Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Szerintem kávégépből van, ment át pár antari a kezem alatt, sőt én is ezt a márkát használom évek óta, kis 750wattos, de a kazánja még véletlenül sem így néz ki. A gépház az viszont még lehet antari.
Sziasztok!
nagyon olcsón szeretnék füst folyadékot készíteni de hogyan?
Inkább vegyél 750/ liter körül van. Nem hiszem, hogy az annyira vészes lenne.
1 rész glicerin 2 rész desztillált víz. De ha tömegben akarod használni akkor lehet hogy lemérgezel pár embert, ezért jól gondold meg hogy meg éri e..
Szegeden a Dj szervizben 4000/5 liter
Szerintem elfogadható az ára, én is innen rendelek. Klikk
jó akkor legyen kávégépből!
De attól ugyan úgy működnie kell nem?
Elméletben működhet a dolog. Kérdés hogy megvan-e a hőfok. Mennyire hűti le a folyadék a kazánt. Nekem a kazán kicsinek tűnik, vagyis kicsi a fűtött felület azaz sűrűn fogja fűteni magát. Figyelni kell, hogy a folyadék füstként távozzon a kazánból, és ne folyadék állapotban. Illetve a csövek illesztésére, birja el a csőcsatlakozás az üzemi hőmérsékletet.
A csövek teflon csövekből vannak
a csatlakoozók pedig direkt pneumatikához valóak. És az lenne a kérdésem még ,hogy bekötni, úgy kell ,hogy a kazán állandó hőfokon tartja magát és a távkapcsoló csak a szivattyút kapcsolja?
Igen. Úgy kell! Ha szerzel egy 3 kivezetéses hőfokkapcsolót akkor könnyű megcsinálni azt is, hogy csak akkor menjen a pumpa ha fel van fűtve a kazán.
Ezen a kazánon 2 kivezetése van a termosztátnak és a a hőkioldónak elvileg őket sorba kell kötni és ezeket összekötni a párhuzamosan kötött fűtőszálakkal.
Itt a kapcsolási rajza a füstgépnek (Antari-ról lett lemásolva). Remélem a működésére nem nagyon kell kitérni. klikk Szerk: A földelés jelet úgy nézd, hogy az nem vázcsatlakozás a kapcsolónál! Hanem egy 3 eres kábel megy ki a kapcsolóhoz, és az a 3ik ér, tehát csak a hálózat felől földeld!
Sima mezei kétállásúval is meglehet oldani a dolgot! Ha felfűt, akkor a kapcsoló nyit és így a fűtőszál vezetékként működik mindaddig amíg a kazán hőmérséklete le nem esik az adott hőfokra.
De akkor a felfűtés alatt mi akadályozza meg a pumpát, hogy bekapcsoljon?
Az előző HSZ-ban linkeltem egy kapcs rajzot! Ha a hőkapcsoló zárva van akkor a fűtőszál mint fogyasztó van az áramkörben (melegszik), ha elérte a kívánt hőfokot akkor a hőkapcs kiold, így a fűtőtest mint egy darab vezeték úgy van az áramkörben. A motor egyik pontja pl a fázison van, és a nullát akkor kapja meg, ha a kazán elérte az üzemi hőfokot, tehát átfolyik rajta az áram. Ha lehül akkor a motor mindkét pontja a fázist kapja, és így a fűtőelem lesz rajta a hálózaton. Remélem érthetően leírtam.
Sziasztok!!!
A közel jövőben tervezem megépíteni a saját füstgépemet de van pár ötletem amiről gondoltam megkérdezlek titeket mit gondoltok róla. Nem-e lehetne az alumínium tömb helyett mondjuk egy tartályban olaj ( némelyiknek 300 foknál nagyobb a forráspontja )? És mi lenne ha 2db 800W-os fűtőszállal oldanám meg? Mikor felmelegszik eléggé akkor ugyebár kikapcsol de mikor nyomom neki a folyadékot akkor amelyik fűtőszál közelebb van a bemenethez bekapcsol így lassabban hűlne ki legalább szerintem.
Szia! Mért nem csinálod meg úgy hogy ha megnyomod akkor egyből elkezd ráfűteni?
Azért gondoltam arra hogy csak ahol a folyadék bemegy ott fűtök rá mert ott kezd el először kihűlni és ha az egészet elkezdem fűteni akkor az elejében nagyobb lesz a hőfok így megéghet. De ki lehet kísérletezni hogy a jobb
Mire felizzik a fűtőbetét addigra már rég lehűl annyira a cső hogy fűteni keljen, csak akkor lehet gond ha nagyon rövid ideig nyomod a füstöt, mert akkor lehet túlfűtés.
Sziasztok!
Olvastam a füstgép rejtélyét ,hogy hogy érdemes megépíteni! olvastam kazánról meg szivattyúról meg vasaló lapokról! Kollegámmal elkeztünk gondolkodni,hogy hogy lenne leg könnyebben és leg olcsóbban kivitelezni a dolgot! Egy okos és egyszerű dologra jutottunk el! Vasaló témával kapcsolatosan!Ez a leg jobb és legolcsóbb! Tudjuk hogy a gőzölős vasaló úgy működik hogy egy kis tartályba vízet töltünk és mikor vasalunk megnyomunk egy gombot és a vasaló talpán a kis lukakon a víz gőzzé válik és kijön! Most a tartályba töltsetek a víz helyett füst gép folyadékot! Várom a Véleményeket és a tapasztalatokat! Ennél olcsóbb és hatásosabb gépet nem hiszem hogy lehet überelni!
Szerintem hamar visszahűtené a vasaló talpat. A füstgépnél nagyobb mennyiségű folyadék áramlik át a kazánon (a kazán is nagyobb, mint a vasaló talp). A másik probléma, ha a talp lehűlt X fok alá a fűtés bekapcsol, ilyenkor a folyadéknak nem kéne mennie a kazánba, mert előfordulhat, hogy folyadékként távozik. De egy próbát megér.
Én kipróbáltam és bevált!
És brutális mennyiségű füst jön ki rajta! És mivel hogy hőn tartja a talpat a hő érzékelő semmi gond nincs vele amíg bevan dugva a vasaló! Annyi az egész hogy amíg felfűt a vasaló(és a lámpa) Álló helyzetben tartod vagy leteszed valahova, és mikor elérte a hőfokot (kialszik a lámpa) fogod a vasalót és vízszintes helyzetbe tartod! Igaz belehet állítani a hőfokot is és azt is hogy mennyire gőzöljön a vasaló! Én max-ra állítottam a hőt és a gőz mennyiséget! Brutál amit produkál! Lehet töményen nyomja ki de hamar szét oszlik és nagyon jó!
Sziasztok!
Én is szeretnék gépt készíteni és már el is képzeltem, de nem tom hogy jó lesz-e, mert minden ugy terveztem ahogyan ti is írtátok csak annyi hogy én a fűtőszálnak egy szivargyújtót gondoltam. Mi a véleményetek? Hülyeség vagy próbáljam meg hátha.
Hello!
Ha arra gondolsz amit be kell nyomni és ha felmelegedik akkor kiugrik, az elég kevés lesz. Nagyon hamar ki fog hülni. Nagy tömeget kell felmelegíteni és akkor sokáig tudja tartani a meleget. Így tovább füstöl.
és jobbára mit tudnál ajánlani?
mert nem rossz a fűtőszálas megoldás sem, de nekem valamivel kissebb kellene.
illetve folyadékot hogyan állítsak elő?
mert én megnéztem egy videót a neten és ott úgy volt hogy egy 750ml-es befőztes üvegbe kell önteni 1/3 rész glicerint meg 2/3 rész desztilláltvizet. van más módszer is vagy jó lesz ez is?
Szerintem a fűtőszálas megoldás a jó. Ha nem akarsz nagyot akkor elég egy 5-600W-os fűtőszál is.
Én a folyadékot mindenképp úgy venném.
Szia
Többféleképpen lehet fűthetsz csövet kivülről stb és azon keresztül ahogy megy a folyadék úgy közölőg el.... nekem nem jött be. A legjobbat úgy kaphatod ha csinálsz egy kazánt amibe benne van x mennyiségű folyadék és folyamatosan gőzölög növekszik a nyomásod és egy mágnes szeleppel mikor kinyitod kilő a gőz vagy 10bar-al. Ez a legveszélyesebb mód,de nekem ez lett e legjobb anno. Kell egy alumínium vagy réz kazán ami nem robban föl egy nyomás kapcsoló szelep meg egy felrobbanás elleni védő szelep. A kazánnak akkorának kell lenni hogy a kazán felső részébe a füst tudjon gyűlni és mikor nyitod a szelepet a forró folyadék ne tudjon kiáramolni. Kezdésnek ennyi. Fűtésnek meg vasló talp tökéletes hőkorlátozása is van!
Sziasztok!
Nekem van egy füstgépem ami saeco kávéfőző kazánnal megy (1500W) És az a gondom ,hogyha tovább szeretném nyomni a füstöt(3-4s) akkor csak köpköd. Most 170C-os hőkapcsló van benne felemelhetem 200C-ra?
Szia!
Nálam volt egy gyári gép, abban 232-235 volt ha jól emlékszem.
Okés köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |