Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1690 / 1690
(#) Alkotó válasza djhans hozzászólására (») 10:40 /

Az említett viszonylag kis teljesítmény elegendő egy átlagos zenehallgatáshoz?
(#) tomi52 válasza Alkotó hozzászólására (») 10:43 /

Ugyan nem engem kérdeztél, de lényegében érintett vagyok, mert nálam két ECL86 zenél 30 négyzetméteren. Még sosem volt maxra tekerve, pedig időnként szeretem a hangos zenét.
(#) CHZ válasza Alkotó hozzászólására (») 11:03 / 1

Nagymértékben függ a hallgatott zene műfajától. Erősen változó dinamikájú felvételekhez alkalmatlan, még nagy érzékenységű (92-95dB) hangsugárzókhoz is kevés az a max. 2W ami tud egy ilyen A osztályú végfok. Opera, kevés hangszert, inkább akusztikus hangszeres zenéhez megfelelhet.
(#) mek-elek válasza djhans hozzászólására (») 11:36 /

Szerintem ehhez valamilyen Fostex-es hangfal kellene, annak meg komoly ára van...
(#) Alkotó válasza CHZ hozzászólására (») 11:51 /

Megerősíted a sejtésemet.
Korábban próbálkoztam mérésekkel meghatározni mekkora trafóigénye van egy erősítőnek, ha feltételezünk egy átlagos spektrumú zenei anyagot (ritkán hallgat szinuszt, vagy négyszögjelet az ember). Ennek során, az időnként éppen clippelő hangerő esetén is a névleges teljesítménynek csak 15-25%-a a hálózatból felvett teljesítmény átlaga (tehát nem kell a trafót ésszerűtlenül túlméretezni). Viszont a csúcsokban rendszeresen előfordulnak pillanatnyi jelentős kiugrások, amik egy 2-3 W-os erősítőnél már problémásak lehetnek.
(#) djhans válasza Alkotó hozzászólására (») 12:12 / 1

Nekem éppen elég.
(#) CHZ válasza Alkotó hozzászólására (») 14:48 /

Idézet:
„csak 15-25%-a a hálózatból felvett teljesítmény átlaga”

Rengeteg SE végfokot építettem és bemértem. Beállított munkapont Ia x Ua ami a cső anóddisszipációja, ennek 25% volt a kivehető teljesítmény, minden mérésem ezt bizonyította.
Lehet mérni kicsit nagyobbat is, de az már 10%, vagy, még nagyobb torzításnál mérhető. Ami már nem lehet alkalmas minőségi zenehallgatásra.
Következő: »»   1690 / 1690
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
K�rlek v�rj...
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem