Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3613 / 3614
(#) SKY válasza david87 hozzászólására (») Vas, 18:23 /

Na de mi van a postaköltséggel? Azt minden esetben buktad? Semmi következménye, hogy a vevő kitöltötte a szállítási adatait és ő nyomott rá, hogy megrendelte? Ráadásul az elállás is rögzítve van a rendszerben... ilyenkor mi van? A jófogás kárpótol bármivel is?
(#) david87 válasza SKY hozzászólására (») Vas, 18:35 /

A posta költséget a vevő fizeti.
A posta költséget nem buktam mert ilyenkor nincs előre utalás.
A vevő válalta hogy én be csomagolom a terméket és át adom a futár szolgálatnak. És a jófogás nem kárpotol semmivel. Még sose kaptam semmit.
(#) david87 válasza david87 hozzászólására (») Vas, 18:40 /

Ö lesz a fa falô a 2 rekesz lesz majd megtöltve 40-45c fokos víz mellet.
(#) SKY válasza david87 hozzászólására (») Vas, 19:05 /

Ja a GLS-es menetrendet nem ismerem. Akkor az utánvétes és tényleg csak kiszállításnál kell fizetnie a vevőnek, így viszont a futárszolgálatnak bukta.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy foxpost esetén mi van, mert ott ha megrendeli a terméket kvázi utánvéttel, akkor is neked, mint eladónak a csomagautomatánál ki kell fizetned a feladás költségét és ha átvette és kifizette a vevő, utána kapod meg a vele növelt összeget utalással.
(#) david87 válasza SKY hozzászólására (») Vas, 19:14 /

Foxpostnál a feladási dijat ki kell fizetned előre de ha a vevő vissza mondja akkor öt terhelik a feladás dijával mert ő rendelte meg. Sőt még terhelik ugyan anyival mert vissza viszik a feladónak. 2 kell neki a feladás diját ki fizetni én úgy tudom.
(#) Tomi94 válasza david87 hozzászólására (») Hé, 10:06 / 1

Egy tisztességes rendszerben így lenne, de nincs így sajnos. A Jófogás tényleg csak közvetítő, meg van talán valami mennyiségi kedvezményes szerződése a Fox-szal, mert olcsóbb rajta keresztül megrendelni a szállítást, mint a saját regisztrációmmal létrehozni a csomagot náluk. És persze akkor nem kell kézzel átmásolgatnom a vevő adatait, szóval kényelmesebb is. Eddig tök jó.

Szívás abból lehet, (persze ez még nem eleve baj, mindenhol így működik alapvetően az utánvét), hogy a feladási díjat ki kell fizetnem a feladáskor, utána nyílik a rekesz az automatában. Majd, ha a vevő átvette, akkor a "feladási díj + Jófogáson kiírt vételár" összeget visszautalják a számlámra (amelynek adatait a Jófogásnak, és nem a vevőnek adtam meg, egy alkalommal - s akkor sem a netbank jelszavamat).

Szívás akkor van ténylegesen, ha végül a tisztelt vevő "elfelejti" időben kivenni az automatából a csomagot. Talán 5 nap után ugyanis visszaküldik a feladónak. Persze a helyet visszafelé is foglalja a gázolajat visszafelé is fogyasztó furgonban, tehát a visszaküldésnek is van ára. Ha ezt is kifizeted (a korábbi feladási díj mellett) - visszakapod a terméket. Ha nem - gondolom bezúzzák némi őrzési idő után. Szóval egy ilyen bohóc vevőjelölt simán ki tud veled szúrni és - pont tipikusan olcsóbb, kicsi, automatába küldhető dolgok esetén - simán kidobat veled annyi pénzt, amennyiért az adott dolgot értékesítetted volna. Mindezt úgy, hogy semmit nem nyer vele, de hát felelősséget sem kell vállalnia, bármennyit játszhat ezzel.

A Jófogás nem tud segíteni, hiszen rajta keresztül nem történt tranzakció. A Foxpost mégannyira sem tud, hiszen neki semmi köze az adott vevő egyéni szabad döntéséhez, különben is leírta a felhasználási feltételekben, hogy ilyen esetben visszaküldési díj is lesz.

Az eredmény? Sokak, így pl. én is, már elvből nem adok fel semmit csakúgy utánvéttel. Ha telefonon beszéltünk és értelmesnek tűnik, akkor talán. De inkább ragaszkodom az előre utaláshoz, amiben meg persze a vevő nem feltétlen bízik, hiszen így megléphetek a pénzzel bármilyen termék átadása nélkül. Kompromisszumként esetleg el lehet kérni előre az oda-vissza fuvar árát utalással, hogy biztosítva legyek. Ez a köztes megoldás persze akkor előnyös csak, ha a vételár azért jóval magasabb a szállításnál. 2000 vagy 4000 Ft bukásának a kockáztatása előre utalással már majdnem mindegy...
(#) tufatofu válasza Tomi94 hozzászólására (») Hé, 10:17 /

Aki az előreutalást kedveli, annak ott a Vatera, ahol lehet látni az értékeléseit az eladónak és a vevőnek is. A jófogás nem az a felület, hogy bárki utalgasson, amitől egyébként maga az üzemeltető is óva int.
(#) Skori válasza Tomi94 hozzászólására (») Hé, 10:25 /

Bele lehet futni sajnos "érdekes" emberekbe. Viszonylag ritkán adok-veszek, de így is akadnak érdekes tapasztalatok, ami miatt kizárólag előre utalás után adok fel csomagot.
A minap pl. venni szerettem volna egy meghirdetett terméket, de az eladó azt írta, hogy csak személyesen.. Rendben, nem volt túl messze a kerület alapján, így írtam neki üzenetet, hogy
- ok. elmennék érte, hova kellene menni pontosan?
- ki tudjuk-e próbálni, mielőtt kifizetem?
- megadtam a tel. számomat, és kértem, hogy egyeztessünk telefonon.
A válaszban:
- egy áruház parkolójában találkozzunk (próba kilőve, nincs 230V hálózat)
- beszéljük meg itt a találkozót (nem ad meg telefonszámot)

Basszuskulcs, és ha késik valamelyikünk, akkor hogyan szóljunk egymásnak? Írjak email-t? Hogy jelezzem, hogy a parkoló melyik részén tudtam megállni, stb...? Meg aztán ha valakinek ennyire titkos az elérhetősége, akkor hiába igér 1hét garit, ha nem lehet elérni semmilyen módon... Ezekre a felvetésekre kb. az volt a reakció, hogy nem ér rá ilyen hülyeségekkel szarakodni, majd más elviszi a cuccot...

Mondanom se kell ezek után inkább lemondtam a cuccról, nem kockáztatom, hogy átverjenek...
Ez egyébként nem az első ilyen tapasztalat, azóta ha valakinek nagyon titkos a telefonja, akkor kapásból felejtős, és nem üzletelek vele.
(#) Tomi94 válasza Tomi94 hozzászólására (») Hé, 10:27 /

kiegészítés.

Persze amúgy vevőként sem véd semmitől az utánvétes vásárlás. Valamit ugyan tényleg küldeniük kell ahhoz, hogy pénzhez jussanak, de hogy a csomagban mi van, az csak a fizetés és átvétel után derül ki. Akkor meg már tudtommal édesmindegy, hogy pl. a százezer forintért utánvéttel vásárolt telefon helyett zörgésmentesre kitömve egy marék kavics van a bontatlanul amúgy hihető méretű dobozban..

És itt jön az egész (az üzenetes csalásokat is ide értve) téma azon része, ami már nem is csak bűnügyi, de inkább társadalmi kérdés. Hogy hová lesz ilyen körülmények közt az emberek közti bizalom? Megszűnik bizony, fokozatosan, de jól láthatóan. Ami e nélkül megmarad, azt meg egyre kevésbé lehet társadalomnak nevezni (ami az egyébként nem rokon/barát emberek közt is egy együttműködést feltételezne), inkább csak tömegnek (ahol mindenki csak törtet a saját létfenntartásáért, nem belátva, hogy ezzel a hozzáállással a többiek dolgát sem könnyíti meg). Pl. több ismerősöm is kijelenti, ő bizony semmit nem venne másodkézből, akkor se, ha jóval olcsóbban megkapja úgy. Mert nem bízik ilyesmiben. Ez persze nagyon jó az új termékek gyártóinak, erősödik tovább a fogyasztói társadalom.. az élővilágra és a pénzügyi kiszolgáltatottságunkra való hatása persze egy másik kérdés.

Bizonyos körökben ma "nem való" ilyesmit kimondani sem, mert hát az új esély mindig mindenkinek alanyi jogon jár.. de szerintem nem volt teljesen tévút a régi világ büntetési rendszere, ahol a tolvajokat, csalókat jól látható módon megjelölték. A kézlevágást és társait finomíthatjuk (ill. kéne is aktualizálni, mert ezek pl. az online térben pont nem látszanak), de alapvetően annak a ténynek, hogy valaki egyszer már elkövetett ilyesmit, láthatónak és maradandónak kéne lennie. Visszatartó ereje is lenne, mert a próbálkozó, ha lebukik és megbélyegzik, egy életre elvágja magát nagyjából minden civilizált életforma elől. És a többségi társadalomban bizalmat helyreállító hatása is lehetne, ha látná mindenki, ki az a kevés, akit valóban nagy ívben el kell kerülni.
(#) Tomi94 válasza Skori hozzászólására (») Hé, 10:39 /

Idiótákkal leginkább nem érdemes üzletelni, valóban.

Mindkét felvetést megkérdőjelezném magam is a fenti esetben. Egyrészt az utcai / parkolós átvétel - ilyet csak akkor, ha amúgy annyira áron alul van valami, hogy az se számít, ha működésképtelen. (Volt már rá példa.) Vagy persze áramot nem igénylő / akkus dolgoknál megoldható.
Másrészt a telefonos elérhetőség. Ez szerintem alap kéne legyen.

Másrészt még a személyes átvételre, picit visszacsatolva a második hsz-emre a bizalomról. Olyan is volt, hogy megbeszéltük a találkozó helyét egy belvárosi csomópontnál. Ott álltam 40 percet az utcán, és egy kétszavas üzenetet nem tudott írni, hogy valami közbejött neki, hívást nem vette fel (pedig kicsöngött). Utólag se mondott semmit soha többé.

Na ott döntöttem el, hogy lakáson kívüli átadásról többet csak akkor lehet szó, ha előre van utalva a vételár! A másik idejének rablása közte van azoknak a dolgoknak, amit nem tűrök el senkitől, semmilyen kompenzációért.. Akkor majd tényleg elviszi az, aki rászánja vevőként az idejét arra, hogy eljön hozzám, vagy megadja az előre fizetéssel a bizalmat.
(#) tufatofu válasza Tomi94 hozzászólására (») Hé, 10:40 /

Nem tudom, de én tizenvalahány év alatt sok mindent vettem a Vaterán előre utalva, de sosem faragtam rá. Ha egy eladóról javarészt az olvasható az értékelésekben, hogy "gyors, pontos, a termék megfelel a leírásnak" ahhoz lehet azért bízni, ellenben a jófogással, ami megbízhatóság terén egy katyvasz....
(#) Tomi94 válasza tufatofu hozzászólására (») Hé, 10:43 /

Nekem szerintem egyáltalán nem volt, mégis csomóan bizalmatlanok az utalásos vásárlásnál. No nem a Vaterás vevők (azok látják a 2009 óta összegyűjt 200+ pozitív értékelésem), de pl. amikor egy időben FB-n gyűjtői csoportokban hirdettem oldhifi eszközöket.. (A jófogás is hasonló kategória)
A hozzászólás módosítva: Hé, 10:43
(#) Ge Lee válasza Tomi94 hozzászólására (») Hé, 14:03 / 1

Idézet:
„Pl. több ismerősöm is kijelenti, ő bizony semmit nem venne másodkézből, akkor se, ha jóval olcsóbban megkapja úgy.”
Akkor ők a szerencsésebbek közé tartoznak. Nyilván, nekik is gyökeresen megváltozna a hozzáállásuk, ha olyan dolgot szeretnének venni aminek az ára újan horror, mert akkor vagy nem venne, vagy rá lenne kényszerülve a használtra.
Én sajnos a másik csoportba tartozom, nekem van olyan műszerem aminek a bolti ára újan 7 számjegyű, vagy ahhoz közel, így eszembe sem jut hogy újan vegyem meg, de vannak szerencsés esetek amikor mondjuk a nyafogáson rá lehet akadni ilyenekre ehhez képest jelképes összegért. Naná hogy annyiért megveszem, különben sosem lehetne olyan műszerem...

Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek. A világa ma azért működik így ahogy, mert 1. valaki(k) jóhiszeműen azt feltételezik, hogy az ember alapvetően jó, 2. semmiféle visszatartó erő nincs. Ugye, az első tétel alapjában dől meg minden egyes nap, tehát az ember alapvetően nem jó, sőt borzalmas sötétség van bizonyos emberek fejében. Na most ha ez tisztázott, akkor vajon mi az oka annak, hogy semminek nincs következménye, vagy ha mégis van, akkor az csak adott rétegre vonatkozik? Tudom, humanitás meg hasonló maszlagok.
A végtelenségig lehetne sorolni a dolgot. Tényleg nem humánus, de ha a tolvajnak levágnák a kezét, valóban nem humánus, de ha a második nem is, a harmadik talán meggondolná hogy merjen-e lopni. Ugyanez a politikában, ha valaki egyszer hazudik vagy lop, a legkevesebb hogy örökre eltiltani onnan, de én attól is tovább mennék, és akkor a következő majd elgondolkodna rajta stb stb. Amíg nincs igazi visszatartó erő, addig mindenki azt csinál amit akar.
(#) somitomi válasza tufatofu hozzászólására (») Hé, 14:41 /

Én az Index fórumról is vettem az évek alatt jópár modellvasút holmit előre utalva, még olyan afférom sem volt, hogy a hirdetetthez képest rosszabb állapotú árut kaptam volna. Pedig ott kevésbé lehet leinformálni az eladókat azokon túl, akiket a fórum más részeiről "ismer" az ember. Mondjuk arra figyeltem is, hogy nagyon újonnan regisztrált felhasználótól csak akkor vegyek dolgot, ha el tudok érte menni személyesen.
(#) Tomi94 válasza somitomi hozzászólására (») Hé, 16:01 /

Íme, ahogyan működik a hagyományos emberi társadalmi szövet. Megbízhattál benne, hiszen láthattad régóta, hogy tevékeny és elkötelezett része az adott témának, hobbinak. Az ismeretlen új arcot, "jöttmentet" meg alaposan leinformálod, mielőtt interakcióba keverednétek, és ez így is célszerű.
Szívatni, lenézni, alsóbbrendűnek tekinteni persze nem kell az új jövevényt - mint ahogy bizonyos, belterjessé váló fórumokon megtörténik néha -, de az szerintem természetes, hogy a becsatlakozó egy ideig mutasson tiszteletet, ha van bemutatnivalója, akkor saját munkát/eredményt, ha nincs, kérjen bátran tanácsot, útbaigazítást. De ne úgy zuhanjon be kívülről, hogy semmi érdeklődést nem mutatott még a téma iránt, de rögtön telerakja eladó cuccokkal a topikot..
(#) Tomi94 válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 16:09 /

No igen, ár kérdése is. A műszer szerintem kicsit más kategória, mert az csak egy bizonyos rétegnek kell, akik talán (talán.. remélem, nem vagyok nagyon naiv) válogatottabb értelmi és erkölcsi képességekkel rendelkeznek, ráadásul viszonylag kevesen vannak. (Valaki írta is fentebb, hogy nem releváns a tapasztalata, ha csak elektronikai alkatrészeket szokott venni így.)

Ehhez képest mobiltelefonra, laptopra, órára, stb.-re nagyságrendekkel többen tartanak igényt, és bizony a nagy részük nem hozzáértő. (Az idézett ismerősök is ez a kategória.) Na őket lehet átverni könnyedén, és őket "kell" megcélozza az olyan hirdetés is, ami mögött nem hogy rejtett hibás termék van (túlárazva), de esetleg nincs is termék, csak adathalász szándék..

A jelenség már csak azért is igen káros, mert a valóban még használható használt termékek keresletét meg szép lassan megfojtja. Ez is a bizalomról szól. Amikor magnókat újítottam fel gyűjtőknek (ez persze speciális, már nem napi használati cikk kategória), az lett a tapasztalat, hogy az "olcsón hibásan vétel-felújítás-eladás" folyamat helyett sokkal jobban megéri a mások által már megvett gépek javítása, amikor azokról kiderül, hogy mégsem hibátlanok 15 év állás után eladva. Kérdeztem néha, mennyiért vették ezeket az elvileg tökéletes eszközöket. Javítási költséggel együtt bőven többért, mint amennyiket a korrektül felújított deckekért akkoriban csak nehezen kaptam meg. Miért nem kaptam értük annyit? Valószínűleg, mert már senki nem hiszi el, hogy a hibátlanként vett eszköz valóban az lesz...
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:14
(#) szikorapéter hozzászólása Kedd, 21:34 /

Hölgyek/Urak

Mély fájdalommal és megrendültséggel tudatom kis közösségünkkel hogy már jó pár éve hű börzetársam, "tanítványom" , jó barátom Panykó Csabi már fent szerel elektroncsövekkel egy olyan helyen ahol a gerjedés szót hírből sem ismerik.

Nagyon fogsz hiányozni Csabi, legyen neked könnyű a föld.
(#) rectamas válasza szikorapéter hozzászólására (») Kedd, 22:38 /

Nyugodjon békében.
Fiatal volt még ehhez...
Párszor beszélgettem vele a börzéken, HE találkozón.
(#) Suba53 válasza Tomi94 hozzászólására (») 8:58 /

Erre van egy mondás, hogy a fejétől bűzlik.
És ez a társadalomra, a nemzetre, és minden közösségre is igaz.
(#) Gafly válasza rectamas hozzászólására (») 9:18 /

Jó ember volt.
Ha összejön, viszek egy szál virágot.
(#) Suba53 hozzászólása 10:48 /

Email szegregáció?

Sziasztok!
Biztosan emlékeztek arra, hogy évekkel ezelőtt egy csomó webszolgáltató, webáruház figyelmeztette a felhasználóit, hogy a freemail.hu, citromail.hu email címekre nem biztos hogy megérkezik a küldött email.
Én a netes megrendeléseimet, egy csomó webáruházzal való kapcsolatomat citromailes email címmel regisztráltam, és évek óta semmi gond nem volt ezzel, minden visszaigazolás, fizetési értesítés, szállítási információ a világ minden pontjáról rendesen megérkezett.
Most fordult elő sok éve, hogy egy rendelésemre nem jött semmi visszaigazolás. A BARION mint pénzügyi szolgáltató üzenete megjött a sikeres kártyás fizetésről, de a webáruház üzenete nem.
Írtam nekik, azt megkapták, a válaszlevél is megjött hivatkozva erre a lehetőségre, de nem tudom hova tenni, hogy ez a bugyutaság ismét feltámadt.

Mi a véleményetek?
(#) qvasz2 válasza Suba53 hozzászólására (») 10:53 / 1

A véleményem? Nem fog tetszeni: 1. ez baromira nem idevaló. 2. ez csak szerinted butaság, a többség akkor, évekkel ezelőtt normális e-mail szolgáltatóra váltott.
(#) Skori válasza Suba53 hozzászólására (») 11:49 /

A Google és a Microsoft nagyjából egyeduralkodó akar lenni email szolgáltatás terén, és mindenki mást megpróbálnak eltaposni. Most ott tartunk, hogy ezek a cégek mondják meg, hogy milyen a "normális email szolgáltató", vagy hogy mi számít biztonságosnak, és mi nem - tehát nem független szakértő szervezetek, hanem gigacégek. A gmail-re pl. nem lehet freemail-es címről levelet küldeni, mert automatikusan kidobja, azaz nem vizsgálja ténylegesen, hogy SPAM-e, vagy jelent-e az adott levél biztonsági kockázatot, csak egyszerűen a freemail-es feladót globálisan nem fogadja el (mert megteheti). Erre pedig az a válaszuk, hogy hát akkor "használj normális szolgáltatót". Lehet vitatni, hogy ez mennyire korrekt vagy sem, de akkor is ez van ha nem tetszik... Részemről pl. az a megoldás, hogy bár van freemail-es címem is, mellette van "microsoft-os", meg "google-os" mailcímem is - aztán attól függően használom, hogy éppen kinek és mit küldök...

További magánvéleményem, hogy ha már van egy Digitális Állampolgárság programunk, ami előbb utóbb ott lesz a legtöbb mobiltelefonon (tetszik vagy sem), akkor már adhatna "állam bácsi" pl. magyarország.hu végű email címet is pl. a hitelesített ügyfélkapu és DÁP felhasználóinak. Merthogy postafiók most is tartozik a regisztrációhoz, csak nem lehet levelezőprogrammal elérni, csak a webfelületről - és csak a hivatalokkal lehet kommunikálni ezen keresztül. De ez ugye ugyanolyan téma mint mondjuk a totp.app használata az ügyfélkapu+-hoz, mert arra nem voltak képesek hogy egy saját magyar oldalt csináljanak erre a feladatra.
A hozzászólás módosítva: 11:55
(#) Suba53 válasza qvasz2 hozzászólására (») 12:14 /

Szerintem meg akár ide való is lehet, de nem is ez a lényeg. A citromail már egy ugyanolyan normális email szolgáltató, mint bármelyik a sok nemzetközi hasonló szolgáltató közül.
Vagyis semmi nem indokol ilyen szegregációt, és mégis most megjelent.
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») 12:34 / 2

Előszöris: nem blokkolja a freemailról küldött levelet a gmail. Most próbáltam.
Másodszor: ha a dáp-ban email is lenne akkor azzal vádolnád őket hagy a levelezéseidhez is hozzá akarnak férni. Jó ez így.
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») 12:50 /

Szerintem meg ne képzelj bele olyan dolgokat, hogy mit tennék akkor ha...

A DÁP-ot sem kötelező használni (egyelőre ), és az ügyfélkapus postafiókodat sem, (persze célszerű használni - de nem kötelező). Amúgy ha lenne hivatalos email-postafiók azt használnám pl. hivatalos levelezésre, nem csak az állami hivatalok felé, hanem más pl. szolgáltatókal folytatott hivatalos levelezésre is (pl. gépjármű kötelező biztosítás, biztosításközvetítő, áramszolgáltató, internet szolgáltató, mobil... stb...).

És de igen, blokkolja, sokszor és rendszeresen, de ezek szerint találtál egy kivételt... Olyankor is amikor kapok egy gmail-es felhasználótól egy emailt, és írok rá egy választ (amit már nem kap meg), mert véletlenül nem váltottam át a feladót a freemail-esről másra. A saját gmail-es címemre sem jön meg a levél, amit a freemail-el címemről küldök.
A hozzászólás módosítva: 12:51
(#) Ge Lee válasza Doky586 hozzászólására (») 13:08 /

És akkor lehet olvasgatni még ilyen cikkeket is. Én egészen biztosan nem fogok dáp-ot tenni a telefonomba, sőt, pont a telefon az amiben soha nem tudnék megbízni (az olcsóbbakba állítólag a kínai gyártók eleve már betesznek valami rést), minden ilyet az asztali gépemről intézek amíg csak lehet. Abban (még) megbízok.
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») 13:10 /

Szoktam küldözgetni ide-oda a gmail és a freemail között leveleket, de még soha nem vettem észre hogy ilyen történt volna.
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») 14:02 /

Most is van
-Tárhely (kapott dokumentumok)
-ePapír (levelezés kormányzati szervekkel)
Egyszerűen a magyar kormány nem akar a gmail konkurenciája lenni
Meg tudom érteni.

Nekem meg fontos az eAláírás amit (ingyen biztonságosan egyszerűen) csak DÁP-al kapok meg. Weben nincs ilyen (avdh), a netlock ingyenes csomagja is egy vicc.
Amúgy miért bíznék meg jobban a pcben?
Egyébként (veled ellentétben) én nem vagyok megrögzött összeesküvés hívő...
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») 14:47 /

Elvileg lesz (vagy van?) minden állampolgár számára VPN is, ezzel az erővel nyugodtan lehetne email is. A tárhely-et, és az e-papírt is szoktam használni.
A DÁP-al is inkább az a fő baj, hogy csak telefonra van... Személy szerint nem szeretek mobilt használni, kicsi a képernyő, szemüveg kell hozzá, rossz gépelni, és az androidban is kevésbé bízok, mint bármelyik PC-s oprendszerben. Azon kívül jelen pillanatban android 10 / 12 a minimum, ami nyilvánvalóan folyamatosan emelkedni fog. Azaz megköveteli majd a mobiltelefon folyamatos cserélgetését, attól is, aki ezt amúgy ritkábban tenné csak meg.

Összességében szívesebben dolgozok normál asztali PC-vel. A mobilok oprendszere szerintem (és igen sokak szerint) kevésbé biztonságos, kezdve azzal, hogy nincs rendszer szintű hozzáférése az eszköz tulajdonosának sem, azaz ha beszedsz egy olyan vírust, ami root jogot tud szerezni (előfordulnak ilyenek), akkor nem sok esélyed van letakarítani - ha nem vagy profi szakember ebben a témában. PC-re viszont tud a felhasználó is telepíteni védelmi szoftvereket, és egy sima felhasználóként beszedett vírus, nem igazán tud rendszergazda jogot szerezni. (ha a felhasználó hüle, az ellen persze nincs védelem, de az ellen sehol sincs ) A windowsokban is, vannak elég jó beépített védelmi funkciók is, amit szintén felhasználói szinten is lehet kezelni (tűzfal, vírusvédelem, rendszervisszaállítás, különböző jogosultsági szintek, szeparált futtatás). Mac-en sokkal szigorúbb biztonsági szabályok vannak, gyakorlatilag nem nagyon tudnak vírus programok érvényesülni rajta, és a PC-s linuxok is kimondottan jól védettek (szerintem).
Következő: »»   3613 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem