Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   103 / 3611
(#) Topi válasza Istike88 hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Ormond Beach... Jó nyaralást!
(#) Ricsi89 hozzászólása Jún 21, 2008 /

Végre fel tudtam jönni a netre. Két órája küszködök, hogy ez az átkozott gép felengedjen. Nem bírt kapcsolódni a modemhez. Tegnap is küszködtem, de akkor még csak egy óra kellett hozzá. Remélem időközben nem fog ledobni, mert akkor hozom a baltát. :violent:
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Nekem a gép és a modem közötti kapcsolat szórakozott. Szóval most nem tudom, hogy a hálókártya rosszalkodik, vagy a modem. Nekem most még szűrő sincs bennt, csak simán rádugva és akor is szórakozott. Meg nekem csak kb 4 méter kábellel van összekötve.Tegnap óta burkolat nélkül megy a modem, de nem is melegszik annyira.
Most felraktam egy másik drivert a hálókártyának, majd meglátom, hogy jó lesz-e. csak nem akarok lecsatlakozni, nehogy ne engedjen vissza. Mégegyszer nem fogok vele szórakozni.
(#) Iszkakof István hozzászólása Jún 21, 2008 /

Kérem szépen, magyarázza meg nekem valaki, mit jelent a következő mondat, ami a gépemen jelenik meg virusirtáskor:
[4] A fájl nem nyitható meg. Kizárólagos joggal használja egy másik alkalmazás, vagy operációs rendszer.
(#) Ricsi89 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Gondolom valami rendszerfájlnál írja ki ezt. Általában a lapozófájlnál szokta kiírni, mivel a windows nem engedi más programnak a hozzáférést. Ja és gondolom a nod32 írta ezt ki.
Ha nem így lenne javítsatok ki.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Akkor tévedtem.
Közben voltam olyan bátor és kihúztam a modemet egy pár percre. És elsőre rá tudtam csatlakozni. Lehet, hogy a driver szivatott meg. Na majd kiderül egy gép leállítás után, mivel újraindítani nem lehet. Olyan az újraindítás, hogy gép kikapcs, majd elindít.
De hát mit várok egy négy éves géptől. Szerencse, hogy eddig nem volt vele semmi gond (kopp-kopp).
De viszont szűrő nélkül is megy rendesen. Igaz így most nincs bedugva a telefon. A haveromnak meg a szűrő volt rossz és vett egy sima elosztót és azzal megy. És lehet telefonálni is közbe. :yes:
(#) Istike88 válasza Topi hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Koszi szepen de majd csak fort myers-ben fogunk tengerpartra menni holnap
(#) Szárnyas válasza Istike88 hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Igazi hobbista! Még több ezer kilométeres távolságból sem felejt el benézni az oldalra!
(#) Frankye válasza Szárnyas hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Ez nem megszállottság? (Mármint jó értelemben, persze...)
(#) szamóca válasza Szárnyas hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Én sem felejtenék, csak oda kerülhetnék.
(#) Árpy hozzászólása Jún 21, 2008 /

Helló!
Lenne egy kérdésem vízmelegítéssel kapcsolatosan.
Nekünk egy villanybojlerünk van, és egy hónapban több, mint 200kWh-t elfogyaszt. (ez éjszakai áramról kb. 5000ft)

Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek ezekről az átfolyós gázos vízmelegítőkről? Tényleg nehéz rajtuk beállítani az optimális hőmérsékletet?
(#) szabi83 válasza Árpy hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Idézet:
„átfolyós gázos vízmelegítőkről? Tényleg nehéz rajtuk beállítani az optimális hőmérsékletet?”

Nehéz , ki mondott ilyet :gun: :bummafejbe:
(#) Árpy válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Anyukám szerint nehéz, ezért is kérdeztem rá, hogy tényleg így van-e.

Milyen előnyei, illetve hátrányai vannak a gázos átfolyós vízmelegítőnek?

Köszönöm válaszaitokat.
(#) szamóca válasza Árpy hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Ha arra gondolsz, hogy az általad beállított vízhőmérséklet mennyire változó, akkor a villanybojlerhez képest úgymond, lassabban stabilizálódik, és készülékfüggően a hálózati nyomás is hatással van rá.
Szerk: Segej kolléga pontos választ tud adni a kérdésedre.
(#) szabi83 válasza Árpy hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Idézet:
„Anyukám szerint nehéz,”

Bocs, azt hittem, valami "szakember"

Előnye, gyorsabb a vízmelegítés, nem kell várni, hogy meleg legyen a víz..

Hátrányról nem tudok, annyit jegyeznék meg vagy mi , hogy a "füst" elvezetés és a szagelszívó, ha van arra oda kell figyelni, nem egy ember halt meg, hogy a szagelszívó visszaszívta...

Üdv
(#) Sergei válasza Árpy hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Idézet:
„Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek ezekről az átfolyós gázos vízmelegítőkről? Tényleg nehéz rajtuk beállítani az optimális hőmérsékletet?”

Szia.

ha már le akarsz mondani a villanyboylerröl akkor inkább válaszd inkább a gázboylert mint az átfolyos gázos vizmelegitöt.
személy szerint jopárat szereltem illetve javitottam.
lehet rá mondani hogy érzékeny müszer de ezzel egyidöben érzéketlen is.azért érzékeny mert a megnyitott melegvizcsapra gyujtja be az égöfejet.ha nem elég a "melegviz" elvétel akkor pedig nem fog bekapcsolni vagy csak szakaszosan müködik.na ilyenkor jön a csap megbuherálása (pulorátor) szétszedése stb) vagy elég ha a vizhálozat kellöen vizköves és máris nincs akkora átfolyási lehetöségne a viznek mint kellene.és hát azért érzéketlen mert a vizhöfok szinte mindig elmászik illetve nem mindegy hogy a kézmoso 3 méterre van a vizmelegitötöl itt ugye elég a 45-50 fokos viz de ha mondjuk a mosogato már 6 méterre van akkor nem biztos ott is ugyanaz lesz a kivánt höfok.(öreg régi csö szigetelés vagy a csövek nincsenek szigetelve)
meg hát régebben voltak a 10-14KW-os vizmelegitök ezek kéménynélküliek voltak nem kellett hozzá kéményt épiteni illetve kéménybe csatlakoztatni öket.(aztán hogy ezeket lehet-e kapni még boltban az nem tudom)
aztán voltak és vannak a 16-26KW-os ak.na ezek már kéményesek. TILOS KÉMÉNY NÉLKÜL HASZNÁLNI ÖKET!!!
azt hiszem röviden ennyi jutott eszembe.

egyébként az a 200KWh nem sok szerintem mivel mi is annyit használunk el havonta (3 személy)a jelvezérelt árambol.
(#) Árpy válasza Sergei hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Akkor nem érdemes szerinted ilyen megtakarításon gondolkozni?

Tényleg, ha már bojler...
Van a bojlernél egy túlnyomás szelep a hideg víz bemeneténél. Ez folyamatosan csepeg, akkor is, ha nem is fűt, naponta akár 2 vödörnyi víz is kimegy. Gondolom elvízkövesedhetett a csap, vagy valami kosz lerakódott. Ezt lehet tisztítani, vagy csere a sorsa?
(#) Frankye válasza Árpy hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Nálunk is van ilyen, az is folyton csepegett. Egy nyomáscsökkentőt kell elé tenni - a vízvezeték-szerelő szerint.
Én úgy oldottam meg, hogy elzártam a bemenő vezeték csapját, és egy kicsit megnyitottam a túlnyomás-szabályzót, ekkor egy kevés víz kifolyt, és utána nem csepeg. (Brutál megoldás, de működik.)
(#) Árpy válasza Frankye hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Kipróbáltam ezt a módszert, de sajnos semmi hatással nincs rá.

szia.

véleményem szerint nemigazán érdemes ilyen megtakaritáson gondolkozni mondhatni holt felesleges.
a boylernél 2 dolog van. egy biztonsági szelep illetve egy nyomás csökkentö.ha csöpög a biztonsági szelep akkor érdemes a nyomáscsökkentön állitani,ha ez nem lehetséges akkor uj 2,5 bar-os biztonsági szelepet kell venni és ki kell cserélni. :yes: ha valami oknál fogva nincs felszerve nyomás csökkentö akkor javaslom azt is be kell épiteni mert igy a boyler károsodhat

üdv sergei
(#) Árpy válasza Sergei hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Nyomáscsökkentőt nem látok rajta, csak az a biztonsági csap van.
Korábban házi vízműről ment a bojler, lehet, hogy ezért nem is volt nyomáscsökkentő, mivel az kisebb nyomású, mint a hálózati víz nyomása.

Köszönöm segítségeteket,
Üdv, Arpy

ha nincs rajta akkor tegyetek fel egyett és máris nem fog annyi viz elcsöpögni.
(#) szamóca hozzászólása Jún 22, 2008 /

Ez a srác, már a fizikai képtelenség határait súrolja.
Bár ahogy az izomzatát elnézem.....
(#) zenetom válasza szamóca hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

jó a zenéje nem tudja valaki a címét?
(#) szamóca válasza zenetom hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Ennek nem tudom a címét, de ha tetszik a breakdance, akkor ajánlom a "You Got Served? című filmet .
szerk:The song is "I know you got soul"

Különösebben nem érdekelnek az ilyen filmek, csak ellehet rajtuk csodálkozni
(#) kisanderz válasza szamóca hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

a srácot Juniornak hívják, tényleg jó, de van nála jobb is például Darkness Junior vs. Darkness

ó köszi!!
(#) szamóca válasza kisanderz hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Hm.. nem tudom , én nem látom jobbnak. Az erőgyakorlatai sokkal jobbak, és a mozgáskoordinációja is.
Anno 84'-ben mikor idehaza bejött a break, még nem volt ilyen alaposan felépített, és ennyi figurával megtűzdelve. Akkor örültünk ha letudtunk koppintani néhány figurát a break filmekből. De hát fejlődik ez is
(#) szabi83 hozzászólása Jún 22, 2008 /

Somogy megyében, merre van "szedd magad vásár", kajszi- és sárgabarack-os érdekelne!

Következő: »»   103 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem