Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   85 / 282
(#) Ninoo hozzászólása Feb 20, 2012 /

Sziasztok!
Kettővel ezelötti írásomhoz még annyi, hogy ugyanez a laptop 1gigát használ a videókártyához. Pedig annak saját memóriája van elvileg. Asus k53s típus. Tehát eszi a RAM-ot.Véletlenül akadtam rá egy fórumra, ahol ugyanez volt a problémája az írónak, hogy a videókártya a RAM-ot használja.Ugyanez az ASUS gép volt, mint az enyém. Ott azt írták neki, hogy kapcsolja ki az alaplapi vagy virtuális videokártyát(nem emlékszem pontosan, de a lényeg, hogy az eszközkezelőben a videókártyák fülnél van: Inel HD Graphits Family, a másik NVIDIA Geforce.)De ha kikapcsolja az elsőt amit írtam, akkor nem fog menni az NVIDIA sem.Mit tegyek szerintetek?
hegusp
(#) cNobody válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Először szerintem nézzétek meg annak a BIOS chipnek az azonosítóját mert az sem biztos hogy EEPROM, nagyon valószínű hogy inkább FLASH.
(#) viezer válasza lsilent hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Csak magában az í-t? Eddig bármit nyomtam induláskor, amit a netten találtam, nem kezdett el olvasni flash-ről. A kbc mit rövidít?
(#) alexandr13 hozzászólása Feb 21, 2012 /

Üdv.mindenkinek,sziasztok-van egy nagy gondom éspedig,rendelkezem már egy jó pár éve egy laptop-al Dell Latitude D800-as modell,eddig minden rendben volt vele csak most nem éspedig a bekapcsoláskor nem ismeri fel az operációs rendszert ami XP-csak mind újra kapcsolja magát a Bios-ban beenged,de itt nem tudom beállítani cd-meghajtót ,hogy legyen elsődleges és innen induljon a Windows ,tehát a cd-öl,hogy újra tudjam telepíteni az operációs rendszert kellene valami configuracion password amit sajnos nem tudok mivel nem kellet járnom a bios-ban soha és amikor vettem a laptop-ot használtan hát én nem is gondoltam, hogy lehetségesen le van kódolva a bios-a nagy kérdésem az lenne,hogy mit tudjak kezdeni vele?meg tudom én javítani valahogyan itthon?tudtok adni valami ötletet számomra?
Köszönöm előre is segítségeteket.
Egy kellemes napot mindenkinek,sziasztok,Alex.
(#) viezer hozzászólása Feb 21, 2012 /

Helló! Adott egy Asus K61IC laptop amiben egy kivehető videókártya van Nvidia chipsettel. Ha a kártya a gépben van a táp elkezd villogni, mintha lekapcsolna rövidzár miatt és a gép sem indul. Ha a videókártyát kiveszem, akkor a táp rendesen megyen és az alaplap fel is pörög, evidens kép nélkül. Mi lehet a gond? Köszönöm!
(#) viezer válasza alexandr13 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Helló! Próbád meg addig szétszedni, míg az ellemet ki tudod venni. Hagyd úgy egy pár órát, tedd vissza az elemet és próbáld utánna. Nem 100%, hogy működni fog ennél a modelnél.
(#) alexandr13 válasza viezer hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Köszi,meg próbálom ezt a variánst is utolsó bevetésül,mivel sokan azon a véleményen vannak,hogy ezekben a modellekben meglehet,hogy nincs elem,ha nincs elem akkor szedhetem szét a gépet darabokra és még mindig nem találtam meg amit keresek
(#) KTobi válasza viezer hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Rákeresve a netten (megfelelő oldalon) kijött a szerviz pdf, hogy hogyan lehet törölni ennél a modellnél, elvileg a procihűtő alatt kell lennie egy 24c04es 8lábú csipnek, ennek kell rövidre zárni bootoláskor a 3-6 majd 4-5 végül a 3-7lábát. De ezt hagyd a végére, előbb próbálkozz egyszerűbb módszerekkel.
Szerk: Kicsit jobban átnézve (70oldalas doksi) a pontos chiptől függően (utolsó két szám variálhat, gondolom) valamelyik kombináció a bootolás közben kivett HDD mellett törli a jelszót.
(#) alexandr13 válasza KTobi hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Köszi,minden vélemény jól jön most
(#) lsilent válasza viezer hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Lehet nem a hosszú i. A space mellett van vagy jobbról vagy balról, az aposztróf, és az a kis hullámos karakter van a gombon(amit a kb-re használnak). A kbc a keyboard controller röviditése, a régi toshibáknál külön kellett flashelni.
(#) lsilent válasza Ninoo hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

A te géped 1 optimusos rendszer, 2 videoval. Az intel a gyengébb, nincs saját ramja. Ne kapcsold ki! Az végzi alap grafikai műveleteket. Milyen gép?
(#) lsilent válasza viezer hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Zárlatos a videokártya. Vagy nem bele való. Ezeknél a videokártya, saját magának állitja elő a tápfeszeket. Ugyanabból a 19-20V-ból amiből a gép is működik. Ezt jellemzően azonnal megkapja. Ha zárlatos elhúzhatja. Digit multi zárlat keresés és kiderül. De ha sokáig próbálgatod benne a karit, a lapot is tönkre teheted.
(#) viezer válasza lsilent hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Köszi! Bele való, mert láttam működni. Ment vagy 3 percet nállam. Elindítottam rajta egy CPU, GPU stresz tesztet és kb. 3 perc múlva egyből leáált és azóta nem indult el.
(#) Ninoo válasza lsilent hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Szia!
Asus k53s laptop. Azt hallottam, hogy az 1GB-ot a RAM-ból az alaplapi videókártya használja,és ha például játszom, akkor átvált az Nvidiára.Annak meg van sajátja. De nem tudom, hogy automatikusan átvált-e. És gondolom akkor ez összefügg a bekapcsoláskor jelentkező sötét képernyővel is.Vagyis, hogy sokáig sötét a kép bootoláskor. Bár régebben nem volt, míg nem raktam fel mindent. Mit csináljak vele, hogy ne legyen sötét? Bios? Minden driver, software fent van,frissíti is magát a gép rendszeresen
(#) lsilent válasza Ninoo hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

először én defaultra állítanám a bios-t. Bár nem egészen világos, hogy meddig sötét a kép. Nem látod, a logót, vagy azt, hogy tölt a rendszer, és egyszer csak bent van winben? Egy rövid videot ha tudsz csinálj már, csak hogy lássuk miről is beszélsz. vagy csak küldd el mailben.
(#) Ninoo válasza lsilent hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Szia!
Azt hiszem, megjavult. 45mp alatt bejelentkezik. Közben látható a win7 logó, később a cursor is, és az is amikor tölt, kis karika kőrözik. Kipróbáltam töltővel és akkuról is, egyformán jelentkezik be. Lehet azért lett jó, mert a grafikus beállításoknál átállítottam teljesítményre minőség helyett? Bár az nvidiának is van külön panele a beállításhoz. Na azt nem mertem állítgatni. De attól még az zavar, hogy a RAM-ból elnyel 1GB-ot.Most, hogy a legjobb teljesítményre van állítva, a RAM-ból is kevesebbet használ. De annak örülnék, ha csak az nvidia menne a saját memóriája miatt. Nem pedig az alaplapi vidi.
hegusp
(#) lsilent válasza Ninoo hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Egyenlőre erre én nem találtam programot, de te vettél optimusos rendszert, evvel jár. Az aksi használat szempontjából, jó. Javaslom vegyél bele pl 4Gb ramot. Ha meg van benne annyi, akkor kár magad ezen hergelni, mert az elég kell hogy legyen. Bár nem tudom mire használod a gépet. De szerintem a fenntartott video memória, is arányos. Tehát pl 1gb-ból csak 256mb, 4-ből pedig 1Gb.
(#) Ninoo hozzászólása Feb 25, 2012 /

Amit most észrevettem, játék közben váltogatja a kártyákat. Olyankor a felbontást is megváltoztatja, de ami rosszabb, hogy néha megáll minden 3-4mp-re.Mint amikor kifagy a gép.
(#) Papp Ferike hozzászólása Feb 25, 2012 /

Üdv! Lenne egy hp dv 6000-es gépem. Az adapter csatlakozó aljzatom tönkrement. Merre lehet ezeket keresni? A típusa rá van írva,de a gugli nem dob ki semmit, persze lehet csak egy sorozatszám. Köszi a segítséget.
(#) neocska válasza Papp Ferike hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

(#) Ninoo válasza lsilent hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Az nvidia beállításban átállítottam kiegyensúlyozottról legjobb minőségre. Ekkor váltogatta a felbontást, és ekkor látszódik minden bootoláskor. Most visszaraktam kiegyensúlyozottra, nem látom hogy váltogatna, és bootoláskor megint sötétség. Vagyis nincs win logó, az első amit látok, az az üdvözlés.Érdekes...Vajon kiegyesúlyozott állapotban használja az nvidiát?
hegusp
(#) viezer válasza lsilent hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Meg lett a hiba a videókártyánál. A táp részében egy K0355-ös Mosfet volt megmenve. Köszi a tanácsot.
(#) hobbi53 hozzászólása Feb 27, 2012 /

Sziasztok!
kaptam egy IBM T42 laptopot hibásként,és szeretném életrekelteni a segitségetekkel.Amit eddig kideritettem az hogy semmi életjelet nemmutat,az alaplapon mérve van 16V 5V 3.3V az aksi csatlakozonál van 3.3v három lábon.Tehát ledek nemvilágitanak bekapcsolásra sem reagál.Segitségeteket elöreis köszönöm!
(#) viezer hozzászólása Feb 27, 2012 /

Helló! Adott egy Aspire 5520-as ami látja tápot és fel is pörög 1-2 másodpercre és leáll, mindezt kép nélkül. Ezt a végtelen ciklust csinálja. RAM és CPU volt cserélve és azzal is ugyanez a helyzet. Nincs külső monitoron sem kép. Mi lehet a gond? Köszi!
(#) hobbi53 hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok!
Közben tovább méregettem az IBM t42 es alaplapon és találtam egy elfüstölt diodát D6 az anodnál van 3.3V a katodnál zárlatot mérek.Megtudná mondani valaki hogy mivelvan kapcsolatban ez a pont RTC VCC?
(#) JaniK hozzászólása Feb 29, 2012 /

Hello szakik.
Eloszor is koszonom nektek ezt a fórumot, már majdnem teljesen végig olvastam ezt is.
Nos, a gépem - Acer Extensa 5235, tolti az akumulátort, narancssárga LED ég kozben, aztán vagy három óra után átvált zoldre, de a fenének sem akar bekapcsolni- egyszer csak így kezdett viselkedni.
Sem a ventilátor nem indul, sem más LED ki nem gyullad.
Darabokra bontottam, az alaplapon egy szál biztosítékot sem leltem, hát jó lenne valami kapcsolási rajz hozzá.
Próbáltam csak a sima anyalapot megtáplálni a tápegységrol, akumulátor nem volt rajta, sem pedig semmi más rákapcsolva (HDD, ODD, RAM, ...), vártam a Bios POST tesztjére, de úgy sem indul semmi.
Éppen ezért is gondoltam, hogy nem-e nem is olyan nagy a baj.
Eggyet azonban leltem, a procitól nem messze egy 560?F/2,5V miniSMD kondi kissé kezd púposodni, pozíciója PC133, ez van legkozelebb a Celeronhoz.
Az egészet megelozte kb. három hónapja - kóla omlott kb. 2 dcl a bill.-re, gyorsan kikaptam az akut, szerencsére nem volt rajta a tápegység, megráztam, hagytam két napot szikkadni, utánna ment (!!!), csodáltam is - Acer.
Most meg ez van.
Koszonom a segítségeteket.
JK
(#) zolika60 válasza JaniK hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Sajnos a kóla hiába szárad meg ha nem mosod le azonnal a lapról korrodálja a vezetőket. Ráadásul a cukros ragacs is vezet, amiből kóboráramok is lehetnek. A biztosítékok hasonlóak az ellenállásokhoz. Vagy a panelen láthatsz F jelölést mellette, vagy 0 van ráírva a tokra. Esetleg mindkettő. Ha szerencséd van találsz egy rosszat. De a kólát mosd ki mindenképp.
(#) lsilent válasza viezer hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

északi híd hiba, a ferde magos mcp a hunyó. 100%. nem egyszerű mutatvány a javítása, a csere szinte esélytelen, ezeken segít a reflow, és hibátlanul megy utána, de a ragasztót, le kell szedni maradéktalanul, és abból bizony küldtek rendesen az ic széle alá is, ha nem vagy elég óvatos, a vezetősávok bánják. Ha nem vagy elég alapos, pedig az alaplap. Sok sikert!
(#) lsilent válasza JaniK hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

csatlakozom az előttem szólóhoz, keress olyan helyet ahol látszik a kóla nyoma, vagyis inkább a maradéka, ami gyakorlatilag cukor szirup. Panel ki, sajnos más nincs, langyos vízzel lemos, hagy jól megszáradni. Aztán lehet keresni mi a hiba.
(#) lsilent válasza hobbi53 hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Jellemzően a déli híddal. vmi 82801dbm talán. de van ott a rajzban 1 kondi is, az is lehet a hunyó. Próbából vedd le. Vagy ha van szabályozható tápod, tápláld meg azt a pontos 3,3 V-al. ami melegszik az a rossz.
Következő: »»   85 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem