Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem jó ötlet, mivel a védelem reléje nem kapcsol kikapcsolt állapotban és így nem fog működni a sípoltatás...
Jobb lenne méregetni DC szinteket a végtranyók E kivezetésein.
Ott a kapcsolás, van relé, a képen is látszik.
Akár a hengerő poti is lehet szakadt, vagy valamelyik bemenetválasztó kapcsoló KH-ás.
Üdv.Most szereztem egy pioneer sa408 at.Nem tudom mi a baja de nem megy.Meg nem szedtem szet de holnap ha minden jol megy akkor szetszedem.A pioneer erositoket nem nagyon ismerem.Altalaban mi szokott leni a baja?Esetleg a vegtranzisztor?Valaki leszedne a szervice manualjat mert nekem nem engedi...elore koszonom.
Voálá!
(és dájrekt így)
Szia! A végtarnyók azok amiket bejelöltem a képen? ha igen akkor azokat mértem, és mindkét oldalon egyforma értékeket mértem.
Idézet: „valamelyik bemenetválasztó kapcsoló KH-ás.” Mindegyiket kipróbáltam és jók, csak a jobb oldali csatornák (A, B) nem szólnak, a bal oldaliak jók.
Szerintem jó mind két végfok,
Idézet: ha igaz ez az állításod. Ezért én a fentebb említett hiba valamelyikére tippelek. Nézd meg a hibás oldal végfokának bemenetéről. feltételezem, hogy onnan még működik. Hangerő potmétert ohm méréssel könnyű ellenőrizni „....csak nagyon halkan (gondolom, csak ami áthallatszik a másik oldalról)” Idézet: „Idézet: „....csak nagyon halkan (gondolom, csak ami áthallatszik a másik oldalról)”” Ezt úgy értettem, hogy ha a balance potit jobbra tekerem, a bal hangszóró hallatszik halkan. Idézet: „Elsőként nézd meg a hangszóró kimenetet visszafelé, sípoltasd ki” Ezt úgy érted, hogy a panelban nem lazult-e ki a forrasztás? vagy egészen az IC kimenetéig? Amúgy melyik a kimenete? ez a rajz nekem eléggé bonyolult.
Ez teljesen rossz irány, ne ott keresd a hibát.
A végfok nem hiszem , hogy rossz, védelem reléje sem húzna be. Forrasztási hiba, kh lehet , kapcsolók, poti környékén keresgélj. Ott a kapcsolási rajz.
Rossz végfok esetén nem lenne áthallás, a nem működő oldal felé. Már leírt javaslatok alapján indulj el.
C303, C304 kondikira lépve brumm hallható a hangszórókból, ha jól működik a hozzá tartozó végfok.
Köszönöm a válaszokat, holnap átnézem a javaslatokat és jelentkezem.
Szia!
Az a helyzet, hogy valószínű a sztereó-hangerő potival lesz a gond, mert rámértem ohm mérővel és az egyik fele nem mutatott semmit, mintha szakadt lenne, de az ujjamat rátéve búgott a jobb oldali hangszóró is. Szerinted megpróbáljam szétkapni, vagy lehet ugyan ilyen potit venni - mármint a beszerelhetőség miatt?
Igen a füleket látom, azért is gondoltam rá.
Kösz a segítséget, majd jelentkezem az eredménnyel.
Na szóval...
Biztos, hogy a poti nem jó, mert az ellenálláspálya nem érintkezik a lábakkal. Megpróbáltam be grafitozni és az eredmény az, hogy szól a jobb oldal is, de csak a fél pályától reagál a hangerőre de csak minimálisan. Úgy, hogy kell vennem egy 250kOhm-os sztereó potmétert (legalább is ennyi van ráírva) Köszönöm a segítsége(teke)t, szerintem akkor már jó lesz, ha nem, újra jelentkezek. Szép napot mindenkinek.
De ez ami benne van 250k-s. Momentál van egy 50k sztereó logaritmusos potim az nem lenne jó?
Az a lodunes szerintem ezen sincs,(egyébként mire való?) de van egy kapcsoló az előlapon
Még az 50k is jó bele, nem fog problémát okozni, csak mérete legyen megfelelő. Igazad van nem kell loudnes, + kivezetéses poti , most néztem a rajzát. Fiziológiai hangerő szabályozást tesz lehetővé. Bekapcsolva mély emelést végez , poti közép állása felett, nagyobb hangerőnél megszűnik a szerepe. Én nem alkalmaznám, többet árt mint használ.
Akkor megpróbálom beépíteni, bár azt hiszem kisebb a menete mint az eredetinek. Egy próbát megér.
Loudnes kivitelezésére rosszabb megoldást választottak, nem csak alacsonyabb hangerőnél avatkozik be. Nem a poti + megcsapolását használják, ezért jó lesz a sima potméter is. Hatása így még károsabb..
Sziasztok,
Van 2db Pioneer erősítőm, GM2200, GM3400 Tudna valaki abban segíteni, hogy a DIN csatlakozójának mi a bekötése? Mert anélkül nem indulnak el Előre is köszönöm
Szerintem világítás, kijelzőt megvilágító izzó(k) feszültsége lehet.
Szia!
Jelentem jó az erősítő!! Ma be mentem Pécsre és vettem a RAM ban egy 250k-s sztereó potit, igaz, hogy le kellett a forgató szár hosszából vágni, meg az oldalát lereszelni, a gomb miatt, meg a fölfogatáshoz a helyét kireszelni, na de megérte! Köszönöm a türelmes segítséget! Apropó: a multim csak 10k mért a 250k potin, bár villog az akkumulátor jel a kijelzőn, hogy gyenge az elem, ez lehet az oka? Idézet: „Apropó: a multim csak 10k mért a 250k potin, bár villog az akkumulátor jel a kijelzőn, hogy gyenge az elem, ez lehet az oka?” Ekkorát nem tévedhet gyenge elemmel sem, akkor lehet, hogy csak 10k. Mérj meg egy sima ellenállást is, teszt kedvéért.
Egy 2k és egy 100 ohmos ellenállást jól mér. Ekkora eltérés lehet egy a Potira írt, és a valós érték között?
250 nem biztos , hogy az értékét jelöli, más nincs rá feltüntetve?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |