Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi, tudom, eredetileg ilyet szerettem volna, mert a tengelye is kisebb, de csak a vacak Piher van, ahova járok.
![]() Amúgy tetszik a te munkád is, elég sok benne az alu... ![]() Zoli_bácsi: Köszönöm ! ![]()
Sziasztok, az épülő mélyládáimat osztanám meg veletek néhány kép formájában építés közben.
Még csak a lyukak vannak lefestve meg a belseje, most jön a csavarok gittelése és a festés majd a teljes végkifejletről is mutatok képeket. A hangszorókat az elején lehet berakni. Most még csak két THE VOICE hangszoró van bennük de majd BEYMA 12G40-et teszek bele ha összejön. Ez a láda a KV2 AUDIO KX1.2 terv alapján készült kisebb módosítással. kellenek még fülek, csatlakozók, és kerekek a hátuljára mert olyan 40kg 1db.
Ez fog szólni! Tetszetős munka gratulálok, jó zenehallgatást hozzá!
![]()
Sziasztok!
Sok infóra tettem szert itt az oldalon, és tudásomat kamatoztatva, egy ideje már építgetek egy robotot. Részeltessen itt nem is írnék róla, mert a minap készítettem neki egy weboldalt, ahol lassan minden fontos infó felkerül róla. Akit érdekel a projekt azt itt megszemlélheti.
A lánctalp úgy látom mindenkinek tetszik.
![]() Az enyém is hasonlít a tiedre, csak ez más célra készül, nagyobb méretben. Lánctalpas Üdv.: Miki
Igen, mert elég agilis járműveket lehet vele építeni, nem hiába használták a háborúkban
![]() Elég durva lesz a tiéd! Milyen méretben készül pontosan?
1m*70cm (Ez az alapterület.) Egyébként már üzemképes, csak nem fotózgattam mostanság. Nem nagyon van neki akadály.
Üdv.: Miki
És mit fogsz vele majd kutatni?
Ez egy pályázatra készül. És eléggé sokszínű felhasználásra. A csatolmányban található leírásból nagyjából kiderül, hogy mi is lesz ez.
Üdv.: Miki
Nagyon tetszik, hajrá!
![]()
A 230-as bemenet a trafóhoz jól látom hogy nincs leszigetelve(006-os kép)? Amúgy ötletes kis helyigényű könnyen elkészíthető! Grat! Kis finomítás és profi lesz!
![]()
Jól nézem, hogy egy áttekercselt mikrósütő trafóra épül?
Jól néz ki ! Kíváncsi leszek rá, ha felöltözteted.
![]() Én már csinálnám a füles dobozát, ha lenne miből. Tetszenek Zoli_bácsi cikkei, de nincs anyag semmi, aputól is kérdeztem. ![]()
Ügyes gépezet! Nekem bejön a maga rideg egyszerűségével!
Halihó!
Most lett kész egy ilyen kéthangú IMD teszt oszcillátor, annyi különbséggel, hogy nem az rajzon látható közösítő hidat építettem bele. Nem egy szép darab, de műkszik... ![]() ![]() Még a táp rész nincs kész, de azt egyelőre labortáppal ki tudom váltani. Majd kap valamikor egy rendes dobozt. Ballage
A kimeneti jel a szkópon:
Zoli,tetszik a masina! Emlékszel az óriás pillanatforrasztómra?Az is ilyen alapban.
Jó lett, gratula! PIC van benne?
![]()
Ez a legbrutálabb PIC égető a világon
![]()
S amelyik PIC-et Zoli beégeti azt én ezzel forrasztom be,természetesen SMD kivitelt.
![]()
Ezek mellett a japán csúcstechnika elbújhat! Minek csinálnak azok is mindent olyan kicsire amikor lehetne óriásira hogy mindenki jól lássa
![]()
Köszönöm szépen.
![]() ![]()
Bár ez nem építés teljesen de azért majdnem. Volt egy codegen tápom. Az egyik csatija teljesen szétéget. Az amelyiket rá kell dugni az alaplapra. Az a 4 es csati. Hát a kodegány ventit nem akartam kidobni mégis csak 12 centis és új. ráépítem a régi de minőségi tápra. Igen ám itt jöttek a gondok. Nincs rajta sata csatik a tápon. Csak molex. Akkor kodekányrol levág a sata csati y kötés a molexre
![]() A probléma elhárítva. Jött a következő. A régi tápom csak 8 centis hűtővel van megáldva. Venti kiforaszt. (tenyér vízhólyagos le akart esni a fórásztópáka) Akkor a kodegen megint jó lesz. A venti tartó konzolról leszereltem a ventit. kívülre raktam felcsavaroztam. A belső feléről le kellet törnöm a sarkát mert nem fért el az alaplapon lévő ps/2 csatlakozótól. Összeraktam és lás csodát működik ![]() ![]()
Én ezt kókányolásnak hívom.
![]() Üdv.: Miki
Ügyes! A ponthegesztő (és vonalhegesztő) elektródája nem vörösrézből van. A sárgától ugyan minden jobb, mert az abban lévő ón azonnal felforr, de valójában egy speciális anyag való hozzá, amit elektródaréz néven rendeltem korábban. Ha jól tudom, ebben wolframmal ötvözik a vörösrezet (talán porkohászati úton), így az eredmény olvadáspontja jelentősen megnő.
A ponthegesztésnél zavaró lenne az, ha a vaslemez horganyozva van? Pl: gipszkarton "C", meg "U" sinekre gondolok.
Sziasztok.
Építettem egy egy vezetékkeresőt, ami a falban futó kábeleket találja meg. falfúrásnál hasznos kis eszköz. Képek csatolva
Nagyon szép lett.
![]() ![]() így van nagyon hasznos!
Sziasztok!
Végre elkészült a breadboardom. Az LM317-es IC lábkiosztását összekevertem a stab IC-kével, ezért először nem akart működni. Érdekes feszültségeket adott ki. Viszont új nyákot nem akartam készíteni, ezért jött a sniccer, és a patkolás. Így már tökéletesen működik. A segéd táp azért került rá, mert még nincs kész a labortápom, viszont van itthon dugaszolós tápom (24V 800mA). Így egyenlőre azt fogom használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |