Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   940 / 1387
(#) eyess válasza Mdavid hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Mert ha melegen rögtön hideg vízbe dobod amúgy se hidegbe kellene hanem kéz melegbe , akkor a hirtelen hő változás miatt rideg lesz a rajzolat .Töredezhet le pattoghat , és megrepedezhet ezek után pedig az alámaródás egyértelműen meg lesz.
(#) CHZ válasza eyess hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Az elméleted tökéletes, gyakorlatban viszont nem tapasztaltaltam
Én is azonnal áztatom, nem meleg vízben és nincs probléma. Persze ez nyomtatott felület minőségétől is függ.
(#) pilotitalia válasza CHZ hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szia!
Nálam sem szokott problémát okozni az,hogy hideg vízben áztatom le a papírt róla laminálás után.Nekem ritkán előfordul az,hogy maratás után jön elő egy-két hajszál szakadás.
Mondjuk ha előtte látnám akkor csak kijavítanám filccel
(#) eyess válasza CHZ hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Már nálam eleinte többször előfordult igaz most már nem , mert erre is ügyelek.De többnyire vastagabb vezető sávoknál volt jellemző .Úgy szoktam tesztelni vasalás után , hogy ha a körmömmel le tudom kaparni az nem jó nálam , de ami jó az nem jön le , és azt minden további nélkül már merem maratni is.
Kb ez olyan amikor az ujjammal végig simítom a rajzolatot akkor kicsit domborúnak érzem innen tudom , hogy jól összeállt a por , mert ugye az újra melegítést követően alakul a por.
És mikor jól összeáll , akkor biztos a siker.De ha rideg lesz , akkor sosem tudni , hogy hol lett megrepedve , mert ezt szemmel nemigen lehet látni , és ott már hiba keletkezik .
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
(#) janikukac hozzászólása Júl 27, 2013 /

Elsőre nem is lett rossz a vasalás. Ha nem lennék ekkora maximalista, akkor ki is marattam volna, de egy kicsit ferdén vasaltam fel, illetve néhány helyen megfolyt a rajzolat. Most picit kisebb hővel fogok dolgozni, kicsit rövidebb ideig.
(#) CHZ hozzászólása Júl 27, 2013 /

Idézet:
„kicsit ferdén vasaltam fel,”

Ezt elkerülheted, ha a kinyomtatott ábrát két párhuzamos oldalán méretre vágod, másik oldalakat hosszabbra hagyod, hosszabb füleket visszahajtod a nyák másik oldalára és rögzíted.
Így nem tud elmozdulni vasalás közben.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Mekkora is ez a nyák ?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Felvasaltam másodszorra, most már nem lett görbe, nem is folytak össze a vezetők, de viszont néhány helyen hibás volt, ott filccel javítottam, és valahol nem fedett, ezért lyukas néhány helyen egy vastag vezető, de ha más nem, akkor végig fogom ónozni. Már ki is martam, amint bírom, méretre szabom, beültetést vasalok rá. Különben a 2.7.4a Alkotó féle labortáp panelja..
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Ha megtudod oldani , és neked úgy megfelel a nyák , akkor csináld.
a nem fedés pka mindig a nyomtatás milyensége határozza meg .A papírt fény felé tartva ez átlátható , és módosítható , hogy a végeredmény jó legyen..Azt mondod régebben jobban ment a vasalás mi történt ? Hogy most nem annyira megy ?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Kiestem a gyakorlatból. Amúgy most ugrik a majom a vízbe, most vasaltam le 3 nyákot még, majd kiderül mindjárt, hogy mi lett az eredmény.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Leszedtem a papírt. Lehettek volna jobbak is, de nem túl borzasztó. Egy picit javítgatok mindegyiken, aztán lesz ami lesz, maratok..
(#) martin96 hozzászólása Júl 27, 2013 /

Sziasztok!
Szerintetek sima alkoholos filccel lehet rajzolni nyákra? Mármint a vaskloridot kibírná? Na és a szövegkiemelő?
Azért kérdezem, mert van ahol nagyobb terület kéne a fóliából, de körömlakkal nem elég pontos. A Lakkfilcemet meg nem szeretném elhasználni.
(#) nagym6 válasza martin96 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Próbáltam ezeket, simán feloldja a vasklorid.
(#) Leraz válasza martin96 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szia.
Esetleg szétnézel a boltokban és ha kapsz fekete Holló tust az jó erre a célra is.
(#) martin96 válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Tényleg. Kár.
(#) nagym6 válasza martin96 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Primitív módszer, régen nem volt más. Körömlakk nitrohigítóval felhigítva a szükséges -kitapasztalandó- mértékben, injekciós tű levágva rövidre kb.5-10mm, és mint csőtoll, használható. Többféle vastagságú tű van. A tű műanyag részéhez pld. ceruza ragasztva -ferdén- mint fogantyú, ebbe a műanyag részbe csepegtetve a lakk, jól használható. A tű levágása háromszögreszelő élével körbereszelve, a "csőtoll" vágott vége reszelővel sorjázva, esetleg még polírpapírral finomítva.
(#) pilotitalia válasza martin96 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szia!
Hallgass Leraz-ra ő tudja a biztos megoldást csak igazán
(#) Doky586 válasza pilotitalia hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Holló tusfesték: 790 Ft + csőtoll 7000 Ft

vagy

Hibajavító toll: 170 Ft (ha nem baj hogy fehér) http://www.argep.hu/popup.asp?pid=225600114&pnr=10001&foto=1vagy ez[/url]
(#) pilotitalia válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szia!
Sok féle megoldás van mindenki kitudja választan azt ami neki megfelel ez lehet technikai és lehet anyagi oldalról nézve is.Viszont érdemes körbenézni az Edding filcek palettáján! Röviden ennyi
(#) Doky586 válasza pilotitalia hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

(#) pilotitalia válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Rendben látom rossz helyen írok részemről:igazad van!!!
(#) kaqkk válasza martin96 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

A legjobb a lakkfilc amit nem szeretnél elhasználni ....
(#) martin96 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Ezzel meg az a baj, hogy nagyobb területet nem lehet egyenletesen lekenni. Így meg foltos lesz a fólia és itt-ott belemar a vasklorid ahova nem kéne.
(#) Doky586 válasza martin96 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Körülrajzolod a körvonalát a drága lakkfilcel, aztán ecsettel felkened a zománcfestéket vagy körömlakkot ?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
(#) martin96 válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Körömlakkot.
De ez most végig lakkfilccel van.
Az SMD lábait igen nehéz volt megrajzolni 1.2mm-es heggyel.
Ez egy TPA6120-as fejhallgató erősítő.
(#) _vl_ válasza martin96 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Hogy rajzolsz 0.2mm vastag vonalakat 1.2mm-es heggyel?
Ez mazochizmus...
(#) martin96 válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Húztam egy vonalat, megvártam míg megszárad, aztán a körző hegyével lekapartam a fölösleges lakkot. Így tűnt a legegyszerűbbnek.
KB 2 percig tartott az ic lábait megrajzolni.
Csak a lábak felét kellett kikaparnom. Mert a többit nem kell bekötni.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
(#) storm válasza martin96 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Az IC alján a thermalPAD-ot hogy forrasztottad?
(#) eyess válasza martin96 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Egy kérdésem lenne azért .Miért az ezeréves technikához ragaszkodsz , amikor ma már számos olyan lehetőség van nyákkészítésre , hogy mindent beleértve ami segíti az ember munkáját nos ?
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) martin96 válasza storm hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Fúrtam egy lyukat, beónoztam az ic padját és a lyuk körül. Aztán a lyukon keresztül egy vékony forrasztóheggyel felmelegítettem az ónt. A képen valamennyire talán látszik. Már csak egy normálisabban kinéző potméter kellene.
eyess: A vasalásos és a fotós technikákra gondolsz?
A vasalásoshoz nincs lézernyomtatóm és az ismerőseimnek is csak tintás van. A fotós meg bonyolult nekem.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Következő: »»   940 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem