Fórum témák
» Több friss téma |
Amennyire tudom az Avira is szét tudja szedni.
Az egyetlen tökéletes megoldás - nem csak ez ellen - a rendszeres offline backup gyártása, a fontos fájlokról.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Feltéve, hogy az így arhívált vírusgyűjtemény egyike sem kapja majd meg újra a vezérlést, amikor visszaállítod az arhíválásból és "használatba" veszed.
Sziasztok!
Adott egy fujitsu w480 számítógép. Utóbbi időben nemakaródzott bootolni. Ventik felpörögtek, de fekete képernyőnél tovább nemhaladt. Kiporoltam, mire az egyik házhűtő maximális sebességre váltott. Gondoltam táphiba. Újrakondiztam. Most minden oké, elindul, de az egyik venti ugyanúgy pörög. A tápban van egy külön alaplapi csatlakozós trimmeres ventiszabályzó. Azt is átkondiztam. Megpróbáltam felcserélni a venticsatlakozókat, és mindíg ugyanaz a dugesz rakoncátlankodik. Próbáltam bios resetet. Nemsegített. Everestel nézem a hőfokokat, csak a PCH hőmérséklete 60 fokos, a többi mind 20-25 körül. Mégvalami. A PC LCD-jén megjelent a hardverhiba figyelmeztető ikon. Aztmondja forduljak a rendszergazdához. Szerintek mi okozhatja? Kompresszorral takarítottam... Fujitsu D2917, Xeon X3470. Köszönöm előre is ha tud valaki segíteni.! Mégvalami. Az everest csak a GPU fordulatszámát látja. Valószínű a többi ventit a bios kezelné, őviszont mindenre "OK" -t mond. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Miről bootolsz? Másról bootol?
RAM teszt lemegy? Annyit számol, amennyit kell? BIOS-ban van olyan HW eszköz beállítva, ami nincs a gépben? (FDD, CD, DVD, Másik HDD) Billentyű él? (CAPS/NUM/SCROLL reagál?) Intruder detektáló kapcsoló van az alaplapon? Be van kötve? Jó állásban van? Billentyűzet lock kapcsoló van az alaplapon? Be van kötve? Jó állásban van? Fordulatszám figyelés BIOS-ban van beállítva? Egyáltalán - be tudsz lépni a BIOS-ba? Mi az a PC-LCD? Milyen hardverhiba ikon jelent meg? Hogy néz ki? Milyen kártyák vannak a gépben? Ha kiveszed mindet (kivéve a monitorét ha külön van) megjavul? Ha nem tudsz BIOS-ba lépni - ha kiveszed az összes RAM-ot, ugyanaz a hibaikon jelenik meg? Vagy el sem indul? Alaplapi hangszóró van csatlakoztatva? Ha van - ad sípjelekkel hibakódot? FDD adatkábel nincs fordítva? (ha fordítva van, motor-LED folyamatosan ég)
-belső HDD-ről bootol. itthoni gép
-Igen. Megvan mind a 12. -Floppy, hálóboot, minden tiltva, ami nincs csatlakoztatva. gyorsboot érdekében -Billentyű megy. - Behatolásjelző van a házon. Kikapcsolva a mikrokapcsoló. BIOSba is. - Nincs billentyű kódzár. Nemértem, venti gondom van. : ) - Bios felügyeli a hardveres funkciókat. Legalábbis nemláttam állítási lehetőséget. Négy mód van, mennyire reagáljon a hűtés a hőmérsékletváltozásra. - A PC tetején van egy User felügyeleti LCD. Levél, naptár, IP, stb funkciókkal. - Csak egy Wifi, meg egy Nvidia FX3800 van a slotokban. Próbáltam már kivenni mindent. Ugyanaz a helyzet. -Speaker sípol. - 24. oldal ERROR. Mire leírtam akkorra jöttem rá, hogy lehetséges félreolvastad. Már megy a szerkezet, csak az egyik előlapi ventillátor 100% on pereg.
Ehhee.. ok. Nehezebb dió, mint a mezei gépeknél.
Ezt a "You can use DeskView to get detailed information on the problem that occurred" kipróbáltad? Nem tudom, hol van ez, BIOS-ban vagy adtak hozzá lemezt? Nem olvastam fullra át a leírást, csak az ikon mellett írja.
Megnéztem. Letöltöttem klienseket, de olyan, mintha távfelügyelet lenne. Valószínű a fuji ellenőrizné távfelügyeleten keresztül az eszközét. Hagytam inkább, pedig eredeti.
Csak most kapcsolok, hogy az a venti, amelyik nagyon pörög, talán azért pörög mert azt hiszi, hogy meleg van. Lehet, hogy nem venti hanem valahol egy hőérzékelő van elszállva vagy tényleg nagy a meleg.
Hogy ne legyen orkán a fejem mellett, kihúztam azt a ventit a lapról. Valószínű újra is indítottam már azóta. Nem írja az LCD, hogy hiba lenne. Gondoltam lehetséges, hogy okos, ezért átdugtam a másik ventit a csatiba, hátha tényleg az a hiba. Amint beterhelem azt a csatlakozót az MB-n egyből hibát ír. Próbáltam, hogy kikapcsolva lehúzom a tápból jövő ventiszabályzót, de semmit nemért. Nemis tudom minek az.
Szóval, ha van terhelés azon a csatlakozón akkor hibát jelez és maxon pörög. Mire való az a tápból vezérelt FAN kontroll kábel hátha találkozott már valamelyikőtök ilyennel, és miért csinálhatja azt, ha áram folyik ignorálja a szabályzást azon a ponton? Úgyis, ha nincs a tápból jövő szabályzás bedugva. Szvsz, semmi értelmét nemlátom. Mint írtam, csak a PCH hőmérséklete magas (60fok). Állítólag ez normális. Hameg magas lenne, akkor miért nem mind pörög?. Ez valami hardver hiba. Nemkizárt hogy board. Remélem nem. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Szia. Azért pörög maxon a venti, mert amikor kifújtad, felpörgött a venti, feszültséget indukált a tekercsekben, az pedig kiütötte a félvezetőket, így elszállt a sebesség szabályzásod. Én pont ugyanígy jártam még régebben.
ŐŐm.. Nemhiszem, hogy nagyon felpörgettem. Erre nemgondoltam. Hihetőnek tűnik. Tényleg nincs erre beépített védelem?
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Èn csak szájjal fújtam, elég volt neki... Főleg, ha mindkét irányba pörgetted Ez nem rendeltetésszerű használat, ezért nincs védelem. Ha meg lenne ilyen termék, úgyis az olcsóbbat venné mindenki, védelem nélkül.
NA vazzeg. Hol találom a hibát? NIncs ennek a boardnak service manuálja?
Ilyet még életemben nem hallottam.
Rengeteg ventit porszívóztam/fújattam kiépítés/lecsatlakoztatás nélkül, néha a visításig felpörgetve porszívóval, de soha egy sem okozott problémát "visszatermeléssel". Nem is tudom, hogy egyáltalán jön-e ki fesz visszafelé. Megmérem ha lesz alkalmam de ezt akkor sem hiszem, hogy ez tette volna tönkre az alaplapot!
A PC ventilátor nem ad vissza feszültséget, mivel elektronika vezérli, és a vezérlőt a ventilátor állórész nyákján találod meg. (Egy fajta BLDC motor).
sziasztok a minap hozzá jutottam egy acer aspire 5720zg laptophoz a következö a hiba be sem kapcsol ha ki veszem a videókártyát akkor viszont bekapcsol fehér képernyő majd át vált feketébe és megy a gép persze kép nincs de ha vissza rakom a karit semmi meg sem mukkan mi lehet a hiba videókártya?
Pedig de, a ledes ventilátorok még világítanak is megpörgetve. Ha a PWM bemenetre jut fesz az kinyírhatja a lap kimenetét, persze csak akkor, ha rá van dugva a ventilátor miközben fújod és a kimenet nincs Zener-el védve például amit én mindíg megtettem amikor ventilátor vezérlőt csináltam, miután két PIC-et kinyírtam...
Itt van előttem egy venti rajta egy műszer és nem mutat feszt.Ennyi erővel a leálló venti is kinyírhatná a lapot.
Akkor nyílván nem mindegyik ilyen és a leálló ventilátor nem fordított polaritással dlgozik.
Valóban nem , de szerintem nem is az okozta a bajt. Inkább gyanakszom a kompresszorból kijövő vízre.Én is számtalanszor pörgettem meg ventit beépítve de soha semmilyen probléma nem volt.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, milyen CPU-k pászolnak egy Fujitsu Amilo M1451G laptopba? Jelenleg egy 1,7 ghz-es van benne és nagyon lassan mozog.
HALL ic is ad ki magából akkora feszültséget, hogy egy LED világítson. Ha az megy ki egy ventillátorban akkor nem ez a jelenség? Nem érzékeli a fordulatszámot, mert 0, és maximumon járatja a motort?
A HDD-t cseréld ki SSD-re. Egyszerűbb és meglepően sokat dob az egészen.
De ide proci kell, mert egy akármilyen weboldal megnyitásánál 100%-on dolgozik a proci... A laptop amúgy az egyik haveremé, s azt mondta egyenlőre nincs rá keret új laptopra.
Hello!
Miből gondolod, hogy egy laptopban csak úgy cserélgethetők a processzorok...? Ha jól sejtem 1.73 GHz Intel Pentium M740-es van benne (2Mb Cache, 533 MHz FSB) Az OP-t sem árultad el meg a RAM-ok mennyiségét...ott valami más gond lesz! A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
Üdv!
Ha ugyan abból a szériából erősebb processzoros is létezik, akkor semmi akadálya a cserének. Így lett az én Lenovo G580 notimban Intel B960 helyett egy i5-3210M. Ennél a gépnél viszont szerintem nem éri meg bármit is cserélni. Ha mégis nagyon akar cserélni, akkor a legnagyobb amit bele tehet az az Intel® Pentium® M Processor 780 (2M Cache, 2.26 GHz, 533 MHz FSB).
Mi gond lenne? Az 1 magos pentium M még 2GHz-en is borzalmasan lassú netezéshez ma már ez van.
Így van. Ráadásul egy vírusvédelem még plusz megfogja a gépet. Ilyen procival ma már nem nagyon lehet netezni sem.
Idézet: „Ilyen procival ma már nem nagyon lehet netezni sem.” Ez abszolút NEM így van. Mert a "netezés" tág fogalom. Ha agyonflashelt tartalmakat jelenít meg, akkor talán nem elég. Ha mondjuk alkatrészek adatlapjait, árait, nézegeti, letölt/seedel stb. akkor elég ez a CPU is. (Egyébként a flash tartalmakat, forgó-morgó, animált reklámokat is lehet tiltani. Adott IP címekről a betöltést, szintén lehet kizárni ha kéretlenül terheli a böngészőt/gépet.) Ez egy bizonyos CPU sebesség felett az op. rendszertől függ és attól, hogy mi mindent futtat a háttérben. És, hogy milyen programok azok. Én például egy 12 évvel ezelőtti AMD 2500+ -os procival és 1 GB RAM-al gond nélkül netezek. Ráadásul Firefox-al, ami tudvalevőleg nem éppen RAM/CPU sebesség-sporolós kategória. Vajon miért? Ha a géped ventillátorait tisztán tudod tartani, tanuld meg az oprendszeredet is ugyanúgy megválasztani/KARBANTARTANI. Nem feltétlenül az oprendszerhez kell gépet vásárolni, hanem sok esetben a géphez kell megválasztani az oprendszert. Akkor nincs sírás-rívás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |