Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CD lejátszó javítás
Én Pesten és Pest környékén fordulok elő
Ezt nem lehet feladni postán? Vagy ahhoz azért túl érzékeny?
Postázni nem nagyon szeretnék. Meg valahonnan még szereznem kéne előtte. De ott Pesten elég egyszerű lenne találni szerintem. Csak kéne ott egy olyan ismerős. Az érzékenység szempontjából meg csak annyi, hogy jól be kell csomagolni.
Esetleg nincs egy PC DVD olvasód vagy íród próbára? Rádugni a tápot, és az IDE kábel, és megnézni, hogy működik-e azzal mennie kéne. Várom a fejleményeket.
Egy volt. Azzal kipróbáltam, de nem igazán akarta az igazságot
Semmi nem történt magyarul
Sziasztok!
Van egy Denon DCD-560 lejátszóm. Néha elkezd ugrálni a lejátszás, ilyenkor kb. 35-45 fokban megdöntve jól játszik tovább. Visszaolvastam itt, hogy ez motor hibára utal. A motor tisztítható vagy felújítható? Esetleg ha szerzek egy cseremotort, ki tudom cserélni egyszerűen vagy igényel valamilyen beállítást/kalibrálást?
Üdv.
Ezt hogy érted? A PC-ben működött? Meg gondolom a dvd lejátszónál rámegy a 40lábas ide kábel meg a táp. Szerintem mennie kéne.
A kis lézerfejegységnek, ami "ugyanúgy" néz ki, mint a HOP-1000, 1-el több lábacskája van, nem 15 hanem 16.
Tehát hiába szereltem át a Primare-ba, nem ment vele. Azóta már visszatettem az eredetit, ugyanúgy "válogatós", mint eddig. Írtam a szerviznek egyet, kíváncsi vagyok mit reagálnak. Független DVD szervizt nem tudtok?
Igen... nyilván a "láb szám" eltérés inkompatibilissé tette őket.
Üdv Philips CD104-el szenvedek 1 napja, minden működik csak hang nem jön ki belőle, de ha a reed relés zajzár reedjeit átkötöm egy vezetékkel akkor szól szépen és tisztán, esetleg ötlete valakinek?
Üdv!
Került hozzám egy panasonic SL-SX445 diskman, a tulajdonosa szerint folyton leáll a motor az a baja. Kipróbáltam telepről üzemelve tényleg rendszeresen leáll a motor de a zenelejátszás az megy, gondolom a memóriából. A zene az nem szakad meg sosem mert a motor az újra indul kb. fél perc után. A kérdésem az lenne, hogy ez normál üzemi állapot az akku kímélése miatt vagy nem kellene leállni a motornak?
Üdv.
Ha mp3-at tud és mp3-as CD-t raksz bele akkor betárol pár percet és utána memóriából megy. Sima CD formátumnál, ha jól tudom, csak lelassítja a CD-t de lehet, hogy a sony az másmilyen, én ilyenekkel találkoztam.
Sziasztok!
Van egy Onkyo DX-6820 típusú CD lejátszóm. A probléma az hogy ütésekre (nagyobb basszusokra is akár ami azért elég zavaró) megakad, ugrik a CD. Meg lehet ezt a problémát valahogy oldani?
Sziasztok!
Egy LENCO SCD-21 mp3 R típusú CD/mp3 lejátszós rádiónak valami apró hibája adódott. (Mindig kíméltük, de már rég nem használtuk, mivel valami apróság már régen is mutatkozott nála.) Látszólag tökéletesen működik. Ami kell az adott funkcióban az világít, a CD lemezt beolvassa és el is indítja, pörgetni lehet stb. - A probléma az, hogy nem szól. Nem is recsegnek a hangszórók, bármit kapcsolok vagy tekerek a cuccon. Hol keressem a hibát? (Poti vagy végfok, mit érdemes tennem?).
Senkinek sincs ötlete, miért nem szólal meg ez a LENCO CD lejátszó?
Üdv.
A rádió része szól? Mert ha nem akkor valószínű egy jó hosszas méregetés után derül ki, melyik kondi/k mentek zárlatba, több ilyen gagyi cuccal találkoztam már, aminél nem 1 kondi volt rövidzárba menve. Ha még szól a rádió része is rendesen akkor is lehet kondi, csak a cd bemenetnél, előfok környéke, de lehet még"+"-ba tranyó is, vagy esetleg az átváltó kapcsoló. Így csak sötétben tapogatózunk.
Sziasztok!
Van egy jvc ux-v3 micro hifim. A cd részével van egy kis bajom. Elindul a lejátszás szépen, 3 számot lejátszik szaggatás nélkül, de a 3. számnál megáll. Ha elindítom ugyan ez a helyzet. Erre szeretnék valami megoldást ha tudtok.
Szia!
Nem, a rádió sem szól. Ahogy már írtam, abszolút nem szólalnak meg a hangszórók, még annyi sincs, hogy sisteregne vagy recsegne. A kapcsolók nem hiszem, mert bármelyiket kapcsolom teszi a funkcióját, azaz LED-ek jelzik, de néma marad a cucc. Ahogy néztem a vezetékek mindenhol jók. Viszont még most sem tudom mit lenne ésszerűbb első körben tenni vele, melyik részeket ellenőrizzem? (Leírásod alapján nézzem végig a kondikat, és amelyiknél sípol a műszer elvileg az lesz a hiba okozója?)
Sziasztok!
JVC UX-G28-as mikro hifi mp3 CD véletlenszerű lejátszása során kb. 5 számot játszott le, majd megállt, és kiírta, hogy No Disc. Ezután több lemezzel, gyári audio CD-vel is próbáltam, mindig azt írta ki, a Reading után, hogy No Disc. Ezután megnéztem, a CD lejátszó olvasó feje a külső végállásban volt (a tengelytől távolabb), és nem mozdult onnan. Leszereltem a hifi burkolatát, majd a lézert mozgató fogaskereket kézzel visszahajtottam a belső végállásba, ezután ismét működik a készülék, de kérdés, hogy meddig. Szerintetek mi lehet a probléma? Köszönöm!
Üdv.
Szorulhat a mechanika, vagy a végálláskapcsoló a motor mellett rossz.
A fejmozgató motor is lehet hogy már a végét járja.A héten cseréltem egy DVD játékosban tálcamozgató motort.Évek óta nem volt ilyenre példa nálam..
István
Szia! A végálláskapcsolót érdemes lenne megnézni, nem tudom, hogy a mechanika jó-e, lejátszáskor nem igazán szokott elakadni. (Bár az audio CD a gyengéje, ott produkál olyat, hogy néhány szám hibátlan lejátszása után beszaggat a hang, aztán megáll, de az mp3 CD-vel nem szokott gond lenni)
Csak az a bosszantó, hogy alig volt használva, és kb. 2 éves a készülék.
Van egy Philips AZ3068 CD, rádió, kazettás lejátszó.
De amikor CD játssza le mindig megakadt és ugrál de3 Cd tiszta ujj
Sziasztok!
Van egy Pioneer PD-M650 (6 lemezes) CD lejátszóm, ami olyan furcsaságokat csinál, hogy ha pl. megnyomom a 6-os számot akkor az 5-ös végéből játszik még pár másodpercet és utána kezdi el a 6-ost. De 10 esetből 1x fordul elő kb. Aztán most már odáig fajult, hogy alig akar bármit is beolvasni, ha nagy nehezen sikerül neki akkor meg sokszor akadozik. Aztán hopp és hirtelen megjavul, lejátssza rendesen az összeset, de az előző számból való utolsó pár másodperces bejátszása az megvan még mindig. Szétszedtem, persze csak a burkolatot vettem le. Ekkor vettem észre, hogy ha a kezemmel közelebb nyúlok akkor elkezd sisteregni majd meg is áll a hang. Fogtam és eltávolítottam minden vezetéket mellőle (PC, konnektor elosztó stb.), hátha azok zavarják, most akadni nem akad, de valamikor többet gondolkozik a szám beolvasáson és ez az előző szám bejátszásos dolog még mindig megvan. A pár nappal ezelőtti állapotához képest mikor semmit se olvasott be ahhoz képest most jó (hogy a kábelek zavarták vagy ahhoz semmi köze sincs azt nem tudom), de az a hülye beolvasása meg a sok gondolkozása az megvan, szóval ez most se jó, csak jobb lett. De ez a zavar se normális benne amit a kezemre csinál az is tuti, na ez mi? http://www.youtube.com/watch?v=gk5_uhZGA3o
Üdv.
Az biztos, hogy a lemez táncol. (legalább is úgy látszott a videón. A kezes mutatvány szerintem a fej miatt csinálja (fény-árnyék)
Igen, azt én is látom eléggé mozog a CD benne, de nem gondoltam hogy ez lesz a baja. Megpróbálok a CDre ragasztani valamit, vagy valahogy stabillá tenni aztán meglátjuk akkor abbahagyja-e.
Ez a fej-árnyék dolog amúgy micsoda?
Hello
Van nekem egy kenwood dp-880 sg cl lejátszóm de elég nehezen olvassa már a lemezt szétszedtem és olvasó fejet szeretnék benne cserélni csak nem tudom milyen lenne jó bele ami benne van az egy toshiba toph 7815.
Toshiba TOPH7815 / TOPH7833 biztosan jó bele mert ezzel a kettővel szerelték.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |