Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy flowcodeban hogy kell PWM-el LED halványulást , erősödést csinálni?
A fórumban már keresgéltem, de nem volt semmi konkrét. Én Pl a C1-lábon szeretném ezt a ledet működtetni, akkor hogy kell? Kell hozzá C kódot írni, vagy máshol is be lehet a lábat álítani? Kérlek úgy mondjátok, hogy ezzel még nem is próbálkoztam nagyon. Köszi!
RB3-at szabályozza pwm-el egy poti tekergetés segítségével.
De ha rákerestél volna a pwm szóra ebben a témában 6 oldalt kaptál volna eredményül. De ha tudnánk legalább a pic típusát egyszerűbb lenne mindenkinek..
Itt egy másik verzió (szoftveres pwm) itt oda állítod a ledet ahová akarod.
Itt van egy video, én innen lestem el a trükköket. Remélem tudtam segíteni.
Idézet: „Video meghtekintése regisztrált felhasználók részére” Ezt írja ki a linkelt oldal . . .
És evvel mi a baj ? Egyszerűen beregelsz és .....
Sziasztok!
Miért nem lehet flowcode 5.1-ben 10f200 picre hexet lefordítani? Pedig a támogatott pic-ek között szerepel.
Kedves Hozzáértők...
Szeretnék tetszőleges változót összeadni úgy hogy előre nem tudom mennyit kellene összeadnom. Egy ciklusváltozó határozná meg a darabszámot. Ránéznétek a tákolmányomra, lehet-e egyszerűbben?
Oké...
Van egy gyűjtőváltozó, ez az A. Ebbe szeretném összeadni az A_1, A_2 A_3, A_x... nevű változók tartalmát. Valami ilyesmire gondoltam: Ciklusba teszem (mivel mindig csak az első akárhány változókat szeretném összeadni), ciklusváltozó lesz az idx. Majd a ciklusban csak A = A + A_(idx). Csak a szintaktikáját nem tudom...
Köszönöm, nagyon...
Megszületett...
Szia! Így még egyszerűbb.
Szerintem ne változót, hanem tömböt használj.
Igen, igen... Csak egyszer majd az első 35 változót
egyszer meg csak az első 5-öt kellene összeadnom... Ezért a növeléses megoldás... Elég macerás a sok adat felvitele a A_[0] = 1 A_[1] = 10 A_[2] = 100 módszerrel helyette van egyszerűbb megoldás...? visszaolvasva --> (#1206552) alapján int alma[]={1,2,45,28,0xff}; ---> int A_[]={1,10,100,0xff}; c kódban beszúrva sajnos nem működik a szimulációban... Nem is kellene? Csak beírva a PIC-be?
HI-TECH 9.83 pro feltelepítve, 10F, 12F és 16F cél
Compiler location = C: \ Program Files \ HI-TECH Software \ PICC \ 9,70 \ bin \ picc.exe Params = - Chip =% p% FC-N48 beállítva ( Matrix Multimedia fórum ). Mégsem működik, pedig csak egy egyszerű 2 ledes villogó lenne.
Nem fog menni, hibaüzenetet olvasd el...
nem tudja megnyitni a 10F200.tdf fájlt. Mert nincs is... PIC12C671.TDF -el kezdődik a sor. Üdv !
Nekem a HI-Tech forditás közben írta ki.
Nálad milyen szöveg jelenik meg fordítás közben az ablakba ? mentsd le, tedd fel
(902) no chip name ........ stb
Nincs ilyen nevü PIC .....stb
[quote]..egyszer majd az első 35 változót egyszer meg csak az első 5-öt kellene összeadnom... Ezért a növeléses megoldás...
Szia Nem vagyok egy matek zseni, de szerintem a 100+10+1=1+10+100-al akár hogy számoljuk, ha előröl 10 elem akkor is ugyanannyi lesz mint ha a 10-től visszafelé adjuk össze. De javítsatok ki ha tévednék.
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy ha Flowcode (4) programba berakok egy magszakítást INTre (nyomogomb), akkor egyből ráírja, hogy RB0INT, vagyis a kapcsolót a PortB0-ra kell kötnöm. De hogyan tudom ezt megváltoztatni? Pl a PortB1,2-re szeretném rakni a kapcsolót? Vagy pl van 4 kapcsolóm? Sehol sem találom a tulajdonságaiban az, hogy hova is csatlakozik az a kapcsoló. Másiki kérdés: ebben a programban, hogyan tudom kiolvasni egy kimeneti port állapotát? C programrészletet kell betenni? PL led villogtatásnál egyszerűbb lenne, mint fenntartani egy változót, ami a led állapotával együtt változik. NAgyon jó kid program ez, csak azt nem tudom eldönteni mennyire kell-lehet mindnet ebben a folyamatábrás megírásban előállítani. Úgy értem: gyakran kell bele C-kódokat rakni, vagy csak ritkán van rá szükség?
Igen, igen de az esetemben még az is benne van, ha az első x-edik elemnél elér egy határt az összeadott érték akkor már ne adja tovább össze ... lehet hogy ezt nem írtam de próbáltam leegyszerűsíteni ahogy lehetett...
De... igazad van és köszönöm...
Egy szintig nem lesz C-re szükséged...
...utána meg már természetes lesz
Köszi, azt hiszem hogy az enyém más verzió, mert ott csak annyi jelenik meg hogy INT, nincs benne többféle INT, de így menni fog.
(már töltöm ezt a verziót, hogy lássam mi is a helyzet). A kép alapján még azt kérdezném, hogy a te változatodban van megszakítás RB0, RB1, RB2... de mi van akkor ha én PL a PortA2-re szeretnék kapcsolót rakni (csak teoretikus a kérdés, az A2 is csak egy példa). Vagy van valami oka, hogy az PortA kompletten itt kimaradt a megszakítások lehetőségéből? Kiskata: Köszi. Csak azért kérdeztem, hogy meddig érdemes a folyamatábrában erőltetni a megoldást, és mikor kell azt mondani, hogy nosza.. a maradékot megírom Cben. De akkor egy ideig erőltetem
ÁÁÁ.. igen.. azt mindig elfelejtem, hogy itt függ a dolog a PIC típustól.
Azt próbálta valaki, hogy Flowcode-ban ír programot, amit lefordít. Ezután a létrehozott C fileba ír bele valamit. Na ezt a módosított file-t be lehet tölteni Flowcode-ba? Szóval hogy tudja értelmezni (nem hiszem... csak kíváncsi vagyok) UI: azért kérdezgetek ilyeneket, mert megakadtam egy nyavalyás motorvezérlő IC-nél, és addig nem tudok haladni a PIC programmal sem. Hát nem csinálnék még egyszer idegroncsot magamból, ha csak leírom megint föl is akasztom magam... De a (#1273932) -dik hozzászólástól írtam le a kálváriámat a Robotika kezdőknek 57dik oldalán. Bővebben: Link És nem akarok ejnye bejnyét adminoktól, hogy leírom megint... |
Bejelentkezés
Hirdetés |