Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1974 / 3600
(#) silent15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2012 / 1

Jól van, nem fogok vitatkozni, gondoltam a kulturált emberek meghallgatják mások véleményét, és nem leszólják, de hát mit beszélek én itt a kultúráról ...
Üdv! További kellemes estét!
(#) silent15 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Ez jó
(#) zolika60 válasza silent15 hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Hipp-hopp elszalad pár tíz év és egészen másképp látod. De addig hiába is magyaráznám miért.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Hogy is van az a vicc, amiben az van, hogy: jó vezető voltál mégis kicsaptad a biztosítékot, ezért most földelünk.? Ez csak azon része amire emlékszek.
(#) silent15 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén
- Jó vezető voltál!
- Mindig nagy volt körülötted a feszültség!
- De most hogy kiverted a biztosítékot!
- Földelünk!
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

(#) Gafly hozzászólása Okt 13, 2012 /

Ha nekem ilyen mamám lenne: Sponsored by Anyu
(#) mineral válasza Gafly hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Ez egy Idióda. Gyönyörű az a vaskereszt is az ajtón és légszűrőn. Kinek mire van pénze és igénye.
Ma voltam autószervizben. Találkoztam egy régi ismerősömmel. Megkérdeztem , hogy feltudna-e váltani egy ötezrest. Erre elvigyorogja magát és azt felelte, hogy csak tízezrese van. És a zsebéből elővett kb. egy milliót forintot tízezres címletekből. A vigyora mögött pedig ott kandikált rám 32 darab Sárgás feketés rohadt fog. Hát ennyit az igényről...
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) vicsys válasza mineral hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Látod! Ha nem herdálnád el a pénzed mindenféle úri luxusra mint pl. fogorvos, neked is lenne...
(#) szamóca válasza mineral hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Nem is tudtam, hogy Garga Pitics az ismerősöd.
(#) jani1987 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Nagyon nagy film az is.
(#) mineral válasza szamóca hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

@vicsys: Ha ennyit nem is de egy szép kis összeget már biztosan ott hagytam a 32 év alatt.

@szamóca: A Garga bát én nem ismerném?! Persze , hogy ismerem! A murva őrlőben én kötöttem a 3 fázisú motorvédőket.
(#) szamóca válasza mineral hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Akkor te most a hazafi üzletember Dadan embere vótá?
(#) jani1987 hozzászólása Okt 14, 2012 /

(#) fordkapcs hozzászólása Okt 14, 2012 /

A helyesíráshoz jobban hozzáértőket kérdezném, melyik a helyes ?
- miliamper
- miliAmper
- milliamper
- milliAmper
Eddig azt hittem hogy a mili előtagot egy L-el kell írni, de a M$-Word helyesírás ellenőrzője szerint kettővel kell! A neten rákeresve 80%-ban két L-el szerepel, 20%-ban egy L-el. Szóval melyik a helyes (és miért)?
(#) Norberto válasza fordkapcs hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Idézet:
„Szóval melyik a helyes (és miért)?”

Kérdesedre válaszolva:

- melyik a helyes: milliamper

- miért: Bővebben: Link

És hogy az általad utoljára írt miért nem jó... a magyar helyesírás szerint nincsen olyan szabály, amely megengedné (tulajdonneveken kívül), hogy egy összetett szón belül nagybetű legyen írva.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) fordkapcs válasza Norberto hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Köszönöm a részletes választ! Az utolsó verziót "milliAmper" azért írtam, mert "mA"-nek rövidítjük, és furcsának éreztem hogy a milliampert mA-ként rövidítjük - de ezek szerint mégis
(#) vicsys hozzászólása Okt 14, 2012 /

Mú úúú úúú úúúv lájk Dzsággör
(#) Norberto válasza fordkapcs hozzászólására (») Okt 14, 2012 1 /

Igen. Ez azért van, mert nem mindegy, hogy konkrétan a mértékegységet írjuk le (mA), vagy éppen a fonetikus (szóban kiejtett) verzióját (milliamper). Mértékegység leírása esetén a - legtöbbször - tudósról elnevezett kifejezés a mérvadó, és nagybetűs kezdettel illetik (André-Marie Ampère >>> Amper [A, mA, kA], Alessandro Volta >>> Volt [V, mV, kV]), a fonetikus változat esetén viszont minden kisbetűssé válik (amper, volt, o hm).
(#) mineral hozzászólása Okt 14, 2012 /

Biztosan hallottatok már a Red Bull Stratos expedícióról. Többször elhalasztották az ugrást. Ha minden igaz akkor kb. fél óra múlva elindul Felix Baumgartner, hogy leugorjon közel 36,5 km magasból. Aki akarja élőben megnézheti.

Cikk

Élő közvetítés
(#) janikukac válasza mineral hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Én is követem már izgatottan, de még mindig csak a kapszulát mutatja, ami még a földön van..
(#) mineral válasza janikukac hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Ééés még mindig a földön van. Túl optimista voltam. Az a fél óra lassan kettő és azóta nem történt az égvilágon semmi.
(#) janikukac válasza mineral hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Most is már túltesz a késésen a kiírt idő, de legalább van valami mozgás, már fújják a ballont.
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Nem keverendő össze azzal, hogy az informatikusok mostmár szlengként összetett szavakban is elkezdtek szavon belül nagybetűzni. GépZene egy péda, csak mert ez ütötte meg szemem Köbi hozzászólásában (nem ő írta, csak összetett szó).

Azt is még hozzátenném, hogy van mA és MA is. Mindkettő helyes, bár ez utóbbi érthető okokból kevéssé használatos köreinkben
Ugyanis a prefix-et kötelező a megfelelő kis vagy nagy betűvel írni.
(#) szamóca hozzászólása Okt 14, 2012 /

(#) mineral válasza janikukac hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Elindult. 1500 méternél jár!
(#) vicsys hozzászólása Okt 14, 2012 /

Elkészült a vacsi.
(#) kokozo válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Házhoz szállítást vállalsz?
(#) jani1987 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Pizza? Én ebédre CSAK sült csirkecombot csináltam. Mást nem kívántam.
(#) vicsys válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Ebédre egy laza husileves volt. Vacsira meg valami tartalmas kell, hogy ne ébredjek fel a saját gyomrom korgására...
Következő: »»   1974 / 3600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem