Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   92 / 577
(#) toro válasza gkondi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Írd le még egyszer a problémád!
Nem tiszta így.
(#) gkondi válasza toro hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
vízhiány problémára leáll (Vaillant vuw242). Ha alakás hálózati viz csapját (pl vízora csap)kinyitom leürített kazánnyomás mellett a nyomáskapcsoló (víznyomás érzékelő )kitol úgy hogy a feltöltő csapot viszont nem nyitom ki. ezáltal a szivattyú felső részén nagyobb a nyomás mint az alján. ez az állapot állandosul. elindul a kazán es miután a termosztát megállítja beadja a hibát.
Nem értem a működését.
Csak annyi a funkciója hogy ha van víz akkor kitol vagy szivattyú leállás után az szivattyú alsó részén kellene a nyomásnak megnőni és ezáltal egy resetet adni a panelnak és ujboli indulás alkalmával meg a felső részen?
(#) gkondi válasza briki hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
vízhiány problémára leáll (Vaillant vuw242). Ha alakás hálózati viz csapját (pl vízora csap)kinyitom leürített kazánnyomás mellett a nyomáskapcsoló (víznyomás érzékelő )kitol úgy hogy a feltöltő csapot viszont nem nyitom ki. ezáltal a szivattyú felső részén nagyobb a nyomás mint az alján. ez az állapot állandosul. elindul a kazán es miután a termosztát megállítja beadja a hibát.
Nem értem a működését.
Csak annyi a funkciója hogy ha van víz akkor kitol vagy szivattyú leállás után az szivattyú alsó részén kellene a nyomásnak megnőni és ezáltal egy resetet adni a panelnak és ujboli indulás alkalmával meg a felső részen?
(#) briki válasza gkondi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Ne haragudj, nem értem mit akarsz mondani. Nekem összefüggéstelennek tűnnek a mondataid. Leürített kazánnál világos, hogy vízhiányt jelez a panel. Mi az, hogy
Idézet:
„KITOL”
(#) Gafly válasza briki hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Szerintem erre gondolt:
Idézet:
„leürített kazánnyomás”
(#) briki válasza Gafly hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Szia!
leürített kazánnyomásnál a nyomáskapcsoló kitol egy rudazatot, vagy a vízáramlás kapcsoló membránja kitol egy rudazatot, ami kapcsol egy kapcsolót, stb. Így talán érthető lenne.
(#) briki válasza gkondi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
A HMV készítésnél - egyes kazánoknál nem egy áramlás érzékelő van, hanem- egy mambránszerkezet ( vízarmatúra ) érzékeli a hideg víz áramlását, miután kinyitották a melegvíz csapot. Ilyenkor ez a membrán a nyomáskülönbség miatt elmozdul, így elmozdít egy rudazatot, ami a 3 járatú szelepnél egyet utat zár, a másikat nyitja, plusz egy kapcsolót kapcsol a rudazata. Ez nem a fűtési kör köre ( a membránnál lévő vízről beszélek), hanem a használati hideg víz. Így lehet- ha jól értem a szavaidat, hideg vízóra csap kinyitásakor a kazánban vízáramlást látsz, miközben a fűtési köröd leürített állapotban van, és nincs nyitva a fűtési kör feltöltő csapja. A te kazánodban nem tudom milyen a HMV áramlás érzékelője, de a te szavaidból csak ilyenre gondolok- ha jól értelmezem.
(#) briki válasza gkondi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Szia!
A kazánodban 2 külön kör van, az egyik a fűtési, a másik a HMV kör. A víznyomás érzékelő nem a használati meleg vizet érzékeli, hanem a fűtési körben lévőt. A VÍZÁRAMLÁS érzékelőd érzékeli a HMV kört.Ezért- mivel azt írod leürítve a fűtési oldal- vízhiányt jelez a panel. Töltsd fel a fűtési köröd vízzel 1.5-2 bar-ig.
(#) molnary hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Most regisztráltam erre a honlapra nagy reményekkel!
Remélem tud valaki segíteni!
Baxi maifour 24f turbós fali kazánom van. A hiba amit kiír a kijelző E35. A kód jelentése parazita láng (hibás láng). Ez a hiba fél éve jelentkezett először majd rá egy hónapra egyre sűrűbben mai napon háromszor. Ilyenkor reset gomb és megy ameddig megy. A hiba begyújtáskor jön elő.

Annyi rendelegességet találtam hogy a gyújtó elektróda 2.5mm-3.5mm távolságra kellene hogy álljon és lángsor szélére nézve. Ez kb 6mm távolságra volt és a lángsor közepére nézett a szikrát két széléhez adta ide oda.

Lehetett ez a hiba oka?????????
Válaszokat előre is köszönöm!!!!!
(#) gyoret válasza briki hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Na, levettem a felső hőm. korlátozót a hőcserélőről és ment egy jó órát 75 fokos előremenővel, majd leállítottam és gond nélkül újraindult. Lehet, hogy megvan a hiba oka?
(#) briki válasza molnary hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Az ionizációs érzékelőnek a lángban kell lennie, a gyári értéken. Tisztítsd meg csiszolópapírral, vagy gyertyakefével a biztonság kedvéért az érzékelőt. Okozhatta a nem megfelelő helyen elhelyezett elektróda is a hibát.
(#) briki válasza gyoret hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Szia!
Ha egy párszor ezt megismétled, és megy gond nélkül, akkor az lehet a hibás-REMÉLEM.
Ha kicseréled, és az újjal is rossz, akkor nem keringetheti ki a vizet a szivattyúd rendesen, ezért túlmelegedhet. ehhez azonban először cseréld ki egy újra.
(#) szerviz válasza briki hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Korántsem biztos, hogy a hőkorlátozó a rossz!
A készülék leállásakor a redvás-koszos kazántest túlhevül, szinte forr benne a víz, aztán pár perces várakozás után újraindított kazán szivattyúja ezt a túlhevült vizet "rálöki" a stemcóra, a kazán meg hibára áll....................
Így a stemcó pont azt teszi, ami a dolga.
(#) briki válasza szerviz hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Szia!
Igen, de nem panaszkodott sem hangos recsegésre- remegésre a hőcserélőnél, sem a fűtés gyengeségére, de elismerem, igazad lehet.
(#) ati790731 hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem is van egy problémám a kombi cirkóval! Típusa BAXI kb 8 éves, amikor csak a fűtés megy semmi probléma, ha el kezdünk meleg vizet engedni, csak akkor jön meleg egyből amikor megy a fűtés, ha viszont pont akkor nem fűti a lakást akkor minimum 4-5 perc mire el fogadható a hőmérséklete a víznek, és azt vettem észre, hogy melegíti közben a radiátor is! Gondolom valami szelep a probléma, és ehhez kérnék segítséget, hogy mit és hol kell megbontani, és javítható -e házilag??? A segítséget előre is köszönöm!
(#) molnary válasza briki hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Elsőként megtisztítottam akkor még nem tudtam hogy rossz helyere mutat a vége természetesen ismét kiált hibára. Utána néztem ki egy baxi dokumentumból a helyes beállítást azóta megy de volt olyan hogy egy hétig sem állt le. Remélem ez jelenthette a hibát.
(#) gyoret válasza briki hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
A legjobb az lesz, ha kitisztíttatom a hőcserélőt, úgyis mondtam, hogy ilyen fehér színű por potyog belőle. Valószínűleg 8 év alatt úgysem csinálta meg senki! Ha utána is fennáll a probléma, akkor cserélem a stemcot.
Köszönök mindent!
Egyébként 16. ker-ben vagy környékén tudtok egy megbízható szerelőt, aki csinálna ilyet?
(#) briki válasza gyoret hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Szerelő ügyben nem tudok segíteni. Ha már olyan régi a készülék, akkor biztosan ráfér egy tisztítás.
(#) toro válasza ati790731 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
A váltószelepet nagy valószínűséggel átváltáskor szorul és a fűtéskörre is enged egy kis kazánvizet.
(#) toro válasza gyoret hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Ne a stemco-t cseréld, hanem belülről is ki kell a hőcserélőt tisztítani!
(#) ati790731 válasza toro hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
OK Kedves Toro! Köszi, a segítő szándékod! Valami ilyesmire gondoltam én is, csak az a baj, hogy nem igazán tudom melyik az a szelep, és hogyan kellene ki tisztítani, mert szerintem vízköves, és egyre rosszabb a helyzet! Ha valami konkrét segítséget tudnál hozzá adni azt nagyon meg köszönném!!!
(#) toro válasza ati790731 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Tegyél fel pár képet a kicsikéről!
(#) alek válasza ati790731 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Ha Baxi Eco akkor a váltószelep tisztítása igen macerás, tapasztalat nélkül nehéz megoldani, hozzáértönek is egy két óra, ha jó munkát akar csinálni.
(#) Bimballo hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Üdv, Vaillant vuw 242 turbós kombi kazánom van. A fűtési része oké. A melegvíznél azt csinálja, hogy nyitás után 1-2 másodperccel kialszik a lángot jelző led, majd visszajön, megint kialszik, megint visszajön párszor, aztán vagy leáll piros lámpával, vagy helyrejön és megy a melegvíz. Teljesen nyitott csapnál a kiadott melegvíz nem meleg, hanem langyos, miközben a beépített hőmérő 65-70 fokot mutat. El kell zárnom félig a csapot, hogy rendes meleg jöjjön.
Benéztem a kémlelőablakon és azt látom, hogy gyújtás után 1-2 másodperccel az égősor egy részén kialszik a láng. A többi részen ég, de az érzékelő alatt pont nem, ezért nem érzékel lángot és kapcsol ki. Viszont begyújtáskor jó, tehát nincs eltömődve az égősor. Olyan, mintha kevés gázt kapna, miután begyújtott és átállt melegítés üzemmódba (ilyenkor hallani is, hogy változik a hangja, erősebb lesz a láng).
Ötlet?
(#) toro válasza Bimballo hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
A lemezes hőcserélőd elrakódott a piros lámpa az ionikus elektróda oxidáltságára utal!
Tisztítás után visszaáll a melegvíz készítésed.
A VUW melegvíz készítéskor a kazánköri hőcserélő előre menő és visszatérő ágának a különbségéből állítja a HMV hőfokát! A beépített hőmérő kizárólag a kazánkörben lévő víz hőmérsékletét méri.
Az elektróda a három közül a bal oldali. Egy csiszpló vászonnal tisztítsd meg.
(#) toro válasza alek hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Ha a szelepet komplett kiveszed könnyű megtisztítani.
(#) Bimballo válasza toro hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Sajnos nem elektróda hiba, az elektróda környékén nem ég a láng, ezért nem érzékel. Nekem inkább gázellátás problémának tűnik.

Létezik olyan, hogy túl sok gázt kap és ezért nem ég rendesen? Mert egyszer volt vele már olyan, hogy nem volt elég meleg a víz és akkor a szerelő állított valamit, azt mondta, hogy a teljesítménye több lesz. Gondolom akkor több gázt is kap, nem?
(#) gyoret válasza toro hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
OK, nem cserélek, tisztíttatok! Esetleg tudnál valakit ajánlani 16. környékén?
(#) gyoret válasza briki hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Még egy kérdés: levett burkolatnál beállítottam a max. fűtőteljesítményt a névleges felére és azt tapasztaltam, hogy ekkora és nagyobb teljesítménynél "ugrál" a lángmagasság! Gondolom, ilyenkor nem modulál!? Viszont begyújtás után nem "ugrál", megy rendesen. Mi lehet a baj, ha ez egyáltalán az?
(#) briki válasza gyoret hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Szia!
Levett előlapnál- égőtér burkolatára gondolok- nyílt égésterűvé válik a készülék, megváltozik a légellátás, égési viszonyok- más irányból is kapja levegőt-, ezért imbolyoghat a láng. A névleges teljesítmény 30%-áig szabad visszaszabályozni a teljesítmény (általában). Ha a hőmérséklet úgy kívánja, modulál így is.
Következő: »»   92 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem