Fórum témák
» Több friss téma |
Más.
Nagy méretű ram pic-hez csatolása, PSRAM-okat próbálta már valaki? Ezek a vicces ketyerék egy tokba integrált ddram-ok saját vezérlővel egybe építve, amik kifelé static ramot szimulálnak. Kicsit kényelmetlen időzítési dolgok vannak (adatlap itt: Bővebben: Link), meg dupla táp is kell neki, és mire kibányászódik onnét bármi, nem igazán handy a kezelhetősége (végig számolgattam egy valós használati példát). Plussz 2 mbyte fölött már tsop tokos sincs, csak bga. De egyáltalán nagy méretű ram, ami pic-hez csatolható. Ha bárki próbált már ilyesmit, dobjon egy postot a tapasztalatokról plz.
Usbről ajánloták még, hogy a PGM -et 1k-s ellenállásal kössem GND-re úgy nem 0000000 lesz a device ID de úgyis hibás és akkor ez a hiba :
CD3Err0086: Target Device ID (00001060) does not match expected Device ID (00001120). If you experience persistent problems communicating, the ICD 3 test interface can be used to help diagnose the problem. meg ezt : CAUTION: Check that the device selected in MPLAB IDE (PIC16F628A) is the same one that is physically attached to the debug tool. Selecting a 5V device when a 3.3V device is connected can result in damage to the device when the debugger checks the device ID.
Ezt nem vágom. Most bejött neked az 1060 amit fentebb várt az eszköz, de most meg 1120-at vársz. Mit állítottál át, amit nem kellett volna?
Powerup: a lényeg annyi, hogy az icd-t valaminek táppal kell ellátnia, hogy működni tudjon. Az egyik lehetőség, hogy azt az 5v-ot használja, amit az usb saját maga ad neki, és arról működik. A másik lehetőség, amikor megcsapolja annak az áramkörnek a tápját, amit vizsgálsz, és azt használja a működéséhez. Ezt be kell neki állítani, és erre mindig figyelj oda, mint ahogy arra is, hogy éppen 5v vagy 3.3v vagy 2.5v-os környezetben vagy-e. Az PGM-ről leszedheted az 1k-t. A szöcske nMCLR-t nézd meg, hogyan van bekötve. 100nF kondi GND felé, 10K ellenállás áramköri + táp felé a szokásos. Ez van ott? ICD-t egyébként nem ismerem. Nekem pickit2-m van, és sosem használok mplab-ot sem.
Én csak USB-ről programozom a PIC-et.
Nincs a PIC áramkörbe rakva az ICD közvetlen csatlakozik a PIC megfelelő lábaihoz. És nem jött be nekem az 1060 hanem az eszközt nem érzékelte és 0000 volt a ki olvasott én ahogy az 1k-s ellenállást rátettem a PGM és a GND közé úgy a PIC ID-jét 1120-nak érzékelte. De ha nem fog menni akkor meg fogom építeni az eredmény jelzőt olyan PIC-el amit tudom hogy tudok égetni vagy meg próbálom PICkit3-al beégetni. de bosszant, hogy vettem egy ICD-t amit sokan ajánlottak és nem tudom vele ezt a PIC-et égetni másokkal semmi problémája sincs.
Szia!
Bővebben: Link... Van lehetőséged (egy másik gépen) régebbi MpLab -bal kipróbálni (8.76 körülivel)? Nagyon "Bug introduced" szaga van...
Köszi ki próbálom.
Te mindig tele vagy ötletekkel és sokat segítesz köszi még egyszer.
Hali. Tudom, hogy nem MSP forum, de a problemam sem kapcsolodik hozza. Koszi
A következő kérdésem lenne. Egy Quectel L50 GPS modult szeretnék beüzemeltetni egy MSP430G2452 uC-el. Mivel a mikrovezérlő csak I2C támogatottsággal rendelkezik, így azt kell használnom. A következő NMEA üzeneteket kellene átküldenem a GPS modulra a konfiguráláshoz: 1. Port kiválasztása $PSRF100,1,4800,8,1,0*0E 2. Inicializálás $PSRF101,-2686727,-4304282,3851642,75000,86400,1311,12,4*26 3. Funkció kiválasztása(milyen típusban küldjön) $PSRF103,04,00,02,00*26 Az általam használt i2c programmal egyszerre egy bájtot tudok atküldeni. Tudna valaki segíteni, hogyan tudom megoldani, mert ahogy utánanéztem ezek az üzenetek több bájtosak és nem értem hogyan tudnám felosztani. Még nem foglalkoztam NMEA protokollal, ezért kezdő vagyok a témában. Köszönöm a segítséget.
Mivel két helyre is beírtad a kérdésed, segítek egy kicsit: Bővebben: Link
Légyszives használd a keresőt!
Sziasztok éppmost szenvedekegy16F870IC-velésegyolyanproblémábafutottamhogynemtudom törölni abennelévö nullákatvalahogy belekerült ésnemhajlando elfelejteni. Winpic800-al probálkozo. Valakinek van esetleg ötlete???
Szia!
Ha a kódvédelem be van kapcsolva benne, egy teljes törléssel lehet csak visszaállítani a kiolvashatóságot (Bulk erase).
Köszi de teljesen kezdö vagyok hogy is álljak neki??
The following memory area(s) will be programmed:
program memory: start address = 0x0, end address = 0x150 configuration memory User Id Memory Programming... Programming/Verify complete ki próbáltam MPlabX - el és ez az üzenet jött most akkor fel programozta vagy nem ?
Szia!
Programming/Verify complete = Programozás / Ellenőrzés befejezve. Szerintem fel van programozva.
Igen már működik is.
Tönkre tetem az előző PIC-et valószínűleg mert ez vadi új és 2.-3. próbálkozásra ment MPlabx-el csak a más fajta drivert használ. most már nagyobb ön bizalommal kezdek hozzá nagyobb projekteknek.
Üdv!
Egy 164628A milyen frekvenciával tudja fogadnia jelet a CCP1 bemeneten ha az van beállítva , hogy 4- 16 szintenként számoljon?
Eloosztoval a min alacsony szint 10 nS, a min magas szint szinten 10 nS. lasd 40044D.PDF 149. oldal.
Dugasz panelre ("bread board") létezik ilyen ajánlás, hogy hány MHz-ig lehet nyugodt lélekkel ráereszteni dolgokat? Pld egy 20 MHz-es SPI data rate?
Az attól is függ hogy milyen forrásimpedanciával tudod meghajtani. A breadbord elsősorban szórt kapacitást jelent, s nem mindegy, hogy mekkora árammal, milyen gyorsan töltögeted.
Egyébkét minek erőlködni, amikor az SPI sebességét könnyedén vissza is veheted?
Egy pic kimenete lenne natúron a meghajtás. Átmenetileg használni is breadről használnám, és "használati sebességen" kell a 20. Igazából éppen erőlködni erőlködnék majd kevesebbet, ha már van róla tapasztalat, hogy breaden is lazán elmegy, mert a másik tippem az egy furatos nyák lenne, amit teleszórok hüvelysorral (nem kerülne éppen sokba, csakhát lustaság fél egészség..). Bread meg van fölösben is.
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni? LEDVILLOGO BSF LED CALL TIMER_1MP CLRWDT BCF LED CALL TIMER_2MP LEDVILLOGO1 BSF LED CALL TIMER_3MP CLRWDT BCF LED CALL TIMER_4MP BEMENET BTFSS INPUT CALL TIMER_10 ; 100MP KÉSLELTETÉS CALL LEDVILLOGO CALL TIMER_11 ; 150MP KÉSLELTETÉS CALL LEDVILLOG01 A késleltetések leteltéig szeretném hogy villogjon, a két timer külömbözö sebességgel.
A CLRWDT utasítást a késleltető eljárásokban kellene hivogatni, mert a WDT fölthehetőleg nem vár másodpercekig (bár nem írtad, hogy mekkora a frekvencia).
Késleltetöben nincs. Igazábol azt szeretém hogy a 100mp alatt a ledvillogo végig fusson, (villogjon) amint ez az idö letelik indulna a 150mp-s ledvillogo1-el végig amig le nem jár. 12Mhz quarz
Akkor tiltsd le a WDT-t, mert kiugrik az első késleltetésből és reseteli a mikrovezérlőt (gyakorlatilag végtelen ciklusban ezt játssza).
Köszönöm megpróbálom, csak az a furcsa hogy lefut a 250mp, mert utána egy másik lednek ki kell világítani, ami meg is történik. Akkor a timerek-be tegyek clrwdt-t? A ledvillogokbol meg vegyem ki?
Hát nem jutottam sokall előrébb, most meg az ha valaki tud kérem segítsen. valamit biztos kihagyok.
Magát a WDT-t kapcsold ki. Ne töröld! Kapcsold ki! A konfigurációs bitek beállításánál tiltsd le!
Egy példa:
_WDT_OFF&
Ok. de a program többi részébe viszont kellene.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |