Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   9 / 52
(#) Toldi Oszkár hozzászólása Aug 3, 2007 /

Nos a képekel sajna várnotok kell mivel még a kijelző nem érkezett meg. A leddek pedig 194 mili ampert igényelenek mivel két sor van belőlük és soronként 50db led van. A BIOS ban a LPT portra ezek a beálitások vannak
SPP
EPP-------EPP 1.9
EPP 1.7
ECP
ECP+EPP
NORMAL
(#) Spagoca válasza Stadi hozzászólására (») Aug 3, 2007 /

Megvan a hiba!!! Röhögjél ki de ezt jól megettem. A k..va kínai fordítva felíratozta a csatit én meg jól megettem . Kerestem kiváncsiságból egy másikat azon jók voltak a számozások.
Egy kissé szégyen számomra mert ezt nem lett volna szabad így megenni.
Nagyon köszönöm a segítségedet :worship: .
Egy gyakorlati segítség annak aki a spektrumanalizátor plugint akarja használni: Nem mindig működik a ctrl+shift+k billenytűkombináció (úgylátszik lelkivilága van ) ilyenkor a winamp beállításaiban lehet rávenni, hogy ugyan induljon el a plugin (látsd kép).

Winamp.JPG

(#) blst válasza Toldi Oszkár hozzászólására (») Aug 3, 2007 /

szerintem EPPv1.9 re rakd(nekem a nokia kijelző ezt igényelte)megy vele a 4*16os kijelző
(#) blst válasza Spagoca hozzászólására (») Aug 3, 2007 /

valahol be lehet állítani winampban hogy automatán induljon a plugin winamp induláskor!
(#) Lama72 hozzászólása Aug 4, 2007 /

Szevasztok!

Építettem egy kijelzőt, de nem működik. A kijelző egy 2x20 karakteres KS0066 vezérlőjű tipus. A hiba a következő: bekapcsoláskor a felső sor fekete (ez még gondolom jó), ha valamilyen programot indítok (lcd smartie, jalcd) akkor mindkét sor halványan dereng, de semmi más nem történik.
Mi lehet a gond?
(#) Zupp87 válasza blst hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

blst! MIlyen porton kötötted a nokia kijelzőt a gépre? és hogyan? nekem vagy egy 3210es kijelzőm.. ha jol gondolom, az I2C busszal rendelkezik. Köszi a válaszod!
(#) Zupp87 hozzászólása Aug 4, 2007 /

És esetleg valaki tudna nekem belinkelni egy kis leírást az I2C interfészről? Mert elég sok ilyen eszközt láttam, és érdekelne a működésük.Köszi!
(#) Villám válasza Lama72 hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

Fényerő potit tekergetted?
(#) blst válasza Zupp87 hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

(#) Slope válasza Zupp87 hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

A 3310 LCD-je SPI buszos, és nem I2C. PCD8544-es csip van rajta. Bővebben lásd.: PDF fájl

PCD8544_1.pdf

(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 4, 2007 /

Helló!
Én is csinálni akarok egy ilyen áramkört néztem hozzá kijelzőt is csak nem tudom jó lesz-e hozzá. A kijelző típusa: MDLS20265-HT-HV-12H. 2X20 karaktere. Elég jó áron lenne900Ft!! ha valaki tudja hogy jó-e írjon. Köszi!

lcd.jpg

(#) Slope válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

Hát nem éppen HD44780 kompatibilis, de csak elsőre
A szegmenseket HD44100 hajtja (középen), jobb oldalon a sormeghajtó található, bal oldalon pedig a központ vezérlő. A központi vezérlő fogadja a 8bites párhuzamos adatbusz jeleit, és az RW RS E vezérlőjeleket.
A megtalálható adatlapból az derül ki, hogy a kontrollerben egy HD44780-al kompatibilis vezérlőprogram fut. Kicsit nyakatekert, de szerintem érdemes kipróbálni... nem egy mai darab persze.
(#) Ricsi89 válasza Slope hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

Kösz szépen a választ . Akkor holnap lehet hogy meg is veszem. Egy próbát megér. .Még nem dolgoztam ilyen kijelzővel azért kérdeztem meg, de látom hogy jó lesz. Kösz. Csá!
(#) Lama72 válasza Villám hozzászólására (») Aug 4, 2007 /

Én voltam a ludas, mivel két adatvezeték összeért. Szemmel nem volt látható, de kicsengetéssel meglett a hiba. Javítás után tökéletesen működik.
(#) Spagoca válasza blst hozzászólására (») Aug 6, 2007 /

Elvileg a winamp az utoljára használt pluginnal indul.
(#) Zupp87 válasza Spagoca hozzászólására (») Aug 6, 2007 /

Nekem is volt ilyen gondom, és nem kis idő volt, mire rájöttem, hogy kell előidézni a vinampban, hogy automatikusan az a plugin induljon. A módszer a következő: Options / Preferences, ott klikk a Plug-ins bigyóra jobb oldalt, és a bal oldalt megjelennek különféle beállítási lehetőségek, amik közül be kell pipálni azt, hogy "Auto execute visualization plug-in on play" kockát. Nos, nekem 2.91-es winampom van, nem tudom, hogy 5.x-szel is igy van e, de nekem azóta működik
(#) Raven hozzászólása Aug 7, 2007 /

Hi All.
Valaki elmagyarázhatná nekem pontosan hogyan rakunk be plugin-t a LCD Smrtie 5.3 –ba mer nekem sehogy se sikerül, leginkább a hőmérsékleteket akarom kiíratni ATI tray tools –al vagy everestel vagy amivel lehet.
Kössz.
(#) corelx hozzászólása Aug 11, 2007 /

Sziasztok!

Nagyon megtetszett az LCD kijelző és szeretnék én is egyet a gépembe. Gondoltam ha már az elektronikához nem értek, veszek egyet boltba nem lehet olyan drága. Igazság szerint nem is nagyon találtam boltit, ami volt annak is irreálisan kitalálták az árát.
Arra volnék kiváncsi esetleg van-e itt olyan forumozo
aki el tudná nekem késziteni a kijelzőt?
Persze nem ingyen kérem! Akár az alkatrészeket is szívesen beszerzem én, hogy neked már csak építeni kellene!
Válaszokat lehet ide is irni,vagy akár email-re/msn-re is: corelx@gmail.com
(#) Raven válasza Raven hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Nos a pluginokat már sikerül berakni.

de van egy másik problémám pár hete a kijelző második sorábann a legalsó pixelsor nem világit, pedig amikor megvetem möködött pár hete megata magát szerintetek mi baja van??kép róla
(#) Rumcájsz hozzászólása Aug 12, 2007 /

Hi Tudorok!
Összeraktam a kijelzőt -bekapcsolval a 2x16-os alsó sora világít mind a 16 karakter- feltettem a port95nt drivert az XP-m alá és feltettem az LCD-smartie 5.4-et.
A program szépen elindul, ott kiválasztottam a kijelző típusát és karakterszámát, de semmi, a folyamatosan világító alsó szegmenssorokon kívül nem hajlandó más életjelet mutatni. 2db PC-n játszóttam végig ezeket, a BIOS-Setup-ban aktív az LPT és minden beállítási módot végigpróbáltam (Normál.....EPP-ECP)
Kérdezném a nálam okosabbakat, hol lehet a kutya elásva?

Jah még annyit hogy más programokkal is játszottam de semmi. Beszereztem egy másik LCD-t is azzal is ugyanezt produkálja.
(#) Stadi válasza Rumcájsz hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Ha bekapcsolod az LCD-t, a felső sorát kockázza, de ez csak nézőpont kérdése. Viszont így azt már tudod, hogy a kontraszt jól van beállítva.

Olvass vissza, a honlapomról töltsd le az LTP Debug programot, és méricskélj, vagy akassz LED-eket a portra. Bár előbb esetleg mérd végig a kábeleket, minden kontaktus jó-e, nincs-e rövidzár. Eddig még mindenki be tudta üzemelni a kijelzőt, Neked is biztos sikerülni fog.
(#) Spagoca válasza Rumcájsz hozzászólására (») Aug 13, 2007 /

Építsd meg a kapcsolást amit Stadi javasolt, a progit használd, a biosban a nyomtatóport legyen EPP.
Ha azt tapasztalod,hogy csak 5 led állapotát tudod változtatni, akkor te is abból a csatlakozószériábó vettél amiből én. Fordítva van felszámozva a csati.
Én is ezt szívtam meg.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 14, 2007 /

Helló mindenkinek!
Vettem egy 2X20-as kijelzőt megcsináltam és nem csinál semmit. A kijelző be se kapcsol. Mi lehet a baja ? Kérlek segítsetek!
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Kontrasztot hogy kötötted be? Legegyszerűbb, ha direkben a földre kötöd. Ez a legvalószínűbb hibaok.

Esetleg mérj áramfelvételt.
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

A kontraszot tekergettem mindenhova és semmi. Az áramfelvétele 7 mA.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Ja és a kontrasztot bekötöttem direktbe a földre és semmi változás!
(#) zoknee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Szia!Jol kötötted be a tápfeszültséget neki? A háttérvilágítás sem világít? Próbáld ki úgy, hogy csak a tápot kötöd be és a világítást, meg a kontrasztot. A többit nem (adat és vezérlő jelek).
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Akkor ellenőrizd, hogy mindent jól kötöttél-e be. Esetleg az LPT csatlakozó bedugása nélkül is próbáld ki. Lehet, hogy kifogtál egy hibás kijelzőt...?

zoknee: hogy tudunk így együtt gondolkodni?
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Háttérvilágítás nincs, próbáltam már úgy is , hogy nincs bedugva a kábel és semmi. A kijelzőn nem jelemik meg semmi. Nem tudom mi lehet vele.
(#) zoknee válasza Stadi hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

még szerencse hogy ugyanarra gondolkodunk Így szoktam kipróbálni megvétel után a kijelzőt
Következő: »»   9 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem