Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Sziasztok.
Lehet hogy butaságot kérdezek ,de találtam itthon egy 10L-es villanybojlert, és azt szeretném megkérdezni, ha rákötöm (zárt rendszerben) egy fűtőtestre egy keringetőszivattyúval, fel lehet-e melegiteni egy kb 50 M2-es műhelyt 20 c-fokra?
Az építmény hőveszteségétől függ, de ha sikerül is nem lesz olcsó így fűteni.
Szia.
Köszönöm a gyors választ, utánna olvastam egy másik topikban és teljesen igazad van. Mégegyszer köszi.
Szia! Köszönöm a segítségedet. Sajnos valóban két külön fázis van, és a helyzet annyival bonyolultabb, hogy a két mágneskapcsoló beépítésén túl, bekapcsolási késleltetést is kell alkalmazni az ívkioltás idejének áthidalására.
Kedves Valaki!
Egy alsó szerelésű átfolyó rendszerű vízmelegítő mondta fel a szolgálatot. A kép mellékelve. Ez egy ELITO tip. Német gyártmányú konyhai vízmelegítő. 3.5 KW 10 évig hibátlanul működött. Úgy látom, hogy a hidraulikus relé nem húz meg. A nyomás állító csavarral sem lehet már eredményt elérni. A Magyarországi szerviz megszűnt. Írtam a Német gyártónak, de nem válaszolt. Tud e valaki olyan szervizről ahol ezt javítanák, vagy van e ötlet a házilagos javításra? 2002 ben 30.000, Ft-ba került. Ha lehet még nem dobnám ki.
Üdv!
Nem ismerem ezt a típust, de nem lehet hogy csak vízköves? Üdv! Tomi
Köszönöm Tomi de nem vízköves mert rendesen átfolyik rajta a víz, csak a víznyomásra működő relé nem nyomja meg az elektromosságot kapcsoló érintkezőket.
Gyanítom, hogy a membrán szakadhatott ki. Ha nem találok szervizt, szét fogom szedni és beszámolok, hogy mit találtam. De még reménykedek benne, hogy találok szakembert. Azért köszönöm! Gábor
Sziasztok !
Az Ariston bojler márka mennyire megbízható ez a típus érdekelne-->Ariston Shape Premium 100. A garancia érvényesítése miatt gondolom a beüzemelést a mellékelt szakszervízes partnerrel kell végezni ?(Ez lehet hülye kérdés )
Sziasztok.Érdeklődni szeretnék.Kicseréltem a bojlerben a fűtőszálat, alapot stb.de amikor bekapcsol elég hangos(kb. 65 fokra van állítva).Amikor hideg vizet melegített,csere után,akkor semmi hangja nem volt.Igaz most nem kapcsol be olyan gyakran mint korábban,amikor vízköves volt.A fűtőszál 2000Wattos nem 1800W-os.Esetleg ez is lehet az oka?Vagy korábban a vízkőtől nem lehetett hallani?
Köszönettel.
Az a 200 watt már nem oszt, nem szoroz. A hang szerintem a nem megfelelő hőleadástól van, pl vízkő. Nem a bojler palástja kattog, zajos- táguláskor? Jó a biztonsági szelep? Pont a vízkő miatt kellett volna hangosnak lennie felfűtés alatt.
Heló, vízkőtlenítés után vagyok,azért cseréltem a dolgokat.Ahogy én gondolom: be van állítva pl 65 fokra, és csak ennek a környékén hallani olyat mint amikor melegszik és forrás előtt lenne.De a víz nem olyan meleg,persze,hogy forrjon.A túlfolyó szelep is működik szerintem.Vagy hogyan kell működnie?(közben csöpög valamikor nem) De mondjuk lehet a palást is!,de akkor ennek mi az oka?
Köszönettel:
Felfűtés alatt csöpögnie kell, de sok esetben nem éri el a nyitáshoz szükséges nyomást. Ha néha csepeg, akkor működik- valamilyen nyomásértéknél. A palást belseje tiszta, nem vízköves? Alapvetően a palást csak akkor kattoghat, ha nagyon megnő a nyomás- de a bizt.szelep kinyit ahogy írod, így az kilőve. Normál falra szerelhető nagy vízterű tárolóról beszélünk, igaz? Ha így van, nincs magyarázatom rá- sajnálom. Minél nagyobb a nyomás, annál magasabb fokon éri el a víz a forráspontját, így a 65 fok nagyon messze van attól. Nem ér a fűtőtesthez valami, pl anód rúd? A 65 fok biztosan 65 fok- szabályzód jó?
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a megfelelő topikban kérdezem, de talán tud valaki segíteni. 3 napja üzemeltek be nálam egy Hajdú Z120EK-1 bojlert. A hőfok kb. 60fok-ra van állítva. Arra lennék kíváncsi, hogy kb. mennyi víz szokott távozni egy nap alatt a "túlfolyó csövön" (nem tudom a hivatalos nevét). Én nagyon sokallom, bár még nem mértem, de 1 liter tuti kicsöpög naponta.
Szia
Ha zavar az elcsöpögő víz lehet beiktatni a rendszerbe tágulási tartályt. Ha érdekel szívesen válaszolok.
van egy 120l hajdúbojlerem és rendszeresen megolvad szénné ég a fázis vezető ami megy a termosztátról a fűtőszálra! Mi lehet a gond?? már nem is gyári vezeték szettet használok hanem saját magam gyártottat MKH 2,5 vezetékből.. de még így is megolvad kb hetente... a fűtőszál csatlakozásnál olvad meg! a kötés forrasztott zsugorcsövezett szoros! nem értem mi lehet a gond.. az mind 1 hogy a termosztát melyik oldalán van a betáp ?
Mindenkit üdvözlök!
A hajdú bojlerem az aktív anódot rögzítő csavarnál csöpögni kezdett. Mi a teendőm? A másik kérdésem: Átálltam a tartalék bojleremre, amit régóta nem használtam, csak állt nyomás alatt, de letekert termosztáttal. Kicsit tojásszagú a kijövő víz. Itt mit kell tennem? Ha föltekerem max. fokra 1-2 hétre, az megszünteti? Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a válaszokat!
samsys: Megoldottam egy csővel az elvezetést, én a mennyiséget sokaltam. Van egy másik szintén 120 literes Hajdú bojlerem (másik háznál) az egyáltalán nem csöpög, ezért volt furcsa ez a mennyiség.
Szia
Én rendszeresen találkozok a problémával, szerintem a csúszósarú nem megfelelő kontaktja lehet a hiba forrása. Valószínűleg "kicsi" a felület ahol a fűtőszállal találkozik a sarú. Hiába raksz vastagabb vezetéket ha az érintkező felület nem megfelelő. (mármint gyárilag nem elég a felület az érinkezőn)
Biztosan az anód rúd tömítésénél csepeg, és nem az alaplapé, esetleg a palást test lyukas? Ha az anódrúdé, akkor az tömítéssel kell, hogy fel legyen téve. Cseréld ki újra, közben azért vegyél az alap laphoz is tömítést, ha azt is meg kell bontani miatta.
A másik bojlerba beleposhadt a víz, használat után szerintem majd elmúlik a szag.
erre nem is gondoltam!! valami ötlet vagy bevált megoldás esetleg? De egyébként érdekes mert eddig jó volt... csak nem ilyen sűrűn csinálta..
Helo.Egyszerüen én sem tudom.De nem a palást kattog.Még szerintem az lehet,hogy pl a szelep talán korábban elkezd csöpögni(átengedni) és nem tud lezárni amikor le kéne és mindig pótlódik a víz(igaz kis mennyiségben) holott már nem kéne.Ez lehet szerinted?
(120 literes a bojler) De nem mindig csöpög, de lehet 1 kis késés már így befolyásolja.?
Csiszold meg a fűtőbetét csatlakozóját, mert valószínűleg oxidos. Mást nem igen tehetsz. Szoríts meg a sarut is amennyire lehet. Víz nem csöpög rá?
A hanghoz szerintem a bizt.szelepnek semmi köze.Ha felfűtés után eláll a csöpögés, akkor jól zár a szelep.Nem feltétlen kell neki minden egyes fűtésnél csepegni, mert lehet közben valaki kinyitja a meleg víz csapját, és már le is engedte a túlnyomást- így nincs miért a szelepnek kinyitni. A hang szerintem a nem megfelelő hőközléssel magyarázható- lenne, ha pl vízkő, túl nagy teljesítmény, stb lenne.Ez a te esetedben azt hiszem nem áll fenn. Magyarázatom nincs, amíg fűt, ne foglalkozz vele szerintem.
anno ment rá víz de utána fényesre csiszoltam és természetesen rábikáztam a sarut! Egy másik villanyszerelőtől azt az infot kaptam hogy lehet zárlatos a fűtőszál egy része és egy kicsi része fűt csak és így több naftát vesz fel ezért olvad el.. remélem értitek mit akartam kinyögni
Azt könnyen megmérheted, hogy úgy van-e.
Szia.Köszönöm segítséged.Én is úgy gondoltam,Ha valami baja van akkor "majd kiadja magát"Meg hát az is relatív,hogy hangos,kinek mi.Amikor újra töltöttem vízzel,persze akkor szinte"0" hangja volt.Csak a be-kikapcsolás határán nyűszít,amit nem hallottam,amikor vízköves volt(vagy nem így hallottam)
Üdv.
igen rámérek multiméterrel de kb mekkora értéket kellene mutatni ha egészséges?
nálunk nagyon kemény a víz... 1 évente takarítom.. fűtőszál már igen régi.. ha rámérek multiméterrel akkor ohm méréskor mekkora értéket kell mutatnia?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |