Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1045 / 1148
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 3, 2023 /

Igen, de ha van interneted, akkor a dátum és idő beállításoknál ha az automata állítást ki-be kapcsolod, internetről összeszedi a pontos időt azonnal. Aztán majd cserélj cmos elemet. Ha nagyon olcsó laptop, akkor lehet az akku része a bioselem, típus segítene ebben. Conradnál meglepően olcsó a forrfüles 3V-os 2032-es elem.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 3, 2023 /

Köszönöm!
Mostanság kezdte el csinálni, eddig nem csinálta, ha akkuval indítom akkor vettem észre hogy nem csinálja, ezért gondoltam hogy alaplapi akku. Egy Dell Inspiron 15 ,akkor utána nézek.
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 3, 2023 /

Nagyon nem határoltad be ezzel mondjuk, legalább 50 ilyen gép van. De esélyes van külső elem. Elemet ne forrassz, forrfüles elemet vegyél, olcsó és nem folyik ki meg robban.
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 3, 2023 /

Dell Inspiron 15 3567 (3000-széria) ennyit tudok róla. Közben néztem videót csak ki pattintja és bele a másikat. 2032-es. (ezen belül melyet érdemes venni)?
(#) villanyipi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 3, 2023 /

A legolcsóbb is kibírja évekig, mivel felénk a maxel van minden polcon én azt szoktam rakni bele.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 3, 2023 /

Rendben!
Köszönöm a hozzászólásokat!
(#) FAZ1 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 4, 2023 /

Most éppen NEM a 400W-os tápt tettem bele!
(#) FAZ1 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 4, 2023 /

AT-s tápot én tudod mire használok?
Az autómhoz például az elektromos minikompresszort (pumpát) hálózatról az hajtja. És azzal fújom fel néha a gumimatracot, stb.
Ha meg nem bírná és megfő - nem igazán siratom meg. A 200W kb. erre jó - durván 15A!
(#) Ge Lee válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 4, 2023 /

Erről beszélek! Ha veszel egy 250W TDP-jű VGA-t ahhoz vajon mit fog szólni az a táp? Az enyémre ha jól emlékszem 54A van írva, annyit tud a 12V-os ágon.
(#) antiktelefon válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 4, 2023 /

Azért egy számítógép egy picit érzékenyebb, mint egy dc motor Egy rakás fet van benne az adatlapi maximumukon járatva, ha ebbe valami szemét tápot küldesz és egyszer nyitva marad a high side, onnantól mindennek vége, még a GPU magot sem lehet felhasználni másik nyákra. És ez a konkrét kártya haljamos szénné égni a VRM-en, amin biztos nem segít, ha ronda jelelak megy bele. Majd ha megyek műhelybe fotózok 2-3 ilyet, ami elszenesedett, mert mindenki azt hiszi a semmiről beszélek, de 1:1 ugyanebből a nyákból van 2 vagy 3 kiégve ott a donorkupacon.

Tudom nem népszerű, amikor valaki azt mondja ami otthon van, nem elég jó, add el és vegyél jobbat, de láthatod nem az én tápjaim próbálom eladni (pedig lenne egy 8-10db), hanem a közvetlen tapasztalat alapján mondom. Statisztikailag lehet kihúzza ezzel a táppal akár 2 évet is, de amikor hirtelen nem, akkor igen méretes problémában leszel adatok és pc nélkül.
(#) Hutty hozzászólása Jan 4, 2023 /

Bár nem hiba, egy kis segítségre lenne szükségem.
GA-Z270X-UD3 alaplap van a gépembe, szeretnék memória bővítést.
Most van 2 db hyperx fury ( khx2133c14d4/8G) párban.
Ez lenne a kiválasztott: Kingston Fury 32GB Renegade DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16RB1K2/32.
De kétségeim vannak.
A Gigabyte leírása szerint, úgy értelmezem, a frekvenciát "támogatja", azzal nem lenne hiba.
De a mennyiséget össz,: 64G említi, viszont a lehetséges variációkban 1x8, 2x8, 1x16 szerepel csak. Szóval a 2x16-ot lekezeli, vagy nézzek egy páros 8-ast a meglévő mellé? Ha 2x8-ban kell gondolkodnom, akkor nem tudom milyen paramétert kell nézni, hogy együtt tudjanak működni.

Köszönöm.
(#) antiktelefon válasza Hutty hozzászólására (») Jan 4, 2023 / 1

Ezeknél az különböző méret nem szokott gondot okozni, mondjuk Z390 chipset nagyon válogatós memóriára, Z270 nekem 4 különböző, 2-2 azonos méretű stickkel is ment dual channelben. De javasolnám hardvaraprón nézegetni a dolgot, mert kb fele annyiból meglesz a ram és az összes Kingston örökgaranciás.
A sebességből a gyengébb lesz a mérvadó, így abszolút semmi értelme nincs ilyen erőset venned. Hacsak nem tervezel a jövőben AMD-re vagy valami 10+ gen Intelre váltani. Ez a 2133 viszont nagyon csúnyán kevés sebesség, nem izmos 8-9 gen procinál még úgy ahogy elmegy, de Ryzenhez meg se próbálj bármit 3000MHz alatt.
Szóval ha akarsz a jövőben sokkal erősebbet, akkor ez a 3200MHz cl16 nem rossz. Ryzenhez megkockáztatnám a 3600MHz cl18 még jobb is lenne (hardveren hasonló az áruk)
RGB meg hűtőborda meg minden irreleváns, sebesség meg időzítés számít csak.
Az meg hogy 1*16 vagy 2*16 a támogatott, az inkább csak abból ered, hogy nem minősítették rá, ha nem működik, nem szólhatsz nekik, 64GB máshogy ki sem jönne.
Bővebben: Link
Amúgy a support listájukban nézelődhetsz. Persze nem csak ezekkel működik.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2023
(#) Hutty válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 4, 2023 /

Köszönöm.
Sebesség, kingston renegade 3200-as, ha bejönne, a régi 2133-as kikerülne a gépből.
Az alaplap inteles, i7 7700K-s proci, úgyhogy a Ryzennel most nem lesz dolgom. A jövő kétséges...
Ha váltani kellene, már alaplap is ugrik, mert a legnagyobb proci van benne, akkor már DDR5 esetleg.
A hardveraprón azon polemizálnak, hogy a hirdetések túlárazottak, olcsóbb a bolti RAM.
(#) antiktelefon válasza Hutty hozzászólására (») Jan 4, 2023 / 1

Ne idegesíts...
A 7700K 2400MHz-et tud maximum. Abszolút felesleges pénzkidobás lenne 3200-as RAM.
Ryzen jó cucc amúgy, tudom ajánlani, nézd meg egy 3700X mennyibe kerül és mennyire durván veri a 7700k-t is pl.
Amúgy a DDR5 teljesen felesleges, és tapasztalatból mondom ezt...
Következő upgradenek és egy B450 lap+ 3700X vagy 5600 ryzent ajánlanék, 5950X-ig azt fel lehet még vinni és nagyon sokáig elég lesz. Ahhoz meg kelleni fog a 3200MHz. Intenél is, ha nem 13. gent veszel, akkor 12. gen is van nem DDR5-tel.
Illetve 7700K-hoz nagyon nagyon lényegesen olcsóbb lenne 4*8GB RAM. Úgy 32GB akár 30 ezerből megvan.
(#) Skori hozzászólása Jan 4, 2023 /

Firefox böngésző címsorába beírok egy címet, de nem írom elé, hogy http:// vagy https:// akkor nem az oldalt hozza be, hanem rákeres a google-val. Ez elég bosszantó, és úgy emlékszem a régi verziókban ez nem így működött.

Hogyan lehet beállítani, hogy először címként próbálja értelmezni a böngésző, és csak akkor keressen rá, ha címként nem működik? Ha ez nem oldató meg, akkor hogyan lehet beállítani, hogy csak a kereső sávból keressen, a címsorból egyáltalán ne?
(#) antiktelefon válasza Skori hozzászólására (») Jan 4, 2023 / 1

about:preferences#search fülön elvben a keresési javaslatok, de nekem működnek jól az oldalak minden nélkül is, valami nálad lesz elállítva.
(#) Gombszem válasza Skori hozzászólására (») Jan 4, 2023 / 1

Ezt próbáld meg:

Beállítások > Általános > Böngészés > pipa ki ezeknél:

Szöveg keresése a keresett szó beírásának elkezdésétől
Kiegészítők ajánlása böngészés közben
Funkciójavaslatok böngészés közben
(#) Skori válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 4, 2023 /

Köszönöm. Végül sikerült beállítani, hogy a címsávból ne keressen. Arra amúgy is ott van a keresősáv. Ez volt a megoldás:
Idézet:
„type in searchBar "about:config"
Accept warning.
Search "browser.urlbar.suggest.searches" and change it to false (Do this Only if you want to disable suggesions)
Search "keyword.enabled" and change it to false.
Search "browser.fixup.alternate.enabled" and change it to false.”
(#) Skori hozzászólása Jan 5, 2023 /

Újabb problémám akadt, hátha tudja valaki a megoldást. Adott egy win7-et futtató PC, ami bejelentkezéskor kér egy jelszót. Ezt szeretném médialejátszónak használni, és automatikusan beléptetni.

A szokásos módon, parancssor-ból:
control userpasswords2
Kiveszem a pipát, hogy a bejelentkezéshez a jelszó kell.
Kiválasztom a felhasználót, majd beírom a jelszót.

Ez eddig Win7 és Win10 alatt is mindenhol jól működött nekem ahol szükség volt rá.
Most viszont egy PC-n nem megy. Hibába csinálom meg ugyanezeket a lépéseket, a következő induláskor ugyanúgy kéri a jelszót... Mi lehet a megoldás?

A másik kérdésem: ugyanezen a PC-n, a monitor számára DisplayPort kimenetek vannak. DP-HDMI kábelt vennék hozzá és úgy csatlakozna a tv-re. Van esély rá, hogy hang is lesz a tv-n, vagy ne nagyon számítsak rá?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2023
(#) antiktelefon válasza Skori hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1

Próbáltad guiból is?
Vezérlőpult\Felhasználói fiókok és családbiztonság\Felhasználói fiókok\Fiókok kezelése
És ott ki tudod törölni őket kattintgatással, ha házirend nem írja felül.
Audionak meg kell lennie, ha nem ócska az adapter vagy valami extrém eset áll fenn.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1

Registrybe írd be azt a felhasználót, amelyikkel be akarsz lépni, működik akár tartományi felhasználóval is.

DP-HDMI, nekem a céges M82-es lenovo gépemen így van a monitor és megy a hang is rendesen. StarTech DP2HDMI2 az átalakító neve, amit használunk erre a célra.
(#) Skori válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 5, 2023 /

Vezérlőpult\Felhasználói fiókok: Itt csak törölni tudnám a jelszót, de ezt nem akarom, csak azt, hogy magától jelentkezzen be. Ilyen beállítást itt nem találok.

családbiztonság\Felhasználói fiókok\Fiókok kezelése: Ez egy Win7 pro, nem találok ilyesmit benne.

Egy egy kicsi HP Elitdesk800 G1 DM MiniPC. A video integrált Intel HD 4600. 2dp DP port és egy analog video csati van rajta. Az az érdekes, hogy az asztali PC-men a lejásztó eszközök között ott vannak a HDMI audio kimenetek is (csak mellé van írva, hogy nincs csatlakoztatva), ezen viszont nem látszik ilyesmi, mintha nem is lenne. Elképzelhető, hogy csak akkor jelenik meg ha rákötöm a TV-re? Most csak egy monitor van rajta DP-DVI átalakítóval (DP-HDMI kábelt még be kellene szereznem hogy rá tudjam kötni a Tv-re)
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Jan 5, 2023 /

Idézet:
„Registrybe írd be azt a felhasználót, amelyikkel be akarsz lépni, működik akár tartományi felhasználóval is.”
Az egy bazi nagy adatbázis... A registrybe hová/hogyan ?

Veszek megfelelő kábelt, és ki fogom próbálni, hogy lesz-e hang.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1

Bővebben: Link
Ne zavarjon össze, hogy nincs win7 a felsorolásban az applies to résznél, attól még ugyan ott kell beírni.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 5, 2023 /

antiktelefon ,villanyipi !
Kicseréltem a cmos elemet, észhez tért a gép. A régi elem 0,60V ra volt lemerülve. Gyárilag benne lévő elem 4 évet bírt. (mondjuk lehet polcon még volt egy keveset a gép gyárilag).
Egy a lényeg most tökéletes!
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Jan 5, 2023 1 /

Idézet:
„Az az érdekes, hogy az asztali PC-men a lejásztó eszközök között ott vannak a HDMI audio kimenetek is (csak mellé van írva, hogy nincs csatlakoztatva), ezen viszont nem látszik ilyesmi, mintha nem is lenne. Elképzelhető, hogy csak akkor jelenik meg ha rákötöm a TV-re?”
Ha az nincs ott, akkor bizony nem is létezik. Tudtommal a Displayport nem ad hangot, csak képet. Tipp, hogy ha van VGA a gépen ("analog video csati"), kösd össze azzal a tévével, általában szokott lenni egy jack hang bemenet a VGA-hoz a tévéken, ezen át adhatsz hangot is jack-jack kábellel.
(#) neogeo2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 5, 2023 /

Szerintem nem jól emlékszel, mert a displayporton simán átmegy a hang is.
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 5, 2023 /

Akkor még tanulmányozd, az informatika területét egy kicsit:
DP-port
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 5, 2023 /

Van DP-n hang...
" Tipp, hogy ha van VGA a gépen ("analog video csati"), kösd össze azzal a tévével"
Mégis ki a fene akar zajos retek analóg jelet nézni tvn és milyen ezeréves/ sokezer dolláros professzionális tvd van, amin van VGA?
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Jan 5, 2023 /

Köszönöm! Beírtam a registry-be. Utána sem működött. Viszont az oldal alján ajánlották a Sysinternals autologon util-t, amivel sikerült végre működésre bírni!
Következő: »»   1045 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem