Fórum témák
» Több friss téma |
Olyat kérsz mint a téli nyári gumi. Télen is legyen jó, meg nyáron is tapadjon, de legyen olcsó és megbizható....... ezt nem fogod megúszni kompromisszum nélkül... olcsó - megbizható - nagy teljesitményű ....... ezek közül kettőt választhatsz.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2014
Akkor maradjunk a nagy teljesítménynél. Ha csak 5 évig is húzza már éppen eleget tett. Bár szerintem 2 év után úgyis lecserélődik,kezdő hangtechnikusnak lessz a cucc.
Látom nem igazán érted. De elmagyarázom.
Idézet: Tehát ha olcsó és megbizható az nem lesz nagy teljesitményű, ha olcsó és nagy teljesitményű az nem lesz megbizható, ha megbizható és nagy teljesitmény az meg nem lesz olcsó. Kérdésedre válaszolva, 200w-os 8 ohmos erősitőt szretnél, ami birja a 4 ohmos terhelést, ezt egy 400w-os végfokozat tudja. Tehát 2x400w-os végfokról beszélünk. Ehhez kell 1000-1200w-os trafó, 2x15.000µF puffer, lágyinditó és védelem, óriási bordák...olcsóbb az a 4 tranzisztor szerintem. „olcsó - megbizható - nagy teljesitményű”
Akkor ebayról megrendelem a 10db-os MJ15003-at. Így összesen 3700Ft-lessz. De legalább akkor még mindig megbízható erősítőt kapok érte cserébe. Gondolom a Quad 405 kültéri hangosításra nem igazán alkalmas igaz?
Az a 3700Ft nem összeg szerintem. De hogyhogy 10db ra van szükséged? Nem csak 4db kell? Valamit elnéztem? A quad ,akárki akármit mond szerintem alkalmas. Amit én épitettem, az 8 ohmra tudja a 2x200w-ot, és rock bulikon használják a mai napig, tökéletesen üzemel csodaszép hangja van és nagyon birja. Az volt ezekkel a baj, hogy házilag összetákolt quadokat épitettek és beletették a BD249-es tranyókat, ami ugye 100V-os, a táp is 100v, (2x50v) ennélfogva a maxon jártak azaz a határon voltak a tranyók, nemcsoda hogy labilis volt elég sok quad405, egy rossz bekapcsolás, vagy hálózati tranziens, vagy akármi és rotty, már füstölt is. Én amiket épitettem mindbe nagyobb tranyókat tettem, soha semmi baj nem volt velük, pedig épült már pár darab. Mászakilag a quad ma is etalon értékeket képvisel, a torzitása és egyéb műszaki paraméterei alapján egy nagyon jó erősitő. Az más kérdés, hogy józsika otthon megépiti, rotyogtatja vele a nagypapi HS500-as hangfalait, és már irja is hogy milyen rossz hangja van. Tisztességes dobozokon gyönyörű hangja van. Egy korrektül megépitett quad405-ösbe nem hiszem hogy bárki is csalódna.
Így olcsóbb megrendelni és ingyen van a szállítása. Ha meg 10-et rendelek akkor 4 belemegy a végfokpanelekbe,a többi meg megmarad tartaléknak vagy bármi.
Akkor máris megoldódott a probléma. Én bekötnék 8-at, tehát panelenként 4-et, a büdös életbe nem szállna el az a quad, az biztos.
Meghajtóknak maradhatnak a MJE15031G-k?
Persze, mindössze arról lenne szó, hogy panelenként 4 tranyó viszi a terhet nem 2. Gondolj bele, ha 100kg-ot 2 ember visz vagy 4 ember. Ez ugyanaz.
Rendben köszönöm a válaszokat,nagyon sokat segítettél. így nekiállhatok az építkezésnek. Két hét mulva még a végtranyók kiérnek.
Nagyon szivesen. Várom a fejleményeket.
Sziasztok ,bár nem végleges dobozában de összeraktam a tudományt,hát ilyen lett
Esetleges kritikákat ès tanácsokat is szívesen fogadok!
Szia titi11!
Így csináld A Quad 405 belső kábelezését!
Sziasztok urbán féle quad405 panelom van és a kimeneten feszültség jelenik meg nincs valakinek ötlete mi lehet a baj?
Az nagy segítség lenne, ha megírnád, hogy mekkora feszültség jelenik meg.
Addig kétlem, hogy bárki is tudna valamit mondani. + vagy -, mV, vagy tápfesz körüli érték, stb.
Ha táp fesz közeli érték van, akkor jó eséllyel elszállt a végtranzisztor. Ki kell venni és megmérni.
Várom kinából az 1k ellenállásaimat, mert itthon a közelbe ritka kincs, kinából meg potom pénzért jön, és még posta se kell. Egyébként táp kész, bordák már deszkán, panel megvan, lassan élesztem.
Az enyém ma vizsgázott MB Quart 850S hangfallal és Technics SL-PS900 CD lejátszóval illetve egy külön RIAA (TL074-es) korrektorral, Pioneer lemezjátszóval, Ortofon OMB10 pick-uppal. Nagyon jónak ítélte a hallgatóság.
Kié volt az MB quart? Az azért egy elég komoly hangdoboz. Nekem tegnap megjöttek az ellenállásaim, hétvégén bedobom őket, aztán szépen reszelem tovább.
Munkatársamé, de a CD játékos se gyenge. Egyszer lehet hogy építek még egyet dual monóban, 2 trafóval valami jóféle műveletivel és végtranyókkal.
Idézet: na hogy-hogy? „Egyszer lehet hogy építek még egyet”
Üdv. Előrehaladásom: Kimértem az Urban féle Quad 405-ös panelt,kivettem a végfok tranzisztorokat és azok meghajtóit,átmértem a teljes panelt. Amire jutottam: egyik meghajtó tranzisztor + az egyik végfokozati átment merev rövidzárba. Valahogy beletudom 2N3055-öst tenni? Gondolom a meghajtó tranzisztorokat kell kicserélnem másik típusúra. (mindenképpen cserés lett volna úgyis. ) A panelen minden más rendben volt csak ezek voltak hibásak. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Ez egy kvázi-komplementer erősítő. Ebbe PNP tranzisztor csak a meghajtó fokozatban van, a végtranzisztorok NPN tranzisztorok mind a kettő. Mást nem rakhatsz oda... 2N3055-öt csak 30V-ig használhatod. Ezt leírják jó néhány cikkben is.
Scooby úgy érti a 30V-ot, hogy +30V GND -30V. Ha akarod, ezt hívhatod 60V-nak is.
Rendben akkor marad a 3055-ösök végfoknak. Még annyi hogy BD242-es vagy 244-es jó meghajtónak,semmi mást nem kell módosítanom a kapcsoláson?
Sziasztok! Elektrik vagyok. Egy hónapja kértem segítséget és kaptam Reloop-tól és Doncsó-tól.Most jutottam oda hogy tudjak foglalkozni a problémával oncsó írta a T10 B-E közé tegyek egy 47n ós kondit. Azóta láttam egy két rajzot a C-B közé forrasztanak 2,2 n ós kondit. Nem tudom melyik a jó megoldás! Ne érts félre nem kételkedem a szakmai tudásodban!!! Reloop tanácsát is megfogadtam, kicseréltem a két végtranyót a meghajtókat MJE 15031 cseréltem: Volt ott más probléma is D5-D6 - T5
22R 75R valószínüleg az utólsó működtető füstől. Még egy kérdésem lenne, mekkora és milyen feszültségű izzót használjak az élesztéshez? Segítségeteket előre is TISZTELETTEL ! megköszönöm. Elektrik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |