Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Próbálj meg diszkréten puhatolózni, hogy pl. neked ez a kedvenced, vagy ezek érdekelnek és ezt kérdezd meg apudtól. Tőlem egy karton sört kapott(tudom, nem valami ízléses ajándék) kapott már Bosch fúrót, ilyen-olyan szerszámot, ilyesmit, amik még soha nem voltak használva.. A sör meg legalább elfogyott.DDDDD
Talan egy HD 515. Nagyon jo az atvitele. Ugy 1/2, 3/4 profi. Nem egy HD 600, de az bizony 400$. Igen erzekenyek, kenyelmes a viseletuk, es (majdnem) orok eletuek. Ha koltessz csak ilyenre kellene, nem fogod megbanni. Esetleg valami uzletben csinalni egy par probat.
Ááá, az nem fog menni.
Amúgy nem iszik apu semmit , még sört se.
Hát kimerültem akkor. Talán akkor meglephetnéd egy egyedi ajándékkal. Tőlem az egyik műszerész ismerősöm kapott ajándékot, Nagyon sokat tett értem, és elég sok készüléket adott kölcsön, ilyesmi. Na mondom. Szereztem egy jó méretes elektroncsövet, egy 10x10-es vagy 15x15-ös fatömböt és elmentem egy ismerőshöz, aki névtáblákat készít. A felirat ez volt: Boldog 4x-edik születésnapot!
Dani -középre igazítva- (nem x volt a helyén, nyugi, csak már nem emlékszem a pontos számra )!. Ezt felragasztottam pillanatragaccsal, majd kifúrtam mindrillel a cső lábainak a kis lyukakat. Mikor kész voltam, ragasztó a cső aljára rácsöppent, belenyom, letöröl, még mindig nyom, aztán ha elkezd tartani, imádkozik a végeredményért. Végeredményben nagyon gyönyörű lett, de sajnos képem az nincs róla.
Szia!
Én is . Ez a csöves izé nagyon kreatív volt, de apám messze nem ért az ilyenekhez, szóval elektronika kilőve. Akkor lehet, hogy marad az "óriás" Milka csoki... :yes:
Ha ötlet kell, akkor az első helyen az egészség szerepeljen. Na de: az ember idősebb korára már mindent meg szokott venni magának, ezért tényleg marad egy saját készítésű tárgy. Vagy menjetek kirándulni valamerre.
Oké, igyekszem. A kirándulás tényleg jó ötlet, de ha ismernéd apámat, egyáltalán nem szeret kiruccanni. Még nyáron se visz minket sehova. :no:
Nem olyan fontos, nekem elég a 250 cd/cm2 szerintem, legalább energiatakarékos, de lehet most még nem veszem meg mert spórolnom is kellene
Hát esetleg elvihetnéd egy koncertre.. Tankcsapdát szereti? Én már most azon gondolkozok, hogy mit kapjon apu 50.-ik születésnapjára. (még másfél év ) Szerintem kap egy Ferrari tesztvezetést, vagy egy raklap Arany Ászokot. Igazából semmit nem szeret, érdeklődési köre 0..
Nahát Zoli, te tudsz valamit! Ha a dekoltázs kicsit jobban kivillanna, bevilágítaná a szobát apuci szemecskéje..
Honnan, nem hallgat még zenét sem. Inkább olvas. Könyv kéne neki.. De Szerbiába magyar könyvet, jó árban, hol???!!!
50. neki jövőre lesz, holnaphoz egy évre. Köbzoli ötlete a legjobb, arra mindenki szeme felcsillanna, csak nem tudom beszerezni. Ha sikerülne, akkor se adnám oda.
Bocsi, azt hittem itthoni vagy.:S Hungaroringen lesz Tankcsapda koncert, jövőhéten, gondoltam hátha. Na igen, Zoli tud valamit. Hát figyu, megrendeled egy webáruházból és valószínű, hogy ki tudják küldeni oda.
Hoszú távon nem lesz elég, a szemed fog tönkremnni miatta.
Nekem műtött szemem van, ebből fakadóan hamar kiderül, ha nem elegendő a fénymennyiség a szememnek, mert 20-30 percen belül erőteljesen elfárad, és tompul a kép. Ezzel a monitorral csak intenzív használat után tapasztalom uyganezt, ami olyan 4-6 órának megfelelő olvasást jelent, attól függően, hogy este vagy nappal ülök előtte. Samu 206BW -t használok több mint 5 éve, annak is 300cd/m^2 a fényereje. Oriási a különbség a többihez képest amit eddig használtam.
Ez kicsit műanyagnak néz ki, nem?
Köszi, ez hasznos információ volt, mostantól figyelek erre. Nekem szemüvegem sincs, semmi baja a szememnek pedig eddig 250 cd/cm2-es monitort használtam, de akkor jó lesz lecserélni.
Ne haragudj azért, amit most mondok, de nem ember az, aki semminek nem örül. Se kirándulás, se zene, se.... EZ kész agyrém. Nálunk nem maradna sokáig, mert mi bárhova elmegyünk, ha kell bringával is.
Erre az értékre kell a leginkább figyelni, nem pedig a kontrasztarányra amit a gazdaságpolitika felfúj.
Azért figyelj már oda, hogy beszélsz a másik ember édesapjáról. Nem tudom te mit szólnál, ha így beszélnének hozzád. Nem vagyunk egyformák.
Kicsit rövid a határidő, ha előbb leadod a jelzést, tudtunk volna nézni valami olyan könyvet, ami érdekelné esetleg. De talán utólag is meglephető; azt hiszi: itt a vége, Milka csoki; és egy hét múlva kap egy jó könyvet!
Zoli3 ötletei jók, de inkább erre jön az export (finom-árú), mint arra!
Lehet igazad van, holnapig kitalálom mi lesz. Most irány biológiát tanulni.
Azt hol lehet megnézni, hogy egy ilyen típusú monitornak: LGD02DC mekkora a fényerőssége? Már két órája keresem a neten sikertelenül. Egy Asus X54C-sx127d típusú laptop képernyője. A leírásában nincs benne.
Ezzel egyet értek, de anyám is egy olyan pasival volt egy ideig, aki mindent megtett neki, de elvárta hogy ne mozduljon ki. Igen is tessék otthon maradni. Nálunk nem megy az ilyen, főleg hogy mind örök mozgók vagyunk. Ha van rá mód, akkor kirándulunk egyet még akkor is, ha csak a Berettyót nézzük meg, hogy mennyi víz van benne. Az öreg otthont meg azért unta meg, mert mindenkinek kötelező volt savanyú képet vágni. Ha jó kedve volt akkor le akarták állítani. Kell még tovább mondanom vagy elég ennyi?
Sajnos nem jutottam előrébb, nem találtam semmi információt magam sem.
Hát annyit találtam, hogy a keresési eredményekben látszik 300 cd/m2(Bővebben: Link), de ha rákattintok, akkor már nincs róla semmi. A monitor fényerejét összehasonlítva a 250 cd/m2-es monitorral sokkal erősebb fénye, szóval szerintem ez a 300-as érték helyes. De azért fura, hogy a gyártók nem bírják megadni ezt az értéket :no:
Amikor 1920x1200 felbontású monitort kerestem, sokszor a gyártó oldalán is ellentmondó adatok voltak arról, hogy az adott típus 1920x1080 vagy x1200 felbontású.
Vagy trehányság, mert így is megveszik, vagy be vannak tojva, mert ha az egyik véletlenül 301 cd/m2-ra sikeredik, akkor jön egy gyógyegér és beperli őket, hogy emiatt az 1 candela miatt lett látáskárosulása, vagy ha 299 cd/m2 -re sikerül, akkor meg azért, mert hurr-durr a gonosz multi megkárosította. Mostanában mindenki a sejhaja védelmével van elfoglalva ahelyett, hogy a termékre koncentrálnának.
Szerintem trehányság. Én már annyi ilyen hibát vettem észre, hogy borzasztó. Azért nonszensznek tartom, hogy egy akármilyen világmárkás cégnek a weboldalán rossz adatok vannak egy termékről.
Aztán már csak az a rosszabb, mikor több oldalon nézném a termék specifikációt, és mindenhol mást írnak. Szerk.: persze vannak különböző példányok azonos típusoknál (pl.: laptopok, ahol más-más procit raknak bele.. stb), ez érthető, de mondjuk egy monitornál már abszurd. Ilyenkor a megérzésünkre kell hallgatni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |