Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nincs Sprint Layout-od?
Miért tüntetném el? Így alig kell tunert nyomtatni a maszkra. Mivel a dry fordítva működik a P20. Így kíméli a tonert és a nátrium-peroi-diszulfátot. Nem telítődik olyan hamar...
Értem én, de akkor legalább kösd GND-re ezeket a fóliafelületeket (legalább két távolabbi ponton), mert levegőben lógó fóliának nincs helye egy nyákon.
Nem látom értelmét. Tudom, hogy eredetileg Auto GND-nek van, de én nem arra használom. Én csak toner és marató kímélésre használom... Ha adsz nekem maratót és tonert, akkor Auto-GND nélkül fogom készíteni a nyákokat a te kedvedért :beka3:
Kösd GND-re a fóliaszigeteket a saját érdekedben, nehogy meglepetések érjenek a használat során. Vagy auto GND-vel vagy anélkül, ahogy jónak látod.
De milyen meglepetés érhet, hogyha mondjuk egy itteni cikk nyákját letöltöm, bekapcsolom az Auto-GND-t és nem kötöm rá? Csak kitölti az üres helyeket.
Nem így van, de még jó, hogy ez nem egy analóg áramkör. Kapacitív csatolásokat okoznak, gerjedési forrás, brumm-antenna, és még sorolhatnám. Nem esztétikailag helytelen a fóliasziget, hanem funkcionálisan. Egy gyári nyákon sem látsz ilyen megoldást, pedig ott igencsak adnak a takarékosságra. Földelni kell, ez nem vitás.
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a házban új tető építése után nem igazán van térerő, csak nyomokban. Létezik erre valami ´térerő erősítő´? Azért ide írok, mert igazából foggalmam sincs, hogy milyen témába tartozik. Üdv, yoman
Áhhhhhh. Értem. Miért nem ezt mondtad? Akkor nem fogom így csinálni. Inkább leveszem. Ez egy taps kapcsoló nyákja. Ennek gondolom ez nem okoz gondot.
Létezik, de nagyon drága. Tedd a telefont térerős helyre és onnan telefonálj. Egyszerűbb, mint építeni valamit hozzá...
Annál is okozhat gondokat, ha nagy erősítésű a dolog. Ezek szerint full analóg.
Sziasztok!
Ha egy SA08-11 kivitelű 1 digites 7 szegmenses led kijelzőn (úgy tudom ez elég gyakori) a közös pozitív az adatlap szerint a 3,5,11,16 lábak, akkor mindegyikre pozitív feszt. kell adni vagy elég csak az egyikre? Köszi
Multiméterrel mérd ki, hogy belül össze vannak-e kötve a kivezetések.
Igen, vagy akár az ohm-mérő állásban is lehet.
Megépítem azért. Ha nem megy újat építek.
Nagyon nagy vagy Roland ! Köszönöm ! Igazán tetszik ! Használni fogom mindig ! A nyák szép. Én is dryoznék(mert olcsó), ha lenne laminátorom.
Van a HE-n cikk a dry fólia használatáról, három módszert taglal, ha jól tudom, ebből egyhez kell laminátor...
Köszi! Vegyél laminátort! A3-as 4500Ft. 4-5 nyák után megtérül az ára.
De nem akarok annyit rákölteni.Azért köszi..
Ez igaz, de tudod a többi módszer nem egyszerű!
Hello!
Bocs, de most tényleg ilyen értetlen vagy, vagy értetlenkedsz, vagy csak szívatsz, vagy nem tudom jól elmagyarázni? A PIC-nél a MCRL-lábnak három állapota van. - GND-n van ("L" szintű): ekkor a proci RESET állapotban van. - Vdd-n van ("H" szintű): Ekkor a processzorban futhat a program. - Vpp-n van (+12V szintű): Ekkor égetés, vagy ellenőrzés van. Ha bekapcsolod a "Főkapcsolót" akkor az PIC +5V tápfeszültséget kap az égetőről, a 10kohm-on keresztül MCLR "H" szintet, tehát futhat a program. Ha bekapcsolod a Vpp kapcsolót is, folyhat a PIC égetése és ellenőrzése. Ha leválasztod a paneledet az égetőről, és a panel a saját tápjáról kapja a +5V feszültséget, akkor a MCLR ismét a 10kohm-on keresztül "H" szintet kap, tehát futhat a program. Az "R6" mindig a panelre kell, az égetőbe csak akkor kellene ha a panelen nincs. Itt elolvashatod. Remélem most már érthető, mert ha nem feladtam.. üdv! proli007
Tényleg ilyen értetlen vagyok! Én magában fogom égetni a PIC-eket. Te arra gondoltál, hogy akkor nem kell az R6, hogyha céláramkörrel égetem, ami már tartalmazza az R6-ot. Köszi, hogy válaszoltál a "hülye" kérdésekre! Drukkoljatok, hogy sikerüljön az égető!
Hello. Hány ohm / Kohm-os ellenállásokat használjak hogy a 27V-ból 5V legyen. A 5V terhelése elenyésző így nem szükséges adat. A tsab kocka nem jó mert az 5V nak csökkennie kell a 27Vtal együtt.
Tévedsz. Kell egy adat a bemenő áramról(I) mivel ugy tudsz számolni csak ellenállást!
Az vanm hogy egy pc tápot alakítok amibe az IC kér 3,3V-ot 5V-ot(amit minden valószínűséggel figyel=ha esik a fesz több kakaót ad) és 12V-ot is kér. Na én az össze gyári feszültséget kitakarítottam létre hoztam 27V új feszültséget és a 12V-os részre csatoltam vissza így két ellenállással. De hiába terhelem nem stabályoz. A követhező ötlet hogy az 5V-ot figyeli és így kéne az 5V a 27ből. a bemenő áram pff 5A max. De teljes terhelésen. Az Ic hez a felétel meg talán 100mA.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |