Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1755 / 3611
(#) zolika60 válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Annyira nem vicces mint amennyire trágár.
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Azért Zsoldos Péter Feladat című könyvéből készült film, az nagyon hervasztó. Mi Magyarok, talán az Utazás a Holdba című Verne feldolgozást csináltuk meg jól, Inke Laci bácsival.
Nagyon nehéz jó fantasztikus filmet készíteni. Legalább olyan feladat, mint egy Rejtő könyvet megfilmesíteni. Nem hiába törik bele a bicskája minden rendezőnek.
Rengeteg pénz, technika, szürke állománynak kell mögötte állni.
Hogy a jelenkor technikáját tükröző megoldások vannak a filmek képi világában, ez természetes. Anno a nixie-s, katódsugárcsöves világvége visszaszámláló, azután a LED-es, majd LCD-s, manapság a hologram-os dívik. Mi meg nosztalgiával nézünk a múltba.
Ha pedig a tartalmat nézzük, akkor sajna igazad van. Tényleg usákok világmegmentő akcióiról szól már az egész. Mivel ők készítik a filmeket, csak nem fognak más nációkat hősként beállítani.
(#) zenetom válasza szamóca hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Héjj az "Utazás a Holdba" könyvet én is kiolvastam (2x is!), sőt, a magyar TV-filmet is láttam, amit Csányi Miklós írt meg (meg van a gépen). Na abban aztán van fantázia! :yes:
Meg tulajdonképpen az összes Jules Verne alkotás nagyon jó, legalábbis amiket anno olvastam.
A mai scifik a tartalmukat nézve sajnos tényleg szegényesek, talán a Transformers, ami előtt meghajolok, főként a grafika miatt (azért oda már nem elég egy PC).
(#) biji válasza szamóca hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

"68-as az Orion film, és ha belegondolunk, hogy 6 évre rá /37éve/ készült a Csillagok Háborúja...."

1977-es a Csillagok háborúja.De majdnem mindegy.
(#) zoly15 hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok!
Én egy Informatikai kérdéssel fordulnék hozzátok. A helyzet az, hogy a közeljövőben úgy néz ki hogy tudok venni elég jó áron Notebookot. Az alany ő lenne, annyi kérdésem lenne hogy mire kell figyelni egy ilyen vásárlásánál? Mivel külföldről van behozva, így bővebben érdekelne a téma. Bár zsír új a gép, de azért mégis érdemes lehet átnézni, csak éppen mit? Sohasem volt másom a PC-n kívül. Előre is köszönöm!
(#) sooty válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Külföldről behozott notebook esetében nem árt megtudni, hogy a gép milyen lokalizációval rendelkezik. Volt dolgom olasz HP pavilion-nal. Olasz billentyűzet és olasz jogtiszta vista telepítve = egy rémálom volt az egész. Attól függően, hogy mire akarod használni el kell döntened kell-e a magyar billentyűzet, szoftver stb. Gyári alkatrészként ugyan cserélhető a billentyűzet, de vannak olyan gyártmányok, amik soha nem kerültek Kelet-Európában forgalomba ezért nem is készült hozzá ilyen kiegészítés. Meg nem is szívesen szed szét egy vadi új gépet az ember. Nyilván a garanciális és egyéb feltételek is számíthatnak, bár sok gyártó van aki nem is javíttat itthon, hanem a hibás készüléket egyből külföldre viszi a szervízbázisára, ha nem garanciális a hiba bukod a szállítási és javítási költséget. A notebookokra amúgy is igaz, hogy a lehető legjobb és számodra fontos felszereltséggel kell megvenni, mert a bővítésük nem olyan egyszerű mint egy asztali gépé. Ha később el akarod adni és modernebbre cserélni, az egzotikus gép többet veszít az értékéből, ezért gondolnod kell rá, hogy később le akarod e cserélni belátható időn belül. (Az én netbookomnál fordult elő, hogy úgy gondoltam, az express card nyílás majd jó bővíthetőséget eredményez, de később kiderült, hogy a szabvány kártyák jó 3 cm-re kilógnak a gépből, így a bővítés a használhatóság rovására megy.)
(#) zoly15 válasza sooty hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszönöm a választ!
Egyenlőre még csak felvetették a hírt, de majd idővel kiderül ,hogy használható-e
(#) pucuka válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ezt nagyon bővíteni nem lehet, csak USB-n keresztül. De a billentyűzettel gondjaid lehetnek, az angol még csak csak, de ha valamilyen más nyelvű, szenvedni fogsz vele. És ezeken mindíg előre telepített oprendszer van.
(#) zoly15 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Tehát az oprendszereket nem lehet csak úgy cserélgetni? Van ami erre jó és ami nem?
(#) sooty válasza pucuka hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Tényleg ez is netbook és nincs rajta Express card aljzat @zoli15: Egy beépített hsdpa modem nem lenne rossz dolog, ha nem találsz megfelelő wifi-s környezetet. Az 1 GB ram kevésnek tűnik, nekem 1,5 GB-vel éppen zötyörög a gyárilag telepített XP. Ha veszel több oprendszert úgy cseréled, ahogy tudod, de nincs optikai meghajtó a gépben és így nehézkesebb
(#) zoly15 válasza sooty hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Tehát így eszik ezeket a masinákat? :eek2: Inkább nem is kell nekem ilyen
(#) sooty válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Azért ez már jobb procival működik mint az enyém (lenovo idea pad s9e), hátha van valakinek vele konkrét tapasztalata is. Amióta netbookom van sokkal kevesebbet használom az asztali gépet és a "nagy" laptopot.
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Igaz 500 km-enként kellett a főtengely csapágyat cserélni bennem .
Azt írtad bennem nem a motorban!
(#) szamóca hozzászólása Dec 5, 2011 /

URAIM! A spájver terminátor 2012-őt NE telepítse senki!
Én sajna beleestem abba a hibába hogy felkínálta az ápdétet,és ráklikkeltem. Törli a régit, és utána összeakad a fles alapú lejátszókkal. Magyarán ha videótartalmat akarsz megnézni a neten (tecső, meg inda) Egy sípolást hallasz, és a gép -220C°-ra lefagy.
(#) epyn hozzászólása Dec 6, 2011 /

Mindenkinek kint van a csilli villi csimma az ablakban?
(#) gyerek67 válasza epyn hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Naná!
Sőt, bennem reggel negyed ötkor felmerült a gondolat, hogy felhívom az ünnepelteket, mondván:
Első akartam lenni a köszöntésben!
Isten éltesse a Miklósokat!
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Jé... Nem is tudom, hogyan esett oda az a kóbor m betű. Mivel az ember hajlamos a saját irományában azt olvasni, amit írni szeretett volna, az ilyen hibákon könnyű átsiklani.
(#) Télapó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Nagyon köszönöm Zolikám, és mindenkinek aki gondolt rám! Remélem jók voltatok, és sok ajándákot forrasztgattok már karácsonyra gondolva a szeretteiteknek!
(#) zenetom válasza Télapó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Boldog Névnapot!
Bár nekem ki is ment a fejemből ez az egész mikulásos dolog.
(#) Szebence válasza Télapó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Te vagy az a Télapó aki az 1996-os 1.2-es; 3 ajtós Opel Corsádat rénszarvasokra cserélted?
(#) Télapó válasza Szebence hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Jaj de nyomoztok utánam, ez nagyon bánt
Pedig ajándákot is hoztam nektek!
(#) Télapó válasza Télapó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Először is Köbükinek adnám oda. Ha jól tudom valamilyen északi-sarki tündér...
Tündér
(#) janikukac hozzászólása Dec 6, 2011 /

Nálam nem járt a télapó, pedig égész nap tanultam a történelmet itthon.. :rinya:
(#) Télapó válasza janikukac hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Öhöm, várj mindjárt megnézem, nem csúszott-e be egy kis adminisztrációs hiba! Sajnos előfordul néha. Aha látom már a listát! Az van ideírva: A tudás nagy ajándék!
Azért ne szomorkodj!
De azért a változatosság kedvéért fogadd szeretettel:Ajándék
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Valószínűleg ez az oka: :yes: Bővebben: Link
(#) Norberto válasza Télapó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Te vagy az első télapó, aki ajándákokat hoz minekünk!

És bocsi a tegezésért!
(#) mate_x hozzászólása Dec 6, 2011 /

A Télapó csak Oroszországban van, nálunk a Mikulás jár.
(#) Télapó válasza mate_x hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Hát igen. Sajnos Mikulás néven már nem tudtam regisztrálni, foglalt volt
(De azért van még egy pár nevem Bővebben: Link)
(#) Télapó válasza Norberto hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Hát elég nehéz ebben a hidegben kesztyűben gépelni.
Mindenesetre kiérdemelted ajándékodat:

virgács.jpg

(#) Norberto válasza Télapó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

A tegnapi igazi ajándékom után megtehetem, hogy lazán * ezt a kis virglit.
Következő: »»   1755 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem