Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Van tisztán elektromos-elektonikus módszer is, a fűtött termisztoros anemométer: Bővebben: Link
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy a képen a 100 µF-es kondi fordítva van? Szerintem kifele néz a negatív fele. Légyszives erősítsetek meg meglátásomban. Bővebben: Link
Mondjuk ezt a fajtát ott nem találtam, de azt nem hinném, hogy bárhol is réz ár alatt kínálják, mert akkor megyek és veszek néhány tonnát.
Szia!
Kapcsolási rajzot mutass, de az alapján te is megállapíthatod a jó polaritást.
Az a kondi nem elko ezért nem tud fordítva lenni.
A száz mikrós az egy elektrolitkondenzátor, tehát számít a polaritás.
Itt a kép : Bővebben: Link
zolika60-Az a 100 µF-es kondi bizony ELKÓ
Igen, fordítva van, mert a katód felé kell, hogy nézzen a pozitív oldala.
Köszönöm A Választ.
Van benne 50K ohm-os Poti. Gondolom az hangerő szabályzó. Ha teszek az egész elé egy 50K Ohm-os Logaritmikus 2 sávos potit az kiválthatja ezeket?
De csak a rajzon felül lévő van fordítva, nem?
A rajzon szerepel, hogy a potinak a használatáról olvass a projekt szövegében.
A nyákrajzon van fordítva, mert ott a GND-re mutat a +.
Sziasztok!
Valaki megtudnáá mondani, hogy mire van szükségem ahoz, hogy egy ilyen fénycsővel 230Vról üzemelő lámpát csinálják?
Semmire, mivel ez egy kompakt fénycső. De ha ezt kérdezted szerintem alaposabban járj utána a dolognak mert a 230 nem játék. ennek kell egy foglalat egy lámpatest vezetékek kapcsoló...
Idézet: „Semmire” ??? Ez csak a cső, kell hozzá a "vezérlés" is , hogy világítson!!
Oké, de milyen foglalat és vezérlés kell hozzá, ? lámpatestet tervezek hozzá mert akvárium felé menne...
Sziasztok!
Idegen helyen szeretnék egy bútort felfúrni a falra. Valahol hallottam egy készülékről, ami kijelzi a falban lévő vízcsövet, villanyvezetéket, hogy véletlenül se fúrjak bele. Tudna valaki ajánlani nekem egy konkrét, használható darabot? Rákeresve egy Maxwell MV-25852Maxwell MV-25852 készüléket találtam. Megéri ezt megvenni?
Elektronikus előtét a neve, a foglalat nevét nem tudom, rá kell keresni.
Szia ez kell neked: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=1510013
Köszi! Találtam Bosch-t, több, mint 20 ezerért. Kicsit sokalltam. Amit linkeltél, onnan használható az olcsóbb, 5-6 ezer forintos is?
Tudom ez inkább kérés mint kérdés de valaki felnagyítaná nekem ezt az erősítőt 10 wattra?
Mármint 10 wattoshoz biztosan más dolgok mennének.
Szia! Ez a rajz nem több egy szemléltető kísérletnél, üzemszerűen nem lehet működtetni. A hangszórón nem folyhat tartós egyenáram!
Esetleg tudnál ilyesfajta egyszerű erősítőt?
Használhatót.
A fali kemény tömör huzalokból van, a patch hajlékony sokszálas huzalokból.
Ez egy kompakt cső ezért nem kellhet...
Sziasztok,Szeretném az 5.1-es házimozim mindegyik hangfalát külön külön hangosítani, halkítani, és ehez szeretnék egy 6 potiból álló kis dobozt összerakni. Lehetséges lenne így állítani a hangerőt? Milyen ellenállású potikra lenne szükségem? Én ilyesmire gondolnék: http://www.hestore.hu/cat_172.html?ob=price_p1;ASC
Please!
Pedig az egy kompakt fénycső, mert a kompaktság nem azt jelenti, hogy az előtét is bele van építve a fénycsőbe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |