtem el pedig rendesen használom. Inkább az vele a problémám hogy már mintha nem lenne éle. A 0,6-osom is egyben van még, de mondjuk azt elég ritkán használom mert nincs rá sok helyen szükségem. Nem kell semmi más a törésmentes fúráshoz mint 1 biztos kéz
OK.Hiszek neked.
Üdv!
Szerintetek érdemes a FOTO-s EPOXID NYÁKra majdnem dupla annyit ráfizetni mint a szintén FOTO-s CELLUlózosra? (Fizikailag nem terhelném nagyon,szinte semennyire sem.)
Szia!
Látom nagy vita alakult ki a fúrógépekről Nekem EZ a példány van meg, Debrecenben vettem a Hobbielektronika boltban, kemény 8 ezer pénzért még 2 éve. Eddig egyszer vissza kellet vinni, ugyanis az egyik patron amit adtak hozzá hibás volt. Ekkor kicserélték az egész masinát tokkal vonóval. Azóta is szépen pörög. Adnak hozzá patronkészletet, amivel 3.175-0.5 mm-es fúrószárakat kényelmesen befoghatsz vele(nekem ez volt a legkisebb). Fúrószárból mindig HSS-t vagy HSS C-t veszek, mert 80 Ft darabja a 0.8 asnak és nem sajnálom ha törik, meg kb. 50-100 lyuk után elkopik és nem nagyon lehet megélezni de a 80 Ft os szárat nem sajnálom eldobni. Arra figyelj, hogy nehogy rádsózzák az 1000 Ft körüli keményfém szerszámokat, mert azt tuti törni fogod kézzel. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Léteznek normál tokmánnyal szerelt minifúrók is, itt nem kell patront cserélni, hanem kb. 0.5mm-3.5mm-ig mind befogható. Normálisabban is rögzíti a fúrót, a patron a laza méreténél kisebb fúrókat bizonytalanul rögzíti. Tehát amelyik még meghúzás nélkül majdnem szorul benne, csak azt rögzíti rendesen.
Akkor marad az öntapadós papír hátulja. Elvileg ez a legjobb. A hordozópapír egyszerűen menjen a nyomtatóba, vagy tegyek alá közönséges papírt? Vasaláskor a hordozópapír, és a vasaló közé célszerű tenni egy sima papírt, hogy egyenletesebben nyomja a vasaló. Van itthon egy pont erre a célra félretett ruszki vasaló.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |