Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Végre fel tudtam jönni a netre. Két órája küszködök, hogy ez az átkozott gép felengedjen. Nem bírt kapcsolódni a modemhez.
![]() ![]() ![]()
Nekem a gép és a modem közötti kapcsolat szórakozott. Szóval most nem tudom, hogy a hálókártya rosszalkodik, vagy a modem.
![]() ![]() Most felraktam egy másik drivert a hálókártyának, majd meglátom, hogy jó lesz-e. csak nem akarok lecsatlakozni, nehogy ne engedjen vissza. Mégegyszer nem fogok vele szórakozni. ![]()
Kérem szépen, magyarázza meg nekem valaki, mit jelent a következő mondat, ami a gépemen jelenik meg virusirtáskor:
[4] A fájl nem nyitható meg. Kizárólagos joggal használja egy másik alkalmazás, vagy operációs rendszer.
Gondolom valami rendszerfájlnál írja ki ezt. Általában a lapozófájlnál szokta kiírni, mivel a windows nem engedi más programnak a hozzáférést. Ja és gondolom a nod32 írta ezt ki.
Ha nem így lenne javítsatok ki. ![]()
Akkor tévedtem.
![]() Közben voltam olyan bátor és kihúztam a modemet egy pár percre. És elsőre rá tudtam csatlakozni. Lehet, hogy a driver szivatott meg. Na majd kiderül egy gép leállítás után, mivel újraindítani nem lehet. ![]() ![]() De hát mit várok egy négy éves géptől. Szerencse, hogy eddig nem volt vele semmi gond (kopp-kopp). ![]() De viszont szűrő nélkül is megy rendesen. Igaz így most nincs bedugva a telefon. ![]()
Koszi szepen
![]() ![]()
Igazi hobbista! Még több ezer kilométeres távolságból sem felejt el benézni az oldalra!
![]()
Ez nem megszállottság? (Mármint jó értelemben, persze...)
![]()
Én sem felejtenék, csak oda kerülhetnék.
![]() ![]()
Helló!
Lenne egy kérdésem vízmelegítéssel kapcsolatosan. Nekünk egy villanybojlerünk van, és egy hónapban több, mint 200kWh-t elfogyaszt. (ez éjszakai áramról kb. 5000ft) Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek ezekről az átfolyós gázos vízmelegítőkről? Tényleg nehéz rajtuk beállítani az optimális hőmérsékletet? Idézet: „átfolyós gázos vízmelegítőkről? Tényleg nehéz rajtuk beállítani az optimális hőmérsékletet?” Nehéz ![]() ![]()
Anyukám szerint nehéz, ezért is kérdeztem rá, hogy tényleg így van-e.
![]() Milyen előnyei, illetve hátrányai vannak a gázos átfolyós vízmelegítőnek? Köszönöm válaszaitokat.
Ha arra gondolsz, hogy az általad beállított vízhőmérséklet mennyire változó, akkor a villanybojlerhez képest úgymond, lassabban stabilizálódik, és készülékfüggően a hálózati nyomás is hatással van rá.
Szerk: Segej kolléga pontos választ tud adni a kérdésedre. Idézet: „Anyukám szerint nehéz,” Bocs, azt hittem, valami "szakember" ![]() Előnye, gyorsabb a vízmelegítés, nem kell várni, hogy meleg legyen a víz.. Hátrányról nem tudok, annyit jegyeznék meg vagy mi ![]() Üdv Idézet: „Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek ezekről az átfolyós gázos vízmelegítőkről? Tényleg nehéz rajtuk beállítani az optimális hőmérsékletet?” Szia. ha már le akarsz mondani a villanyboylerröl akkor inkább válaszd inkább a gázboylert mint az átfolyos gázos vizmelegitöt. személy szerint jopárat szereltem illetve javitottam. lehet rá mondani hogy érzékeny müszer de ezzel egyidöben érzéketlen is.azért érzékeny mert a megnyitott melegvizcsapra gyujtja be az égöfejet.ha nem elég a "melegviz" elvétel akkor pedig nem fog bekapcsolni vagy csak szakaszosan müködik.na ilyenkor jön a csap megbuherálása (pulorátor) szétszedése stb) vagy elég ha a vizhálozat kellöen vizköves és máris nincs akkora átfolyási lehetöségne a viznek mint kellene.és hát azért érzéketlen mert a vizhöfok szinte mindig elmászik ![]() meg hát régebben voltak a 10-14KW-os vizmelegitök ezek kéménynélküliek voltak nem kellett hozzá kéményt épiteni illetve kéménybe csatlakoztatni öket.(aztán hogy ezeket lehet-e kapni még boltban az nem tudom) aztán voltak és vannak a 16-26KW-os ak.na ezek már kéményesek. TILOS KÉMÉNY NÉLKÜL HASZNÁLNI ÖKET!!! azt hiszem röviden ennyi jutott eszembe. egyébként az a 200KWh nem sok szerintem mivel mi is annyit használunk el havonta (3 személy)a jelvezérelt árambol.
Akkor nem érdemes szerinted ilyen megtakarításon gondolkozni?
Tényleg, ha már bojler... Van a bojlernél egy túlnyomás szelep a hideg víz bemeneténél. Ez folyamatosan csepeg, akkor is, ha nem is fűt, naponta akár 2 vödörnyi víz is kimegy. Gondolom elvízkövesedhetett a csap, vagy valami kosz lerakódott. Ezt lehet tisztítani, vagy csere a sorsa?
Nálunk is van ilyen, az is folyton csepegett. Egy nyomáscsökkentőt kell elé tenni - a vízvezeték-szerelő szerint.
Én úgy oldottam meg, hogy elzártam a bemenő vezeték csapját, és egy kicsit megnyitottam a túlnyomás-szabályzót, ekkor egy kevés víz kifolyt, és utána nem csepeg. (Brutál megoldás, de működik.)
Kipróbáltam ezt a módszert, de sajnos semmi hatással nincs rá.
![]()
szia.
véleményem szerint nemigazán érdemes ilyen megtakaritáson gondolkozni mondhatni holt felesleges. a boylernél 2 dolog van. egy biztonsági szelep illetve egy nyomás csökkentö.ha csöpög a biztonsági szelep akkor érdemes a nyomáscsökkentön állitani,ha ez nem lehetséges akkor uj 2,5 bar-os biztonsági szelepet kell venni és ki kell cserélni. :yes: ha valami oknál fogva nincs felszerve nyomás csökkentö ![]() ![]() üdv sergei
Nyomáscsökkentőt nem látok rajta, csak az a biztonsági csap van.
Korábban házi vízműről ment a bojler, lehet, hogy ezért nem is volt nyomáscsökkentő, mivel az kisebb nyomású, mint a hálózati víz nyomása. Köszönöm segítségeteket, Üdv, Arpy
ha nincs rajta akkor tegyetek fel egyett és máris nem fog annyi viz elcsöpögni.
Ez a srác, már a fizikai képtelenség határait súrolja.
Bár ahogy az izomzatát elnézem.....
Ennek nem tudom a címét, de ha tetszik a breakdance, akkor ajánlom a "You Got Served? című filmet
![]() szerk:The song is "I know you got soul" ![]()
Különösebben nem érdekelnek az ilyen filmek, csak ellehet rajtuk csodálkozni
![]()
a srácot Juniornak hívják, tényleg jó, de van nála jobb is például Darkness Junior vs. Darkness
Hm.. nem tudom , én nem látom jobbnak. Az erőgyakorlatai sokkal jobbak, és a mozgáskoordinációja is.
Anno 84'-ben mikor idehaza bejött a break, még nem volt ilyen alaposan felépített, és ennyi figurával megtűzdelve. Akkor örültünk ha letudtunk koppintani néhány figurát a break filmekből. De hát fejlődik ez is ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |