Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Hellosztok!
A minap bontottam egy panelből egy PIC16C54-est. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezt újra programosni és újra felhasználni? Üdv.: Hurka
Konkrétan nem ismerem ezt pontosan, de általában rengetegszer lehet törölni és újra írni! Kivéve, ha utoljára úgy programozták, hogy "lezárták"! Szóval programozáskor bepipálok egy kis nyégyzetet, és utána azt törölni már nem lehet...
A C-s típusút is?
(bocs a láma kérdésért, de én eddig csak avr-eztem!)
A Flash programmemóriás tipusoknál van olyan, hogy kódvédelem. Ha az be van kapcsolva, akkor a benne levő kódot nem lehet kiolvasni, viszont törölni lehet, és újra lehet programozni.
Itt az adatlapja: Link
A 2.0 fejezet szerint a C jelzés UV fénnyel törölhető EEPROM-ot jelent. Szerintem nem érdemes foglalkoznod vele, inkább 16F54, ha konkrétan ugyanez a tipus kell, és abban Flash programmemória van.
Ami nem flas memóriás azt ne akard törölni mert nem lehet a többi az következmény.
Mivel nincs rajta ablak, ezért azt gondolom, h flashes...
Köszönöm a segítséget!
Csak akkor ha van ablakja akkor törölheted uv-vel de tényleg értelmetlen.
Egyébbként a sima c-st nem lehet mert nincs ablakja, bár az 54 esben jellemzöen gyártottak ablakost.
Potyo .. egyébbként én legalábbis ugy emlékszem, hogy az olvasási /ki/ kódvédelmet a C-sorozatbam is be lehet éllitani a configban nem csak az F-széria sajátja ez. bocs elnéztem a smile szinét vedd ugy hogy sárga az az gondolkodik.
Arra gondoltam, hogy a kódvédelemmel nem tudod letiltani a törlést és az újraprogramozást, csak a kód kiolvasását... Ez független a memória tipusától, feltéve, hogy valamilyen módon törölhető.
Ok igy világos igazad van.Csak nem volt tiszta, hogy mire gondolsz
Most látom hogy akciós a PICKIT2 a chipcadnál.
Érdemes ezt a programozót megvenni 7e ért? Mondjuk pillanatnyilag van egy Willem programozóm ez LPT portról megy és ICSP csati van rajta.
sziasztok.
az lenne a kérdésem hogy egy HEX fájlt vissza lehet forditani? létezik erre valamilyen progi? vagy erröl inkább mondjak le? a válaszokat elöre is köszi. üdv Sergei
Röviden: mondj le róla, iszonyat nehéz dió visszafejteni.
szia.
sejtettem hogy ez lesz a válasz. köszi szépen a segitséget.
Ha ismered a funkcioját a pic-nek akkor jobban jársz ha irsz egy uj programot bele, mert örült munka a végtermékből ismét alapanyagot csinálni, és még a profiknak sem sikerül mindig.
Viszont ha szereted a kihívásokat, és rengeteg szabadidőd van, akkor meg lehet vele próbálkozni
szia.
életem elsö pic-je ugyhogy gözöm sincs rola sajna. kész termékböl dolgoztam
3 hét szabad idöm van inszalag huzodás miatt
miröl is lenne szo?
Winpic800 a te barátod , de mivel nem lesznek benne a kommentek alég nehéz dió lesz.
Mint olyan sok feladatra, amikor pic-ről van szó, erre is az MPLAB a megfelelő szoftver. A Select Device-nál kiválasztod a chipet, amihez a hex készült, majd File-->Import-al beolvasod, és a View-->Program Memory alatt láthatod az asm kódot, és szimulációt is tudsz vele csinálni, ha nagyon akarsz.
ahha jolvan. csak szolok hogy láma vagyok
levadászom a progit és megprobálkozom vele köszi.
Hinye! A saját programomat sem értem meg igy, pedig az csak pár sor.
Nézegettem az oshon-féle programzót, és a tápnál rögtön van egy 1N4001 típusú dióda. Ez elhagyható (vagy kicserélhető másra)? Csak mert a Lomexben nincsen ilyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |