Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jól van, nem fogok vitatkozni, gondoltam a kulturált emberek meghallgatják mások véleményét, és nem leszólják, de hát mit beszélek én itt a kultúráról ...
Üdv! További kellemes estét!
Hipp-hopp elszalad pár tíz év és egészen másképp látod. De addig hiába is magyaráznám miért.
Hogy is van az a vicc, amiben az van, hogy: jó vezető voltál mégis kicsaptad a biztosítékot, ezért most földelünk.? Ez csak azon része amire emlékszek.
Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén
- Jó vezető voltál! - Mindig nagy volt körülötted a feszültség! - De most hogy kiverted a biztosítékot! - Földelünk!
Ha nekem ilyen mamám lenne: Sponsored by Anyu
Ez egy Idióda. Gyönyörű az a vaskereszt is az ajtón és légszűrőn. Kinek mire van pénze és igénye.
Ma voltam autószervizben. Találkoztam egy régi ismerősömmel. Megkérdeztem , hogy feltudna-e váltani egy ötezrest. Erre elvigyorogja magát és azt felelte, hogy csak tízezrese van. És a zsebéből elővett kb. egy milliót forintot tízezres címletekből. A vigyora mögött pedig ott kandikált rám 32 darab Sárgás feketés rohadt fog. Hát ennyit az igényről... A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
Látod! Ha nem herdálnád el a pénzed mindenféle úri luxusra mint pl. fogorvos, neked is lenne...
Nem is tudtam, hogy Garga Pitics az ismerősöd.
@vicsys: Ha ennyit nem is de egy szép kis összeget már biztosan ott hagytam a 32 év alatt.
@szamóca: A Garga bát én nem ismerném?! Persze , hogy ismerem! A murva őrlőben én kötöttem a 3 fázisú motorvédőket.
Akkor te most a hazafi üzletember Dadan embere vótá?
A helyesíráshoz jobban hozzáértőket kérdezném, melyik a helyes ?
- miliamper - miliAmper - milliamper - milliAmper Eddig azt hittem hogy a mili előtagot egy L-el kell írni, de a M$-Word helyesírás ellenőrzője szerint kettővel kell! A neten rákeresve 80%-ban két L-el szerepel, 20%-ban egy L-el. Szóval melyik a helyes (és miért)? Idézet: „Szóval melyik a helyes (és miért)?” Kérdesedre válaszolva: - melyik a helyes: milliamper - miért: Bővebben: Link És hogy az általad utoljára írt miért nem jó... a magyar helyesírás szerint nincsen olyan szabály, amely megengedné (tulajdonneveken kívül), hogy egy összetett szón belül nagybetű legyen írva. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Köszönöm a részletes választ! Az utolsó verziót "milliAmper" azért írtam, mert "mA"-nek rövidítjük, és furcsának éreztem hogy a milliampert mA-ként rövidítjük - de ezek szerint mégis
Mú úúú úúú úúúv lájk Dzsággör
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Igen. Ez azért van, mert nem mindegy, hogy konkrétan a mértékegységet írjuk le (mA), vagy éppen a fonetikus (szóban kiejtett) verzióját (milliamper). Mértékegység leírása esetén a - legtöbbször - tudósról elnevezett kifejezés a mérvadó, és nagybetűs kezdettel illetik (André-Marie Ampère >>> Amper [A, mA, kA], Alessandro Volta >>> Volt [V, mV, kV]), a fonetikus változat esetén viszont minden kisbetűssé válik (amper, volt, o hm).
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Biztosan hallottatok már a Red Bull Stratos expedícióról. Többször elhalasztották az ugrást. Ha minden igaz akkor kb. fél óra múlva elindul Felix Baumgartner, hogy leugorjon közel 36,5 km magasból. Aki akarja élőben megnézheti.
Cikk Élő közvetítés A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Én is követem már izgatottan, de még mindig csak a kapszulát mutatja, ami még a földön van..
Ééés még mindig a földön van. Túl optimista voltam. Az a fél óra lassan kettő és azóta nem történt az égvilágon semmi.
Most is már túltesz a késésen a kiírt idő, de legalább van valami mozgás, már fújják a ballont.
Nem keverendő össze azzal, hogy az informatikusok mostmár szlengként összetett szavakban is elkezdtek szavon belül nagybetűzni. GépZene egy péda, csak mert ez ütötte meg szemem Köbi hozzászólásában (nem ő írta, csak összetett szó).
Azt is még hozzátenném, hogy van mA és MA is. Mindkettő helyes, bár ez utóbbi érthető okokból kevéssé használatos köreinkben Ugyanis a prefix-et kötelező a megfelelő kis vagy nagy betűvel írni.
Pizza? Én ebédre CSAK sült csirkecombot csináltam. Mást nem kívántam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |