Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szert tettem 1 TELEFUNKEN RR 100 -as erősítőre ő az az vele a baj hogy csak annyi életjelet ad magáról hogy a 3 db lámpa ég abból is 2 mert 1 kiégett és én annyit vettem észre gofy a végfok közelében 2 TO-92-es tokozásó tranyó szét van repedve ezek biztosan már halottak semmit nem lehet hallani ha hangszórót kötök rá mégcsak nem is zúg mi lehet a baja? üdv!
a kép lemeradt ezek a szétrepedt tranyók
Hali!
Hát az a két tranyó biztos kimúlt. Ha jól látom, az STK végfok előtt vannak. Feszültségeket nézted, hogy megvannak-e? Próbálok keresni rajzot, ha sikerül, jelzek. Üdv.
szia!
a 405-ös és a 404 es ellenállás fekete a képen azok lehet hogy szakadtak feszt még nem mértem mert még csak ma kukkantottam bele csak azt nem toom hogy az ic-nek hol kéne kapnia a feszt üdv!
Láttam én már ettől feketébb ellenállásokat is, amik jók voltak.
De azért forraszd ki, és mérd ki őket. De ha van másik, ki is cserélheted. Mi az STK típusa? (Rajzot még keresem)
Sajna rajzot még nem találtam. :no:
A szürke-sárga vezetékeken nézd meg a feszt, valamint a fehér-kék-feketén. Bocsi, az stk típusát láthattam volna a linken. Figyelmetlen voltam! Így ránézésre nekem úgy tűnik, a két tranyó előfok lehet. (persze lehet, tévedek) (Még kutatok, de lehet már csak holnap.)
köszia!
én is kerestem de semmi HA VALAKI ESETLEG TUD KAPCSOLÁSI RAJZOT LINKELJEN
Szia
Hátha ezek segítenek!sok sikert
ezeket láttam már én is de azért köszi :yes:
azthittem h kapcsolási rajz üdv!
nézzétek már mit találtam ha a végfok ki van ütve lehet csinálni másikat hoggyá szerintetek ez
működik?
Szerintem egy ic olcsóbb és nem megy rá sok időd!Müködni működhet de akkor derül ki ha megépíted!Bővebben: Link
és nazért godoltam h megépítem mert szinte mindenem meg van hozzá
uj fejlemények vannak:
- a végfok mekkapja a +/- 32V-ot csak nem szól valószinű hogy ki van ütve? de az a 2 tranyó okozhatja a hibát? és esetleg nem tudná bvalaki megmondani hogy a 9680-as tranzisztort mivel lehet helyettesíteni? ezek szálltak el ( 2 db) előre is köszönöm
Hali!
Kapcsi rajz még sajna nincs. De esetleg csinálhatnál egy képet a nyákról (forr. old.). Lehetőleg a végfok, és környezete legyen rajta, köztük a 2 tranyós rész is, hátha abból sikerül visszafejteni a kapcsit. A 2 tranyó helyettesítését majd később megnézem.
szia!
jolnam megcsinálom a képeket a 2 tranyót már kioperáltam a tranyóra annyi van írva hogy MT 9680 és a lábkiostás ennyi lehetséges hogy a végfok kiment? majd holnap megnézem üdv!
Hali!
Ha látom a képet, és látom, mi hogy kapcsolódik, akkor könnyebb megmondani, hogy jó-e a végfok, addig nem találgatok. Lehet az is, hogy valamiféle némítást valósít meg a két tranyó, és azért nem ad hangot. (de ez megint csak találgatás) Addig is Üdv.
Biztos! Ne izgulj, megoldjuk!
Túl jó ketyere ahhoz, hogy ne használd!
szia!
szentem az ic fix hogy halott mert 4 láb kivételével mindenütt van fesz a nyákrajz itt van: jah és az az észrevételem h van benne 1 24V-os rellé ami nem húz be de lehet h a tranyók miatt mert az 1ik lába oda megy és megnéztem hogy a rellé előtt ott van-e a jel de ott is ott van a tápfesz
Hali!
Lenne egy kérdésem: Jól gondolom, a szürke vezeték a szürkével jelölt, a sárga vezeték a sárgával jelölt helyre csatlakozik? Hova mennek az említett vezetékek? Képet tudnál róla adni?
Ja és érdekelne, hogy a 3-as lábhoz képest a szürke vezetékeken hány volt van.
Na az előbbi kérdéseim már tárgytalanok. (megfejtettem)
Viszont kéne egy pár fesz adat. Van ott az a 3 vezeték, fekete-kék-fehér (a hűtővel ellátott egyenirányítóhíd mellett). Kiváncsi volnék, hogy a feketéhez képest mit mérsz a másik kettőn. (elvileg kék=-32V fehér +32V)
szia!
azokon a vezetékeken megy a fesz a pufferkondira de azért megmérem és írok később
szia!
itt vannak a mérési eredmények: FEHÉR+KÉK= 65v FEHÉR+FEKETE=32v KÉK+FEKETE=32v
Hali!
Amikor a kéket mérted, a műszer negatív pólusa a feketén volt, vagy a kéken?
a fekete a negatív a fehér és a kék az a 2 pozitív ami a kondira megy!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |