Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2678 / 3601
(#) jani1987 hozzászólása Dec 16, 2016 /

Bizonyára ismeritek a régi centrifuga egyik legnagyobb hibáját amikor kirohad az alja és a tartó része már nem fogja meg. Ha lehet lemezből újat hajtani melyiket javasolnátok?
(#) kaqkk válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Azt javasolnám hogy cserélj rajta komplett palástot , minden más megoldás csak időhúzás ...
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Arra kíváncsi vagyok, ahogyan új palástot készítesz egy centrifugának.
Remélem felteszed a róla készült videót

Szerintem kapsz ingyen vihetőben komplett centrifugát, és még marad is egy motor a régiből, amiből lehet kis köszörűt készíteni
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Kerekíts egy szalagot az alsó részére, a szükséges szélességben. Füleket hagyj rajt, a rögzítőknek, lábaknak. Nyírd le a rozsdás részt. Pár (~10) helyen POP-old, rá. Ha van műhelyháttered. Jól fesd le, hogy ne rozsdásodjon.
(#) hg6dab válasza don_peter hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Azért azt értékelni kell, hogy rajta van a védőszemüveg! Csak a keze fakír.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Csak pár napra ugrok haza aztán jövök vissza Veszprémbe. Ha tartósan otthon maradok csinálok hasonlókat mint múltkorában az utazó bőrönd aljának cseréje alu lemezre. Plusz akadt még egy feladat de csak ha otthon leszek.
Van elfekvőbe centri motorom. Amúgy tervezem tovább bővíteni a műhely szerszám készletet pár egyéni megoldásra
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
(#) kaqkk válasza granpa hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Idézet:
„Pár (~10) helyen POP-old, rá”
A baj az hogy a centrifugának az a része ami kirohad nem hengerpalást hanem kúp ,és abban gyűlik össze a "kicsavart" víz ami a popszegecsek likain mind a motortérbe csepeg .
(#) granpa válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Az én régi típusú centrifugám nem ilyen. Valamint én még csak olyat láttam (jó néhányat), aminek az alja rohadt el (lábak, fenék rögzítése). Ja, és van záró POP-szegecs is.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Itt Gúta határában van a műanyag-paradicsom gyár (a köznyelv adta rá, amúgy üvegház ahol nagyiparilag termesztik a paradicsomot). Ott geotermikus vízzel fűtenek, és az elhűlt vizet az út melletti árokba folyassák, ahonnan a kb. 50 méterre lévő kanálisba folyik. Viszont ez a víz az árokban van még kb. 30-40oC-os. Ilyenkor télen rengeteg madarat látni benne, minden reggel mellette megy el a buszom iskolába menet. Láttam én már sok mindent. így télen szürke gémek szoknak ácsorogni a vízben, melengetik magukat. Fognak is valamit, mert a múltkor az egyik fogott egy szép halat. Eddig 3 volt a legtöbb amit láttam egyszerre. A nyári hónapokban viszont láttam kb. 100-150 méterre innen egy szántóföldön lévő nagy tócsában (tónak is beillett volna) fekete gólyát is! Sajnos kép nem készült, ilyet is ritkán lát az ember. Egerészőölyvet az egész útvonalon (Gúta-Komárom 20km) látni, volt olyan nap amikor 4-et is összeszámoltam.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Itt Bcsabán elvileg kapható új palást. A Bartók Béla úton.
(#) Norberto hozzászólása Dec 17, 2016 /

Sziasztok!

A kérdés, ismer-e Budapesten valaki olyan helyet, ahol zsákos tűzifa kapható, akár hétvégén is, viszonylag nem embertelen drágán horrorisztikus árban? Holnap lehet, hogy főznék bográcsban, de az utóbbi pár napban nem igazán sikerült ilyen helyről tudomást szereznem. Mert vagy nem elérhetőek, vagy 3 köbméter alatt nem szolgálnak ki, stb.

Előre is kösz a segíteni szándékozóknak!
(#) BarnaPili válasza Norberto hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Tesco,Praktiker,obi. Itt mindenütt van,de ha kiszámolod mázsa árra...
De főzni 2 zsák elég.
(#) Norberto válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Igen, ilyesmi helyről pár éve egyszer vettem is, de megállt bennem az ütő, amikor kb. 7 kilós csomagért elkértek már akkor 2500 Ft-ot. Annyiért "igazi" zsákosból főzhetnék vagy 6-8-szor. Azért köszi, ez lesz a Zs-terv.
(#) BarnaPili válasza Norberto hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1

A céghez menet a XVII kerületben a Cinkotai úton van egy fatelep a OMV kút után.Ott pakolnak Big-Bag-be is. Lehet,hogy ott adnának kilóra neked.
István
(#) BarnaPili válasza hg6dab hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

"Hidregforrasztás"
(#) jani1987 válasza Norberto hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1

Útszéli gyűjtő túra?
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1

Adok neked ingyen, de házhoz nem viszem
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Szia Gafly mester!

Köszönöm nagyvonalúságod, le vagyok nyűgözve, valószínűleg élnék a lehetőséggel!
(#) Norberto válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Az a Zs előtti Z-terv lett volna.
(#) Panhard hozzászólása Dec 17, 2016 /

Sziasztok. Miért lett törölve a fejlesztési ötletek téma?
(#) kameleon2 válasza Norberto hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Ha van láncfűrészed - a Duna parton rengeteg az uszadékfa. De ha összeszámolod mennyibe kerül elmenni összevágni stb. Ugyanaz az ár jön ki, mint amennyiért megveszed a bevásárlóközpontban a zsákost. Vagy előre gondolkodsz és veszel egy köbméterrel, ahogy én is és elég egy jó ideig. Esetleg raklapbontás...
(#) Norberto válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

A láncfűrész még nem fér el a szobámban - tehát nincs.

Ami pozitívum: viszont lesz!

A köbméteres verzió elég motiváló szerintem is, de idén még azt sem tudnám hová rakni - jövőre viszont igen.
(#) sany hozzászólása Dec 17, 2016 /

Esetleg kályha samottozás kérdésében tudnátok tanácsot adni?
A melléképületünkben van egy salgótárján típusú kályha. Sajnos ma széthullott benne a samott. Másik fórum olvastam, hogy fehér cement + samott por + vízüveg tűzálló betont alkot. Itt is alkalmazható ez a megoldás ?
(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Emlékeim szerint létezik egy samott liszt nevű anyag. A linken szerintem korrekten le van írva minden. Arra vigyázz, hogy a vízüveg hő hatására iszonyat füstöt képes csinálni amíg be nem üzemeled a kályhát. Azaz célszerű jól szellőztetni. Tapasztalatból mondom. Én kandallónál használtam vízüveges lángálló kenést belülről.
(#) elektroncso válasza Panhard hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Egy fejlesztés miatt.
Az oldal alján a zöld mezőben ott van a hiba jelentése, ebben tudsz üzenetet küldeni közvetlenül az illetékeseknek. Ezt mindig azon a lapon használd ahol a hibát találtad, mert fontos adatokat is küld a hiba helyéről. De az illetékesek biztos többet tudnak róla mondani.
(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Értem. Akkor nem kell bele fehér cement sem?
(#) jani1987 hozzászólása Dec 19, 2016 /

Ahogy az ország nagy részének nekem is gondjaim vannak. Alig több mint négy óra múlva kelek de nem tudok elaludni csak forgolódok. Van valamilyen könyv vagy tipp a gondjaim enyhítésére?
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Egy vastag takarékbetétkönyv.
Álmodj róla.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Plusz egy plasztik nő amíg nem szerzek igazit.
(#) MikulaSan válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Jani uram! Orvosi citromfű. Éde apámnak segìt! Sokat éjszakázik mert örködik ugyan úgy mint én. Viszont vigyáznimkell vele mert idegnyugtató hatása melet értágító is. Napi 1 bögrével megiszol alvás előtt szerintemmprobáld ki.
Következő: »»   2678 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem