Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Jó lesz a nyákterv. Az R2,R3 melegedős ellenállások, oda nagyobb teljesítményhez igazodó beültethetőséget javaslok.
Szia! Az 555 sokoldalú IC, de ezt még ő se tudja sajnos. Van erre a célra más: Bővebben: Link
Szia.
Persze, hfe merovel. BC556B-t ultettem be. En is azt gyanitom hogy a differ.el van a gond, csak nem tudom pontosan hol.
és neki kapcs rajza is van???+ebből hány wattos lesz
Van egy ilyen játékerősítő 555-el. Egy másik kapcsolóüzemű, szintén 555-el: 555 erősítő.
Akkor nem voltam elég világos. Ez a kis fekete gyűrű a dióda innenső végén a katód. A beültetés szempontjából egyik irányban sima diódaként viselkedik (0,6V esik rajta), megfordítva zener és a fesz 9,1V.
A Geri86 -nak küldött válaszomra reagáltál. 1-2W-osat láttam ilyen kapcsolásokban.
én egy egyszerű felépítésű de erős és olcsó erősítőt keresek......ha persze van ilyen .....kb. ugy 10-20wattos kéne
Köszi reloop a gyors választ majd 2wattos ellenállásokat akarok oda.
A vonal a ket ellenallas fele mutat. Jo a polaritasa.
Ha kiszedem a ket tranzisztort a tapfeszt merem a katod es az anod kozott 9.1V helyett. Ez normalis?
Szia a legolcsobb ha veszel még idöt is sporolsz. PL: nézz szét az aproba itt rengeteg van.
Na igen! Tekintve főleg, hogy sávszűrt csatornák az irány csatornák, meg is bolondulna az ember csutka 20W-ton hallgatni. Mint hogy a magasabb tartományú hangok sokkal jobban érzékelhetőek, így kisebb teljesítmény is elegendő.
Ugyebár it a mély teljesítménye dobja meg a dolgot nagyon, mert az még vág rajta 6/12 dB-t hogy kompuad doboz, avagy hogy rejtett hengszórós. Kezdőknek akik esetleg nem értik. Csak egy cső van a doboz elején. Ez miatt még inkább indokolt a nagyobb teljesítmény, akár 2, 3x annyi mint az irány csatornáké. De ha az emlékezetem nem csal, valahogy így is volt az eredeti teljesítmény is... Nézelődtem egy kicsit, és végül is TDA7265-re esett a szavazatom. Az általad említett 15W körüli teljesítményen elég baráti hangja lehet, 0,05% körüli THD vel bír abban a tartományban. A mély úgy is jobbára impúlzus szerű, a beszéd meg egyébként is lefojtódik kis teljesítményen a kompuad felépítés miatt, ezért ott nem számít a torzítás. Feltéve ha nem táfeszbe ver már bele a torzítás, avagy el fogy a cufla, a táp nem tudja kihajtani.. Nagyjából ezen elmélet alapján építeném meg. Center meg kapna egy TDA2030-at, mint hogy ott úgy is csak a csacsgás megy...
Sajnos új zenerre lesz szükséged, hacsak nem forrasztási hiba. Amennyiben a D1 lábain is ott a tápfesz akkor csere.
A TDA 7265 -tel haladósabb lesz az építés.
Biztos, hogy zener volt, és nem sima dióda keveredett oda?
Igen lehet müveleti és d osztályos erösitöt is.
Erre utaltam neki én is, már csak a mért 0.6V értéke miatt is...
Ezeket az 1N4148-akat nem is nehéz elnézni ha úgy adódik..
Szia! Lehet, hogy a zener ott lapul az áramkorlátozóban Sajnos ettől még nem javul meg az erősítő. Az R9 5,6k ellenállás nem teszi a dolgát.
Helló. Elnéztem bocsi, akkor ahogy leírtad úgy jó lesz?
Igen. Bővebben: Link
Miért akarsz egy ilyen IC-ből erősítőt? Amúgy a válasz nem.
Talán mert pont igy lessz kerek a történet
Igen, ez már biztos, hogy a két fő irány csatorna (első-hátsó) ezzel lesz meghajtva. De még az is lehet, hogy csak ezzel lesz az összes csatorna, és a centernél legfeljebb egy csatorna parlagon marad...
Végül is nem egy őrült árú alkatrész, hogy nagyon gondolkozni keljen a kihasználtság hatásfokán... |
Bejelentkezés
Hirdetés |