Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A rossz idő Komáromot is elérte.
Látom nem nyugszol, amíg el nem úszik a gép
![]() Egyébként szép képek ![]()
Egy pár kép tegnapról:
Meg néhány.
Szia
Így fogsz járni :eek2:
Köszönöm a dicséretet.
Gyakorlatilag ez meg is történt. A Fényképező alján található dokkoló port kapott telibe egy dagot, amire egyböl kilöktem az akkut a gépből, majd késöbb vissza raktam, és nem indult el. A Portot a pólómmal igyekeztem kitakarítani, csak ez sem ment könnyen, mert az érintkezősort, egy visszacsapó fedél védi az idegen tárgy bejutásától. Pár perces takarítás és szárítás után ismét ment megint a gép és akkor közvetlenül készült ez a fénykép. ![]()
Mai alkotásom. Itt semmi jele a rossz időnek.
Ezt meg is értem, mivel, a fényképező, nem alkalmas a föld hullámainak megörökítésére (földrengés pédául).
![]()
Nagyon jó kis kép lett, bár csak az a bogár is jól látszódna az oldalra kibukó porzón.
A nagy ho ho féle gépre természetesen jobban vigyáznék, arról nem beszélve, hogy szebb makrókat lehetne lőni vele.
Hidd el, ezért is megizzadtam. Komoly géppel rosszabb a makró, kicsi a mélységélesség, ahogy látod is. Kell beszereznem egy jó makró obit, mert ez így elég szenvedés. Távolság a virágtól a lencserendszer elejéig 2-3 centi. Mélységélesség minimális, nagyítás óriási, legkisebb mozgások is látszódnak. A képen a gyöngyvirág egy virága látható. Sose gondoltam volna, hogy így néz ki, még nem kezdem el fényképezni nem is tudtam. 5÷6 mmes tárgyat fényképezni, és közben legyen ugyanennyi mélységélesség is, nem kis kihívás. Itt már kör alakú képet rajzol a szenzorra az objektívrendszer.
Akkor mit mondjak?
![]() Azt például nem tudtam, hogy milyen géped van és az mennyi küzdelem árán lett ilyen, mert a kép EXIF része hiányzik (fényképező típus. beállítások stb.), és ahogy a szavaidból is kiderült, volt küzdelem rendesen ezért gratulálok, hogy így sikerült összehozni. ![]()
Megadom az Exifet, mert kiolvasni úgy se tudnád. ISO800, 1/4sec, 100-300mmes telém 100mmen teljesen nyitva (5) szembefordítva az 50/2,8 teljesen zárva (22), 40D-n. Régi kézi élességállítású obik, élőképre fókuszálva, távkioldóval, állványról, hason fekve
![]()
Dehogy is nem értettem, még azt is tudom, hogy sütött rád a nap egy fátyolfelhő mögül!
![]()
Most nézem, az Időképen is jelen vagy, vagy tán' ők is olvassák a HE-t?
![]()
A manuál obik adatait nem írja be az EXIFbe a gép. Felhő nem volt, napsütés igen. Már megint el leszünk innen pakolva.
Oda külön töltöttem fel.
![]() Ezért már megérte a kockázatot.
A fényképező típusaát legalább megtudtam volna, kiindulásnak még az is elegendő.
Remélem azért nem pakolnak el. Van ennek valamiféle topikja? Ez inkább off jellegű, már mint a képek, nem technikai, még a téma sem, szerintem belefér.
Akad Most nem csak azt tudod.
Ott viszont elég nagy hangsúly van a technikai elemeken is, azért figyelembe veszem.
Sziasztok!
Szerintetek ez a monitor: Bővebben: Link megér ennyi pénzt? Laptophoz szeretnék még egy monitort, hogy egyszerre két monitort is nézhessek például nyák tervezésnél ![]()
Mennyire számít, hogy világos legyen a kép?
Megy a gőzös, megy a gőzös...
![]() Vicc volt.. ![]()
Sziasztok!
Éppen fejhallgató vásárlás előtt állok.. Nézegettem sok félét a 10-20 000 Ft-os árkategóriában, de ez a Sony megtetszett, ráadásul elég kedvező az ára. Rock zene hallgatásra lenne, iPhone-hoz, PC-hez és ha kicsit jobban el leszek eresztve, akkor fejhallgató-erősítőhöz, mégpedig ehhez. Erről a kis erősítőről mi a véleményetek? Tankcsapda, AC/DC, Deep Purple, Black Sabbath, Def Leppard, néhány metál zene és mai rockzenekarok számai üvöltenének mind az erősítőn, mind a fejhallgatón. Szerintetek ezek jók lesznek? Köszönöm a válaszokat!
Ugy ezek inkabb mint a sony. Egy-ket kategoriaval felette az osszes sony-nak.
Sziasztok!
Na szóval.. Még nézegettem pár fejhallgatót, hasonló árkategóriában. Íme: Sennheiser HD 202 Panasonic RP-DJ600 Sennheiser HD 419 Szerintetek melyik a legjobb?
Köszi! A Sennheiserekből a 15 000-es árkategóriában milyenek a fejhallgatók?
Zenés témába visszamenőleg, Erről mi a véleményetek? Régi, és szerintem jó.
![]() Amúgy hétfőn lesz apa szülinapja, mit vegyek neki? Ötleteket várok!
Szia!
Régi és nagyon gyönyörű szám. ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |