Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Hülye kérdés.
Akaork pár dolgot akasztani egy Arduinora. Pl. DS1307, Max7219, NRF24L01. Ezek közül többről csak olyan rajzot láttam, amin az SCK be van kötve... (Pl. a 7219 és az NRF igényli.) Kérdés : - mindenképpen kell-e ezeknek az SCK - ha igen, akkor hogyan lehet megoldani, hogy kettő IC tudja használni? köszi
A DS1307 az nem megy SCK-ra. Az TWI/I2C buszos.
MAX illetve NRF az lehet SPI buszos. Itt a #CS lábbal választod ki, hogy melyikkkel akarsz beszélgetni. A MOSI/MISO/SCK lábak közösítettek. Mindenképp kell a SCK - ez a kommunkáció órajele.
Erre voltam kíváncsi, köszi
Akkor ha jól gondolom, az a lényeg, hogy a MOSI/MISO/SCK-t odaadom mindnek, és az eszközök #CS-ét behúzgálom az Arduino külön lábaira, amikkel ki tudom választani az inzultálni kívánt IC-t... Még mindig kevésbé bonyolult, mint gondoltam Viszont remélem ez " With most of the libraries for the MAX72XX you are free to choose any pins you like." megállja a helyét, mert most nyomtattam le a nyákot egy Max7219-es cucchoz, és ott se sck, se semmi nincs a helyén A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Arduino + Ethernet Shield + Ajax párosítással van valakinek némi tapasztalata?
Hmmm. A librarykat jobban megnézve, szabadon megadható nekik, melyik láb mire fog szolgálni, szóval nincs sck, sda, scl-hez kötve.
Sziasztok!
VU metert akarok épiteni. http://robomaniac123.zxq.net/Robomaniac123/Arduino_Tutorials/Entries/2011/2/24_Arduino_Led_VU_Meter.html Valahogy igy. A program jól fut, a kézérintésre is megugrik a szint, de ha beeldugom egy aljzatba a jack-et akkor azonnal 0 értéket ad vissza. mit lehetne tenni?
Öööö, jól van bekötve a jack? Nem lehet, hogy földre viszi az Arduino bemenetét?
Avagy, túl kicsi a jelszint. (Bár ha erősített kimenetre kötöd, akkor jónak kéne lennie.) Meg amúgy, VU meter építésre vannak az Arduinonál egyszerűbb dolgok is A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Én is ezen gondolkoztam, de most vettem két jack kábelt, mindkettőt "félbevágtam", szóval 4 jack kábelem van és mindegyikkel ez a helyzet, szóval a kábel jó. Mivel stereo ezért 3 kábelre oszlik, ebből nemtudom melyik melyik, de végigpórbáltam mindenféle kombinációt. Egy kábel A0ra fut be, a másik pedig az ardu földjére. És kézérintésre reagál.
Sajnos a jelszintekkel nem vagyok képben, de laptopba és mobilba próbáltam.
A jack kábelből az árnyékolás (ami nincs szigetelve) a föld, a másik kettő (ált. piros és fehér) a jel.
Nem lehet, hogy az Arduino bemenete túlságosan beterheli az erőlködőt? Próbálj meg valami ilyesmit... Különös tekintettel a csatolókondenzátorra. Amúgy a "Kezdő kérdések" topicban is kérdezhetnél, mert ott többen vannak, és itt nem az Arduinoval lesz a gond.
Köszönöm. Igazad volt nem az arduinoval volt baj. A jack dugaszt leragasztottam cellux-szal, ugy hogy csak a dugó legvége legyen kapcsolatban a pc-vel. És igy jön a jel érdekes módon. Továbbá igy értelemszerüen földet nem kötöttem az arduinohoz, nemtudom ezt mennyire szabad igy megtenni. Természtesen egy 10k-s ellenállás bevan kötve az A0 elé.
Nemtom, az Arduino az USB felől össze van földelve, de ez nem okzna bajt.
Sziasztok.
Van egy projekt egy ATmega644P-vel (az arduino ezen változat neve Sanguino). A készítő mellékelt egy .hex fájlt is a projekthez. Ezt hogy tudom beégetni a mikrokontrollerbe? WinAVR-el? Mert arduinoval ugye nem megy. Előre is köszönöm segítségeteket.
Sziasztok,
az A. Uno-mra ráakasztottam egy DS1307-es RTC-t. Azt szeretném megvalósítani, hogy ha Terminalra beütök egy 1-est akkor írja ki az aktuális dátum/idő-t JSON formátumban. A következő kódig jutottam:
Lényegében azt is csinálja amit kellene neki, viszont ha egymás után többször is beütöm az 1-est akkor az x-dik parancs után már nem ír ki semmit (lásd kép). Ez mitől lehet, ill. hogy lehetne ezt kiküszöbölni? :/ A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Közben meglett a hiba, a változó amit visszaadott a függvény folyamatosan megette az üres memóriát.
Viszont most előjött egy újabb érdekes hiba, Serial-ról nem tudok tömbbe menteni stringet.
Se az egyik se a másik Serial.print nem ír ki semmit.
Ahh typo hiba, while után van egy felesleges pontosvessző, viszont így sem írja ki a tömbben levő stringet.
Kérdésem van láma
Van egy project ami arduino softwerben íródott. Én a softwert nem arduinóval, bootloaderrel szeretném feltölteni, hanem az SPI -n keresztül, MKII -vel. Saját hardwerbe. A forrást, az ***.ino filet az arduino1.0.3 -ban megnyitom, commenteket elintézem. Ezután, hogy kapom meg a *.hex filémet? -hogy betölthessem? Sikerrel lefordul, kiírja a méretét, de nem találom sehol...
A temporary alatt keletkezik a hex, de azt az arduino törli. A file->upload programmer menü miért nem jó? A tools - programmer alatt válasz ki az MKII-t....
Köszönöm a választ.
Próbát tettem egy ATmega8 + LCD -vel file a "Hello World" -eszközök/programozó- AVRISP mkII - egyébként clon. de az AVRStudioban működik. -File/Feltöltés programozóval: lefordít és hibát hoz, ami a következő: " avrdude: usbdev_open() : did not find any USB device "usb" " Ezt a hibát hozza akkor is akár csatlakoztatom az ISP-t akár nem. Az eszközkezelőben a Jungo/AVRISP mkII és a WinDriwer ott van. Az mkII jelzi, hogy ready de nem érzékel semmit. Az Eszközök/Soros Port alatt com portok találhatók, USB nem...
Az MKII-ben más firmware kell a stúdióhoz és más az AVRDUDE használathoz. Ha TavIR-es MKII van, akkor kaptál hozzá egy CD-t videoval, firmware gyűjteménnyel.
Ha más, akkor készítő/forrást kérdezd ..... Jungo helyett LibUSB kell neki...
Köszönöm Róbert!
És nehezen, de megtaláltam a segítségeddel a hex filéket is.
Hello!
Napi hülye kérdés. Csináltam Nokia kijelző vezérlést. 3310 kijelzőt kötöttem be, ami működik is, de a kijelző alján egy kb. 10 pixeles sávban random pontok jelennek meg... A teljes kijelzőt felhasználó Hello World kiírás egy részét felülírja, a sima Hello World pedig ezt csinálja : kép Ezt mi okozhatja? A kijelzővezérlő típusát nem tudom, és persze volt kondi a VOUT és a föld között. Illetve, a 3,3V-os jeleket feszosztó állítja elő - már van driver IC-m, csak még nem raktam össze vele a kapcsolást... Köszi a segítséget
Túl gyors az SPI és hosszúak a vezetékeid az LCD-ig (max 5 cm, mert az SPI sebessége 4 MHz!). Vagy gyorsan veszed el a slaveselect/chipselect jelet...
Ez meglehet, mert tényleg vagy 20 centisek a madzagok Köszi
A végleges verzsön kb. 2cm-esekkel fog menni, ha minden igaz. De ez nem magyarázza, hogy pl. a grafikus Hello Wolrd! script miért nem tudja a teljes kijelzőt kihasználni (arról nincs kép). Rajzol keretet, beleírja, hogy hello, csak a kép jobb oldalán és alján marad lkb. 1-2 karakternyi szemetes rész... :S És nagyobbat nem hajlandó rajzolni. A CE-t nem tudom, hogy veszi el, mert az example-t futtattam csak, de akódot nem néztem (időhiány ) A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
Illetve, ha magyarázza, akkor sry, csak nekem nem egyértelmű, hogy összefügghet...? :S
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
Sziasztok.
Az Arduino Ethernet Shield kártyáján, van nekem egy TCP-IP szerverem, és egy kliens program ami C# ban lett megírva. Tudok neten keresztül csatlakozni a szerverhez és az oda vissza történő komunikáció is működik. Pl a kliens elküld egy karaktert legyen az "c" akkor erre a szerver visszaküld egy másikat. Kérdésem az lenne, hogy hogyan szoktak egy ilyen komunikációs protokolt felépíteni kliens szerver között, hogy ne karakterekkel komunikáljanak egymásssal, én konkrétran a szervernek majd számokat kell elküldjek, csak nem tudom, hogy ez szoktak e elötte kodolni vagy valami végjelet tesznek e a hasznos információ után. pl
Ha valaki tud kérem segítsen
Sziasztok!
Van nekem egy arduino nano-m (klón). Breadboard-on kísérletezgettem egy dupla 7 szegmenses kijelővel, és miután a gombjaimat is felkötöttem (10k-s ellenállással a földre húzva, a nyomógomb pedig 5V-ra kapcsolja) szomorúan tapasztaltam, hogy usb-ről csak halványan pislákol az egyik led. ISP-t rádugva működött, külső tápegységgel működött, így realizálódott bennem, hogy valamit sajnos elronthattam. Utána olvastam, kimértem: A Vusb és +5V között elhelyezett mbr0520 jelű SCHOTTKY dióda adta be az unalmast. (usbről táplálva 2-3 V közötti feszültséget mérek). Mivel így nem tudom használni az usb részét, szeretném megjavítani. (Ha jól tudom az ftdi nem kapcsol be, ha nincs Vusb-n 5 volt) De nem találok ugyan ilyen paraméterekkel rendelkező diódát. Volna esetleg tanácsotok, ötletetek? Esetleg mivel tudnám helyettesíteni?
Nem taláálsz? Rendelni sehonnan nem lehet?
Ha nem használsz nála külső tápot is (Vin), akkor simán kösd át....
Bármilyen schottky jó helyette amúgy...
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. AVR duino/R3 ra rátettem egy feszültség osztót, de én szerencsétlen a polarítást felcseréltem, már mint a Vin GND ot. A nyákon nem látok égésnyomot, a piros led nem akar felvillani resetre, RX/Tx progi feltöltésnél a végén nem villog. A kék LED az világít. A progi feltöltésnél a végén azt írja ki, hogy kész, de szerintem, sajnos nem így van. Mi mehetett tönkre, proci vagy minden? Válaszokat előre köszönöm. Az üres 328 ra én a bootloadert feltudom tenni, ha veszek?
Válaszokat előre is köszönöm.
Hali!
Ha a "PWR" led világít,akkor én magára a chipre gyanakszom így első körben!De nézd át még-egyszer a programod beállításait!A bootloadert csak programozóval vagy egy másik avr-el tudod rátölteni!! Üdv.:K |
Bejelentkezés
Hirdetés |