Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A gáz csak az, hogy például egy 2021-es Samsung telóra nincs android rendszer frissítés.
Tavaly novemberben volt az utolsó, de az is csak biztonsági intelligencia frissítés volt, most meg naprakész jelzést ad. A 2023-as telóra meg volt egy február 19.-én, remélem az befoltozta a szétnyűtt gatyát. ![]() A telefont csak a kétfaktoros azonosításra használom, SMS a bankoktól, Google authentikátor az ügyfélkapu+ hoz. Ezek eddig tökéletesen működtek. De magát az érdemi adminisztrációs tevékenységet, levelezést, stb azt csak az asztali gépen. A telefon túl kicsi, meg nem is tartom nagyon megbízhatónak, bármikor kilophatják a zsebemből, elveszíthetem, stb. A hozzászólás módosítva: Sze, 15:14
Igen az android 12 az aláíráshoz a minimum, a többi funkciója nem túl fontos számomra. A biztonságról annyi hogy nyilván rootolatlan készülék kell hozzá és (szerintem) nem fog nőni a 12 igény, mert miért nőne? A12 től jelent meg androidban olyan biztonságos tár ami biztonságos. Gondolom hasonló mint pcn a tpm2. De pcvel ellentétben telefonon nem túl gyakori a bios frissítés (ami csak a biost reseteli az oprendszert nem).
Igen én is pcn írom a doksit és generálom a pdf-et majd átmásolom telefonra (smb vagy onedrive) aláírásra, majd vissza pcre. A hozzászólás módosítva: Sze, 15:47
Akkor mondhatni neked is valamivel egyszerűbb lenne, ha a PC-n alá is tudnád írni a dokumentumot...
VPN: "minden magyarnak magyar ipt"
Már rég hallottam róla. Gondolom még nem készült el. Miért kell túlbonyolítani a világot?Mostanában minden nap kapok egy utolsó figyelmeztetést arról, hogy nem vettem át a csomagom a Postán. Hiába tiltom le az email címet, kis változtatással érkezik újra. Meg a régiekkel a spam mappába is. Van valami módszer az elhárítására?
Az email spoofing is régóta ismert (igazán régebbi mint a telefonszámos).
Ingyenes alkalmazások/programok/weboldalak is vannak rá. Én hivatalból üldözném ezeket. Nem véletlen mondják (itt is), hogy soha ne írd ki az email címedet nyilvános helyre. Meg ne add meg sehol, ahol nem feltétlenül kell. Amúgy ez egyre gyakoribb lészen, nem véletlen árulják jó pénzen már most is az ilyen adatbázisokat. Mostmár hogy bekerültél az adatbázisba, csak azon múlik, hogy mennyi energiát fektetsz bele. Köztudattal ellentétben, rettenetesen sok dolognak/embernek utána lehet menni a neten, ha akarat van.
Csak azt nem értem mi haszna belőle annak aki csinálja. Hiszen ahogy megkapom mindjárt le is tiltom azt a címet amiről jött. Mégis új és új címet generálnak. Miből gondolja bárki, hogyha az első levelére nem dőltem be a csalásnak akkor a hetvenharmadikra majd befogok?
Nekem rendszeresen jönnek különböző bankok neve alatt amikhez semmi közöm, Posta, EON, MVM, Netflix stb. utolsó értesítés frissítsek valamit, de már a sokadik az utolsó figyelmeztetés. Ha továbbmegyek, banki adatokat akarják kicsikarni. Email címem sajnos munkám miatt nyilvános, mindig úgy kell kibogarásznom a sok szemét közül a hasznosat.
Te csak egy vagy a pármilliós listán. Páran úgy is bedőlnek, míg futtatják a kampányt.
Azt nem próbáltad, hogy átveszed a csomagot? Hátha érdekes dolog van benne.
Nem gondolnám, hogy okos dolog volna válaszolni bármelyikre.
Trollpofát felveszed, és besétálsz a Postára hivatalosan írásban reklamálni.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |