Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
No igen
Ez olyan 15-20 ezres kategória. Nekem csak házistúdió célra kell, mert a hangkártyám (M-audio Delta 1010LT) miki bemenetei nem az igaziak. Mindenképpen csövest akarok, ésszerű költséghatáron belül.
Ha már ennyi energiát pocsékoltál a trafo mérésére, gondolom azt is tudod, hogy mibe kerülnek ilyen trafok...
Bemenetre, 200-600 Ohm/500k-1M impedanciára.
Vigyázok is a meglévő pár tucatra mert már nem nagyon tudok szerezni többet Utoljára egy BEAG keverőpultból gyüjtöttem még egy marékkal , azok is meglehetősen jók
Milyen trafóról van szó? Milyen illesztésre való? Dobsz egy linket, vagy valamit?Köszi.
Ha jol emlékszem egy idöben a dán trafok voltak a BEAG pultokban. Azok meg nem kinai occo cuccok. Tudom, hogy manapság, aki hozzájuk fér, majdnem ingyen jut hozzájuk, de ha venni kell, nagyon besavanyodna sokak fizimiskája....
Igazad van, ezért is igykszem begyüjteni amikhez hozzá tudok még férni.
Az STM bemeneti és kimeneti trafóiból tudtam szerezni egy marékkal. A bemeneti fogadja a vonaljelet, a kimeneti meg hajtja a vonalat, lényeges méretkülönbség van köztük, a bemeneti az hasonló a BEAG toroidokhoz méretben.
Saját vélemény:olcsó jól használható.(Az én botfülemnek jó.)
Használttal csak akkor van baj. ha recseg a potija,nehéz és drága cserélni.
A 3400-as Behri crossal vigyázni,a limitere gyilkos!
A limitálás pillanatában akkora DC-t enged a kimenetre hogy a végfok DC védelme lekapcsolja a hangfalakat.Sajnos a rajza nincs meg,megnézném hogy működik,hátha lehetne segíteni rajta.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek abban, hogy melyik keverőt válasszam. (Otthoni használatra, pl.: szilveszteri buli) Amiket kinéztem: -Phonic AM-440D -Behringer XENYX 1202FX andras99
Ez a két keverő szinte ugyan az amúgy én lehet a Behringer mellet maradnék nekem az van más 5 éve nyüstölöm egyik buliból másikba kül-beltéren még gondom nem volt vele. (és használtan vettem) Bár ebben az árkategóriában lehet inkább Phonic.
Szia, köszönöm a válaszod! Estleg megkérdezhetm miért, ismered a Phonic-ot? Mondjuk a Phonic olcsóbb mint a Behringer, ami nekem jó.
andras99
Én a Beri 802-est cseréltem le Phonic 440D-re és nem bántam meg. Jó az effektje és a zaja is kisebb.
Sziasztok! Most néztem 2500Ft különbség van a kettő között. Én 5-6000Ft-ra emlékeztem.
Sziasztok, köszi a véleményeket! Úgy látszik a Phonicot fogom megvenni. Úgy is nemsokára itt a szilveszter, majd beszámolok milyen. Nekem úgyse kell csúcsminőség, egyenlőre sal hangfalakon fog szólni, ha meg lesz pénz úgyis veszek jobbat. Eddig ez a legnagyobb értékű dolog amit veszek. (Eddig a lézernyomtató tartotta a csúcsot 25000Ft-tal. )
andras99
Én ITT rendeltem.
Ennyiért nagyon jó vétel.
Én is itt néztem ki! Most ingyenesen ki is szállítják. Egyébként mennyi idő alatt szállították ki? És milyen a színe? A Google kiadott olyan képet is amin fémszínű, és amin sötétszürke.
andras99
A suliban egy Behringert használtunk, és sajnos tud nagyon zajosan viselkedni.. Nekem van egy Phonicom, annak sokkal "kellemesebb" a hangja. (Bár ami most a legújabb kedvencem az egy Ecler Smack 42-es )
Pontosan olyan mint a képen. Kb 2-3 napot vártam rá, ha jól emlékszem.
Dinamikus mikrofon jelszintjét hogyan lenne célszerű csökkenteni?
A hangkártyám (M-Audio Delta 1010LT) mikrofon bemenete egy kissé túlérzékeny és szoftveresen nem lehet (vagy csak nem tudom) csökkenteni. Kb -6 dB lenne optimális a jelenlegihez viszonyítva. Van valakinek ötlete?
Szia! Úgy látom a manuáljában, hogy van jumper az elnyomáshoz.
Húúú köszi! Akkor szemügyre veszem a vasat, meg a manuálját is
Nemrég vettem használtan ezért még nem is nagyon ismerem. A rajz szerint vonal szintre is vissza lehet venni az XLR bemeneteket? Jól értelmezem?
Nincs mit! Nekem ezt dobta a gép. Ha jelenleg az "1" szerint áll a jumper, akkor "1A"-t dugnék. A vonali szintet is tudnia kell, itt is az "A"-s a kisebb érzékenységű.
Letöltöttem, köszi még 1×
Kiveszem és átnézem a jumper-okat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |