Fórum témák
» Több friss téma |
http://imageshack.us/photo/my-images/513/et2x.jpg/
sziasztok! e fent emlitett linken látható hogy 2 alapvető hardvereszköz hiányzik a lenovo t61es laptopomrrol a gyári lenovo system update sem leli meg ilyenre gondoltam hogy a 3 g adapter drivere lehet az egyik a másik meg a wifi tálca alkalmazás az ibmtöl
Sziasztok!
Ma 15:15' kor ismét elsötétült a monitor. De sehol nem találok semmit hogy miért is tette. (Megint újra telepítettem, minden jónak tűnik , de naponta egyszer elsötétül a monitor egy pillanatra.Átnéztem az összes naplót, de sehol nincs semmi utalás a leállásra.) Valaki hallott már esetleg ilyen problémáról?
Én az újratelepítés helyett kipróbálnám másik monitorral, ha előjön a hiba másik videokártyával is, ezeket is ki kell zárni, mint hibalehetőséget. Teszt idejére energiagazdálkodást kikapcsolni. Videovezérlő gyári drivere gondolom felinstallálva.
Hopp! Most, hogy jelzed, beugrott, hogy én is tapasztaltam egy gépnél, de mivel ritkán jött elő, nem foglalkoztam vele. Elkérem majd a tulajtól tesztre, most már érdekel az oka. Abban a gépben Nvidia videovezérlő van.
Szia.
Igen.Ezt akkor tapasztaltam amikor ATI Radeon HD2400 -as videó kártyával rendelkező gépen a hozzáadott drivert tettem fel. Sokáig tartott mire megoldódott egy másik driver telepítésével a dolog.
Szia!
Először mikor össze raktam a gépet ami egy Ms7529 deszka, 2Gb RAM GF 7300 (256Mb)videó kari, ezt nem csinálta.Egy vírus következtében újra kellet raknom a gépet. Azóta csinálja de csak naponta egyszer. Meg csináltam a RAM tesztet semmi, csináltam videó stressz tesztet semmi (Kb 2órán keresztül 70fokos hőmérsékleten ment a videokártya de nem "ment" el a kép). Átnéztem újra az összes hibanaplót, és egy "Multimédia osztályütemező" elindulására mutató bejegyzést találtam, abban az időpontban. De ez előtt miért nemvolt vele baj , nem használok különböző programot csak ugyan azokat, vagy frissebb verziójukat . Gondoltam , az új Avastra, ezért vissza raktam a régit.Ugyan az a hiba.Gondoltam arra is hogy monitor hiba, de nem lehet mert az mindig jelentkezne illetve azonnal és nem több órás gépezés után.Régebbi drivert hiába teszek fel, mert a 1-2 órán belül vissza frissíti a legújabbra.Most azon filózom hogy ismét újra pakolom, és csak az alapvető progikkal (Vírus, Böngésző, meg az illesztők)járatom hogy akkor mit csinál. Idézet: „csak ugyan azokat, vagy frissebb verziójukat .” Akkor ne a "vagy frissebb verziójukat" rakd fel, hanem ugyanazokat, mint eredetileg. Különös tekintettel a driverekre.
Szia!
Csak a videó kártyához teszek drivert , meg a chipkészlethez(?) a többi az a telepítőben van.A progikat egyenlőre kihagyom.
Hali!
Most résen voltam, és néztem mi történik a fent jelzett időben.Az a helyzet hogy 15:16'30"kor újra elment a kép. Megnéztem a naplót, és ismét a "Multimédia osztályütemező" jelentette hogy elindult. Most azt kell kideríteni hogy mitől van ez.
Szia!
Épp most nézem, csak az a baj hogy fogalmam sincs mit csinál ez a ""Multimédiás osztályütemező"Rákeresni nem tudok mert vírust jelez a gép.Végső esetben kikapcsolom de jó lenne tudni melyik program hozza működésbe és miért.
Igen ilyet keresek, remélem működik!
Köszönöm! Egyébként a hétvégén minden kísérletet feladtam, vagy fel tudtam, venni, vagy a laptop hangszórón szólt a bemenet, vagy a fejhallgató szólt, vagy a bemenet szólt a fejhallgatóra, tehát minden összevissza, ráadásul teljesen másképpen Linuxon és Windows-on.. Tulajdonképpen rá kéne éreznem, hogy hol és miért váltogat a laptopban lévő relé, de egyszerűen nem értem. Megpróbálok a Médiam$rkb$n beszerezni egy ilyen csatit, ha nem akkor megrendelem, hátha...
Kapcsold ki a registry-ben a működését ennek az osztályütemezőnek. De én a helyedben rég újratelepítettem volna, már csak a vírus miatt is.
Most lett újra telepítve 16-án , de lehet megint megcsinálom.
Csak az a baj hogy amíg nem tudom indítja el , vagy hogy ez hibának számít e addig nem megyek vele semmire. Lehet a laphoz való chipset drivert teszem fel nem az intelét bár az 2010-es. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
Még annyi lenne, hogy nincs valami alternativ drivere ezeknek a realtech hd audió driveres cuccoknak? Annyi gépen alkalmazzák ezt, csak írt már valaki helyette egy fapadosabb, de a hangkártya beállításokat ténylegesen kezelő drivert, hogy ne a gép döntsön helyettem, hogy én mit akarok.
Az szinte kizárt, hogy ilyen hibát okoz. Az audiószerver, vagyis a hangkártya egyik segédeszköze. Simán lehet, hogy az éppen lefagyó driver akart egyet sípolni a hibaüzenetéhez, csak közben elindult az nvidia low level helyreállító programja és letiltott mindent. Ráadásul a naplóban csak akkor lesz "elindult" bejegyzés, ha rendben lefutott a folyamat. Inkább azt kéne megnézni, ami előtte indult.
De egész szép eséllyel videó driver lesz a gond. Illetve az, hogy valamelyik alaplapi meghajtó túl régi, a videókártyáé meg jóval frissebb. Ha telepítőben lévő driverek futnak a chipseten, az nem túl jó állapot. Ősi, kiherélt drivereket adnak le a gyártók a Microsoftnak. Frissíteni kell, aztán ha kész, újra felrakni az nVidia-ét is.
A chipset az a legújabb ami az Intel oldaláról lejött. A VGA szintén a legfrissebb, az Nvidia oldaláról.
De akkor mi okozza hogy mindennap hajtástól függetlenül 15:16' környékén sötétül el a képernyő. Most újra pakolom , aztán szépen lassan rakom fel a programokat. Nem tudom , mi lehet a baj , ha baj egyáltalán.
Ha ennyire tipikus az időzítés, akkor meg kell nézni, nincs-e időzített folyamat a windowsban. (Scheduler). De elindulhat az Avast is (belső ütemezője biztos van és azt írtad, hogy új telepítés).
Azt nem figyeltem, hogy mindig 15:16-kor áll le a kép. Akkor mégsem biztos, hogy driver hiba Valami pl. le akar játszani full screen animációt (ez megmagyarázná, miért indítja el az audiosrv ütemezőjét), de nem sikerül neki. Van egy csomó időzített mentőprogram (pl. Cobian), nem fut valamelyik? Ezek gyakran indulnak felbukkanó ablakkal és hangjelzéssel, aztán ha sérültek, lepattannak az ablakkezelőről. Még olyan hülyeség is előfordult a praxisomban, hogy új telepítésnél a windows bent felejtette a feladatütemezőben az üdvözlőszövegét, amit hiába tiltottam le korábban és naponta egyszer bevillant egy nagy üres ablak és eltűnt. Ez olyasmi, mint a te problémád. Még az is lehet, hogy az Avast így jelzi, ha vírust talál a napi, időzített vizsgálatánál, de hiányzik a kép, amit ki akar rakni. Sok ilyesmi lehet.
Sziasztok!
A következő problémára kérek segítséget! Van egy régi AsusP5P800 alaplapom melyen a LAN (Marvell 88E8001 Gigabit LAN Controller supporting Gigabit/100/10 BASE-T) nem indul be. Win XP újratelepítése után a LAN-t nem lehet feltelepíteni az alaplap gyári lemezéről - "A megadott hely nem tartalmaz adatokat a hardverről" kiírás jelenik meg. Az újratelepítés előtt volt internet. Bedobtam egy hálókártyát, azzal minden rendben. Letöltöttem hozzá drivereket, melyek fel is települnek látszólag működik a LAN, de az internetcsatlakozás nem jön létre. Mi a gond?
Szia!
Sajnos egyre rejtélyesebb a dolog. Kapott megint egy friss Opsyst, és ma még nem volt leállás.A frissítési listában elrejtettem a VGA kártya driverjét,és kézzel adtam meg neki.Valamit a többi illesztőt az MSI oldaláról egy frissítő programmal telepítettem. Majd kiderül (vagy nem ) hogy mi okozza .
Elkiabáltam!
Megint eltűnik egy 1 mp időre a kép .A vinyó felpereg a kép eltűnik, de már biztos hogy nem a szolgáltatások csinálják , illetve nem tudom mi csinálja, de kiidegel.
Sziasztok!
Az a problémám hogy a gépemen kéretlen felugró ablakok jelentek meg. Nem tudok vele mit kezdeni, nagyon zavaró. Tanácsot szeretnék kapni hozzáértő fórum társaktól. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Sziasztok.
Toshiba Satellite PRO C 650_140 Laptopom rosszalkodik. Konkrétan az a gond,hogy a Webkamera szemcsés,szinte felismerhetetlen képet produkál így pl a Skype is használhatatlan,hisz a partner szinte nem is lát képet.Mi lehet a gond és hogyan orvosolható a probléma? Idézet: „...a gépemen kéretlen felugró ablakok jelentek meg...” Én az AdwCleaner-t javaslom. Fertőzés, Adware tisztító, eltávolító. Törli az összeszedett, és a böngészést zavaró Adware, Toolbar programokat. Mindíg a legfrissebbet kell letölteni. Innen lehet letölteni. Használat: 1. Kilépni minden programból 2. futtatni, Search, kész kb 1 perc alatt 3. Készít egy C:\AdwCleaner mappát, és megnyit egy szövegfájlt (R1) a talált hibákkal 4. Ha el van fogadva a vizsgálat (és talált hibákat): Delete 5. OK, a gép újraindul (ha nem volt hiba, kilépni a programból) 6. Készít a C:\AdwCleaner-be, és megnyit egy szövegfájlt (S1) az új állapotról 7. A törölt fájlokat, bejegyzéseket elmenti a C:\AdwCleaner-be. Ha nem kell, az egész mappa törölhető 8. Az Uninstall-t nem kell használni, mert evvel önmagát is törli a program
Végigpróbáltam mind a két javaslatodat (végső soron ugyanaz, csak az elsőben ellenőrzések is vannak).
Sajnos nem segített. A Win Update-et futtatva (Gyors) ugyanúgy tökölődik egy fél órát, minden aktivitás látszata nélkül. A különbség csak annyi, hogy a Win Update előzmények (a lista a telepítés óta) eltűnt. ![]() ![]()
Toltsd le az Asus honlapjarol a hozzavalo drivereket: Bővebben: Link
Szerintem 3 féle gond lehet:
1, összekoszoltad a lencséjét. 2, nem hozzávaló drivert telepítettél. 3, meghibásodott a kamera.
Driver telepítés probléma biztos nem mert ezidáig jól működött! Ha meghibásodott mibe fáj egy ilyen kamera csere?Hol lehet egyáltalán ilyet venni?
Laptopba beépíthetőt általában csak a márkaszervizek kapnak, ott bele is szerelik (jó drágán). Jobban kijössz, ha veszel egy külső USB-s webkamerát.
Én azért a helyedben még megpróbálnék egy új oprendszert telepíteni a legfrisebb gyári driverekkel, csak így lehet korrekt módon eldönteni hogy szoftver, vagy hardverhiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |