Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Kaptam ma egy autórádiót, és azt szeretném megtudni, hogy melyik kivezetést hova kellene csatolnom. A rádió kábelei eléggé szét lettek szaggatva, úgyhogy nem tudom, hogy hova kössem a hangszórót, a 12V-ot, a földet. A rádió típusa Eurotec EU-5951
Volt hozzá egy kis papír, rajta egy kapcsolással, de az nekem nem világos. Képek: Bővebben: Link Ami talán világos az az, hogy a P4230064 képen két-két ér megy egy-egy helyre, talán azok a hangszóró kimenetei? Valaki tudna segíteni? Kösz.
Nem értem mi a kérdés. A rajz tiszta és világos...
Piros: akksi +
Fekete: akksi - és mind a négy hangszóró - zöld: bal első hangszóró + szürke: jobb első hangszóró + kék: bal hátsó hangszóró + fehér: jobb hátsó hangszóró +
Én nem értek hozzá, úgyhogy nekem nem világos. A rajzon van 8 vezeték, a csatlakozón meg 9. A kilenc is úgy, hogy 4 van lent balról, 3 fönt , és 2 jobbról fönt. El tudnád magyarázni, hogy hova kössem a 12V-ot, meg a hangszórókat? Örök hála!
Hali!
Azt a képet nézed amit küldtél. A felső sorral, amelynek RCA dugók vannak a végén, azzal ne foglalkozz. Szigetelő szalagozd le. Az alsó sorban balról jobbra. Az első piros, ide adsz + plusz áramot az akkuról. A második fekete, ide adsz - negatív áramot az akkuról, valamint a négy hangszórónak az egyik kivezetését ide kötöd közösen. A zöld színű, baloldali első hangszóró. A kék színű, baloldali hátsó hangszóró. A szürke, jobb oldali első hangszóró A fehér, jobb oldali hátsó hangszóró. Az alsó sorban, az utolsó vezeték pár az antenna. Ettől részletesebben nem hiszem hogy le lehet írni.
Köszönöm mindkettőtöknek!
Még egy kérdésem lenne: a hangszóró csatlakozásánál melyik a plusz és melyik a mínusz? Az eredeti csatlakozó van rajta, egy széles, lapos dugasszal, meg melle egy kis vékony, kerek dugasszal. A vékony, tűszerű lenne a mínusz?
Nem akarlak bántani, de ha ennyire nem vágod a dolgokat akkor inkább köttesd be valami ismerőssel, mert nagyon siralmas látvány tud lenni egy kiégett autó...
Igazából tényleg nem tudom, de segített volna, ha a válaszodban leírtad volna. Ötletem van nekem is (mint ahogy írtam fönt is, talán a tűs a mínusz), de azért inkább megkérdezem a profiktól.
u.i.: nem autóba lesz, hanem éppen onnan kerül át egy szobába (tudom, ugyanolyan siralmas látvány egy leégett lakás is... )
Erről a csatlakozóról nincs esetleg valami képed? Így nem mond sokat.
Így néznek ki: Bővebben: Link
Eléggé ütött-kopottak, de én nem látok rajtuk semmi jelölést...
Szabvány szerint a tű a +, a lapos a -
Az ne tévesszen meg hogy a hangszóró kivezetésnél 2-2 vezeték van.
Az ilyen kamu rádióknál 673-at is kivezetnek ha nekik úgy tetszik egy oldalról. Nincs első meg hátsó. Első van amihez kötöd a hátsót ,vagy fordítva.
Na igen, ez igaz. Ezt a képet nem néztem elég alaposan. Végülis az első-hátsó hangszórók párhuzamosan vannak kötve.
Letakarítottam róla egy rakás port, meg mindent szutykot, és találtam egy bevágást (talán az a mínusz jelzés is lehet), de az a tűs oldalinál van. Akkor szabvány, vagy bevágás?
Szabvány, de olyan nagy jelentősége nincs, csak a két hangfalat egyformán kösd, hogy mindkettőből azonos fázisú hang jöjjön ki.
Köszönöm, sokat segítettél!
Üdv ! Van egy Sony CDX GT23 as rádióm és be szeretnem szerelni 6 hangszórót és a tápcsatlakozót ! Valaki nem tud egy linket ahol irha hogy mi hova megy ! Nagyon köszönöm előre is! Üdv:Levente
Az a fej alapból csak 4hangszórót tud. Tehát mindenképp erősítőre lesz szükséged. Legegyszerűbb ha a 4hangszórót bekötöd a hangszórókimenetekre és a line-out-ról hajtasz egy sztereo erősítőt, ha jól belövöd a jelszinteket akkor egyformán fognak szólni.
Erősítő nélkül nem ajánlott, mert ha egy kimenetre két hangszórót kötsz az nem lesz jó, ha sorosan kötöd akkor halk lesz, ha párhuzamosan akkor pedig kicsi lesz az impedanciája és megsütöd a végfokot.
Meg próbálhatom csak nem tudom hogy mit hova kell kötni !
Milyen csatlakozó van a rádióval? Gondolom ilyen... a másik kérdés, hogy az autónak van-e csatlakozója, vagy szabadon vannak a kábelek? Ha az autónak ISO csatija van, és a fejjel pedig olyan mint a fenti linken, akkor egyszerű a bekötés.
Megvan a kábelkorbácsod hozzá? Vagy vidd szerelőhöz, mert nem nagyon tolerálja a próbálgatást, ha elsőre nem jól próbálod akkor kidobhatod, legalábbis, ha a táp résznél hibázol.
Nem ISO csatlakozós hanem olyan mint a számítógéptápnak a fő kábele csak fele olyan hosszú ! Amúgy a kepén amely csatlakozó volt az jó csak van két sor csatlakozó és közte egy kis elválasztás tehát a csatlakozóba kell legyen bemélyedéses ! Tehát a képen a jobboldali hasonló ahhoz amilyen kell !
Nem igazán értem, hogy végülis milyen van, vagy milyen kellene... egy kép jól jönne a fej csatlakozójáról és a kábelekrôl, akkor már jobban látnánk hogy mi a helyzet.
Sziasztok!
Van nekem egy Clarion arx4370r autórádióm, de fogalmam sincs, hogyan kell bekötni. Már pár órát googleztam, de nem találtam semmi használhatót. A csatlakozókról csatoltam egy képet. Az antenna csatlakozója nem látszik a képen, arra azért rájöttem hol van. A szélén lévő 3 egymás fölötti csatlakozóba 10 amperes biztosítékot kell tenni, de 2 féleképpen is be lehet, mi a különbség? A kocsiban van nekem 2 vezeték jobb hangszóró, 2 vezeték bal hangszóró és 2 vezeték táp. Nem is értem minek ehhez ennyi csatlakozó. A választ előre is köszönöm. Üdv, mate_x
Ez egy szabvány ISO csatlakozó. A legtöbb műszaki boltban kapsz ebbe valót 10-15cm vezetékkel. Azon az erek feliratozva vannak, nem tudod elrontani.
Például
Köszönöm a választ!
És a biztosíték helyzete mit változtat meg? És még van az a kör alakú csatlakozó 13 lyukkal, az mire jó? A választ előre is köszönöm. Üdv, mate_x
Innen le tudod tölteni a javítási útmutatót. A 11. oldalon a kerek csatlakozónak ott a lábkiosztása, egyébként CD váltó vezérlő. A biztosíték a 10. oldalon látszik, de nem tudom kivenni a rajzból... én fölülre tenném.
A rádiónak egy állandó + és gyújtáskapcsoló által kapcsolt + kell.
Mivel szabványos csatlakozóról van szó, az autógyártók egyik fele így, másik fele a két pluszt felcserélve gyártja a portékáját. A biztosíték áthelyezésével megoldható ez az átváltás a gyári vezetékek vagdosása nélkül. Mivel neked új csatlakozód lesz, úgy kötöd, ahogy akarod, tehát a biztosíték is mindegy, melyik állásban van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |