Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1009 / 2501
(#) csabacsaba válasza emersys hozzászólására (») Feb 24, 2012 /
 
Nyak rajz van hozza?
(#) emersys válasza csabacsaba hozzászólására (») Feb 24, 2012 /
 
Sajnos nekem nincs. A 400wos testvérét már megépítettem és ugyan azt áttudnám adni, meg használhatnád is +-50V ról, de nem To3-ra terveztem. Úgyhogy sajnálom nekem 200w-os To3 tokoshoz nincs semmiféle nyákom.
-Más esetleg majd biztos tud segédkezni.
(#) emersys válasza compaqamplifier hozzászólására (») Feb 24, 2012 /
 
Szia. Látni kéne a pontos kapcsolási rajzot. meg a nyáktervét is. Amit azt hiszem te tudnál megtenni a legelőbb. És ha a kapcsolás jó, és a nyáktervet is többszöri átnézés után annak véled, akkor a panelt kell átnézni. Főleg ha az nem is maródott le rendesen..
(#) Doncso válasza Davidd hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Csak egy kérdés. a 400w-os VF2 véletlenül nem 4 ohmon tudja a 400-at? Mert az 8 ohmon akkor csak 200 körül van, ennél fogva a 270w is csak 125 körül lesz. Nem mintha ez nem lenne nagy hangerő ha jó hangszórókkal van csatlakoztatva.
(#) Doncso válasza csabacsaba hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Építsd meg a quad 200w-os változatát ahogy én csináltam meg, 4db TO-3 as 2n3773 van a végén, és 8 ohmon tudja a 200w-ot, 4 ohmon viszont nem ajánlom a 3773-akkal. +-65v kell neki, és mindent megtalálsz a quad405 topicba róla.
(#) zecx válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
NA faja akkor eleve rosszul kötötem.De viszont a rajz is hiányos mert nem csak ez a 2din csati található,hanem van még 4 abból egy kapcsoloval álithtó,össz vissz 6 poti van 2 a mély ill magasat szabályoza 4 pedig a csati erejét.
Kisé átszerkesztem a rajzot.
Hirtelen bocsi a szakszerűtlenségér.
Nos a d1es ami c-s jelzést is kap egy választóval.
de a többi din már a 2xtb re emgy és onnan poti. Akkor most a kapcsolos D1 a bemenet?
(#) csabacsaba hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Az lenne a kerdesem hogy mennyi befolyasolja ha a vegtranzisztorok vezetekkel van vezetve a nyakhoz.?
(#) emersys válasza csabacsaba hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Nem a legszerencsésebb, de ha a helyzet megköveteli érthető az eljárás. A lényeg, hogy ha rövid (10-15cm) az általában még nem működék úgymond antennaként.
De az erősítő egyik feléből a másikba való tranzisztor átvezetékezés, már komoly gondokkal járhat.
(#) compaqamplifier válasza emersys hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Nem az hogy nem maródott le rendesen, hanem a tanár mániája hogy spórol és a két vezető szál között meghadja a panelen ami van... ellenállások rendben vannak, kondik is dióda is, nagy tranzisztorok is, kettő kicsit azt cseréltem.
(#) emersys válasza compaqamplifier hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Értelek.
Akkor gondolom teleföldet használ fő földelésként a tanárod. -ennek is megvan ez előnye, de a hátránya is hangfrekiben.. az utóbbi pl az ellenőrizhetetlen áramirányokban mutatkozik meg.
De az is lehet amire még tudok gondolni , hogy csak bekapcsolja a teleföld opciót, viszont már maga a föld ugyan megvan.. -ennek viszont így értelme nincs.. A pontos kapcsolási rajza titkos ami szerint építetted?
(#) Gránátalma hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Hali!
Erősítő alapkapcsolás témában kereslek fel titeket ezúttal, mert a házi feladat, elmélet topikban sajnos nem kaptam használható választ.
Hátha itt fogok.

Idézet:
„(kapcsolást sprintben rajzoltam meg mert más célprogramom momentán nincs)

A kapcsolásból felírtam a bemeneti ellenállás, illetve a kimeneti ellenállás képletét, de nem nagyon sikerül a feszültség és áram erősítés képlete.

Rbe= R2xh11e x[R1+(1/h22exRc)]
Rki= Rcx1/h22ex [R1+(h11exR2)]

Szerintem így alakul a dolog, de ha nem szóljatok!
Az erősítésekkel viszont nem boldogultam.
Ötletek?”
(#) Davidd válasza Doncso hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Udv!Nem a 400w 8 ohmon tudja ha jol emlekszem +/-84 v mellet.Itt a kep rolla.Velemenyed rola? Tenyleg tudhatja amit irnak rola,mert paran elkeszitettek es valakinak ha jol emlekszem 440w ot kiszedett belole.Tovabbi szep napot.
(#) vd1992 hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy 5.1-es erősítő, amiben egy IC állította a 6 csatorna hangerejét egyetlen potméter állása alapján. Ez az IC tönkrement, és beszerezhetetlen.

Tudtok hasonló IC-ről, vagy tudtok mondani olyan áramkört, amivel ez ki tudnám váltani?
(#) xpke hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Én sajnos nagyon zöldfülű vagyok a témában, sokat is gondolkodtam, hogy meg merjem-e kérdezni tőletek szerény kis bajomat. Én csupán annyit szeretnék megkérdezni a hozzáértőktől, hogy van egy régebbi stereo erősítőm. A problémám annyi vele hogy kisebb hangerőnél is recsegő, torz hangot ad ki. Nem mindig, kb fél órás használat után. Sokáig a hangfalra gyanakodtam, de mikor az erősítőbe fejhallgatót dugtam, akkor is tapasztaltam a problémát, így arra gyanakszom, hogy nem annak lehet baja. Nekem elég "kényes" a hallásom és meghallom, ha valami torz vagy nem úgy szól ahogy kell. Sokan nem figyeltek fel rá, de engem zavar. Tudom láttatlanban nem lehet sok okasat mondani, de szerintetek meg lehetne-e javítani a készüléket, továbbá érdemes lenne-e foglalkozni vele? Én nagyon szeretem, mert jó kis masina lenne, de semmit nem értek hozzá. Egyszer szedtem le a tetejét, belekukkantván hogy mennyire poros, kókányolásnyomot nem láttam benne így gyorsan vissza is raktam a tetőt. Kérlek benneteket, ha tudtok valami tanácsot adni ezzel kapcsolatban jelezzétek nekem. Előre is köszönöm a fáradozásotokat.
Xpke
(#) reloop válasza xpke hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Üdv! Tölts fel ide egy fotót a belsejéről.
(#) reloop válasza vd1992 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Szia! IC típusa? Erősítő típusa?
(#) djdavid hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
ma kiprobáltam a RX 800 as bal oldalát kicseréltem benne a kt tranyókat BD 317 re meg 318 ra meg a BD 139 140 es meghajtó tranyókat lecseréltem BD 244c és 243 c re és az volna a kérdésem hogy a másik panelen ot is vanak ilyen orosz tranyók amiket a képen bejelöltem Pirosal gyárilag a meghajtó tranyók is ilyen számú orosz tranyó volt nah most amit bejelöltem pirosal azokat nem cserélhetem ki BD 244 c és 243 c re? SOS valaki segítsen
(#) vd1992 válasza reloop hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
IC: SJ3358
(#) compaqamplifier válasza emersys hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Nem csak nincs fényképezőm se scanerem. Viszont ha lesz időm vagy kérek kölcsön vagy berajzolom paintbe. Áramfelvételt nem mutatott élesztéskor a műszer. tranzisztorok meg nem is melegedtek.
(#) Doncso válasza Davidd hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Így már értem, ezt a Király úr tervezte, hoznia kell ami oda van írva, a fetek is elég jók, szerintem hajrá.
(#) matyusz hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.
Van egy Bayreuth Micro SV-281-es erősítőm amiben most cseréltem végfokot. És szeretnék ehhez az erősítőhöz kapcsolási rajzot kérni, mert a balansz körnél át van vezetékkel kötözgetve 1-2 ellenállás helye, és így nem lehet állítani a balanszot (ha jobbra, ha balra tekerem, akkor is mindkét csatorna halkul). Ha valaki tudna ebben segíteni előre is köszönöm.
(#) demcar hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.

Én szeretnék az autómba épiteni egy subb erősitőt, magával az erősitő megépitésével nincs is gond, csak az hogy 12V-ra kell, ebben szeretném a segitségetek kérni hogy ezt a problémát hogyan oldjam meg, vagyis hogy van-e olyan erősitő kapcsolás ami 12V-ról megy, és van vagy 100-150W-os. A segitséget, tanácsokat előre is köszönöm.
(#) reloop válasza demcar hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Szia! A megoldás egy DC-DC átalakító, melyet az autós erősítők tartalmaznak is. Kapcsoló üzemű tápegységgel kell +/-30-40V-ot előállítani, erre mehet a tetszőleges erősítő.
Bővebben: Link
(#) demcar válasza reloop hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Oké, köszi a tippet szétnézek a témában, és épitek valamit.
(#) zsindely hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon is,és a hobbielektronikusok küzt is,bár magamat nem nevezném annak nemrég kezdtem el kapírgálni a témát.A lelkesedés megvan,de a tudás,háth az hagy kivetni valót :S Szóval a kérdésem a következö lenne,találtam 1 rosz videomagnót,kibuheráltam a tápját,van rajta trafó,kondenzátor,tranzisztorok(4db) és ebböl szeretnék,ha nem is sztereo,de egy mono erösítöt eszkábálni,felhasználási területe egy 230W reflexdoboz meghajtása lenne,ha ki lehet belöle annyi powert csikarni,illettve ha egyáltalán bármit is ki lehet hozni belöle,ha valaki vállalkozik,hogy segít készítek képet róla,leírkálom az alkatrészek adatait,célom legföbbképp a tanulmányozás
(#) mindenes válasza zsindely hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Egy ilyen trafóból nem túl sokat lehet ki hozni, sacc per kb 50-70W lehet ami egy 2x tda2030 nak még éppen megfelel.Egy ilyen trafótól ettől nagyobb teljesitményre ne számíts. Bővebben: Link
(#) mindenes válasza mindenes hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
... ez a kapcsolás pont kezdőknek való, rengeteg tapasztalatot és gyakorlatot lehet belőle szerezni úgy hogy egy ilyenhez pont tökéletes lesz . Üdv.
(#) xpke válasza reloop hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Készítettem pár képet az erősítőről. Én úgy látom, hogy nem piszkált bele senki sem, de mint mondtam nagyon nem értek ezekhez. Nehéz és tele van mindenféle kondenzátorral. Sérülést nem láttam benne. Az erősítő egy Fisher CA-890 tipus. Nemtudom, hogy megéri-e vele foglalkozni. Minden tanácsot szívesen fogadok.
(#) Doncso válasza emersys hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Nem fogod elhinni, most meg leégett a trafója magától Ezen már csak röhögni tudok, ez röhejes. Egész egyszerűen menetzárlatos lett a primer oldal, terheletlenül, nagyjából 1-1,5w- al hajtva leégett a trafója. Szerinted rituálisan gyújtuk fel vagy verjük össze egy samuval?
(#) emersys válasza Doncso hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Akkor most kapaszkodj meg ha még nem nevetted volna ki magad, hogy semmisen pótolhatatlan..
Maga a helyzet valóban elég nevetséges, de ugyanakkor szánalmas is..

IMGP2233.JPG
    
Következő: »»   1009 / 2501
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem