Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1518 / 3607
(#) Norberto válasza Szebence hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Norberto-t lehet, azt engedélyezem.
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Az nap vége!
(#) Rober_4 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nekem is jönnek az emailok sorban, hogy xy-n meghívott a facebukra. A fele meghívót nem is ismerem, és szerintem nem is tudnak róla, hogy meghívtak, bár lehet.
Amióta az iwiw ilyen vacak lett, azóta már megfordult a fejemben, hogy regisztrálok oda is, de túlságosan agresszíven reklámozza magát, mintha valakinek az én regisztrációm nagyon érdeke lenne. Nomeg nem szeretem amikor googlézés közben fészbukadatlapokra bukkanok. Ez is elrettent az oldaltól, hisz semmi köze az ott lévő tartalomhoz egy keresőnek, bár lehet, hogy publikus dolgok, stb...

Én reggel 7.33-kor ébredtem, hogy: A francba elkéstem! Pont 8.01-re érkeztem be a suliba, 8-tól lett volna órám. Nem is lett volna baj, ha az igazgatónk nem áll az ajtóban, és mondja, hogy már vagy 20 perce keres, hogy nyomtassam ki a szöveges értékelés mintáimat. :eeknoes:

más:
Ez a színes papír dolog tv-re tök jó ötlet, csak minden filmet úgy kellett volna forgatni, hogy alul fű van, vagy a természet, fönt az ég kék, középen meg a szereplők piros illetve barna... Lehetett volna ebből is valami szabvány, hogy csak az így gyártott filmeknél kell felragasztani a színes papírt. Esetleg mindig a megfelelőt. pl.: focihoz zöld, vízilabda kék stb
(#) zenetom válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nekem már nem jönnek. Mármint az email-ok. Bár lehet azért mert beállítottam a szűrőt. Nem tudom, majd ha akarnak valamit (pl. adni ingyé' 1000 db LED-et), akkor hívnak telón
(#) lui144 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Idézet:
„Majd ha lesz 3 lányod akik már felnőttek, tudni fogod, hogyan kell csajosan gondolkodni !”

Ez így van.
Idézet:
„Amúgy az élet már csak ilyen, kapsz egy szívet / meg még ezt azt hozzá / és cserébe szerelhetsz villanyt vízcsapot, polcot, szekrényt, le kell vinni a szemetet stb ... nem egyszerű az élet”

Az élet nem "habostorta". Meg ha párkapcsolatra vágyunk, akkor én azt mondom, hogy ez komoly kihívás az élettől. Bár én úgy vagyok ezzel, hogy én hosszútávra szeretnék kapcsolatot. Remélem, ha lesz, akkor minimum olyan hosszú lesz, mint jelenleg nagyszüleimé ami most 55 év.

Idézet:
„Ja és még a cipővásárlást is végig kell szenvedjed vele !”

Nem gond, ha a visszajárón felül kapok még pénzvisszatérítést a cipővásárlás után.
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

hmmm valóban... Nem nick névvel kell Na de befejeztem, mert valaki tényleg csinál egyet és én leszek az elsőszámú, potenciális gyanúsított.

Egyébként ha már ilyen portálokról meg midnenről van szó...
A Google-nek iszonyatos hatalma van, elképesztő...
Megnéztem a 4db Google-s dokumentumfilmet, egyszerűen hihetetlen... És egyre csak terjeszkednek, lassan világuralomra törnek...
Ha csak azt vesszük alapul, hogy minden beírt szöveget eltárolnak, IP-hez és időhöz kötve, látják, hogy milyen címszóra kerestél rá melyik találtara kattintottál rá és, hogy arról a weblapról melyikre mentél tovább...
Ott van a Gmail... minden leveled rajtuk megy át....
Pica webalmbum, csomó személyes kép (már akinek)
Youtube, sok videó
Google maps, milyen városokra kerestél rá, stb
Google Earth, szintén
Egyéb google-s szolgáltatások mint pl naptár...
Aztán most az Android...

Hihetetlen milyen ütemmel fejlődnek és törnek világuralomra.

Na de én lassan elköszönök majd.

Szerk.: Arról meg nem is beszélve, hogy regisztráláskor, mennyi midnen személyes adatot meg kell adni...

Ezek alapján egy teljesen részletes személyleírás készíthető.
Ja és nem tagadják, hogy volt rá példa, hogy a harmadik fél számára adtak ki információt. (Ha jól tudom, egy sokszorosan körözött személyről adtak infót a CIA-nek.)
(#) tungsram válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Csak egy baj van ha mert akkor a színkép elmegy rózsaszinbe.. :gumicsirke:
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Akkor nem csak nálam ilyen gyengusz a nemzetközi ki kicsoda csodaoldal? Meg vagyok nyugodva.
Most már a cégek is megnézik az ottani adataidat, ismeretségeidet, és ezek alapján döntenek a felvételedről. Pl. konkrétan bankok, logisztikai egységek, és más nonprodukt munkahelyek, ahol nekik előnyük lehet belőle.
Szép új világ! Önkéntesen dugod a fejed a hurokba.
(#) lui144 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Ezzel csak egy baj van: ha összeomlik a google, akkor lesz gond igazán.
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Az biztos, hogy a guglinak elég nagy hatalma van és szinte mindent tudnak rólunk. Androidot meg nem veszek, nehogy már még azt is tudják, hogy mit írok sms-ben, meg mit telefonálok. Ja és brírtam a nevem a gugliba, de nem talált meg. Még működik az inkognitóm.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Kicsibe nyomod Én már túlléptem a 200 ismerőst

De akkor ők most már tudják, hogy hívnak.

Nem, mert honnan tudják, hogy saját magamat kerestem?
Zoly: Én nem járok oda fel, csak van és kész.

Igaz

Most figyelem, hogy a legújabb részt még nem is néztem meg. Abban arról van szó, hogy a szerverparkjukat kiakarják telepíteni az óceánra és a hullámzás által keltett energiát akarják felhasználni a szerverpark áramellátására.
(#) zenetom válasza Szebence hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nekik az a céljuk elvileg, hogy minden adatot digitalizáljanak és közzétegyék (mármint ami nagyjábból nem törvény sértő).
Viszont semmivel se jobbak ezek a fészbuk és társai oldalak. Azt hallgatni a tömegközlekedési eszközön/iskolákban/akárhol, hogy a tizenésvesek arról beszélnek, amit írtak x nappal ezelőtt az oldalra.
Ez eléggé furcsán hangzik, ha belegondol az ember.
De ez a fejlődés. Nincs mit tenni, ilyen az emberi faj.
De én azért már várom a robotokat.
(#) tungsram válasza szamóca hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Na ezért fogom én is az egészet ... Bármikor bárki bármit megtudhat rólam az 10000000 kedves ismerös által ami pedig nem biztos, hogy publikus... :gun: :violent:
(#) DuMatyi válasza lui144 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nem, mert akkor jön a könyvtáros, aki mindig tudja, mit hol kell keresni. Google előtt is volt élet. Van ám számtalan Google-nál jobb kereső, csak nem tudnak az emberek róla. Majd ez is elbukik, és jön a másik. Kivéve ha tényleg világuralomra tör, és a többi "másikat" meg nem veszi. Egy biztos: valaminek / valakinek a monopolhelyzete mindig is veszélyes volt. Nem szeretnék egy Orwell-i világot.
(#) zenetom hozzászólása Jan 13, 2011 /

No én lassan megyek, megpróbálok aludni, aztán holnap megint hallgathatom a tanárt hogy miért nem aludtam este... Ez kicsit ironikus.
Hátha valami jót álmodok.
Jóéjt mindenkinek!
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Akkor jön el a te időd.
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Csatlakozom hozzád! Én sem vagyok álmos csak honlap kelni kell De ha nem elég, hétvégém sem lesz!

Én is megyek, lassan fekszem. Jó éjt mindenkinek.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Tényleg közröhely, hogy az emberek mennyire a google-ra támaszkodnak. A Wolfram Alpháról hallottatok már? Mérnököknek, mérnökhallgatóknak kötelező.

Én meg inkább még eszek egy kicsit. Holnap 6-kor nekem is kelnem kell, de még nem tudnék aludni. Majd vizsgán.
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Idézet:
„De ez a fejlődés.”

Ez nem fejlődés.

Egy helyben toporgás, mert olyan ütemben halad előre technológiai szinten az emberiség, amit ésszel, aggyal, szellemi, lelki szinten a "nagycsoport" nem tud - képtelen - követni.
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Kérdés: Megéri? Nem kéne lassítani? Minek ekkora pörgés? 180-nal a falba vágódni nem jó érzés, ezt Senna is tanúsíthatná...
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Ez is több szempontból értékelhető. A régiek szépen lassan építkeztek, olyan termékek előállítására törekedtek amik sokáig használhatóak, (nem mellékesen, nem terhelik a környezetet feleslegesen) javíthatóak. Nem szaladt el olyan gyorsan az életük. Megélték azt.
A mai rohanó világ, (ahogy mondani szoktad instant, gyorsan, készen akarok mindent, de azonnal) hozta az agressziót, stresszt, vele a soha nem hallott betegségeket, (és azok jó pénzért való látszati kezelését) és a föld ökológiai rendszerének tönkretételét. Jelenleg arra tartunk ami elborzaszt. Chipp implantátumok az emberekben, mert hogy az milyen jó. (kiknek?) Vegyél, fogyassz, dobd el örökös, és minél gyorsabb körforgása. Valahol olvastam, hogy a világ nyersanyag készletei, kevesebb mint 200 ember kezében összpontosulnak. Ők, és tanácsadóik mozgatják a háttérből a szálakat. Csak tudnám hogy egy tönkretett bolygón, milyen szép életet remélnek maguknak?
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nem is ezen a bolygón, vagy nem ebben a mai formában. Körülbelül 10 éve olvastam (kamaszként, csak ennyire emlékszem) az Élet és Tudományban, vagy láttam a Spektrumon, hogy 50 év múlva a mai űrállomásokhoz hasonló építmények keringenek a Föld körül, önfenntartóak lesznek. Persze oda nem Te vagy én leszünk azok, akik jegyet kapnak. A másik lehetőség a tengerfenék, vízalatti lakóterülettel. A víz kiszűri az UV sugarakat (ózonpajzs sem lesz már...), az evolúció (élet) is a víz alatt kezdődött, majd amikor a melléktermékként a fotoszintézis során keletkezett oxigénből ózonpajzs lett, akkor az élőlények kiléptek a szárazföldre. Vagy a világűrbe, vagy a víz alá, de csak a protekciósok. Ez a bolygó 200 éven belül lakhatatlan lesz. Lehet, hogy kevesebb is elég.

"Mikor az utolsó fát kivágtátok, az utolsó folyót is megmérgeztétek és az utolsó halat is kifogtátok, akkor fogtok rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni." - indián mondás.

Ennyire nem vagyok elvakult környezetvédő, de... azért igazaknak vélem ezeket a szavakat.

"Gyakran nagyon sajnálatos, hogy Noé
nem késte le a bárkát." Twain, Mark.

Szeretem a szarkazmust.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

A mondást ha kissé másképp is, de ismertem.
Az a szép űr-vízvilág amit itt felvázoltál nagyon szép lesz.
Öröm lesz ott élni. Van aki szolga lesz, és van aki úr. Aztán majd lázadnak, és leverik, és ismét, és kipukkan a bubi lent, vagy fenn, oszt ámen.
(#) vilmosd válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Idézet:
„Ez a színes papír dolog tv-re tök jó ötlet,”
Igen nagyon jo otlet volt. Nekem is jol jott. Hivnak, homalyos a kep. Latom fel van ragasztva a szivarvany folia. Megemelem, alatta vastagon a por. Na mondom a gazdinak: Nem hoznal egy sort ? Addig letoroltem a port, es helyreallt a kontraszt. Mar csak a sort kellett meginni, es kaszirozni a javitasi dijat.
(#) Action2K hozzászólása Jan 14, 2011 /

"Azok a régi szép idők!"
Tegnap este színházban voltunk a párommal és egy fergeteges vígjátékot néztünk meg. Bővebben: Link Autogrammot is kaptam, nem is akárkitől, nem is akármire. Bővebben: Link
Következő: »»   1518 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem