Fórum témák
» Több friss téma |
Ha van MSN vagy Skype-od akkor ott tudunk dumálni
Hy neked van gyáriról képed vagy tudod holtalálok róla?
A csévetestként szolgáló forrasztóón-spulnival?
Hali ez bizony totál gyári. nekem is volt ilyen. Van benne egy hangszóró védő relé is diódával,kondival.
Neked miből volt a csévetest?
szia!
Bocsáss meg melóztam van igen.Megtalálod az adataim közt..
Szóval valóban eredeti,,Ebben van a relé és a clipp led a tulvezérlés jelzéséhez..
Eltérései a tekercsek méretezésében vannak,(4-8ohm),amit hip 20 adott fotókat csak egy tekercs csévéje tér el rajta.. Elméletileg a fotóról és a méretekből gazdálkodva belehet illeszteni a sprintbe is,,viszont a panel rajzolata nem látszik mert rajta a hangfalcsati.. Hogy tudnám ezek alapján rekonstruálni? További kellemes fórumozást mindőtöknek..
ÚÚÚ bocs az a "spulni" tényleg nem eredeti. De a többi okés.
Amúgy a relé tök ügyesen be volt állítva és csúcsterhelés közelében lekapcsolta a mélyhangszórót.
Igen.De sajnos a magas és középhangszórókat semmi sem védte meg a kihalástól..Ha öszeáll a kép megpróbálom majd ezt is orvosolni..
talán egy jól tervezett váltó megvédte volna őket.
Igaz,,szeretném átlátni majd a müködését és minden hangszóróra jutó dolgot értelmezni..(bár a mostani védelmek jelzik a tulvezérlést és lekapcsolják az egész hangfalat ha zizi van)Jó lenne ha sokáig igy megőrizhetném őket..Bár ahogy én zenélgetek ithol a gyerekek mellett sokáig fogják birni igy is...
Sziasztok.
Szeretnék valakit megkérni hogy a orion hs 500 as hangváltó tervét rakja fel link ként esetleg egykis segitséget is elfogadok egy karson hangfalba egy celestion 40es papir hangszóróhóz kéne valami váltó erre gondoltam segítségeteket előrre is köszönöm.
Egy ilyen hs500 mennyiért érdemes megvenni?
A válaszokat előre is köszi
En nem adnek erte tobbet 15k nal. De gyujtok van hogy 30ezreket is adnak a makulatlan peldanyokert.
Legtobb HS500 ma mar nagyon leharcolt allapotban van, ezt figyelembe kell venni.
Üdv
Ha lesz valakinek eladó rossz LB1231-es szórója,szórói,keressen meg Köszönöm!
Üdv Mindenkinek!
Orion HS500-hoz keresek kapcsolási rajzot, eddig igen kevés sikerrel. Esetleg ki tudna segíteni valaki ilyen ügyben? További szép napot!
SX 511-hez van egy váltórajzom, az is hasonló állatfaj.
a nyolvanas években volt olyan hogy magnósok évkönyve annak valamelyik számában benne van ( talán "85 vagy '86 ) már elég rég volt és nem emlékszem pontosan.
Nagyobb könyvtárakban megvannak ezek a régi példányok is.
Sziasztok ne haragudjatok hogy beleszólok, de nekem is volt ilyen problémám. A megoldást Szegeden találtam meg Balogh Ádám 0630/229-8587 15000-ért felújította mind a hat hangszórómat az 500-asomból és tökéletesek.
ha az első hozzászólásra válaszoltál, az már elég régen volt...
Sziasztok,
HS500 8 Ohm magasait szeretném felújíttatni. Hova fordulhatok? Ki vállalja? Köszönöm Miklós
Vállalni sokan vállalják, de nem mindegyik megoldás jó.
Mi a gond a magasssal?
nem szól
Látható sérülés a lengőcsévén?
Vennék is ha valakinek van új vagy felújított.
Vagy ráfizetéssel, mint betétdíj cserélnék valakivel aki ezzel foglalkozik. Most valószínűleg SAL dtf-12 -vel fogom helyettesíteni. Még idén szeretném eladni a HS-500 -akat és akkor majd eredeti alkatrészekkel talán többet kapok érte. Jelenleg az egyik magas nem szól, de a másik meg gyanúsan sistereg.
Nincs sérülés.
A farsangi bulin történt velük "valami". Sajnos ezek nem nagyon bírnak ki egy házibulit. Sosem voltak meghajtva (apámé volt), nálam sem, csak ezen a legutóbbi bulin.
Namost, ha a cséve tényleg ép, akkor a kivezetőszál környékén kell keresni szakadást. Ezt szinte bármelyik hangszórójavító meg tudja oldani. De másik lengőcsévét ami az eredetire hasonlít nem tudnak csinálni.
A sistergős biztos, hogy sérült valahol. Vagy nem központos, vagy a tekercseléssel van gond.
Tudsz valakit ajánlani akit megbízhatok a javítással?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |