Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   26 / 91
(#) Attila86 hozzászólása Jún 8, 2011 /

Jó ideje gondolkodom már de nem jutottam még el a megoldásig:
Hogyan/miből lehetne egy olyan előlapot készíteni, ami mögött LED kijelzők vannak de elölről ránézve ez nem látszik, csak akkor hogyha világítanak a szegmensek. Tehát a szegmensek látszódjanak ha világítanak, de még se legyen teljesen átlátszó hogyha nem világít egy szegmens se akkor ne látszódjon hogy ott az előlap mögött kijelzők vannak. Biztos láttatok már hasonlót gyári cuccokban...
Szerintetek elég lehet e célra egy 20-40%-ban átlátszó, mondjuk fekete fólia? (Pantonban lehet ilyesmiket kapni...)

Autóba, a sebesség és a fordulatszám-mérő műszerek közé szeretnék kijelzőket applikálni.
(#) kaqkk válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

barna plexi !
(#) Szebence válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Plexi + autós sötétítőfólia. Van elég sok árnyalatban az egészen sötéttől, a világosig. Nekem majd az erősítőm elején lesz ilyen.
(#) Attila86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2011 / 1

Félre értesz. Az a topik arról szól hogy cserélik ki a műszerfal-világítás izzóit LED-ekre meg hogyan készítsenek új műszerfal-előlapot. Én egészen mást szeretnék: hétszegmenses LED kijelzőket szerelni a műszerek síkja mögé úgy, hogy csak a világító szegmensek látszódjanak.
(#) Attila86 válasza Szebence hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Hol lehet ilyen sötétítő fóliát kapni?
Találtam egy képet, nagyjából ilyesmire gondolok:
Bővebben: Link
(#) Szebence válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Venni még nem vettem, ami van azt kaptam. Gondolom autós boltokban illetve olyan helyeken lehet kapni, ahol ilyennel foglalkoznak, mármint autó ablak fóliázás/sötétítés.
(#) mex válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Üvegezéssel foglalkozó magánvállalkozásoknál beszerezhető.
A kisebbik tápomban én füstszínű plexit tettem a kijelzők elé, és bevált. Nem tudom, mekkora darab kellene, ha van olyan méretű, adok ingyen, és bérmentve.
(#) Attila86 válasza mex hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Köszi, elfogadom!
Nem kell nagy mert nincs túl sok hely a két műszer közt. A legkisebb, 7mm-es kijelzőket gondoltam oda, három vagy 4db-ot. Szerintem egy gyufásdoboz-méretű elég is lenne nagyjából.
(#) mex válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Ok, a többit magánba.
(#) mrobi hozzászólása Jún 22, 2011 /

Sziasztok!
Nekem nem konkrétan elektronika dobozolásában kellene segítség. Van egy kerítésünk ami elválasztja a füvet a betontól. Ennek a kerítésnek a fő oszlopai fúrószár csőből vannak. Ezek eredetileg hosszabbak voltak mert egy lugasnak az oszlopai voltak, de el lettek vágva a kerítés magasságában. És most egy lyuk tátong ott. Erre szeretnék valami világítást építeni. Led-es rendszerre gondoltam csak nem tudom milyen lámpa búra szerűséget kellene ráépíteni hogy a led-ek ne ázzanak? Ebben kérném a tanácsotokat hogy miből lehetne lámpa burát készíteni?
(#) sooty válasza mrobi hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Az nem megoldás, ha veszel olcsó szoláros világítótesteket és azokat teszed a csövek tetejére (akár bele is dughatod a szárát), abban van led, búra és még környezetkímélő is...
(#) mrobi válasza sooty hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Ez jó ötlet. Eszembe se jutott. Köszi
(#) kaqkk válasza mrobi hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

650ft/db a szegedi hülyezértnemvagyok áruházban
(#) slogan hozzászólása Júl 22, 2011 /

Sziasztok !

Nem találkozott véletlen valaki olyan nyomtatható változattal ,ahol csatlakozók vannak ?
Fúró sablonnak kellene , most momentán Dsub csatit szeretnék hátlapra faragni . Tehát nem a lábkiosztáshoz kell ,hanem a fizikai külső mérethez !

Köszi !
(#) qvasz2 válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Ha van régről pc-hátlapra kivezetett portod, azt át tudod rajzolni. Volt soros kicsi, soros nagy v. párhuzamos és a game port. (9p; 25p. 15p.)
Ha a 9p. kell, akkor azt régi videó kártyáról is lekaphatod (hercules, vagy trident, vagy hasonló)
(#) slogan válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Az a baj ,kidobáltam Pedig számtech boltom is volt 10 évig
(#) qvasz2 válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Esetleg még a nyák-tervező progikat nézd meg, azokban is lehet rajz, és azt lehet méretarányosan printelni. (most melóhelyről írok, itt semmi ilyen nincs telepítve)
(#) slogan válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Kösz ! Jó ötlet !
(#) EcoPityu hozzászólása Aug 3, 2011 /

Mösziő albinolynx-nek!

Amp box.jpg

(#) albinolynx válasza EcoPityu hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Köszi szépen!
(#) dollerakos hozzászólása Aug 7, 2011 /

Üdvözlet!

EGyelőre csak kérdés: lehet-e kapni valahol kereszthornyos, süllyesztett fejű, M2,5-ös csavart? Sajnos, ebben a dobozban mással nem helyettesíthetem. - Köszi.
(#) Medve válasza dollerakos hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Hello, alkalmas boltban hogyne lehetne, keráru. Felfúrni M3-ra nem lehet?
(#) mex válasza dollerakos hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Fabory
Bp-n kettő boltjuk is van.
(#) dollerakos válasza Medve hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Tulajdonképpen lehetne, de nem szívesen tenném, mert egy Lenco L75 lemezjátszó dobozáról van szó, a sebváltó 4 db rögzítőcsavarjáról. Valamint az M3-as feje már nagyobb is lenne, kilógna az előlapból.....
(#) dollerakos válasza mex hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Köszi!

Vegyél saválló (rozsdamentes) csavarokat, ezek ráadásul jól is néznek ki.

Köszi a tippet!

Csak hogy fájdítsam a szivedet:

A2 csavar.jpg

(#) qvasz2 válasza dollerakos hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Én itt vettem:
Bővebben: Link

Nem kevés... (Nekem csak 4 db kellene, de majdcsak lesz nekem is.....)
Következő: »»   26 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem