Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
Lapozás: OK   146 / 195
(#) VIM válasza Kisdodo hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Szia! Én azt mondanám így elsőre, hogy akkumulátor és ne tévesszen meg az, hogy egy két dolog működik és kattog DE a motorvezérlő semmit sem tud a perifériák nélkül alacsony akkufeszültségnél.
Idézet:
„!az önindìtó hajt de nem indul el az autó gyujtás nélkül mutatja a km ert de ha ráteszem a gyujtást akkor eltünik minden a müszelfalról!”
(#) turbolader válasza Kisdodo hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Az akku tetején lévő dobozban ellenőrizd a főbiztositékokat (szeret kontakthibás lenni, megégni). Ha az jó, akkor a kormány alatti burkolatot leszedve ellenőrizd a belső táblára jövő főkábeleket (szintén szeret megégni a csatlakozásoknál).
(#) Kisdodo válasza turbolader hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Akkor a kormányoszlop burkolatot szedjem le aztmondod? Az lehet hogy ott égett el valami mert jött egykis égett szag is a kabinba mikor jelentkezett a hiba!az aku tetején a dobozt néztem az ugynéztem hogy jó!akkor megnézem a kormányoszlopot köszönöm a segîtséget
(#) Kisdodo válasza Kisdodo hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Sajnok vak vágányon vagyunk mert megnéztem ahol bejön a relétáblára a vezeték nem látok sehol semmi égésnyomot!de egy ilyen égett szag jelenvolt abban a pillanatban mikor jelentkezett a hiba csak nem tudom mi éghetett el mert egy nagyon minimális feszültség meg van csak a reléknek nem elék mert folyamatosan kattognak
(#) Moderátor hozzászólása Kisdodo hozzászólására (») Feb 23, 2016
 
X. Mint minden új helyen ahova kerülünk, a Hobbielektronika.hu-n is kötelező megismerni a helyi szokásokat. Olvasd el a használati útmutatót, a szabályzatokat és ismerd meg a közösség saját szokásait mielőtt megnyilvánulsz.
XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.
(#) zoszka válasza jhony15 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Akkor meg is van a bűnös.. Vagy csak vezeték, csatlakozó hiba.
(#) gtkas hozzászólása Feb 24, 2016 /
 
Üdv! Octavia 1U AKL a fojtószelep tisztítása után meghülyült az alapjáratom 1000-1500 között ugrál mint a bakkecske. "VCDS basic settings" elvégezve, első indításig tök jó, utána ugyan az a hiba vissza jön. Tárolt hiba nincs. Meleg motornál az ugrálás megszűnik, onnan stabil kb 1400 az alapjárati fordulatszám....
Valakinek valami ötlete?
(#) jhony15 válasza zoszka hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Ma kicsereltem az ablakemelo vezerlojet es tokeletesen mukodik koszi!
(#) csibai válasza jhony15 hozzászólására (») Feb 25, 2016 / 1
 
Tisztelt "jhony15"!

Hasonló problémával küszködök elég régen és is. Nekem a bal hátsó ablakom és záram nem működik. Vettem egy használt ablakemelő motort, de nem azonos a típusszáma és a lábkiosztása is más sajnos.
Elmondanád hogyan csinálta Te?
Teljes vezérlés cserével nem kell az összes motort kicserélni?
Bár sajnos nekem az eredeti beázott és a stekkerből is kirohadtak az érintkezők.
Természetesen más tanácsát is szívesen veszem.
Ha van valakinek ilyen és az ajtóban lévő vezetékköteg vevő lennék!

Üdv: csibai
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
(#) VIM válasza csibai hozzászólására (») Feb 26, 2016 /
 
Szia! Látom még mindig ezzel harcolsz. Ha gondolod küld el a rossz egységet és megpróbálom visszaállítani az "eredeti állapotába". Hogy működni fog e azt nem tudom leellenőrizni de feltételezem, hogy a belső áramkörök nem károsodtak az oxidáció miatt.
(#) csibai válasza VIM hozzászólására (») Feb 26, 2016 /
 
Kedves VIM!

Először is nagyon köszönöm a felajánlásodat!
Sajnos változatlanul küzdök a problémával, de kiszerelem és elküldöm. Valószínűsítem többre jutsz vele mint én laikus.


Üdv: csibai.
(#) jhony15 válasza csibai hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Eleg csak a bal hatso ablakemelo motron kicserelni a vezerloegyseget,ki kell akasztani azt a ketlabu plehecsket majd van az egyik oldalon es a masik oldalon 3-3 muanyag fulecske azt is ki kell akasztani majd ki lehet huzni a vezerloegyseget,de epp olyan kell belle mint ami benne volt nekem azota mukodik
(#) octavianus hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
Kedves Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni egy 2005-ös 1.9 TDI BKC mot.kód. ferdehátú skoda octáviához, a hátsó csomagtartó két oldalt történő beázása miatt, csomagtartó oldalsó része nedves, ami korábban nem volt, de az utóbbi esős időjárás előhozta ezt a problémát.
Esetleg lehet az oka a csomagtartó nem megfelelő zárása, és ha igen akkor hogy tudom beállítani?
Segítséget előre is köszönöm!
(#) vargaf válasza octavianus hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
A topic címe: Skoda Octavia elektromos probléma. Hol itt az elektronika?
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) kissi válasza vargaf hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Gondolom attól tart, hogy hamarosan az lesz !
(#) VIM válasza octavianus hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Szia! Több mint valószínű, hogy az ajtó felső részénél kellene keresni a szigetelés deformációját, benyomódását, mert ott vezetődik be a csapadék ami azután oldalt cseppen le csomagtartó térbe.
(#) VIM válasza kissi hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Nagyon is helytálló az aggodalom.
(#) octavianus válasza VIM hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Köszönöm a segítséget, sajnos a bal hátsó lámpatestben már nem világítanak az izzók.
Megnéztem a szigetelést, ha ma esik akkor kiderül hogy jó lett e.
(#) Hallasz hozzászólása Márc 5, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy skoda oktavia rs 2003. Az ablaktorlo idonkent csak manualis rasegitessel indul.Ideje kicserelni az ablaktorlo motort? Valakinek hasonlo problema?
(#) csibai válasza Hallasz hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Szia Hallasz!

Véleményem szerint nem szükséges motort cserélned, valószínűleg "csak" meg van szorulva a mechanika. Leszereled a lapátokat, majd a műanyag idomokat és látható lesz a motor és a mechanika. Nem túl bonyolult az egész szerkezetet sem kiemelni (én ezt tenném) alaposan áttisztogatni bezsírozni, és precízen vissza szerelni. Mindez megvan max. 2-3 óra alatt. Gondolhatod 2003 óta csak állt rajta a víz, lerakódott a kosz, stb. Szóval alapos tisztítás és ha már kivetted egyúttal a motort is le tudod ellenőrizni. Én még kiszerelt állapotban meg szoktam járatni. Közvetlen akkuról, vagy töltőről adok neki áramot és járatom kicsit. Így esetleg azt is látod nem szorul e valahol.
Üdv, és jó szerelést!
(#) Hallasz válasza csibai hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Koszonom,megprobalkozom a javaslatoddal.
(#) VIM válasza Hallasz hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Szia! Ez az időnkénti rásegítés hogyan néz ki? Kézzel segítesz a lapátoknak megindulni? Folyamatos fokozatra kapcsolva sem működik segítség nélkül?
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
(#) mtomihun válasza Hallasz hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Szia

Általában az ablaktörlőkar tengelye szokott berohadni. Vedd ki kompletten a mechanikát motorral együtt. A motor tengelyéről a kis kart ne vedd le. Az ablaktörlőkar tengelyét kell kihúzni, megcsiszolni és jól bezsírozni.
Szétszedésnél vigyázz, mert ha nagyon be van rohadva és erőlteted, könnyen törik. Én meg szoktam melegíteni kicsit gázégővel és úgy könnyebben szétjön.
(#) chees01 hozzászólása Márc 16, 2016 /
 
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék. 2008-as 1,9 PD TDI Octavia 2. kombim van. A jobb hátsó helyzetjelző két középső izzója néha világít néha nem. A hibajelzéskor kicseréltem az izzókat, de azóta is előfordul, hogy ha ráadom a gyújtást világít pár másodpercig, utána elalszik, és a műszerfalon megjelenik a hibajelzés. Olyan is van, hogy csak gyújtásnál világít, indítózok kialszik. Van valami ötletetek?
(#) Birs Alma hozzászólása Márc 19, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy 2004-es skoda octaviam. Lépcsős hátú.

- az első ajtókban van prizma, de izzó nincs benne. Szeretnék oda tenni LED-et, hogy ha kicsitom az ajtót, akkor világítson. Tudnátok segítei, hogy hova kössem?

Köszönöm.
(#) Castor84 hozzászólása Márc 20, 2016 /
 
Sziasztok!
Octavia 1 es műszerfalhibám van. Hol működnek a mutatók, hol nem, minden más kijelző rendben van. Fórumon olvastam, hogy kirepednek a forrasztások, ez okozhat hibát. A mai nap szétszedtem, megnéztem, de minden forrasztást rendben találtam. Visszaszerelés után megint nem akart mutatni semmit, majd 2-3 indítás után ismét működött. Biztosítékok rendben.Zárlat okozhatja?
(#) Hosszulabu válasza Castor84 hozzászólására (») Márc 20, 2016 / 1
 
Bővebben: Link
Ezt nézd meg, 99 százalék !
(#) Hosszulabu válasza Hosszulabu hozzászólására (») Márc 20, 2016 / 1
 
Ha szétszeded, forraszd át az ellenállások lábait, akkor is ha nem látsz rajta semmit!
Az IC-re tegyél hűtőbordát !
Nekem azóta nincs vele semmi gondom !
(#) Castor84 válasza Hosszulabu hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Köszönöm a választ!
(#) Castor84 válasza Hosszulabu hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Ma szétszedtem, elvittem egy műszerészhez, megvizsgálta, de mindent rendben talált vele. Mondta hogy egy haverjának is ugyan ez volt, ott is rendben volt a forrasztás, de megcsinálta, megerősítette neki, de nem oldotta meg a hibát.
Összeraktam, visszaszereltem, most megint jók a mutatók....
Következő: »»   146 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem