Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Láttam hogy van már ötös is a stúdióból. Egyiket sem tudom letölteni a netről mert nincs meg hogy hol lehet. Minden link az atmel oldalra mutat de az meg 404-et mond. Valaki nem tud olyan programot ami ehhez a programozóhoz jó? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390369630154#ht_...wt_952
5 percenként nem kérdezünk....
Elvileg megy az AVR-Studioval... http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=489155 Gyakorlatilag az avrstudio a www.atmel.com oldalról tölthető le... (4.19 és a 5.0 is). USBASP: az 5-ös studiot felejtsd is el vele.... Előbb bevásárlunk, utána kérdezünk ?
Hát lehet először kellett volna kérdezni.
Na de meg tudsz adni kérlek egy linket mert vagy 25 percig kerestem de nincs. Akkor nekem ehhez a programozóhoz melyik kéne a tiny 45-höz? Gratulálok az oldaladhoz! Pont az előbb olvastam.
De nincs link ahonnan le lehetne tölteni. Nem találom.
Ha olyan okos vagy akkor mondd meg hol van a letöltési link. Mert te csak az oldalait adtad meg.
Pedig ott van, a Register gomb egy CD-vel. Az adatlapot ki kell töltened, másképp nem adja...
@TavIR-AVR: Én eddig úgy tudtam hogy az USBASP sehogy sem működhet AVR Studio alól, de pl. a Khazama-AVR, Bascom-AVR és az avrdude támogatja. AVR Studio 4 alá a legegyszerűbb eszköz az AVR-Doper, az USBASP ennél valamivel primitívebb. Ez egy USB-HID eszköz, nem emulál COM-portot ami ahhoz kell hogy STK500-ként felismerje, más fejlettebb eszközt(pl. AVRISP-mkII, AVR-Dragon, stb.) pedig szintén nem tud emulálni amit az AVR Studio 4 ismer. Ha tévednék javítsatok ki, emberi nyelven írt és képekkel kiegészített melléklet társaságában.
Középtől kissé balra láthatod a CD ikont, vörös register felirattal. Kattintasz, kitöltöd, majd megvárod, míg lecsorog ~50k-val a 4.19...
Zombee-hoz képest egész gyorsan mozognak az ujjaid!
Kereses tanitashoz javaslom a lmgtfy.com oldalt. Az ezzel generalt linkre kattintva animacioval meg az is megmutatja, hogy be kell irni es ra kell kattintani a gombra.
Ismerem, de őszinte szándékom volt, hogy ne kioktató legyek, hanem tényleg segíteni próbáljak.
Amúgy tényleg jó a lmgtfy .
Na de akkor összegezzük hogy ezzel http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390369630154#ht_...wt_952 a programozóval melyik progi megy ami tudja a tiny 45-öt.
A korábbi Studio4 változatok támogatták ugyan, de aztán nem tudom mióta kivették belőle.
Zsolt36: Avrdude, vagy Chipblaster Amúgy az ebay linked elvezet ide: UsbAsp Eszerint: AVRDUDE supports USBasp since version 5.2. BASCOM-AVR supports USBasp since version 1.11.9.6. Khazama AVR Programmer is a Windows XP/Vista GUI application for USBasp and avrdude. eXtreme Burner - AVR is a Windows GUI Software for USBasp based USB AVR programmers.
Köszönöm, így legalább az én tudásom is bővült egy kicsikét és nem is tévedtem, hogy 4.19 nem támogatja.
Ha nekem ilyen programozóm lenne, akkor is AVR Studio alól programoznék, és a Khazama-AVR-el égetnék. Elátkoztam azt a napot, kilyukasztottam a naptárat is amikor megépítettem egy USBASP-t. Borzalom!
Akkor nekem szerencsém volt, mert én is valami USBASP szerű valamit építettem először, de aztán nem működött nekem. Azóta is valahol a fiókban lapul működésképtelenül. Mindenesetre az első elektronikai próbálkozásom volt.
Szerencsére kaptam ajándékba anno egy STK200-t.
Az őszintét megvallva nekem sem működött, de nem is küzdöttem vele sokat, mivel akkor már
az AVRISP-mkII változatomat tervezgettem, és volt már Doper és hardveres illesztésű STK500-asom is. A baleset csak a kíváncsiságom miatt történt mert valaki azt mondta hogy Khazama-AVR alól a lezárt AVR-ek tartalma is kiolvasható, persze tudjuk hogy ez egy bődületes marhaság...
Na az szép is lenne, ha úgy lenne...
Kicsit megkérdőjelezné az egész Atmel portfóliót akkor.
Hardveresen véd a lockbit, így tehát nincs az a SW ami kiolvashatja. Aki ezt elhiszi, az nincs tisztában az AVR belső hardveres felépítésével, a program memória és az ISP és JTAG interfészek ehhez való kapcsolatával.
A Fuse biteket tároló flash regiszter bitje fizikailag kapcsol egy multiplexert, és a program memória flash kimenetét ami az interfészek felé menne, "leköti" / átkapcsolja nullára. És egyben a fuse biteket tároló regiszter önmagát védi "reteszelődéssel", hogy ne lehessen kikapcsolni a lock bitet. Csak az erase device veszi ki, ám mivel a fuse bit a memória végén található, így minden esetben törlődik a program memória azelőtt mielőtt az erase device a lockbitekhez érne.
Azóta tudom hogy Németországban párszáz euróért lecsiszolják a tokot,
belenyomnak egy tűt amivel rövidrezárnak valamit, és úgy olvassák ki az adatokat...
Ezt én is tudom, sőt, PIC-nél még egyszerűbb volt, még csiszolni sem kellett...
De: én PC SW-t írtam, ahogy az előttem elhangzott hozzászólás is. Ezt cáfoltam, hogy SW-el megvalósíthatatlan.
Minek annyit szenvedni, rontgen lezerrel ki lehet utni azt a bitet
Néztem neten hogy az avr-eket lehet v-bus ként használni, azzal lehetne LPT portot szimulálni?
Az LPT port 5V jelszintű kimenetekkel rendelkezik. Szabványa szerint kis áramokat képes kiadni, így szerintem még úgy is képes lenne erre, hogy közvetlen az AVR lábai az "lpt" kimenetek.
Bár nem egészen tudom mit takar a v-bus.
A v-bus az hogy usb-re van bekötve az avr, igazából az lpt portból 1 láb kéne hogy az RC távirányítót összekössem a géppel hogy szimulátorba használjam, csak nincs LPT a laptopon. ezért akarom megoldani így valahogy.
Nem a VUSB-re gondoltál?
A dolog megoldható. Persze ugye az adott program amit a gépeden futtatsz egy LPT portra számít. Meg kell írnod a windows (esetleg linux?) drivert ami az AVR-edből egy natív lpt portot fabrikál. Nos az utóbbihoz nagy hekkernek kell lenni.
igazad van, bocs elírtam. Azon filózom hogy az avr-be is kéne valami hex, én is ezt az oldalt néztem amit belikeltél, ott vannak valami letölthető dolgok, azokat nézem.
Sziasztok!
Az lenne a probléma hogy kéne csinálnom megrendelésre egy olyan eszközt aminek lenne 4-5 esetleg több csatornája és jelezné ha mozgás van. Egy vevőegység kéne amin van minden csatornának egy led és az jelezné ha mozgás van. Az adó oldalon semmi nem kéne csak az adó meg egy avr ami küld egy azonosítót a csatornához és a vevő aszerint tudja honnan jön a jel. A mozgásérzékelőnek záró érintkezője van magyarul ha az avr lábára magas logikai szint jön akkor kéne elküldenie a kódot miszerint a vevő kapcsolja a megfelelő ledet. Ha lenne ötleted akkor írd meg nekem kérlek. Még azt nem írtam hogy a vevő oldalon egy avr lenne és az azonosítaná a jeleket. Láttam a pic-es kapunyitót de az pic-kel megy meg amúgy is a program sem megfelelő bele mert több csatorna lenne több kóddal, az meg csak egyet tud. Az lenne a lényeg hogy minél olcsóbb és egyszerűbb legyen és ezekkel az rf modulokkal menjen. Ha valamit nem értetek akkor bocs csak sietek. Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |