Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   143 / 143
(#) oimuka válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 11:02 /

Nem vagyok egy elktrotechnika zseni, de több, mint valószínű, hogy a magnetron adta meg magàt, nem vagyok otthon, majd elvégzem a méréseket. Valószínűleg azért vágta ki a magasfeszültségű biztit is. A képen bejelöltem, milyen lyukakról beszélek, ahova beszagolva érződik a fura szag.
(#) oimuka válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 20:28 /

Na lemértem a magnetront. A 2 nagyfeszültségű csatlakozó közt 0, ennek így is kell lennie, míg az egyik vagy a másik csatlakozó és a fémház között 87 ohm-ot mutat, itt nem volna szabad folytonosságnak lennie, ezek szerint zárlatos?
(#) Gafly válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 20:31 /

i g e n
(#) kadarist válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 20:32 /

Így van, zárlatos. Szét lehet kapargatni a beöntött csatlakozót, ezzel megszüntetve a zárlatot.
(#) oimuka válasza kadarist hozzászólására (») Csü, 20:53 /

Láttam a youtube-on, hogy lehet csatlakozót cserélni, csak nehéz összeforrasztani a vezetékeket, mert vastagok.
https://www.youtube.com/watch?v=9BUalRbhWG4
Ő pont más módszert használ, de én a forrasztásban hiszek.
(#) kadarist válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 20:56 /

Forrasztottam már ilyet és sikerült. A két fojtótekercset nem szabad kispórolni, de a csati kondenzátor nélkül is maradhat.
(#) oimuka válasza kadarist hozzászólására (») Csü, 20:56 /

Hogy érted, hogy szét lehet kapargatni a csatlakozót? Mivel vagy hogyan? Ez végleges megoldás vagy csak ideig óráig működne? Látszott is rajta, hogy kormos volt.
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:58
(#) kadarist válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 21:02 /

Valamilyen hegyes, éles szerszámmal kikaparod azt a beöntőanyagot. Ezek után megszűnik a zárlat, visszatűzöd a sarukat és kész.
(#) uniman válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 21:06 /

A két lapos csati és a test között be van öntve a fehér csatiba 1-1 db 500-1000 pF-os kondenzátor. Ha kapacitásmérővel mérnéd, akkor ott 1-2 nF lenne mérhető, ha nincs zárlat...
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:12
(#) oimuka válasza uniman hozzászólására (») Csü, 21:16 /

És mi a beöntött kondenzátor szerepe?
(#) uniman válasza oimuka hozzászólására (») Csü, 21:20 /

Itt láthatod: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2563147.html#2563147
A "szerepe"...?: Bizonyára a zavarszűrés, hogy ne jusson ki belőle a 2400 MHz-es jel.
Ha kell, mi "kiiktatjuk'...
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:22
Következő: »»   143 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem