Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Jó lesz a nyákterv. Az R2,R3 melegedős ellenállások, oda nagyobb teljesítményhez igazodó beültethetőséget javaslok.
Szia! Az 555 sokoldalú IC, de ezt még ő se tudja sajnos. Van erre a célra más: Bővebben: Link
Szia.
Persze, hfe merovel. BC556B-t ultettem be. En is azt gyanitom hogy a differ.el van a gond, csak nem tudom pontosan hol.
és neki kapcs rajza is van???+ebből hány wattos lesz
![]()
Van egy ilyen játékerősítő 555-el. Egy másik kapcsolóüzemű, szintén 555-el: 555 erősítő.
Akkor nem voltam elég világos. Ez a kis fekete gyűrű a dióda innenső végén a katód. A beültetés szempontjából egyik irányban sima diódaként viselkedik (0,6V esik rajta), megfordítva zener és a fesz 9,1V.
A Geri86 -nak küldött válaszomra reagáltál. 1-2W-osat láttam ilyen kapcsolásokban.
én egy egyszerű felépítésű de erős és olcsó erősítőt keresek......ha persze van ilyen .....kb. ugy 10-20wattos kéne
![]()
Köszi reloop a gyors választ majd 2wattos ellenállásokat akarok oda.
![]()
A vonal a ket ellenallas fele mutat. Jo a polaritasa.
Ha kiszedem a ket tranzisztort a tapfeszt merem a katod es az anod kozott 9.1V helyett. Ez normalis?
Szia a legolcsobb ha veszel még idöt is sporolsz. PL: nézz szét az aproba itt rengeteg van.
![]()
Na igen!
![]() Ugyebár it a mély teljesítménye dobja meg a dolgot nagyon, mert az még vág rajta 6/12 dB-t hogy kompuad doboz, avagy hogy rejtett hengszórós. Kezdőknek akik esetleg nem értik. Csak egy cső van a doboz elején. Ez miatt még inkább indokolt a nagyobb teljesítmény, akár 2, 3x annyi mint az irány csatornáké. De ha az emlékezetem nem csal, valahogy így is volt az eredeti teljesítmény is... ![]() Nézelődtem egy kicsit, és végül is TDA7265-re esett a szavazatom. Az általad említett 15W körüli teljesítményen elég baráti hangja lehet, 0,05% körüli THD vel bír abban a tartományban. A mély úgy is jobbára impúlzus szerű, a beszéd meg egyébként is lefojtódik kis teljesítményen a kompuad felépítés miatt, ezért ott nem számít a torzítás. Feltéve ha nem táfeszbe ver már bele a torzítás, avagy el fogy a cufla, a táp nem tudja kihajtani.. Nagyjából ezen elmélet alapján építeném meg. Center meg kapna egy TDA2030-at, mint hogy ott úgy is csak a csacsgás megy...
Sajnos új zenerre lesz szükséged, hacsak nem forrasztási hiba. Amennyiben a D1 lábain is ott a tápfesz akkor csere.
A TDA 7265 -tel haladósabb lesz az építés.
![]()
Biztos, hogy zener volt, és nem sima dióda keveredett oda?
Igen lehet müveleti és d osztályos erösitöt is.
Erre utaltam neki én is, már csak a mért 0.6V értéke miatt is...
![]() Ezeket az 1N4148-akat nem is nehéz elnézni ha úgy adódik..
Szia! Lehet, hogy a zener ott lapul az áramkorlátozóban
![]()
Helló. Elnéztem bocsi, akkor ahogy leírtad úgy jó lesz?
Igen. Bővebben: Link
Miért akarsz egy ilyen IC-ből erősítőt?
![]()
Talán mert pont igy lessz kerek a történet
![]()
Igen, ez már biztos, hogy a két fő irány csatorna (első-hátsó) ezzel lesz meghajtva. De még az is lehet, hogy csak ezzel lesz az összes csatorna, és a centernél legfeljebb egy csatorna parlagon marad...
Végül is nem egy őrült árú alkatrész, hogy nagyon gondolkozni keljen a kihasználtság hatásfokán... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |