Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lehet vegulis veszelyes, de ez a szereles modjatol fugg. Viszont ez egy sima TRIAC-os szabalyzo, ennyi penzert szerintem tobbet lehetne csinalni otthon.
Az érettségire nagy szükség van. Az emberek nagy többsége életében akkor tudja a legtöbbet és onnan kezdve már csak felejt. Nem csak szakma kell, hanem egy kis általános műveltség sem árt. Igen is tudja minden magyar ember a történelmünk nagyjai, vagy az irodalmunk kiemelkedő személyiségeinek nevét, vagy munkásságát.
Szoktam én is olvasgatni és írogatni is nevelő célzattal. Hátha valaki ezen okból előveszi a hetedikes fizika könyvet. Bár a hozzászólásaim időnként eltűnnek.
Az idén, bot nélkül fogott csukám. Az előzetes megállapítások alapján az éhezés és a máj probléma végzett vele. A kifolyó zsilipen akadt fenn.
Így igaz, kell az általános műveltség is, de attól még jó lenne hasznos dolgokat is tanítani. Emlékszem anno pl. azért utáltam irodalmat tanulni, mert (tisztelet a kivételnek) olyan emberekről tanultunk akik szerintem nem érdemesek arra hogy tiszteljem (hiába akarta a tanár úgy beállítani). Alkoholista, elmebeteg, *, öngyilkosjelöltekről van szó - és nem érdekelt hogy a csak félig működő agyából milyen förmedvényeket írt le. Persze lehetett volna más is, vannak igazán nagyszerű irodalmi alkotások, amiket nem kínszenvedés olvasni/tanulni, hanem akár szórakoztató is lehet, és nem utálja meg az összes diák mindjárt az elején.
Magyarul: amit irodalomból tanítottak ugyanolyan hazug dolog volt, mint amit pl. történelemből. Józan paraszti ésszel belegondolva is látszott, hogy mekkora marhaságokat kell megtanítani. (Pl. ideiglenesen hazánkban tartozkodó szovjet barátaink - ez még gyerekfejjel is nehezen hihető volt)
Amit én soha nem untam meg, mert 2* is elolvastam az Csukás István: Nyár a szigeten című könyve.
Sem Mikszáthról sem Adyról sem mondjuk József Attiláról nem gondolnám, hogy nem kellett volna tanulnom róluk. Pedig az elmebeteg jelzőn kívül mindegyikükre igaz a többi megállapításod. Szerintem az életrajzon kívül a műveiket is olvasni kell.
Ez persze mindenkinél más. A kötelezők közül én az
Egri csillagokat, meg a Koppányi aga testamentumát szerettem a legjobban. De a Pál utcai fiúk, vagy Kőszívű ember fiai sem volt rossz.
Nincs egy rendes képed? Nem látom mert nagyon kicsi.
Mobillal milyen képet rakjak fel? Kép mentése és villámnézetbe nagyítás. De így se lesz sokkal jobb.
Nem tudtam, hogy mobillal készült. Mutatok egy csukásképemet én is, igaz ez horoggal lett fogva.
Arcra annyira ismerős. Nem szerepelt véletlenül a Sporthorgász valamelyik rekord hal fogásos cikkében?
Szalajtott már valakinek a (mounten bike) biciklije attól, hogy el volt használódva kicsit a hátsó váltó (illetve a váltóban a fogaskerekek, amin fut a lánc) ?
Én most szenvedtem 2 órát el azzal, hogy szétszedtem, benzinben megmostam, majd visszaraktam, de tán még rosszabb lett. Ami érdekes még, hogy csak akkor szalajt, ha erősen tekerem. Egyébként szépen "fut" a lánc.
Szia!
Nekem anno annyira szalajtott, hogy hegymenetből rollerezés lett a Gellérthegytől Budafokig. Többszáz kemény forintért sikerült új racsnit vennem bele. üdv: hp
Vicces ez a google translate. Csináltam egy új weboldalt a honlapomra és megnéztem angol fordításban. Az üres lőszer hüvelyt, vaginának fordította. Nem baj, maximum a látogatottságom nő.
Én meg abszolút nem tudom mit tegyek, mert ahogy néztem, végülis minden jó, csak mégsenemse
Szerintem a racsni kopott meg.
Nekem is volt ilyen bajom... Totál csere megoldotta...
A lánc lehet lazább lett, majd megpróbálok kivenni belőle egy szemet. :yes:
zolee1209: nekem is kéne már, főleg hogy egy fog ki van törve (de nem azon fut a lánc..).
Viktor, Call Of Duty szerelmes vagy? Vagy miért épp ez a játék?
A cikk elején írtam:
Idézet: Nem, nem vagyok az. Gondolom, hogy piacképesebb lesz ezzel... „...jómagam nem játszok és nem is ismerem a játékot. Túl nagy tapasztalatom nincs, hogy éppen mi a menő,...”
Ja, értem. Azt hittem 'belső használatra' lesz...!
Az se semmi. Nekem meg a hajtás ment tönkre mert tekertem és időnként mintha nem is tekerném a biciklit, hanem csak ülök rajta, de hiába tekerem a pedált, egyszerűen nem megy. Tekerni tudom, csak nem viszi hátra a kerékhez pedig jó volt a lánc. Így miután az elszállt így kénytelen voltam hazatolni biciklimet. De hazatolás közben az oldalán kiálló csavardarab kitépett egy kb 8 centi hosszú és 3 centi mély darabot a jobb lábamból. A "húsevő bicikli" tevékenysége után félek kerékpárra ülni.
Szép kis szomszédaid vannak...
Ja vagyúgy, értem mostmár, akkor lehet új lánc kéne.
Bár azthiszem nem olyan régi, talán 1 éves.
Húsevő bicikli, ez jó
Annó nekem olyan volt, hogy bekapta az első lácnkerék a nadrágom szárát. Hát persze hogy pont azt a lábamat kellett volna letenni megállás után Olyan is volt, hogy amikor kanyarodtam be, eltört a kormány. Hát persze hogy az árokban kötöttem ki
Igen valóban húsevő volt, mert a kitépett darabot nem találtam meg. Azután, hogy kitépte a darabot a lábamból, hívtak mentőt és bevittek a kórházba és a kórházban egyenesen a műtőbe vittek. A műtét alatt végig ébren voltam. Annyit csináltak, hogy beadtak egy érzéstelenítőt és utána beleöntöttek néhány folyadékot (a folyadékoktól borzasztóan csípett a seb) kis idő múlva sebkimetszést végeztek és a végén összevarták a sebet. Utána egy ideig naponta, majd háromnaponta jártam kötéscserére.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |