Fórum témák
» Több friss téma |
Jó eséllyel csak a primer oldali bizti adta meg magát (szerencsés esetben)ha eltávolítod a mikró burkolatát egy kis nyák lemezen találod kondik társaságában, ezt kell cserélni egy azonos típusra.
Heló! Annyi biztos hogy fűtésed .mielőtt szervizbe vinnéd azon ban nem ártha ellenőrzöd a magnetront testzárlatra is
..kicsit elsiettem a válaszadást, szóval amit előttem irtak egy hozzászólással fentebb, a szerint kell eljárni mielőtt szervízbe viszed..
Hogy a második kérdésedre is válaszoljak: valahol áthúz a nagy freki s ez okozza a villanást, ennek helye alaposabban vizsgálattal általába kideríthető.
Köszönöm mindhármatok gyors és remek útmutatást tartalmazó válaszát, amely alapján újabb mérésem már egyértelműen bizonyította a magnetron zárlatát. Szerencsére számomra elfogadható áron találtam a neten egy helyettesítő magnetront, melyet megvéve és beszerelve a mikró jelenleg is kifogástalanul üzemel (remélem nem kiabáltam el).
Szivesen, nincs mit, örülünk hogy, újra melegít.
köszi a tipet MCsanyi sikerült megoldanom a problémát. a fogaskerék ellvolt mozdolva és ki volt esve egy rugo
Sziasztok,
Uj vagyok itt, talan mar meg is valaszoltak ilyen vagy ehhez hasonlo kerdest, de azert felteszem: TEKA markajuk mikronk takaritas utan azt csinalja, hogy a forgatotengely nem all le, hanem forog szepen, folyamatosan. Mi a frasz lehet a baja? Tud nekem valaki segiteni? Koszonom es szep estet: Attila
Sziasztok!Van egy Samsung grilles, dig. kijelzős mikróm. Eddig tökéletesen működött, de ma szétrobbant benne 3 db tojás. Azóta se kép, se hang. A biztiket megnéztem, máshoz nem igazán értek. Légyszíves segítsetek, hogy én meg tudnám-e itthon barkácsolni, vagy nem is érdemes tovább foglalkozni vele. Köszönettel: anbali
Szia!
És jó az összes biztosíték? Kimérted műszerrel?
Sziasztok! Köszi a tanácsot, valóban az egyik bizti volt rossz. Most már minden rendben. Nagyon rendesek vagytok. A tojást nem én főztem, de a konyhában szana-szét található darabok között volt tojáshéj is.
Mégegyszer köszi! Sziasztok
A seregben robbantott csirke volt néha a menü. :yes: Nálatok robbantott tojás vízben. Valószínűleg a szétfröccsenő víz okozta a zárlatot.
Üdv!
Adott egy Samsung M735-ös mikró. Egyik nap elkezdett nem melegíteni és szétszedte. A biztosítékja az szakadt volt és a test dióda is minkét irányba vezet. Kérdés az hogy csak a dióda miatt szálhatott el a bizti vagy keresgéljek tovább? Válaszokat előre is köszönöm!!
Ja és ez a dióda és bizti hol szerehzhető be?
Valószínű hogy csak a dióda miatt égett ki a nagyfesz bizti de azért nem árt ha ellenőrzöd a kondit és a magnetront is, néhány hozzászólással előbb már le volt irva hogy hogyan kell kimérni. Vásárlás szem pontjából pedig én ezt ajánlom.
Köszönöm a válaszokat! Megmértem a magnetront (1 ohm) elvileg az is jó csak a kondi nem lett mérve de majd holnap..
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, viszont nemrég én is hasonló problémába futottam bele (nagyfesz bizti) Én inkább kintről vettem, mert a 10 darab olcsóbb volt, mint itthon 1. *
Üdv! A magnetron csatlakozó sarui azok felcserélhetők vagy nem? Az a baj, hogy amikor szedtem szét nem figyeltem hogy állt..
Igen, felcserélhetők, mert ez egy közvetlen fűtésű elektroncső.
Nem cserélendő fel:
FA jelű a kondi-dióda felé megy. F jelű a fűtőtekercsre. Jelölések a magnetronba vannak sajtolva.
A magnetronból kiálló két saru csatlakozása felcserélhető. Vagy miért is nem lehet felcserélni? Az izzólámpának is mindegy, hogy melyik pólusára kötöd a pozitív polaritást, ugyanúgy fog világítani.
Heló! Nézd meg jobban a magnetron becsatlakozásának a helyét. Általában jelölik a bekötést a saruk környékén FA és F betükkel a lemezbe "beütve" a két betűt. Az F jelű sarura a nagyfeszdióda és kondi közös pontja kell hogy csatlakozzék.
Az elektron áramlás helyes irányához és\vagy kialakulásához van köze, ezért van jelölve 2 külön jelöléssel FA és F, tehát nem felcserélhető.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: egy mikróhoz kéne valami nagyfesz kondi, nemtudom az értékét, mivel egy tv szerelőnek kell és egy ismerőse kérdezte tőllem. Vajon pufferkondi lehet a táp szűrésére? Próbálok még egyébb infókhoz jutni
Csakhogy a magnetronban van anód, és katód, az izzólámpában viszont nincs.
Heló! Így néz ki. Értéke 1uF, 2100V szokott lenni.
Kedves Fórumozók!
Pár hete az Electrolux EMS2320X típusú mikrósütőm digitális időzítője furcsa dolgokat kezdett mutatni, furcsán számolta az időt, majd teljesen elsötétült (ajtó becsukáskor továbbra is melegített), néhány napja pedig egyátalán nem működik az egész. Biztos, hogy panel probléma, arra gyanakszom, hogy a magnetronból hibásan kilépő sugarak okozták a gondot. A panel hátán lévő relét rövidre zárva melegít, a forgótányér ekkor nem működik. Három éve 30.000 Ft volt, most kb.15.000 Ft lenne az értéke működésképesen. Kérdések: 1. Lehet-e, és ha igen, honnan lehet beszerzni egy vezérlőpanelt? 2. Megéri-e a panelcsere, vagy inkább érdemes új mikrót venni? 3. Ha nem éri meg javítani, akkor is átkötném "direktre" úgy, hogy az ajtó nyitásával lehessen kapcsolni. Ezt hogyan a legegyszerűbb? Előre is köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |