Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Nem javasolom a nyákot laparni!Ha felszakad akkor megéred majd kijavítani.Tűhegyes pákával inkább a procira forraszd,vagy ha megy az a láb valamelyik padra a nyákon akkor oda'
Nem megy padra , közvetlen az LGA tok alá megy.
Na megy ez a vacak. Az volt a baj ,hogy le kellett mosni alaposan a fluxot (vezet) ez kicsit bekavart az jeleknek.
Jó ez a cucc, már azt is érzékeli ha ráfújok a nyákra
Egyébként Ő az. 5x3mm LGA tok
Holnap folyt köv.
Érdemes lemosni sok kellemetlenségtől megkíméli az embert! Hiába a nem vezető flux ha szennyeződéssel keveredik akkor vezethetnek a maradványok de inkább kapacitív lesz tőle az áramkör mi meg tud viccelni.A lényeg,hogy megy! Várom a további fejleményeket! Jól haladsz
Az a flux amit adtál az kajakra vezető. Mérd meg ohm mérővel, csak lestem mikor megmértem egy cseppet. Aztam megnéztem a sajátom is, az más fajta, jobban folyik de az is ugyanúgy vezet.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Hát nem mértem,de forrasztottam vele BGA-t is és nem volt gond.. Lehet ha úszik bent akkor más azt nem néztem.. Azért fel is kell forrnia ahhoz,hogy ne vezessen! A maradványra szokott vonatkozni a paraméter. Azonban az lehetséges,hogy régi (kicsit barnább lett az évek folyamán). Holnap megmérem Én ha lehet mindig mosok mert mániákusan szeretem a tisztaságot Van Samsung gyártósori flux is de az meg sima gyantás flux..Bocsánat a kellemetlenségért nem szándékos ..
Jaj semmi gond , nem a flux a hibás. Csak ahol csináltam itt nem moshattam egyből. Viszont várni meg nem akartam csak a tisztaságért
Arra gondoltam hogy az öcsipanelt a rotorral nem a mostani tüskesorral oldanám meg hanem precíziós tördelhető tokkal és akkor forrasztás nélkül is le lehetne venni a rotort.
A mostani tüskesorral is lehetne bontható de szerintem nem elég erős ezért akarom cserélni. De van egy kis gond, Nem találok ilyen tüskesort aminek mindkét fele tüske sehol. A baj hogy a nevét sem tudom így nehéz keresni. Esetleg valaki? Ebayon keresgéltem csak Ilyenhez kéne mindkét felén tüskés : Bővebben: Link Esetleg más jobb ötlet? közben meglett Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Ha nem Ebay akkor a Lomex-ba is kapsz ilyet,én múltkor egy memória adapterhez vettem ilyet,mondjuk nem tartozik a legolcsóbb alkatrészek közé
köszi
Igen drága , ezért ebay. Viszont nekem olyan speciális kéne aminek az egyik felén kb 8mm a tüske hossza. Eddig ez a legolcsóbb Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Idézet: „Persze a kvarcos hiba nem oldódott ,még meg , csak belső RC ről képes 200MHz re.” Na ez is megoldódott. Szintén a flux maradványok miatt nem rezgett jól a kvarc. Ezennel késznek nyilvánítom a rotor HW szinten. Most már ideje lenne megforgatni.... A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Valóban vezet a flux...Ha felforr akkor utána mgnő az ellenállása de lehet így is a kis távolságokban pár száz kilohm..
Igen és ha marad egy kicsi ami nem forrt fel forrasztás közben na az betesz a kommunikációnak meg ilyesmiknek mint rezgőkör , még a led driverek is néha hülyeségeket írtak ki , ez is ettől vot. Lemosás után minden hiba megszűnt egy csapásra
A két panel bontható összekötésére van esetleg valami jó ötleted? A prec. tokos jó ,de nem az igazi az sem mert túl eltartja a két panelt egymástól. Igazából csak a preci. tok kéne és 0.5mm es tüskék műanyag nélkül de ilyet nem találtam. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Azt hiszem megtaláltam.
Ilyen cucc kell egy marékkal : Bővebben: Link és ez bemehet tövig a precíz foglalatba. Már csak olcsón kell szerezni. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Én az öcsire tenném be a precíziós foglalatot majd kéne olyan tüske mi belemegy jó passzentosan. Beforrasztanám az öcsibe a foglalatot beledugdosnám a tüskéket rátenném a rotort és leforrasztanám .egy papírlap azért kéne a tüskékre nehogy beleforradjon alul az aljzatba forrasztáskor.Az öcsin mekkora a furat a foglalatnál?
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
0.85mm a furat. Az a baj hogy csak drágán találtam tüskét.
Szia!
A ha érdekel tudok küldeni két sor ilyet ingyen és bérmentve
Köszönöm a felajánlást de sajnos nem lenne jó. Ha összetolom a tokkal akkor túl magasra tartaná a rotort. Olyan tüske jó csak amit lent linkeltem be (amin nincs műanyag)
Mire nem jó egy ősrégi proci 0,4 mm a tüske 4mm hosszú mi pontosan illeszkedik a precizíós ic foglalatához. Azzal beforrasztva 4,5mm a távolság a két nyák közt.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
ez is jó de én is találtam megoldást. PCMCA csatlakozó PCB felé néző lábai ,szintén szétszedve 0.5x0.5mm es szögletes hosszú erős tüske Úgy szorul a tokban mint a fene. Viszont a te megoldásod jobb mert van pereme. könnyebb dolgozni vele.Mindjárt szétkalapálok egy procit kipróbálom mert a 0.4mm kevésnek tűnik. 0.5mm kéne.
Akkor úgy csinálnám,hogy.. levágnám a négy ötös hüvelysort mit be akarok forrasztani,leregasztanám aluszalaggal majd a töskéket belenyomnám még belemegy. Ezután betenném a helyére mind a négyet és rátenném a rotort is és összeszorítva beforrasztanám először az öcsibe az aljzatokat majd ha az kész és jól felfekszik ugyanígy a rotort is. Nem számít ha nincs perem majd lesz mivel a leragasztott aluszalag olyan hőhidat képez,hogy ez ki fog alakulni az ónból A két 12v egyes csatit majd csak a végén tenném be ha a négy ötös sor már tökéletesen illeszkedve be van forrasztva..
Ez már a PI-ről érkező adat megjelenítése
VIDEO Eddig tudtam haladni CNC nélkül.Most már muszáj vagyok megforgatni de ehhez kell marnom egy közdarabot a rotor meg a videofej motor közé. Sajnos a CNC-m darabokban van kell pár hét mire össze tudom rakni így parkol a projekt...... Nem vacakoltam a tüskékkel most, ez egy fejlesztői darab ide jó a hagyományos durung tüskesor is. Majd kicserélem idővel.Lényeg hogy most bontható és rá tudom tenni a programozót is meg az uart-ot is hogy tudjak adatokat kiíratni ellenőrzés képen. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
Jó lesz! Rádión keresztül kapja a táviratokat már? Azt nem kérdeztem az offsetet mi fogja vezérelni? A gyorsulásmérő netán?
Igen rádión keresztül kapja az adatokat.
Az offszet ua. mint a régieknél, hall vagy infra tranyó. Én infrát tettem rá, az öcsin van egyébként. közben megcsináltam a PWM fényerő szávlyozást is. szépen megy A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
Nem lesz kicsit túl közel a fototranyó a középponthoz? Nekem voltak offset problémáim de mikor nagyobb ívre került akkor megjavult.Ha leviszed a PWM-et a piros és a kék/zöld fényerősség különbség változik?
Remélem nem. Ez majd kiderül. kb 3cm-re van a középpontól.
Most próbálom hogy IRDA UART-om legyen hogy forgás közben is majd tudjak debugolni. Még sose használtam az IRDA encodert. Remélem csak be kell kapcsolni azt jónapot. Semmi infó nincs róla a doksiban. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |