Nem vagyok egy elktrotechnika zseni, de több, mint valószínű, hogy a magnetron adta meg magàt, nem vagyok otthon, majd elvégzem a méréseket. Valószínűleg azért vágta ki a magasfeszültségű biztit is. A képen bejelöltem, milyen lyukakról beszélek, ahova beszagolva érződik a fura szag.
Na lemértem a magnetront. A 2 nagyfeszültségű csatlakozó közt 0, ennek így is kell lennie, míg az egyik vagy a másik csatlakozó és a fémház között 87 ohm-ot mutat, itt nem volna szabad folytonosságnak lennie, ezek szerint zárlatos?
Így van, zárlatos. Szét lehet kapargatni a beöntött csatlakozót, ezzel megszüntetve a zárlatot.
Forrasztottam már ilyet és sikerült. A két fojtótekercset nem szabad kispórolni, de a csati kondenzátor nélkül is maradhat.
Hogy érted, hogy szét lehet kapargatni a csatlakozót? Mivel vagy hogyan? Ez végleges megoldás vagy csak ideig óráig működne? Látszott is rajta, hogy kormos volt.
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:58
Valamilyen hegyes, éles szerszámmal kikaparod azt a beöntőanyagot. Ezek után megszűnik a zárlat, visszatűzöd a sarukat és kész.
A két lapos csati és a test között be van öntve a fehér csatiba 1-1 db 500-1000 pF-os kondenzátor. Ha kapacitásmérővel mérnéd, akkor ott 1-2 nF lenne mérhető, ha nincs zárlat...
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:12
És mi a beöntött kondenzátor szerepe?