Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
BUÉK!
Valamit nem értek a 28-lábú PIC24/dsPIC33 család lábkiosztása kapcsán. Az adatlapok szerint az EMUDx/EMUCx lábpárak a 4/5, 14/15 és a 21/22. A hozzájuk való 16-Bit 28-Pin Starter Board (DM300027) kapcsolási rajza szerint pedig 4/5, 11/12; ill. 17/18. Akkor most ki hazudik: a kapcsolási rajz, vagy az adatlapok? S ha nem hazudik, akkor hogyan működik?
Megválaszolom magamnak:
Olybá tűnik, hogy a 16-Bit 28-Pin Starter Board esetében a 11/12, illetve 17/18 láb használata csak a dsPIC30-hez illeszkedik. PIC24/dsPIC33 esetén ezek szerint kizárólag az EMUD1/EMUC1 (4/5 lábak) használhatók. Idézet: „4MHz a kristályom és 22pF a kondi....” Akkor a kapcs rajzod nem aktualis Idézet: „90fok miért ,hagy tanuljak ?” Mert minel elesebb a szog annal nagyobb az esely, hogy ala mar mikor a panelt maratod. Hazi keszitesnel meg csak-csak atnezi az ember es javitja, de sorozat gyartasnal mar nem ganyolnak, azert szoktak a letorest. Az elektronoknak mindegy termeszetesen Ill. nagy frekis buszoknal szoktak ugyelni arra, hogy a vezetekek egyforma hosszuak legyenek, de ez mar egy masik teszta.
Miért lovagolsz a kapcsolási rajzon ?
A Kónya féle lett megépítve ,csk nem 20MHz -es ,hanem 4MHz-es (mert akkor épp 4MHz-as 16f877-esem volt itthon)kristály lett téve és a portokat mind kivezettem pluszban ,hogy lehessen rádugni később egyéb perifériákat. a 22pF teljesen jó volt idáig a 16f874 -re ,gondoltam ide is jó (de azt hiszem ezt is preferálják) A hardverkörnyezet - MINT ÍRTAM MÁR - 18f452 -vel TÖKÉLETES megy ! Szerinted áttervezzem a nyákot ?
Az utóbbi magyarázatot a 90 fokra vonatkozólag köszönöm !
Idézet: „Miért lovagolsz a kapcsolási rajzon ?” Mert a jo aramkor alapja a recizitas, azonkivul ugy nem lehet kiokoskodni mi a baj, ha nem tudjuk mivel nezunk szembe. Idézet: „A Kónya féle lett megépítve ,csk nem 20MHz -es ,hanem 4MHz-es (mert akkor épp 4MHz-as 16f877-esem volt itthon)kristály lett téve és a portokat mind kivezettem pluszban ,hogy lehessen rádugni később egyéb perifériákat.” Nem ismerem a "Konya fele" kapcsolast, de gondolom ha attetted 4MHz-re, akkor a config biteket is ennek megfeleloen megvaltoztattad? Idézet: „A hardverkörnyezet - MINT ÍRTAM MÁR - 18f452 -vel TÖKÉLETES megy !” Attol meg az nem azt jelenti a kapcsolasod jo! Nem gyozom mondogatni, hogy az elektronika az fizikai torvenyeken alapszik, igy az a magyarazat, hogy a 18F452-vel megy nem kielegito. Azt a 100nF-et pedig csereld mar le a rend kedveert keramiara
Bocs ,csak már kitéptem az összes (őszes) hajam....
340055 -ebben a hozzásuólásomban ott a tajz a kónya féle trutymákról....
Most kérdezek jó nagy hülyét.......
Ez nem úgy megy ,hogy ,ha van írva egy szoftver 20MHz -s kristályra és én ezt 4MHz-en futtatom ,akkor megy esetleg ,csak lassabban ? Valamint idáig el sem jutok ,hiszen a fő problémám ,hogy az LDR -nem megy. Nem villogja vissza a 3-at a letöltés végén....
Azt a "_HS_OSC" szerintem "_XT_OSC" -nak kellene lennie ha 4MHz-est hasznalsz...
Miért erőlteted ezt a ** LDRKEY-t, mikor van programozód?
Már egyszer elértünk odáig, hogy kivezeted az ICSP-t és azt is leírtam, hogyan tudod megoldani az égetőd kivezetékelését. Erre megint azt olvasom, hogy egy kényszermegoldással kínlódsz még mindig, amit inkább el kéne felejteni örökre! Idézet: „Ez nem úgy megy ,hogy ,ha van írva egy szoftver 20MHz -s kristályra és én ezt 4MHz-en futtatom ,akkor megy esetleg ,csak lassabban ?” A program lehet ugy van megirva, de a biztositek bitekkel meg kell adni melyik oscillator menjen ill. az milyen modban menjen, hogy az adott kristallyal berezegjen.
Azért ,mert az égetőm nem megy XP alatt ,kvázi most egy P1 120Mhz laptopról hajtom egér nélkül
Igen ideális cucc így..... Meg aztán miért nem megy ??? Idézet: „Megtörtént , ki ";" ztem” Kezdem elvesziteni a turelmem Nem azt mondtam kommentezd ki a konfigot, hanem, hogy irdd at
Az adatapok 4MHz-nél váltják a módot, így mindkettővel jól működik. Nem ezzel van a baj, szerintem.
ja....
Az : LP;XT;HS;RC -re gondolsz ? XT-er állítottam
Az éppen lehet simán, hogy a 20MHz-re megírt LDR lassabban fut a 4MHz-es kvarccal és emiatt nem ért szót a PC oldali progival.
Lehet, újra kellene fordítani 4MHz-es beállításokkal, ha van ilyenre lehetőség.
És a 18f452 -vel meg szót ért ?
Ua. hardverköryezetben ?
Egyébként lehet ,hogy elkerülte a figyelmedet de leírtam ,hogy égettem a 877-be (égetővel) programot és tökéletesen megy......
Csak a fránya ldrkey -es letöltés nem megy....
Most komolyan megéri neked itt vacakolni ezzel a loaderrel napokat ahelyett, hogy összelógatnál vagy vennél egy pickit2-t?
Holnap veszek egyet ,mennyi lehet és hol kell vennem ?
Holnap nemigen, mert munkaszüneti nap (január 10-én, szombaton lesz ledolgozása, országosan).
Köszi ,csak a hol-t ,meg a mennyiér-t nem találom a mondatban
Azért, mert azokra már van válasz itt a fórumban talán nem is egy helyen, előrébb, csak rá kell keresni. A holnapra viszont megadtam a legpontosabb információt :yes:
Akkor ,munkaszüneti nap lévén majd megoldom valahogy a LDRKEY problémámat !
Végülis nem is baj ,hogy nincsenek nyitva a boltok ,még elszaladtam volna pénzt költeni ..... Közben meg itt van minden előttem ,csak hát tudás nincs ,szégyen vagy nem ,nincs..... De ez sajnos nem olyan ,mint az igazság ! Hiszen odaát sincs
Úgy tele van a puttonyom ezzel a szutyok PIC-el. Még mindig a riasztómat "fejlesztem" és egész nap azzal kűzdöttem, hogy egy keypad-ot illeszek a programba úgy, hogy egy darab négyjegyű kódot felismerjen. Persze az el is készült, úgyhogy gondoltam beteszem a riasztós progiba. Úgy kéne működnie, hogy az ajtó nyitás érzékelése után van 20mp belépési késleltetés, amíg villog a led, meg pittyeg a buzzer és közben szépen számol vissza. Ennyi idő van beírni a kódot. Ezt a belépési késleletetési/visszaszámlálós rutint osztottam három egyenlő részre és kétszer hívom meg belőle a pinkódos rutint. De néha beveszi a kódot, néha meg nem. Gondolom azért van, mert éppen akkor nyomom a gombot a taszton, amikor a visszaszámlálós rutinban szaladgál. Pedig nem tölt egy tized másodpercet a program ebben a részben.
Nem tudom mit csináljak basszus.
Mindjárt segítenek okosok ,hogy lehet kapni riasztót készen
Pedig én azt hittem ,a féltengelycsukló köszörüklésnél (felújítás) nincs bonyolultabb dolog a világon....
Ma már minden autóét megcsinálom ,ami létezik (szó szerint),csak hát eltelt 5 év...... Ott mikor ügyfél van ,meg kell oldani Van ez így.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |