Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3261 / 3599
(#) Ge Lee válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Dettó. Én kifejezetten örülni szoktam mindenféle bejelentett razziának, mert egyébként sem sokat látok belőlük (szerencsére), de ilyen alkalmakkor gyakorlatilag teljesen eltűnnek, sehol nem látni egyet se. Gondolom ilyenkor olyan helyeken vannak amerre én sosem járok.
(#) Gafly válasza Gabó hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Amióta ez a piros autóm van, már háromszor tolattak belém, úgy hogy álltam. Ebből kétszer parkolóban.
(#) Gabó válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Akkor talán nem bíztatni kéne az embereket, hogy "hurrá, hogy nem lesz ellenőrzés, és mehettek piásan" hanem az ellenkezőjét mutatni.
(#) kaqkk válasza Gabó hozzászólására (») Márc 30, 2021 / 1

Idézet:
„hurrá, hogy nem lesz ellenőrzés, és mehettek piásan”
Ha valamit észrevesznek azért mellékesen meg szondáztatnak ... nem kel örülni hogy részegen vezethetsz . Azt írták hogy nem vadásznak de-ha .....
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Idézet:
„piros autóm van, már háromszor tolattak belém”
amióta fehér autóm van én szoktam beletolatni másokba
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2021
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Sokan irigyek a Ferrarira?
(#) Gafly válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

És akkor neked is olyan előkészitett szövegeid vannak, hogy:
- Tök üres LIDL parkoló: "Az előbb meg nem volt itt senki, hogy került ide?"
- Népliget, öt sáv, a harmadikban állok békésen a piros lámpánal: "Indexelt a busz, gondoltam hátratolatok kicsit hogy beférjen, úgysincs senki mögöttem. Maga meg miért nem tartotta a követési távolságot?"
- LIDL parkoló, "Maga túl előre parkolt, nem látta a csikos téglát, eddig lehetne csak, nekem meg fel kellett tolatnom, mert akkor a lejtős téglán állnék."
Tényleg, hogyan lehet kultúráltan kiegyengetni a "kissé gyűrött" rendszámtáblát? Ráhagytam a nyugdijas párra, legyen nekik igazuk, de attól még konya lett.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Pánikrohamaim kezdenek lenni, ha előttem egy piros lámpa fehérre vált. És akkor a túráztatás hangja.
(#) mnyugger válasza Gabó hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Nem vagyok híve a folyamatos, látványos jelenlétüknek. Nem egy miatt *** mindenkit, híve vagyok. Azt ez egyet kiemelni és mocskosul megbüntetni. (Börtön, vagyonelkobzás)
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

S fordulhatsz bárkihez jogorvoslatért, röhögnek az arcodba. Az én autóm is parkolósérült. Ajtó rányitás következtében keletkezett a sok, sok horpadás.
Amikor a kispolszkimat a diszkóból hazatérő erős csávók oldalára borították, a kiszálló 3 zsandár, hívott még 2 kocsit (még 6 embert). Nem segíteni, RÖHÖGNI. Azután visszabillentették az autót, úgy, hogy a jobb első és a hátsó tengely is kiszakadt a helyéről. Gyakorlatilag TK.
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Márc 31, 2021 /

Volt kollégám ejtett el jó szöveget , amikor a parkolóban mögötte álló autó mellett elment gyalog , majd beült a sajátjába és tolatni kezdett ..... Kiszállt és majdnem üvöltve : Te vagy a hibás miért álltál mögém ?
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 31, 2021 /

Idézet:
„Ajtó rányitás következtében keletkezett a sok, sok horpadás.”
Mert olyan h.lyék sokan, hogy üres parkolóban is közvetlenül mellém állnak, alig lehet kiszállni ajtóütközés nélkül. Normálméretes vagyok. Én egy üres hely hézaggal odébb állok mindig be amíg hely van, semmi ütközés, könnyű kiszállás. Nemrégen üres sorba beállok, majdnem a nyíló ajtómnak jött a kölök, jobbra-balra 50m üres parkoló. Ezelőtt jobbról bemászás üres parkolóban, miközben bambán néz a bent ülő sofőr, fel nem fogja önmagától, hogy mi a francért állt 10 centire kocsimtól. Rákérdezek miért, azt mondja sorban kell lennünk, nem összevissza. Már nem is magyaráztam el neki, hogy be is kell rakodni, szállni tudni autóba.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Márc 31, 2021 /

Idézet:
„Tényleg, hogyan lehet kultúráltan kiegyengetni a "kissé gyűrött" rendszámtáblát?”
Gumikalapács segít rajta, de olyan szép már sose lesz, mint mikor először felkerült a kocsira.
(#) fastaction hozzászólása Márc 31, 2021 /

Köszönöm szépen Pucuka a sok germánium tranzisztort ! Örülök , hogy egy ennyire önzetlen társunkat személyesen is megismerhettem .
(#) pucuka válasza fastaction hozzászólására (») Márc 31, 2021 / 2

Szívesen, váljon egészségedre. Örülök, hogy megmenekültek a kidobástól.
Aranyos, okos segítőd van.
(#) mnyugger hozzászólása Márc 31, 2021 /

Srácok!
Van e valakinek Hyundai i30 -as autója?
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 31, 2021 /

Nekem.
(#) Koncsar hozzászólása Márc 31, 2021 /

Sziasztok Kedves Kollégák!
Segítsetek egy Aliexpresses vagy itthoni keresésben. Van egy csónakom, amin van egy BLDC motor, hozzátartozó vezérlővel. A vezérlőtől és a motortól nem szeretnék vezetéket a kormányig előrehozni, és ide kéne a megoldás egy Bluetooth kommunikációval, hogy a vezérlőn lévő sebesség potit és az előre hátramenet kapcsolást a csónak elejéből tudjam kezelni.
Köszönöm előre is a segítségeket.
(#) sargarigo válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 31, 2021 /

Namost az nem derült ki, hogy igazi nagy csónak személyszállításra, vagy pedig játékszer, de gondolom inkább az előbbi.
Ha tudsz mikrovezérlőül, akkor csak egy analóg leolvasás, és BT modulon átküldés, másik oldalon BT vétel, és mikrovezérlővel mondjuk pwm. Kicsit ágyúval verébre, de nem hinném hogy erre létezik célhardver.
Teljesen más kérdés, hogy én nem bíznám az életemet (szó szerint), egy BT kapcsolatra. Ahogyan a kormány is jó ha merev kapcsolattal van megoldva az autóknál, egy hajónál is szerencsés ha le tudod állítani amikor baj van.
(Például így.)
(#) Koncsar válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 31, 2021 /

Köszi. Majd holnap leírom pontosabban, hogy mit is szeretnék.
(#) Topi hozzászólása Ápr 1, 2021 /

Sziasztok!

Nem elektronika, inkább mechanika. Van egy 7.5kW-os szinkron szervó motor (enkóderes), egyik CNC-nk főorsó motorja. Valószínűleg csapágy problémája lett. Tekintettel arra, hogy állandó mágnesű szervóról van szó, illetve egy fél méteres motorról, jó pár szervó szervíztől lepattantunk.

Van valakinek ismeretsége, tippje, bevált cég kontaktja, aki be tudna fogadni 7.5kW-os szinkron szervó motort csapágycserére?

Ha nem állandó mágnesű motor lenne, szétkapnánk és kicserélnénk a csapágyat, de így nem bontjuk meg. Minden tippet köszönettel fogadok.
(#) valve válasza Topi hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Szia!

Gyártó, típus?
(#) Topi válasza valve hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

CTB PMSM szervó sorozat, ehhez hasonló van a gépben.

Igazából nem egy túl nagy motor, főorsó motornak meg végképp nem nagy, de eddig mégsem jártunk sikerrel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2021
(#) granpa válasza Topi hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Tel: O6-209506254, Dóri Pétert kérdezed meg, -gépjavító-, talán tud olyat, aki megcsinálja.
(#) Topi válasza granpa hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Köszi!
(#) Skori válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Van. Mi a kérdés?
(#) kameleon2 válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Mivel nem iszom, ma jól megbüntettek azért, mert a kezembe volt a mobilom - bár nem használtam. ha valaki keres indokot - talál is.
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 1, 2021 / 1

És ez csak gyakoribb lesz, ahogy fogy a lé, de nem politizálok.
(#) mnyugger válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Minek volt a kezedben? Hogyan látták kívülről, hogy a kezedben van. A füledhez tartottad?
(#) zolika60 válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Á dehogy, csak legyezte magát vele ebben a nagy melegben.
Következő: »»   3261 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem